Nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör

1
Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com
Temabild: Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com

REGERINGEN. Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning gäller till och med den 1 april 2021. I dag har Folkhälsomyndigheten meddelat att rekommendationen inte kommer att förlängas.

“Dagens besked innebär att det inte längre kommer finnas en nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan efter den 1 april. Skolan är avgörande för elevernas framtid. Vårterminen är snart inne i sitt sista skede och skolarbetet är högt prioriterat. Därför är det rimligt att regionala och lokala förutsättningar i än högre utsträckning avgör om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver”, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Närundervisning kommer även fortsatt att kunna kombineras med fjärr- eller distansundervisning för att till exempel förhindra trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken, i enlighet med det regelverk som gäller för skolan under pandemin. Det kommer också att vara möjligt att utfärda regionala rekommendationer om fjärr- eller distansundervisning om det krävs på grund av smittskyddsläget.

Pressmeddelande: Anja L Sundberg, pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström, Utbildnings­departementet


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelIngemar Ljungqvist om manifestationen den 20 mars 2021
Nästa artikelKreditkort kan hjälpa dig investera i din egen tid – Lär dig hur!
Den svenska Regeringen är Sveriges högsta verkställande myndighet och består kollektivt av statsråden, sammankallade under statsministerns ordförandeskap. Regeringen lägger skickar regelbundet ut pressmeddelanden och NewsVoice återpublicerar utvalda på eget initiativ.
Prenumerera
Notify of
guest
1 Kommentar
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Brandy36
Brandy36
Gäst
26 mars 2021 kl 07:49

Kan tänka mig att lärarna inte når ut med sin vänsterpropaganda i ungdomarnas hem, där föräldrarna styr och bestämmer.