Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

17%

17.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Nashville-explosionen: Spekulationer om 5G-paranoia

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 28 december 2020
- NewsVoice redaktion
Nashville-explosionen, 25 dec 2020. Foto: Nashville Metropolitan Police Department

VÄRLDEN. En husbil exploderade den 25 december utanför telekombolaget AT&T Data Transmission Center i Nashville, USA. Förödelsen blev mycket stor. Anthony Quinn Warner har identifierats som ägaren till husbilen. Rester av hans kropp hittades på platsen.

Text: NewsVoice | Video: Metro Nashville PD

Lokala medier spekulerar i att Warner medvetet försökt att spränga AT&T:s datacenter för att markera mot 5G-utbyggnaden. Warners bostad undersöktes av FBI för att utreda motivet till sprängningen.

Tweet: Metro Nashville PD

Vittnen säger och videoinspelningar vid platsen har dokumenterat att en förinspelad röst under 15 minuter varnade innan explosionen. Rösten sa att platsen måste evakueras omedelbart. Det innebar att polisen hann evakuera området runt husbilen och ingen person dödades. Flera personer skadades dock vid den mycket kraftiga explosionen.

Lokala medier rapporterar att FBI undersöker om Anthony Quinn Warner kan ha upplevt 5G-paranoia och om den misstänkte personen trodde att 5G används för att spionera på medborgare.

“Nashville mayor believes ‘bomber’ was ‘targeting the AT&T building’ in suicide attack amid reports he was paranoid 5G is ‘spying on Americans’ – as cops reveal RV speakers were playing Petula Clark’s ‘Downtown’ when it exploded.” – Daily Mail

Daily Mail har publicerat en omfattande utredning om Warner, omständigheter kring händelsen och FBI:s utredning.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq