Långdistansförhållande – så får man det att fungera

publicerad 11 mars 2021
- Gästskribent
Tips på att få ett långdistandsförhållande att fungera
Tips på att få ett långdistansförhållande att fungera
Tips på att få ett långdistansförhållande att fungera

Långdistansförhållande är inget hinder i värld vi lever i idag.  Det är svårt att föreställa sig att ett förhållande inte skulle hålla bara för att de bägge parterna befinner sig flera mil ifrån varandra. Vi behöver inte längre skicka brev och vänta flera dagar för att få svar, nu kan vi sms:a varandra dygnet runt och ringa till varandra för att se vår älsklings ansikte trots avståndet.

Men teknik kan tyvärr inte kompensera allt. Bristen på regelbunden fysisk närhet verkar vara avgörande för långvariga förhållanden. Får man inte detta är risken för att förhållandet tar slut rätt stor. Men det finns sätt att klara av ett långdistansförhållande, åtminstone om bägge parter har som avsikt att göra det.

Viktigt att hålla er till ett schema

För att kunna få ett långdistansförhållande att fungera är det viktigt att ni prioriterar varandra och snackar regelbundet. Men detta är verkligen inte enkelt om man jobbar eller studerar på olika tidpunkter, har olika sömnmönster och verkligen inte om man befinner sig i olika tidszoner. Men det går att lösa genom att göra ett schema och hålla sig till det. Planera in telefonsamtal så ofta som möjligt, och åtminstone en dag i veckan där ni spenderar längre tid ihop online.

Testa nya saker

Bara för att ni befinner er hundra mil ifrån varandra så betyder det inte att ni inte ska testa nya saker. Det är trots allt detta som gör att de flesta förhållanden håller i längden. Det kan vara att ni planerar en kväll när ni ses igen att gå med i en swingers club. Om det är lång tid kvar tills ni ses igen betyder det inte att ni inte kan testa nya saker ändå! Ni kan till exempel testa en svensk sex chat ihop, och se vad ni tycker om det. Det bästa med att vara i ett förhållande är att man kan berätta precis vad man tycker och gillar man inte något behöver man heller inte göra det!

Fokusera på kvalitetssamtal vid långdistansförhållande

Intressant nog tyder många studier på att par i långdistansförhållanden faktiskt kan vara mer nöjda med sin kommunikation än par som bor ihop. Det kan bero på att de inser hur värdefulla deras kommunikationsmöjligheter verkligen är, och därför slösar de inte ord på att prata om onödiga ting. Istället för att bråka över varför någon inte tömde diskmaskinen eller gick ut med soporna, prioriterar de djupare kvalitetssamtal.

Var engagerade i långdistansförhållandet

Denna punkt gäller även de par som inte är involverade i ett långdistansförhållande. Men särskilt för dem som bor långt ifrån varandra och inte ses så ofta. Det är viktigt att bägge parter är engagerade i förhållandet för att det ska fungera, och särskilt viktigt att ni visar det för varandra. Planera mål och drömmar ihop och se till att arbeta för att nå dessa mål.

Text: Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Den absolut bästa länken är egna barn!! Och, att bo på landet med trädgård och uteluft. Sedan att inte ha TV, som avleder och ger en falska minnesbilder. Före 70-talet var detta sjömannens/hustruns liv och man överlevde. Denna vetskap exporterades till Asien av (S) med att avskaffa en hel sjöfartsnäring, som var den tredje största i världen en gång i tiden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *