Europarådet: Ingen får tvingas att vaccinera sig

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 28 februari 2021
- Christer Nilsson
Vaccinspruta - Foto: Andres Rueda, Public domain, Flickr.com
Vaccinspruta - Foto: Andres Rueda, Public domain, Flickr.com
Vaccinspruta – Foto: Andres Rueda, Public domain, Flickr.com

DEBATT. Den 27 januari 2021 undertecknade Europarådet resolution 2361. Där påbjuds, i punkt 7.3, att alla 47 medlemsstaterna säkerställer att medborgarna informeras om att Covid 19- vaccinationer inte är obligatoriska och att ingen på något sätt är pressad att vaccinera sig, om personen inte själv vill göra det.

Text: Christer Nilsson

Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

I samma punkt står också det kanske ännu viktigare: ”Ingen får diskrimineras för att inte ha vaccinerat sig på grund av möjliga hälsorisker, eller för att personen helt enkelt inte vill bli vaccinerad”. Källa: Council of Europe: Resolution 2361 (2021). Europarådet är en mellanstatlig organisation separerat från EU, och vars resolutioner inte är juridiskt bindande, men vars rekommendationer nästan alltid brukar efterlevas.

Det är intressant hur Regeringen har reagerat på detta. När man den 29 januari på sin hemsida sammanfattade Europarådets vintersession så nämndes dessa punkter inte med ett enda ord.

Det är anmärkningsvärt, men det är inte så svårt att förstå med tanke på den unika propaganda för massvaccination från Regering och massmedia som skruvats upp till en nivå som antagligen kommer att överträffa svininfluensans nivå 2009, då nästan fem miljoner svenskar vaccinerade sig och som ledde till att cirka 400 unga svenskar utvecklade en obotlig neurologisk sjukdom.

ArcanumSkolan 2024

Många har nu oroat sig för att vaccinerna kommer att bli obligatoriska. Regeringen meddelade den 4 februari 2021 att man beslutat införa ett digitalt vaccinintyg.

 • Till vad ska detta användas om det nu blir ”olagligt” att diskriminera någon som inte har intyget?
 • Har man tänkt följa danskarnas exempel där man redan diskuterar att vaccinpasset ska styra om man ska få tillgång till idrottsevenemang, konserter, gallerior, kollektivtrafik eller resor utomlands?

Andra länder har också varit inne på detta spår, men glädjande nog sätter nu Europarådet stopp för dessa planer. Det är bara att hoppas att den svenska Regeringen nu besinnar sitt ansvar att tydligt och klart upplysa alla om att följa Europarådets påbud: Ingen får tvingas att vaccinera sig. Ingen som inte är vaccinerad får diskrimineras på något sätt.

Text: Christer Nilsson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • I detta fallet verkar det som om alla struntar i Europarådets resolution 2361 : 7.3.1. och 7.3.2. Till och med vår kära Ursula talar sig varm för vaccinationspassen och naturligtvis följer vår egen tafatta regering snällt efter. Varför har vi lagar och resolutioner kan man fråga sig? Och vad händer med den personliga friheten?

 • Geert Vanden Bosch om riskerna med den här typen av vaccin!

  [https://newsvoice.se/2021/03/bill-gates-vaccin-designer-varnar-skarpt-for-covid-19-vaccinerna/]

 • Hela hanteringen av det så kallade ”kines-viruset” skriker och stinker av SOCIALISM!!!
  Ulf Kristersson, vad gör Du åt det?

 • Eliterna tror jag har använt medveten behaviouristisk psykologi i det att det pratas om att för lite vaccin kunde tillverkas och om att vissa tränger sig före i kön så att befolkningen ska provoceras i ‘rätt’ riktning att kräva vaccin istf att ‘trilskas’. Jag är inte motståndare till vaccin men är övertygad om att pandemin är avsiktligt frambringad av eliterna och i medvetande om att dom antagligen kommer undan med detta avskyvärda brott känns det förödmjukande att man dessutom skenheligt erbjuds skydd av dessa tyranners kretsar.
  Parallellt citeras en del av malthusianerna säga att dom avser att försöka fördyra maten.

 • Det måste väl finnas ett motgift som motverkar vaccinet när det en gång injicerats. Någon kunnig i pharmakologi kan tipsa, eller är det en dum idé? Men det kan vara en lösning för dem som inte vill utsättas för en genterapi och bli försökskaniner.

  • Kom ihåg att Europarådet bara ger ut rekommendationer, inget som är tvingande för galna politiker, vilka nu regerar med undantagslagar av typen Pandemilagen.

   Dvs “EU säger” osv måste sättas i rätt kontext.

 • Jag får varje vecka telefonsamtal från förtvivlade föräldrar, vars barn blivit autistiska efter vaccination. Andra vanliga åkommor efter de “obligatoriska” vaccinationerna är eksem och astma. Tyvärr får alternativmedicinare inte behandla barn under 8 år. Sverige är det enda land i Europa, såvitt jag vet, med denna lag.

  Gunnar Jansson

 • Det är inte bara skillnad i hur Sverige o EU ser olika på vacciner.
  Jämför deklarationen för Pfizers vaccin i Sverige vs USA.

  USA
  http://labeling.pfizer.com/ShowLabeling.aspx?id=14472&format=pdf
  Där kan man läsa
  “The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is a vaccine and may prevent you from getting
  COVID-19. There is no U.S. Food and Drug Administration (FDA) approved vaccine to
  prevent COVID-19.”
  och
  “WHAT IS THE PFIZER-BIONTECH COVID-19 VACCINE?
  The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine is an unapproved vaccine that may prevent
  COVID-19. There is no FDA-approved vaccine to prevent COVID-19.”

  Nåt liknande finns inte i den svenska varianten som har helt annat utseende o innehåll.
  https://www.comirnatyeducation.se/files/Comirnaty_PIL_Sweden.pdf

  Sverige är en utopisk nation kanske en travestering av Trollkarlen från OZ

  I vilket fall verkar det vara tydligt att det inte finns något vaccin mot Covid.

  LeifB

  • Märkligt att kalla ett medel för läkemedel om det ger biverkningar! Då är det ju ett skademedel!

 • Jag tänker aldrig någonsin delta i deras experimentella genterapi de kallar “vaccination”.

 • Tack Christer för att du uppmärksammar detta dilemma.

  Iofs kan ingen tvingas att vaccinera sig, men inget hindrar tyvärr våra korrupta politiker att påverka tex flygbolagen att inom ramen för IATA kräva sina passagerare på ett vaccinintyg för att få flyga med dem.

  Såklart bryter detta mot Europarådets rekommendationer men vad bryr sig galna politiker om detta?

  Det saknas då tyvärr formell grund för att protestera rättsligt och det är just genom att indirekt tvinga den del av befolkningen som inte vill vaccinera sig att till slut falla till föga och kavla upp.

  Först skrämmer man upp en stor del av alla människor så att de köar för att bli vaccinerade, den del som inte tänker kavla upp skall då med olika åtgärder fås att ta sprutan genom att klassa oss som andra klassens medborgare.

  Ur ett demokratiskt perspektiv är detta synnerligen allvarligt, först sätter man våra grundlagar ur spel sedan inför man helt dispositiva undantagslagar (läs den sk Pandemilagen) för att som avslutning gå Big Pharmas ärenden att få folk till underkastelse.

  Fy Fan!!!

  • Klarsynt av Jan Norberg. Exakt beskrivet.
   Man känner igen sillen även om den kommer
   klädd i kapprock.

   Det som väntar alla avfällingar är
   TVÅNGSVACCINERING.

   Värre diskriminering än så är svårt
   att tänka sig. Och demokraturen är
   här för att stanna.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *