Astra Zeneca-vaccinet ger allvarliga problem i Jönköping och Sörmland

6
4503

Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com
Temabild. Foto: Stacey Gabrielle Koenitz Rozells. Licens: Unsplash.com

CORONAKRISEN. Under torsdagen var Region Jönköpings län först ut i landet med att massvaccinera mot Covid-19. Drygt 500 personer varav framförallt vårdanställda, vaccinerades för att testa hur den stora massan av invånare senare ska vaccineras. Det skriver Sveriges Radio.

Men under fredagen har många vårdanställda blivit sjuka med biverkningar efter vaccineringen med Astra Zeneca-vaccinet. De har fått huvudvärk, feber och trötthet. David Edenvik, biträdande smittskyddsläkare säger att kliniker som vaccinerat personal har en hel del manfall.


Även i Sörmland har vårdpersonal drabbats av feber efter vaccination med Astra Zenecas vaccin. Det handlar om ett 100-tal personer. Därför stoppar region Sörmland tillfälligt all fortsatt personalvaccinering i både regionen och kommunerna. Regionen ska utreda orsakerna innan vaccinationerna med Astra Zeneca-vaccinet kan återupptas. Injektionerna med vaccin från Pfizer och Moderna påverkas inte, avslutar SR.

Sammanställning: NewsVoice

Källor

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

6 KOMMENTARER

  1. Ja, vad säger man…kom i samspråk med ett par kvinnor i Uppsala i går, på COOP. Det var så mycket plastskärmar att jag kom inte åt mina varor så jag började småle och sa: “Herregud! Man är ju helt inplastad nu förtiden!” Varav damerna inföll med bifall. Så då passade jag på att nämna FHM, Irland snabbt medan vi höll på att packa, att tydligen så har b la Irlands regering efter påtryckningar medgivit att det finns inget covid-19 virus…de viste precis vad jag sade vilket den yngre damen sa med indignation att på ett ålderdomshem i Höganäs, hade man vaccinerat en hel avdelning med gamla (I am parafrasing here; 17 äldre tror jag det var) och ALLA hade blivit svårt sjuka…och nu vill man enligt media testa skiten på barn (UK)!??? ur led är människans förstånd…ur led är världen och dess mörka härskarklass….huvva… 🙁

  2. Hälften av den vårdpersonal i Borås som erbjöds AZ:s vaccin nobbade det erbjudandet. Sen påstår ansvariga att de inte för register över vilka som vaccinerade sig eller ej. Men eftersom de förlade vaccinationstillfället på arbetstid så blir väl det ändå rätt uppenbart. Så nu ska alla oregistrerat ovaccinerade få en ny chans att vaccinera sig, eftersom de gärna ser att alla är vaccinerade. Men det är ju helt “frivilligt” och utan några som helst påtryckningar.
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/vardpersonal-i-boras-tveksamma-till-astras-vaccin

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här