Mark Levengood om coronaåret 2020: ”Jag levde i en social bubbla av Guds nåde”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 10 mars 2021
- NewsVoice redaktion
Mark Levengood, 6 mars 2021, Kungsträdgården. Foto: Jesper Johansson

CORONAKRISEN. Den frilansande journalisten Jesper Johansson lyckades få till flera intressanta intervjuer med personer som deltog under protesterna mot coronarestriktionerna i Sverige. Mark Levengood säger att han levde i en bubbla, men att den sprack.

I lördags den 6:e mars samlades människor på Medborgarplatsen i Stockholm för att protestera mot att grundlagsskyddade rättigheter satts ur spel av politiker och många var kritiska till globalismen och läkemedelsindustrin som man anser motarbetar en saklig diskussion om experimentella vacciner.

Mark Levengood, 6 mars 2021, Kungsträdgården. Foto: Jesper Johansson
Mark Levengood, 6 mars 2021, Kungsträdgården. Foto: Jesper Johansson

Mark Levengood

Mark Levengood säger att han ”levde i en social bubbla av Guds nåde” innan den en dag plötsligt sprack. Levengood har fortfarande en stark tilltro till myndigheter och politikers goda vilja även om han medger att det finns exempel på hur myndigheter i vissa länder utnyttjar krisläget för att stärka diktatoriska inslag eller ambitioner.

Levengood i egenskap av ambassadör för Unicef tror att vacciner är det enda sättet att rädda mänskligheten och han kommer att ta vaccinet så fort han får möjlighet trots att han har antikroppar. Samtidigt beklagar Levengood att det förekommer att personer får biverkningar. Han är mycket kritisk till personer som sprider falsk information om vacciner.

Andra som intervjuades hade en mindre diplomatisk och mer mörk inställning till händelseutvecklingen i världen och vacciner i allmänhet under coronakrisens första år.

Reportage: Jesper Johansson


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq