Florida avbryter alla covidrestriktioner – förbjuder vaccinpass

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 6 maj 2021
- NewsVoice redaktion
Guvernör Ron DeSantis. Foto: Public Domain
Guvernör Ron DeSantis. Foto: Public Domain
Bild: Guvernör Ron DeSantis. Foto: Public Domain

VÄRLDEN. Floridas guvernör Ron DeSantis undertecknade en verkställande order i måndags som omedelbart upphäver delstatens covidrestriktioner. Den verkställande ordern träder i kraft den 1:a juli. Därmed avslutas alla lokala pandemirelaterade begränsningar och vaccinpass förbjuds.

Ron DeSantis sa vid en presskonferens att: “faktum är att vi inte längre befinner oss i undantagstillstånd”. Han erkände samtidigt att Florida inte är klar med kampen mot coronavirus, men upprepade att USA har en nedgång i Covid-19-fall och dödsfall, skriver CNBC.

DeSantis signed a bill Monday that codifies the executive order into law, effective July 1. The executive order, he said, was designed to “bridge the gap” until then. The measure, which effectively ends all local pandemic-related restrictions, also bans vaccine passports.” – CNBC

DeSantis menar att uppmaningen att redan vaccinerade personer ska fortsätta att bära masker undergräver förtroendet för coronavirusvaccinerna.

Florida har varit den tredje mest Covid-19-drabbade delstaten i USA med mer än 2,2 miljoner fall sedan coronakrisen började. Florida har det fjärde högsta antalet dödsfall i Covid-19, enligt uppgifter från Johns Hopkins University, men antalet nya covidfall har sjunkit med mer än 13% bara under den senaste veckan.

Biden-administrationen tillkännagav i förra veckan en avslappning av sina federala folkhälsorekommendationer om hur folk bör bära munskydd utomhus.

Amerikanska CDC (Centers for Disease Control and Prevention) rekommenderar att fullt vaccinerade personer kan träna och delta i små sammankomster ute utan att ha på sig munskydd.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *