Regeringen via Myndigheten för Press, Radio och TV begränsar alternativmedia

publicerad 14 mars 2021
- Gästskribent
Generaldirektör Charlotte Ingvar (MPRT) Nilsson Ika Johannesson (Kulturnyheterna). Bild: SVT Play

“Alternativmedier gör ett enormt viktigt journalistiskt arbete när de avslöjar bidragsfusk hos myndigheten för Press, radio och TV, men blir samtidigt avskrivna av samma myndighet för att inte bedriva seriös journalistik”.Palaestra Media

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Då det “konventionella systemtänkandet” idag, är en produkt av decennier av kulturmarxistisk indoktrinering, så är det svårt för självständigt tänkande och kritiskt granskande journalister, att hålla sig innanför ramarna. Om ramarna för yttrandefriheten enbart definieras utifrån vänsternarrativ, så har vi per definition ingen reell yttrandefrihet. Om man dessutom per automatik stämplar allt som går utanför det “konventionella systemtänkandet” som “högerextremism” och “kunskapsresistens”, så har vi i verkligheten ingenting annat än en ren åsiktsdiktatur.

 • GW junior dominerar!!!!

  På socialist demokraturen bara, ju fler ju bättre.
  Inga riktiga hot eller hat, bara kritisk granskning och logik.

  Så står de där med byxorna nere…..

  Tror faktiskt det börjar bli lite svettigt för Steffe, Lill Mogge och Ynkeman.
  Fler och fler ser hur socialist regimen verkar, och någonstans får även svensson nog!

 • Men vet de egentligen vad de pratar om i inslaget? Det finns väl inget mediestöd som heter produktionsstöd? Menar de redaktionsstöd?

 • GD:n har en upphöjd samhällsposition, fin titel, fet lön och sen förväntar hon väl sig någon sorts respekt utifrån allt detta. Men det är såna som hon som ska upprätthålla den “demokrati” som vi påstås ha och när hon gör det motsatta så är hon ett större problem än knarkhandel och sprängningar, eftersom hon fräter sönder samhället inifrån maktposition. Utan såna som hon och hennes likar skulle samhällsförfallet inte ens vara möjligt. Det är dessa sorgliga exempel som drar ned genomsnittet för alla andra människor. Jag kan varken förstå eller ens känna någon grundläggande respekt för såna här människor.

 • Det är uppenbart att staten utmärglats på logik när det är mer synd om tjänstemännen än om de drabbade. Det är signifikativt för oligarkstyret och gäller både sjuka som nekas uttag ur sin försäkring och medier som kritiserar den djupa statens aktiviteter. Skutan kör i ramming speed 180 grader åt helvete.

 • Håller med om att det är ett bra reportage, men rubriksättningen blev lite olycklig,

  MPRT är ju bara lydiga redskap för våra socialistiska politiker, det är politikerna som på alla sätt och till varje pris vill tysta opposition.

  Myndigheter i alla dess 500 olika former är ju den socialistiska regeringens förlängda arm, iofs för djävligt men det är riksdagens politiker som skall hängas ut med kraft.

  Dessa lydiga knapptryckare styrs i sin tur av en veritabel tjänstemanna mobb vilka likt hungriga vargar vill utöka sin jakt på oliktänkande.

  Jag får väl citera vad pk-rännan hade som slogan för några år sedan.

  Vi gillar olika !!!

   • Samuel, tack för din omtanke men om vi inte börjar tala klarspråk så är vi alla förlorade.

    Den diktatoriska socialistregimen får gärna försöka straffa mig mer än de redan gör via skattsedeln.

    Det finns många skäl att flytta ut i från DDR-staten Sverige, ett av skälen att luften här i Portugal känns lättare att andas än det täta socialist dimma som ständigt ligger tät över Sverige.

    Mig kan de ju försöka straffa om de vill, jag är utom räckhåll för alla vilka vill straffa dissidenter. Jag sitter säker!!

 • Mycket bra reportage om dessa regeringstillsatta helt olagliga åsikts grindvakter lika DDR.

  Visst finns det mycket att göra för att uppnå demokrati och objektivitet i statsförvaltning.

  Dessa regerings utsedda ryggradslösa parasiter har närt sig själva och ryggradslösa medier som villkorslöst flockats kring köttgrytan i hopp om generös köttbit som belöning för tystnad.

  Intressant att dessa antidemokrater vill ta utdelade belöningar ur munnen från granskare.

 • Palaestra Media har gjort ett gediget arbete för att hålla liv i detta uppenbart dåliga myndighetshantering av sitt ansvara att stödja yttrandefrihet och ansvarsfull nyhetsförmedling. Det finns skäl att fortsätta granskningen. Myndighetens (MPRT) riktlinjer behöver ändras för att undvika politiskt inställsamma beslut till nackdel för tex det viktiga arbete som tex NewsVoice är exempel på

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *