Nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete (inkl granskningar, utlandsreportage) genom att annonsera, donera eller sponsra.
publicerad 25 mars 2021
- NewsVoice redaktionen
Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com
Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com
Temabild: Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com

REGERINGEN. Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning gäller till och med den 1 april 2021. I dag har Folkhälsomyndigheten meddelat att rekommendationen inte kommer att förlängas.

“Dagens besked innebär att det inte längre kommer finnas en nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan efter den 1 april. Skolan är avgörande för elevernas framtid. Vårterminen är snart inne i sitt sista skede och skolarbetet är högt prioriterat. Därför är det rimligt att regionala och lokala förutsättningar i än högre utsträckning avgör om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver”, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Närundervisning kommer även fortsatt att kunna kombineras med fjärr- eller distansundervisning för att till exempel förhindra trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken, i enlighet med det regelverk som gäller för skolan under pandemin. Det kommer också att vara möjligt att utfärda regionala rekommendationer om fjärr- eller distansundervisning om det krävs på grund av smittskyddsläget.

Pressmeddelande: Anja L Sundberg, pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström, Utbildnings­departementet

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Kan tänka mig att lärarna inte når ut med sin vänsterpropaganda i ungdomarnas hem, där föräldrarna styr och bestämmer.

  • Kan tänka mig att lärarna inte når ut med sin vänsterpropaganda i ungdomarnas hem, där föräldrarna styr och bestämmer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *