Pentagon bekräftar USS Omahas observationer av UAP:s som äkta

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 maj 2021
- NewsVoice redaktion
USS Omaha, US Navy. Foto: Public Domain

Pentagon bekräftar att bildmaterial taget ombord på USS Omaha från 2019 undersöks av Unidentified Aerial Phenomenon Task Force (UAPTF), en enhet inom Pentagon.

Text: NewsVoice | Bild överst: USS Omaha, US Navy. Foto: Public Domain | Video ovan: USS Omaha

Militär personal spelade in en video av ett Unidentified Aerial Phenomenon (UAP) från krigsfartyget. Filmen visar ett okänt objekt som dyker ner i havet, rapporterar flera amerikanska medier.

Extrakt från militära personal som kommenterar sina observationer från USS Omaha.

:05 “Took off, bookin’ it.”
:21 “Break, Omaha, Pinckney, Kid, Rafael Peralta possibility to launch helo ASAP”.
:28 “If it splashes you get a bearing and range.”:30 “Yes sir.”
:32 “… keep going bro [inaudible]”:33 [inaudible]
:36 “… it’s windy as f**k out there.”
:42 “… got a lotta white water out there. Six foot swells.”
:43 “Whoa, it’s getting close.”
:50 “We have, uh, 31 knots sustained wind topside, gust of 40 [knots].”
:56 “Whoa, it splashed!”
:57 “Splashed!”
:58 “Mark bearing and range.”

ArcanumSkolan 2024
UAP utanför Kaliforniens kust George Knapp on April 6, 2021
Bild: UAP utanför Kaliforniens kust. Tillhandahållet av George Knapp. Foto från den 6:e  april 2021

Pentagon bekräftar observationer av UAP

Susan Gough som är talesperson på Pentagon bekäftar äktheten till The Black Vault, ett privat initiativ som samlar dokumentation på UAP-fenomen och tillhörande responser från amerikanska myndigheter:

Susan Gough, privat foto (Linkedin)
Susan Gough, privat foto (Linkedin)

“I can confirm that the referenced photos and videos were taken by Navy personnel. The UAPTF has included these incidents in their ongoing examinations.”

“As we have said before, to maintain operations security and to avoid disclosing information that may be useful to potential adversaries, DOD does not discuss publicly the details of either the observations or the examinations of reported incursions into our training ranges or designated airspace, including those incursions initially designated as UAP”.

Piloten Ryan Graves bekräftar observationer av UAP. CBS 60 Minutes, maj 14 2021
Piloten Ryan Graves diskuterar UAP:s på CBS 60 Minutes, maj 14 2021. Foto: CBS News

En tidigare marinlöjtnant Ryan Graves säger till CBS 60 Minutes att han och andra medlemmar i hans F/A-18-stridsskvadron nästan varje dag i två år med början 2015 observerat okända oidentifierade objekt som flyger i luftrummet sydost om Virginia Beach på USA:s östkust. Observationerna var så vanliga, säger han, att piloterna och deras besättningar började ta dem för givet. Graves kallar dessa föremål för ett hot mot säkerheten i intervjun på 60 Minutes.

Former Navy pilot says flight crews observed [UAPs] off Atlantic Coast “every day for at least a couple years” – CBS News

Ryan Graves är en av flera militärer som valt att tala offentligt om vad Pentagon numera kallar oidentifierade luftfenomen eller UAP. Dessa dokumenterade observationer av UAP:s, inspelade med videokamera av amerikanska servicemedlemmar, har analyserats av försvarsdepartementet i flera år, och den amerikanska regeringen erkände motvilligt sina ansträngningar efter att oklassificerade videor av UAP:s 2017 publicerats av New York Times.

Senator Marco Rubio (republikan, Florida) har sett hemligstämplad dokumentation om UAP:s och efterlyst en detaljerad analys av de oidentifierbara luftfenomenen. I december 2020, medan han fortfarande var chef för senatens underrättelsetjänst, bad han direktören för nationell underrättelsetjänst och Pentagon att presentera en oklassificerad rapport till kongressen senast i juni 2021.

Den 5 april 2021 sa Chief of Naval Operations Admiral Michael Gilday att marinen inte har lyckats kunna identifiera de föremål som observerades under 2019-incidenterna utanför Kaliforniens kust, skriver The Brief.

Text: NewsVoice

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Visst finns UFO och UAP omkring jorden – ständigt. Hackaren Gary McKinnon, en brittisk ufolog och dataexpert som hackade sig in i US Navy och NASA-datasystem år 2002 säger att i byggnad nr.8 på Johnson Space Center i Houston, finns det personal vars heltidsjobb är att måla över alla UFO,n från alla bilder som sänds ut till allmänheten, eftersom UFO,n är så vanligt förekommande på bilderna.

  • Även om detta vore sant, är det inte synonymt med Aliens från främmande planeter. Så fort UFO och UAP nämns associerar de flesta detta med just Aliens vilket är syftet – att rikta uppmärksamheten bort från USAs eget program.  

   • Men det är ju lika spännande vilket ursprung de än har – om dessa UFO/UAP kommer ifrån andra civilisationer eller om dessa farkoster är tillverkade av jordens mörka/dolda vetenskapsmän som använder en dold högteknologi.

 • Visst finns UFO och UAP omkring jorden – ständigt. Hackaren Gary McKinnon, en brittisk ufolog och dataexpert som hackade sig in i US Navy och NASA-datasystem år 2002 säger att i byggnad nr.8 på Johnson Space Center i Houston, finns det personal vars heltidsjobb är att måla över alla UFO,n från alla bilder som sänds ut till allmänheten, eftersom UFO,n är så vanligt förekommande på bilderna.

  • Även om detta vore sant, är det inte synonymt med Aliens från främmande planeter. Så fort UFO och UAP nämns associerar de flesta detta med just Aliens vilket är syftet – att rikta uppmärksamheten bort från USAs eget program.  

   • Men det är ju lika spännande vilket ursprung de än har – om dessa UFO/UAP kommer ifrån andra civilisationer eller om dessa farkoster är tillverkade av jordens mörka/dolda vetenskapsmän som använder en dold högteknologi.

 • Utifrån en ateistisk världsbild med utvecklingsläran som grund tänker man sig att liv existerar på andra planeter och att dessa utomjordingar besöker oss.
  För en kristen med biblisk världsbild stämmer inte ovanstående. Endast Gud, änglar demoner och människor är kända. Demoner är fallna änglar som avföll från sin Skapare, vilket ledde till att även människorna avföll.
  “Utomjordingarna” är att betrakta som sataniska varelser, som utger sig för att vara något annat än demoner. Det som syns är fenomen som t.ex. inte följer naturlagar. En klassisk tro på den historiske Jesus skyddar från sådana bedrägerier.

 • Detta är USAs egen. Lyssna på Dr Joseph P Farrell föredrag “The Legend of the Nazi Bell”. Tyskarna hade redan experimenterat med antigravitations framdrift. Sedan via operation paperclip fortsatte detta bara. Finns inga som helst bevis för Alien enligt Farrell.
  https://www.youtube.com/watch?v=8vF47HT1jjI

 • Det kan ju lika väl bara vara så att Pentagon bekräftar USS Omahas observationer av deras egna leksaker ännu ej presenterade för allmänheten.

  Men det fattas väl bara att de kröner Corona-psyopen med en alien invasion så att nästa mutation kan bli en intergalaktisk sådan i denna psykotiska saga.

  • Vid en eventuell alien invasion är det tänkt att vi ska förena oss som ett enda planetariskt folk under en världsregering. Dom har ju “Project Blue Beam” för att kunna skapa hologram i skyn.

   Men kör de en alien invasion är det bara att projicera en massa skepp och sen kan de släppa loss genmodifierade styggelser eller någon som varit “vaccinerad” lite längre än alla andra.

   Tror att alla dessa nya avslöjanden om att “vi är inte ensamma” är deras sätt att kratta manegen för det. Bring out the popcorn.

 • Utifrån en ateistisk världsbild med utvecklingsläran som grund tänker man sig att liv existerar på andra planeter och att dessa utomjordingar besöker oss.
  För en kristen med biblisk världsbild stämmer inte ovanstående. Endast Gud, änglar demoner och människor är kända. Demoner är fallna änglar som avföll från sin Skapare, vilket ledde till att även människorna avföll.
  “Utomjordingarna” är att betrakta som sataniska varelser, som utger sig för att vara något annat än demoner. Det som syns är fenomen som t.ex. inte följer naturlagar. En klassisk tro på den historiske Jesus skyddar från sådana bedrägerier.

  • Ja , om inte annat så får ju psykopaterna en anledning att hitta på nya stolligheter för att skydda oss från ännu ett “hot”. Det enda hot vi behöver ta på allvar är psykopaterna och deras tyranniska maktbegär. Och även om vi får påhälsning från aliens så kan de omöjligt vara lika ondskefulla som de dårar vi f.n. har att tampas med.

   • I Monty Python,s film Meningen med livet: ”Vi ber för att det finns goda varelser där uppe i rymden, för det är bara skit med allting här på jorden.” 

 • Detta är USAs egen. Lyssna på Dr Joseph P Farrell föredrag “The Legend of the Nazi Bell”. Tyskarna hade redan experimenterat med antigravitations framdrift. Sedan via operation paperclip fortsatte detta bara. Finns inga som helst bevis för Alien enligt Farrell.
  https://www.youtube.com/watch?v=8vF47HT1jjI

 • Det kan ju lika väl bara vara så att Pentagon bekräftar USS Omahas observationer av deras egna leksaker ännu ej presenterade för allmänheten.

  Men det fattas väl bara att de kröner Corona-psyopen med en alien invasion så att nästa mutation kan bli en intergalaktisk sådan i denna psykotiska saga.

  • Vid en eventuell alien invasion är det tänkt att vi ska förena oss som ett enda planetariskt folk under en världsregering. Dom har ju “Project Blue Beam” för att kunna skapa hologram i skyn.

   Men kör de en alien invasion är det bara att projicera en massa skepp och sen kan de släppa loss genmodifierade styggelser eller någon som varit “vaccinerad” lite längre än alla andra.

   Tror att alla dessa nya avslöjanden om att “vi är inte ensamma” är deras sätt att kratta manegen för det. Bring out the popcorn.

  • Ja , om inte annat så får ju psykopaterna en anledning att hitta på nya stolligheter för att skydda oss från ännu ett “hot”. Det enda hot vi behöver ta på allvar är psykopaterna och deras tyranniska maktbegär. Och även om vi får påhälsning från aliens så kan de omöjligt vara lika ondskefulla som de dårar vi f.n. har att tampas med.

   • I Monty Python,s film Meningen med livet: “Vi ber för att det finns goda varelser där uppe i rymden, för det är bara skit med allting här på jorden.” 

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *