Astra Zeneca-vaccinet ger allvarliga problem i Jönköping och Sörmland

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 15 februari 2021
- NewsVoice redaktion
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com

CORONAKRISEN. Under torsdagen var Region Jönköpings län först ut i landet med att massvaccinera mot Covid-19. Drygt 500 personer varav framförallt vårdanställda, vaccinerades för att testa hur den stora massan av invånare senare ska vaccineras. Det skriver Sveriges Radio.

Men under fredagen har många vårdanställda blivit sjuka med biverkningar efter vaccineringen med Astra Zeneca-vaccinet. De har fått huvudvärk, feber och trötthet. David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare säger att kliniker som vaccinerat personal har en hel del manfall.

Även i Sörmland har vårdpersonal drabbats av feber efter vaccination med Astra Zenecas vaccin. Det handlar om ett 100-tal personer. Därför stoppar region Sörmland tillfälligt all fortsatt personalvaccinering i både regionen och kommunerna. Regionen ska utreda orsakerna innan vaccinationerna med Astra Zeneca-vaccinet kan återupptas. Injektionerna med vaccin från Pfizer och Moderna påverkas inte, avslutar SR.

Sammanställning: NewsVoice

Källor

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice