Läkare bryter tystnaden: Vår kunskap om vacciner är dålig

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 5 januari 2021
- NewsVoice redaktion
Modellbild: Allmänläkare. Foto: Shopify.com. Licens: Burst.com

I vad som kan vara det första exemplet på en svensk läkare som vågar bryta tystnaden om vaccinernas brister väljer en allmänläkare att gå ut via Vaccin.me och där medge att: “I grunden är vi alltså ungefär lika utbildade som svensken i allmänhet”, om vacciner.

Den ännu anonyma läkaren uppger sig vara en utbildad läkare inom allmänmedicin som arbetar i en mellanstor svensk stad. Denne beskriver i sin artikel det faktiska kunskapsläget gällande vacciner hos den genomsnittlige läkaren, som tex arbetar på en vårdcentral. Läget är illavarslande. Kunskapen påstås vara mycket låg och det bekräftar i så fall vad vaccinskeptikern Linda Karlström varnat för i flera år. Karlström blev nyligen känd på SVT genom sin delvis ofrivilliga medverkan i TV-serien “Vaccinkrigarna”.

Sammanfattningsvis varnar läkaren för att:

 • Ämnet vaccinationer är ett litet ämnesområde under läkarutbildningen.
 • Det förutsätts redan innan kursen att läkarstudenten inte ifrågasätter vacciner som grundidé eller deras effektivitet.
 • Läkarstudenten förväntas ha uppfattningen att vacciner är en av medicinhistoriens  största framgångar samt att vacciner är säkra och effektiva.
 • Vacciners innehåll och biverkningar talas det mycket lite om.
 • Läkarna får under utbildningen inte veta vilka ämnen som kan orsaka toxicitet och vad det potentiellt kan leda till.
 • Läkarna hänvisas under sin praktik till självstudier i FASS, en öppen databas även för allmänheten.
 • Praktiserande läkare är tyvärr ungefär lika utbildade som svensken i allmänhet.

Avslutningsvis skriver läkaren att det är:

“…fullständigt nödvändigt att människor som planerar att vaccinera sig själva eller sina barn (eller sina husdjur för den delen) gör sina egna efterforskningar”.

Läkaren till och med rekommenderar personer som söker fakta att läsa på Vaccin.me, en sajt som Linda Karlström är redaktör för. Läs hela läkarens debattinlägg på Vaccin.me.

Text: NewsVoice

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bluffpandemin kommer att falla som en sjunkbom och dra med sig illusionen om vaccinets förträfflighet! Mänskligheten börjar vakna och det känns otroligt glädjande att inse!!! 🙂 <3

 • Bluffpandemin kommer att falla som en sjunkbom och dra med sig illusionen om vaccinets förträfflighet! Mänskligheten börjar vakna och det känns otroligt glädjande att inse!!! 🙂 <3

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *