Nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan upphör

publicerad 25 mars 2021
- Redaktionen
Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com
Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com
Temabild: Skola och utbildning. Foto: Javier Trueba. Licens: Unsplash.com

REGERINGEN. Folkhälsomyndighetens rekommendation om att undervisningen i gymnasieskolan ska bedrivas som en blandning av fjärr- eller distansundervisning och närundervisning gäller till och med den 1 april 2021. I dag har Folkhälsomyndigheten meddelat att rekommendationen inte kommer att förlängas.

“Dagens besked innebär att det inte längre kommer finnas en nationell rekommendation om fjärr- och distansundervisning i gymnasieskolan efter den 1 april. Skolan är avgörande för elevernas framtid. Vårterminen är snart inne i sitt sista skede och skolarbetet är högt prioriterat. Därför är det rimligt att regionala och lokala förutsättningar i än högre utsträckning avgör om fjärr- eller distansundervisning måste bedrivas framöver”, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Närundervisning kommer även fortsatt att kunna kombineras med fjärr- eller distansundervisning för att till exempel förhindra trängsel i skolans lokaler eller i kollektivtrafiken, i enlighet med det regelverk som gäller för skolan under pandemin. Det kommer också att vara möjligt att utfärda regionala rekommendationer om fjärr- eller distansundervisning om det krävs på grund av smittskyddsläget.

Pressmeddelande: Anja L Sundberg, pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström, Utbildnings­departementet

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Kan tänka mig att lärarna inte når ut med sin vänsterpropaganda i ungdomarnas hem, där föräldrarna styr och bestämmer.

  • Kan tänka mig att lärarna inte når ut med sin vänsterpropaganda i ungdomarnas hem, där föräldrarna styr och bestämmer.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *