Försvarsadvokat: Sverige är på väg att bli en polisstat

13
1603

JURIDIK. Försvarsadvokat David Massi varnade redan 2019 att Sverige är på väg att bli en polisstat. Han berättar tex att polisen har möjlighet att göra en husrannsakan hemma hos en person som inte ens är misstänkt för ett brott om denne eventuellt känner en person som polis eller åklagare anser är misstänkt för ett brott.

Det fanns tidigare skydd i grundlagen för en privatperson från att utsättas av en oskälig husrannsakan, men politikerna har i flera steg tagit bort dessa skydd. Nu är skyddet i det närmaste obefintligt.


“Man skulle kunna tro att Riksdag och Regeringen värnar om rättsstaten, att man värnar om vår demokrati och de mänskliga rättigheter vi har i grundlagen. Man skulle kunna tro att Regering och Riksdag gör allt de kan för att förhindra en utveckling från en rättsstat mot en polisstat, men det sjukaste av allting det är att det är precis tvärtom. I princip alla partier i Riksdagen tävlar om vem som kan ta oss dit snabbast…” – David Massi

Video och foto: David Massi, Avdokatsnack (När får polisen komma in?, 2019)

  Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
 • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
 • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.

13 KOMMENTARER

 1. ”Tjallarna” angiveriet är många gånger värre.
  Det är det ingen som gör något åt.
  Lagstiftningen kring förtal är en SKANDAL, varför det?

 2. Det är nog dags för att lämna tankemodellen “Höger resp. Vänster”, eftersom det är en konstruktion inom tekniken söndra och härska. Den rätta skalan ligger i “god resp. ond”. Eller enkelt översatt, vad gynnar helheten kontra, vad gynnar en elit (ett fåtal på helhetens bekostnad)?
  Kanske värt en betraktelse: https://vashiva.com/join/

 3. Jag rekommenderar hans Youtubekanal varmt:
  https://www.youtube.com/c/advokatsnack/videos

  Folk har allt för lite kännedom om de juridiska spelreglerna. Skola och media sviker hårt. Nu när du grips eller åtalas så angrips du av den totalt övermäktiga staten. Då är din advokat din ende vän. Även dina låtsasvänner och kollegor kommer att vända dig ryggen, för att du har besmutsats av polisens beröring. De vet eller bryr sig inte om vilka skäl de har. De bara utgår ifrån att allt poliser gör är rätt och därför måste du ha gjort fel. Punkt.

  Jag gjorde lumpen som militärpolis, ett år att jämföra med en ordningsvakts två veckors (80 timmars) utbildning. Och allt var fokuserat på hur att lagligt kriga i fredstid. Sånt som nödvärn, husrannsakan, polislagen. Riktiga poliser lär sig så klart en massa andra saker. Poliser har fantastiska befogenheter i Sverige! Mitt goda råd är att undvika all kontakt poliser. Gör det. Poliser, även “vi” MP, använder alla fula trick vi lärt oss att vi kommer undan med. Vi har en uppgift att lösa (som säkra en plats) inte en lag att följa annat än pro forma. Jag tror att allt polisväsende alltid måste fungera så, därför är det viktigt att polisen möts av en motkraft, och att lagarna görs så enkla och relevanta och tydliga som språket tillåter.

  En kollega på jobbet bevittnade förra året en misshandel mellan två trafikanter utanför porten till kontoret. Polis råkade köra förbi en minut senare så offret (åtminstone den som förlorade striden och låg kvar) med vittnen begick misstaget att kalla till sig dessa poliser. Min poäng är att min kollega sade att:
  “- De frågade om jag ville vittna. Jag sade nej, så jag slipper nog.”
  Hon visste inte att det är obligatoriskt att vittna. Anledningen till varför polisen frågar om man “vill”, är för att de måste kalla vittne via brev, om de inte har anledning att anta att det tilltänkta vittnet inte kommer att ställa upp. Så om man på deras fråga svarar att man INTE vill vittna, då får de anledning komma och frihetsberöva dig som vittne utan förvarning när de vill. De kommer till din arbetsplats. Skyddsvisiterar dig genom att plocka bort alla “farliga” föremål du har på dig, såsom en penna och hårspännet, medan en annan polis bläddrar igenom din mobils samtals- och webbhistorik. Sen frågar de:
  “- Vill du ta med dig din handväska?”
  Vid svar ja tömmer de ut den på skrivbordet och plockar bort alla “farliga” föremål. Efter att du har tvingats vittna under ed så får du gå hem, de “bjuder” bara på resan ena vägen. För det är enklast för dem på det sättet.

  Men det kändes lite kul att vara militärpolis i lumpen! Haha, jag rätt att göra nästan vad jag vill mot dig. Det finns lagar som delvis låter bra för dig, men jag har tränats i hur att använda dem mot dig. Och vi har de bästa advokaterna på vår sida. Och nämndemännen vet nada och inget därtill om vare sig lagtext, polisarbete eller samhället. En överstelöjtnant lydde min order med bister uppsyn att stoppa ned skjortan som glidit upp ur byxorna. Det är väl inte illa av en värnpliktig furir att kommendera stjärnaxlade figurer hur de ska sköta sin personliga klädsel.

 4. Det står väl “anledning att anta”, den lägsta möjliga misstankegraden, som krav för husrannsakan. Men mitt i inslaget säger advokaten (slarvigt) att det skulle behövas konkret anledning. Det vore nästa misstankegrad. “Anledning att anta” betyder ungefär “Det går inte att att utesluta”. Låt oss gradera det (1).
  Nästa steg (2) är “Skälig anledning”, då behövs nog nånting konkret.
  (3) är sannolika skäl, vilket betyder en BRA anledning!
  (4) är bar gärning.
  (5) en polis gör det! 😀

 5. De har ju medvetet skapat detta otrygga skitsamhälle så medborgarna inte bara ska acceptera polisstaten utan de kommer kräva den. Men den biten ska vi inte reflektera över.

  • Min granne kräver att det skall vara hans rättighet att plundra mig, dig och alla andra på våra LIV och våran EGENDOM med hjälp av en RÖSTSEDEL, socialisterna sköter resten!!!

 6. 1 april 2020, fick ju polisen tillåtelse gå in i Mobiler och Datorer, om Datorn inkluderar hem, eftersom det mesta samlas där, foton vänner, m.m. Vi har ju passerat, många områden, med hästlängder. Och jag tror man, långt innan tillåtelse använt sig av detta,oavsett om det finns bevis. bara misstanken räcker, sedan vet vi ju sedan tidigare, att en del missbrukar sin ställning.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här