Manifestation mot coronarestriktioner stoppades av 40 poliser i Stockholm

publicerad 23 december 2020
- Gästskribent

INSÄNDARE. Facebookgruppen som kallar sig “Folklig sammankomst mot olagliga förbud och restriktioner” med över 3000 medlemmar, har ambitionen att genomföra  manifestationer varje lördag kl 12 i flera städer i Sverige. Dessa sammankomster verkar ske utan polisens tillstånd. Zoia Zakariasdotter berättar om hur polisen satte in sina resurser lördagen den 19:e december 2020.

Text och foto: Zoia Zakariasdotter, psykosyntesterapeut, familjehandledare, coach. Zoia har en podd som heter Modiga Människor

Förra lördagen var sorgens dag. Jag satt på ett café på Södermalm och försöker förstå vad jag precis varit med om. Jag har fortfarande svårt att ta in det. Vi var kanske 60 personer som slutit upp vid Medborgarplatsen för att promenera till Rosenbad. Vi skulle visa att det som händer nu inte är okej. Att våra mänskliga rättigheter är på väg att tas ifrån oss.

 

Poliserna fanns överallt.

På väg ner mot Skeppsbron, stoppas vår lilla klunga på åtta personer. Polisen säger att det är viktigt att vi håller avstånd. Det gjorde vi redan. När klungan framför oss är ett hundratal meter bort frågar vi snällt på vilken grund de avskiljer oss. En polis svarar: “på grund av avstånd”. Vi fortsatte gå för det fanns ingen relevans i det han sa.

Väl nere på Skeppsbron kommer ett 10-tal pikétbussar, flera polisbilar och ett antal motorcykelpoliser. De säger att vi inte får gå längre och att de bryter upp manifestationen.

Jag ringer en person jag känner som jobbat inom polisen och med dennes hjälp ställer jag massa frågor till polisen. Jag frågar andra poliser vem som ligger bakom beslutet att lösa upp oss. Det vill ingen svara på. De säger att jag får ringa polisens växel.
Jag räknar lätt till 40 poliser, men de var nog fler.

Jag frågar vad som är grund till upplösningen igen. De säger att det vi gör är olagligt. Att det måste finnas en ledare för detta. Vi säger att det finns ingen ledare. Vi gör det här på egna initiativ. Vi var en grupp fredliga människor som protesterar mot att våra mänskliga rättigheter håller på att försvinna framför våra ögon.

Vi kom aldrig till Rosenbad.

Trots att de skingrade oss var vi många som gick vidare mot Rosenbad, men polisen stod runt hela Rosenbad och hade koll på oss och vilka vi var. Andra släppte de förbi, men inte vi som gick i det blygsamma tåget. Vilka var vi? Kvinnor, barn och män, många äldre. Alla med fredliga avsikter.

Den sorg jag känner över att precis bevittnat att vi lever i en diktatur, en polisstat.
Den sorgen gör att jag aldrig kommer ge upp kampen för frihet och sanning.

En kvinna jag gick bredvid sa till mig:

“Jag flydde från Chile på grund av sådant här. Jag trodde aldrig det kunde hända i Sverige.”

Text: Zoia Zakariasdotter

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • @Anders och Fredrik: kunde inte ha sagt det bättre själv.
  De fria samt framför allt Simon Parkes kanal, är vad man ska lyssna på, om man vill veta vad som sker “over there”.

 • @Anders och Fredrik: kunde inte ha sagt det bättre själv.
  De fria samt framför allt Simon Parkes kanal, är vad man ska lyssna på, om man vill veta vad som sker “over there”.

 • Den Djupa Staten VET att de är slagna och det kommer vi medborgare att få känna av i en tid framöver. Denna stat som vi har fått stå ut med under mer än ett sekel är snart tillända.
  carlnorberg.se De Fria, har under hela året gått igenom vad som sker och dessa hämningslösa rikaste av de rikaste skyr inga medel att försöka påtvinga oss in i fållan igen.
  Vi med hjälp av bl,a, denna opinionsbildande kanal kan börja förnimma en frihet som vi inte har förnummit på såååå länge går inte och kan inte stoppas av dessa mörkerpersoner längre.
  Vi, folket har vunnit Tack till Newsvoice och så många andra frihetskämpar i vårt land och över hela världen

 • I det avtal Röven olagligen undertecknade i FN dec -18 ingick förutom fri invandring, införande av censur, kriminalisering av kritik mot invandring och statens beslut. FN är direkt kopplat till New World Order och deras globalist agenda med syfte att radera demokratier och skapa en global makt helt utan demokrati. Regeringen och även riksdagen är uppenbarligen korrumperade lakejer till denna främmande makts agenda, vilket visar sig i deras ageranden gentimot folket genom att kränka lagstadgade rätt o friheter. Staten utgör idag folkets fiende och det poliserna nu ägnar sig åt är direkt olagligt. Man hade också fräckheten frihetsberöva 5 personer i en demionstration helt utan legalitet och sakliga skäl. De kördes med handbojor iväg och släpptes sen. Detta är helt oacceptabelt i Sverige och liknar mer sånt man kan förväntar sig i Kina och Nordkorea. Det finns all anledning att sanera hela riksdagen från dessa landsförrädare.

 • Den Djupa Staten VET att de är slagna och det kommer vi medborgare att få känna av i en tid framöver. Denna stat som vi har fått stå ut med under mer än ett sekel är snart tillända.
  carlnorberg.se De Fria, har under hela året gått igenom vad som sker och dessa hämningslösa rikaste av de rikaste skyr inga medel att försöka påtvinga oss in i fållan igen.
  Vi med hjälp av bl,a, denna opinionsbildande kanal kan börja förnimma en frihet som vi inte har förnummit på såååå länge går inte och kan inte stoppas av dessa mörkerpersoner längre.
  Vi, folket har vunnit Tack till Newsvoice och så många andra frihetskämpar i vårt land och över hela världen

 • Vilken kontrast – en demonstration bestående av ett sextiotal personer – kvinnor, barn och män, många äldre – alla med fredliga avsikter, som går lugnt och fridsamt i en demonstration mot olagliga förbud och restriktioner möts av en jättelik polisstyrka med bilar, motorcyklar, pikétbussar!

  Man kan undra om denna polisstyrka i efterhand belönats med medaljer, befordran och ordnar efter sin så heroiska insats.

  Mina tankar går till en sketch av Hasse & Tage
  som heter “På personalbyrån”:
  https://www.youtube.com/watch?v=ioNQcv5n5r8

  En annan kontrast till detta stora polisuppbåd mot den lilla fredliga Facebookgrupp var hur polisen INTE ingrep mot de tumultartade massdemonstrationerna av Black Lives Matter.

  Här är ett mycket komiskt förhör. Det är ledamoten av representanthuset, Jim Jordan, som förgäves försöker att få direktören för den amerikanska folkhälsomyndigheten, Anthony Fauchi, att medge att jättedemonstrationerna av Black Lives Matter ökar risken för spridning av Covi-19 och därför bör förbjudas.

  Fauchi gör bruk av all sin jesuit-träning och slingrar sig undan som en hal orm för att slippa medge att smittrisken ökar genom dessa demonstrationer:
  https://www.youtube.com/watch?v=4LR8L9w7vjA

  I Jacob Nordangårds nyutkomna bok DEN GLOBALA STATSKUPPEN finns det ett kapitel som har titeln “Nödläget” som beskriver hur upproriska och demonstrerande organisationer byggs upp, stöttas och finansieras av miljardärer som Soros och Rockefeller, organisationer som Club of Rome, Club of Budapest, World Economic Forum och andra organ för de rikaste av de rika för att skapa rädsla och panik bland befolkningen.

  Dessa ofta våldsamma och skrikiga organisationer används för att påverka, söndra och skapa kaos som kan utnyttjas – allt för att driva igenom finanselitens agendor.

  Black Lives Matter, The Sunrise Movement och Extinction Rebellion är exempel på sådana organisationer som tjänar den absoluta ekonomiska elitens syften.

 • Svenskarna måste stoppas. Det är som på 1000-talet i Visby. Eliten byggde ringmuren för att stänga ute de arga bönderna.

  I framtiden kanske eliten gör tvärtom och stänger in folken i produktionshabitat medan de själva bor långt ute i den återställda naturen i lyxkomplex. Foliehatt av.

 • I det avtal Röven olagligen undertecknade i FN dec -18 ingick förutom fri invandring, införande av censur, kriminalisering av kritik mot invandring och statens beslut. FN är direkt kopplat till New World Order och deras globalist agenda med syfte att radera demokratier och skapa en global makt helt utan demokrati. Regeringen och även riksdagen är uppenbarligen korrumperade lakejer till denna främmande makts agenda, vilket visar sig i deras ageranden gentimot folket genom att kränka lagstadgade rätt o friheter. Staten utgör idag folkets fiende och det poliserna nu ägnar sig åt är direkt olagligt. Man hade också fräckheten frihetsberöva 5 personer i en demionstration helt utan legalitet och sakliga skäl. De kördes med handbojor iväg och släpptes sen. Detta är helt oacceptabelt i Sverige och liknar mer sånt man kan förväntar sig i Kina och Nordkorea. Det finns all anledning att sanera hela riksdagen från dessa landsförrädare.

 • Vilken kontrast – en demonstration bestående av ett sextiotal personer – kvinnor, barn och män, många äldre – alla med fredliga avsikter, som går lugnt och fridsamt i en demonstration mot olagliga förbud och restriktioner möts av en jättelik polisstyrka med bilar, motorcyklar, pikétbussar!

  Man kan undra om denna polisstyrka i efterhand belönats med medaljer, befordran och ordnar efter sin så heroiska insats.

  Mina tankar går till en sketch av Hasse & Tage
  som heter “På personalbyrån”:
  https://www.youtube.com/watch?v=ioNQcv5n5r8

  En annan kontrast till detta stora polisuppbåd mot den lilla fredliga Facebookgrupp var hur polisen INTE ingrep mot de tumultartade massdemonstrationerna av Black Lives Matter.

  Här är ett mycket komiskt förhör. Det är ledamoten av representanthuset, Jim Jordan, som förgäves försöker att få direktören för den amerikanska folkhälsomyndigheten, Anthony Fauchi, att medge att jättedemonstrationerna av Black Lives Matter ökar risken för spridning av Covi-19 och därför bör förbjudas.

  Fauchi gör bruk av all sin jesuit-träning och slingrar sig undan som en hal orm för att slippa medge att smittrisken ökar genom dessa demonstrationer:
  https://www.youtube.com/watch?v=4LR8L9w7vjA

  I Jacob Nordangårds nyutkomna bok DEN GLOBALA STATSKUPPEN finns det ett kapitel som har titeln “Nödläget” som beskriver hur upproriska och demonstrerande organisationer byggs upp, stöttas och finansieras av miljardärer som Soros och Rockefeller, organisationer som Club of Rome, Club of Budapest, World Economic Forum och andra organ för de rikaste av de rika för att skapa rädsla och panik bland befolkningen.

  Dessa ofta våldsamma och skrikiga organisationer används för att påverka, söndra och skapa kaos som kan utnyttjas – allt för att driva igenom finanselitens agendor.

  Black Lives Matter, The Sunrise Movement och Extinction Rebellion är exempel på sådana organisationer som tjänar den absoluta ekonomiska elitens syften.

 • Svenskarna måste stoppas. Det är som på 1000-talet i Visby. Eliten byggde ringmuren för att stänga ute de arga bönderna.

  I framtiden kanske eliten gör tvärtom och stänger in folken i produktionshabitat medan de själva bor långt ute i den återställda naturen i lyxkomplex. Foliehatt av.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *