Filip Sjöström om Tusenmannamarschen – Systemmedia och polisen ljuger

publicerad 8 mars 2021
- Gästskribent
Filip Sjöström. Foto: Vaken.se
Filip Sjöström. Foto: Vaken.se
Filip Sjöström, 6 mars 2021. Foto: Vaken.se

OPINION. Som arrangör av Tusenmannamarschen i Stockholm den 6:e mars kan jag meddela att allt har gått bra. Vi lyckades med det som var vår plan, att samlas på Medborgarplatsen, hålla tal och sedan marschera till Kungsträdgården.

Text: Filip Sjöström kommenterar uppgifter som cirkulerat i media

1. Polisen har försökt föra dialog med mig inför manifestationen

Detta är en lögn som presstalesmännen på polisen drar sig med. Jag har gått ut offentligt med mitt mail till dialogpolisen i Stockholm, där jag öppet bjuder in polisen till dialog. Efter samtal med dialogpolisen blev det tydligt att de inte var intresserade av en dialog, utan endast var intresserade av att informera om hur polisen ställer sig till ett evenemang som detta. Det var därmed inte intressant eftersom jag och många andra redan visste hur polisen ställer sig till evenemanget.

Tål att upprepas: När presstalesmannen på polisen säger att de har ”försökt kontakta arrangören” så stämmer inte det. De hade mina kontaktuppgifter och efter kontakten med dialogpolisen var det över tre veckor kvar innan manifestationen skulle genomföras.

ArcanumSkolan 2024

Jag hoppas att alla medier som rapporterat om detta (SVT, tv4, Aftonbladet, Expressen m.fl) nu också tar sitt ansvar att publicera mitt svar och visa på polisens bristande relation till sanningen.

2. Polisen förde dialog under manifestationen

Regionpolischef Mats Löfving säger till Ekot att ”polisen in i det sista jobbade med dialog, kommunikation och resonemang för att få demonstranterna att ta sitt förnuft till fånga”. Min kommentar till det är att det är en förvrängning av sanningen. Att basunera ut budskap i megafoner är inte dialog. Dialogpoliserna på plats var ointresserade av att ha en dialog.

3. Demonstration mot restriktioner, covidförnekare, pandemiförnekare etc

Tusenmannamarschen var en manifestation för frihet och sanning. Det stod tydligt i eventet och på banderollen som var i täten av marschen. Det är tråkigt att media själva väljer att ändra det budskapet till ”demonstration mot restriktioner”, ”coronaprotest” osv.

4. Polisen upplöste folksamlingen

Polisen påstår att de upplöste folksamlingen och flera medier har rapporterat om detta. Det behöver förtydligas att polisen tog beslut om att upplösa folksamlingen, men det kunde aldrig genomföras utan folkmassan var samlad från 14.00 till dess att massan valde att avsluta manifestationen vid Kungsträdgården självmant.

5. Antal personer på plats

Mainstream media samt polisen rapporterar att det var ”några hundra” på plats. Andra rapporter pratar om över 2000 människor. Min egna bedömning var att vi var runt 1500 personer på plats vid Medborgarplatsen – kanske upp mot 2000 med alla som stod runt omkring.

6. Arrangören har blivit arresterad

Jag blev inte arresterad och ingen polis approcherade mig efter manifestationen. Jag kunde åka hem i lugn och ro med bilen vi kom dit med.

7. Arrangören kommer att krävas på 20.000 kr i vite

Jag blev under fredagen informerad av Länsstyrelsen att om Tusenmannamarschen genomförs kommer jag som privatperson att krävas på 20.000 kr i vite. Jag, tillsammans med ett stort team av nationella och internationella jurister, kommer att överklaga detta. Vitet måste betalas även om det överklagas. Hundratals människor har meddelat att de kommer hjälpa mig att betala vitet.

8. Filip Sjöström har kopplingar till nazism och vitmaktrörelsen

Jag har inga som helst kopplingar till varken nazism eller rörelser som främjar vit makt. Jag har sett att en kommentar till ett inlägg på Telegram tolkats felaktigt. I inlägget tackar jag en person som kommenterade ordet demokrati och samtidigt förespråkade nationalsocialism (vilket jag inte förstod och definitivt inte står bakom). Anledningen till att jag tackade personen var att han gjorde mig uppmärksam på min användning av ordet demokrati i ursprungstexten. Det är nämligen så, att om demokrati är hur samhället ser ut just nu, så vet jag inte om jag vill ha demokrati i dess nuvarande form. Därav min kommentar ”demokrati tål att diskuteras”.

Det var ett misstag av mig att inte aktivt ta avstånd från nationsalsocialism, men i stundens hetta uppfattade jag inte den detaljen i inlägget.

Vad är mina kommentarer angående poliserna som skadades?

Jag beklagar att sex stycken polismän kommit till skada. Detta var en fredlig manifestation. Polisen blockerade guldbron vid Slussen och ställde upp med 30-40 poliser mot hundratals människor som skulle ta sig till Kungsträdgården. Jag ifrågasätter starkt polisledningens beslut att spärra av guldbron vid Slussen, det utsatte polismännen för fara.

Flera människor längst fram i folkmassan sökte kontakt med dialogpoliserna på plats men blev istället arresterade och bortförda. Jag är väldigt besviken på dialogpolisernas agerande under manifestationen. Det var väldigt lite dialog.

Text: Filip Sjöström


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Drönare som visade hur mycket folk som samlats för att demonstrera för frihet sköts ner av Säpo, säger Håkan Bergmark här:

  (MSM är fruktansvärda lögnare)

  Sanningen får inte komma till tals, anser vissa som styr.

 • Drönare som visade hur mycket folk som samlats för att demonstrera för frihet sköts ner av Säpo, säger Håkan Bergmark här:

  (MSM är fruktansvärda lögnare)

  Sanningen får inte komma till tals, anser vissa som styr.

 • Välordnad demonstration där det mesta förlöpte väl, förutom polisens behov av att visa makt snarare än att säkra en lugn situation. Oetiskt beteende från polisens sida där man kallade in TV-reporter för att “visa upp i kameran” när polisen plockar in helt lugna och fredliga demonstranter i polisbilen (som stod i utkanten av folksamlingen och höll avstånd till andra) och kör ut dem på Djurgården. En språklig kommentar och det är att i Sverige blir man gripen av polisen, därefter anhållen, därefter eventuellt häktad, vid misstanke om brott. Inte arresterad.

 • Tack Filip Sjöström och alla hjältar som visat världen att Svensk fredlig manifestation för frihet och sanning bekämpas av Länstyrelse och maskerad polis med batong och tårgås.

  “Manifestation för frihet och sanning” är uppenbart någonting mycket uppsendeväckande i Sverige som inte kan uttalas av varken tv4 och eller ens den tillfrågade Jonathan Leman.
  https://www.tv4.se/artikel/2sI57ABP0lYCvOyjHLC3vA/filip-arrangerade-olagliga-marschen-skyller-pa-polisen

  Riktigt intressant att Expos Jonathan Lehman försöker bortförklara Folktribunalens domslut.
  https://newsvoice.se/2020/12/folktribunal-varldsledare-brott-mot-manskligheten/

 • Rätt skall vara rätt!

  SVT la alltså upp den här i flödet idag 2021-03-08, men den skall alltså vara publicerad 30 december?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/demonstration-utanfor-polisstationen-i-eksjo-efter-dodskjutningen

  Då har de alltså demonstrerat utan tillstånd, men inte brutit mot diktaturlagen, förlåt pandemilagen…..

  Men i övrigt gör det väl ingen större skillnad. Förutom att man mer eller mindre lät demonstrationen passera obemärkt utan att vilja ge den uppmärksamhet. Till skillnad från annat som inte passar agendan. Kan man få människor att hata polisen blir ju splittringen större. Och det verkar man gilla.

 • Misstänker att jag också kommer kallas rasist nu!!!!

  Men den enda “strukturella” rasismen jag kan se i Sverige är den mot svenskar.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/demonstration-utanfor-polisstationen-i-eksjo-efter-dodskjutningen

  Inget givet tillstånd!

  Ingen uppmaning till att skingra demonstrationen!

  Ingen arresteras eller förs bort, trots plakat parodi lagen!

  Stoppar upp trafiken!

  Någon av demonstranterna har man till och med blurrat ansiktet på, man frågar sig varför?

  Inga uttalanden om hur fruktansvärt oansvarigt det är!

  Inget uttalande om att polisvåld är oacceptabelt, trots att polisen här inte ger sig på demonstranterna utan tvärt om.

  ”Polisen följer sammankomsten och kommer se till att lagar och regler följs och att allt går lugnt till och avlöper väl”.

  Här följer alltså polisen den olagliga sammankomsten och ser till att lagbrottet går “lugnt till”.

  Sverige, det dubbla måttstockarnas land!

  Själv skulle jag inte vilja vara socialdemokrat när invandrarna från mellanöstern förstår att att sossarna importerat dem som slavar till banksystemet eftersom de slavar de redan har inte räcker till för skuldmättnaden.

  Ja en vacker dag förstår väl alla att invandring och flyktingpolitik vore ett oproblematiskt kapitel om den ledande fascistiska eliten inte tilläts bomba länder sönder och samman för våra pengar. Men än så länge tillåter ju svensken det, samtidigt som man betalar pengar till SIDA (Svenska indirekta diktatur alliansen) och tycker sig vara god.

 • Tydligen ska en kvinnlig polis i gasmask råkat gasa två kollegor!

  Förmodligen en av dem som förts till sjukhus?
  Man säger ju inte att en polis misshandlats, och därför förts till sjukhus.
  Man säger bara att en polis förts till sjukahuset.

  Så hoppas man väl att alla skall tro att våld förekom.

  Vid vilken annan demonstration skanderas “Vi älskar polisen”?

  • Mycket beklagligt!

   Polisledningen kanske skulle ge personalen lite mer utbildning i hanteringen av gaser, pepparsprayer, batonger och dylikt, så att de inte råkar skada varandra.

   Det har ju inte varit så mycket demonstrationer hittills i Sverige, där polisen sett sig nödsakad att ingripa med sådana medel.

   (Se koranupploppen i Malmö från polisens kroppskameror)

 • Demokrati betyder egentligen folkvälde, eller folkstyre.

  Någon demokrati har vi aldrig haft i Sverige, för det krävs en upplyst och bildad befolkning.
  Inte en hjärntvättad sådan. Och sen att de faktiskt får välja, idag är det ju bara ett skådespel.

  Däremot har ju alltid folket ett visst mått av inflytande.

  Och jag skulle säga att FIlip Sjöström har ett mycket bra inflytande, åtminstone vad verkar.
  Stå på dig, lögnerna kommer falla!

  Ja hittar man inget att klanka ner på kan man alltid ljuga…..

  Själv kallar jag inte heller mig nationalsocialist. Men måste väl säga att även en regelrätt rasist är bättre än Steffe. De älskar i alla fall sitt eget folk, en bra början. Den fascistiska regeringen verkar inte älska något, förutom möjligtvis makt och pengar.

 • Välordnad demonstration där det mesta förlöpte väl, förutom polisens behov av att visa makt snarare än att säkra en lugn situation. Oetiskt beteende från polisens sida där man kallade in TV-reporter för att “visa upp i kameran” när polisen plockar in helt lugna och fredliga demonstranter i polisbilen (som stod i utkanten av folksamlingen och höll avstånd till andra) och kör ut dem på Djurgården. En språklig kommentar och det är att i Sverige blir man gripen av polisen, därefter anhållen, därefter eventuellt häktad, vid misstanke om brott. Inte arresterad.

 • Smeta skit och ljuga är det enda lögnarna har att komma med. Demonstrationen var ett föredöme för hela befolkningen.

 • Tack Filip Sjöström och alla hjältar som visat världen att Svensk fredlig manifestation för frihet och sanning bekämpas av Länstyrelse och maskerad polis med batong och tårgås.

  “Manifestation för frihet och sanning” är uppenbart någonting mycket uppsendeväckande i Sverige som inte kan uttalas av varken tv4 och eller ens den tillfrågade Jonathan Leman.
  https://www.tv4.se/artikel/2sI57ABP0lYCvOyjHLC3vA/filip-arrangerade-olagliga-marschen-skyller-pa-polisen

  Riktigt intressant att Expos Jonathan Lehman försöker bortförklara Folktribunalens domslut.
  https://newsvoice.se/2020/12/folktribunal-varldsledare-brott-mot-manskligheten/

 • Rätt skall vara rätt!

  SVT la alltså upp den här i flödet idag 2021-03-08, men den skall alltså vara publicerad 30 december?

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/demonstration-utanfor-polisstationen-i-eksjo-efter-dodskjutningen

  Då har de alltså demonstrerat utan tillstånd, men inte brutit mot diktaturlagen, förlåt pandemilagen…..

  Men i övrigt gör det väl ingen större skillnad. Förutom att man mer eller mindre lät demonstrationen passera obemärkt utan att vilja ge den uppmärksamhet. Till skillnad från annat som inte passar agendan. Kan man få människor att hata polisen blir ju splittringen större. Och det verkar man gilla.

 • Misstänker att jag också kommer kallas rasist nu!!!!

  Men den enda “strukturella” rasismen jag kan se i Sverige är den mot svenskar.

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jonkoping/demonstration-utanfor-polisstationen-i-eksjo-efter-dodskjutningen

  Inget givet tillstånd!

  Ingen uppmaning till att skingra demonstrationen!

  Ingen arresteras eller förs bort, trots plakat parodi lagen!

  Stoppar upp trafiken!

  Någon av demonstranterna har man till och med blurrat ansiktet på, man frågar sig varför?

  Inga uttalanden om hur fruktansvärt oansvarigt det är!

  Inget uttalande om att polisvåld är oacceptabelt, trots att polisen här inte ger sig på demonstranterna utan tvärt om.

  “Polisen följer sammankomsten och kommer se till att lagar och regler följs och att allt går lugnt till och avlöper väl”.

  Här följer alltså polisen den olagliga sammankomsten och ser till att lagbrottet går “lugnt till”.

  Sverige, det dubbla måttstockarnas land!

  Själv skulle jag inte vilja vara socialdemokrat när invandrarna från mellanöstern förstår att att sossarna importerat dem som slavar till banksystemet eftersom de slavar de redan har inte räcker till för skuldmättnaden.

  Ja en vacker dag förstår väl alla att invandring och flyktingpolitik vore ett oproblematiskt kapitel om den ledande fascistiska eliten inte tilläts bomba länder sönder och samman för våra pengar. Men än så länge tillåter ju svensken det, samtidigt som man betalar pengar till SIDA (Svenska indirekta diktatur alliansen) och tycker sig vara god.

 • Tydligen ska en kvinnlig polis i gasmask råkat gasa två kollegor!

  Förmodligen en av dem som förts till sjukhus?
  Man säger ju inte att en polis misshandlats, och därför förts till sjukhus.
  Man säger bara att en polis förts till sjukahuset.

  Så hoppas man väl att alla skall tro att våld förekom.

  Vid vilken annan demonstration skanderas “Vi älskar polisen”?

  • Mycket beklagligt!

   Polisledningen kanske skulle ge personalen lite mer utbildning i hanteringen av gaser, pepparsprayer, batonger och dylikt, så att de inte råkar skada varandra.

   Det har ju inte varit så mycket demonstrationer hittills i Sverige, där polisen sett sig nödsakad att ingripa med sådana medel.

   (Se koranupploppen i Malmö från polisens kroppskameror)

 • Demokrati betyder egentligen folkvälde, eller folkstyre.

  Någon demokrati har vi aldrig haft i Sverige, för det krävs en upplyst och bildad befolkning.
  Inte en hjärntvättad sådan. Och sen att de faktiskt får välja, idag är det ju bara ett skådespel.

  Däremot har ju alltid folket ett visst mått av inflytande.

  Och jag skulle säga att FIlip Sjöström har ett mycket bra inflytande, åtminstone vad verkar.
  Stå på dig, lögnerna kommer falla!

  Ja hittar man inget att klanka ner på kan man alltid ljuga…..

  Själv kallar jag inte heller mig nationalsocialist. Men måste väl säga att även en regelrätt rasist är bättre än Steffe. De älskar i alla fall sitt eget folk, en bra början. Den fascistiska regeringen verkar inte älska något, förutom möjligtvis makt och pengar.

 • Smeta skit och ljuga är det enda lögnarna har att komma med. Demonstrationen var ett föredöme för hela befolkningen.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *