Jag lämnade Sverige på grund av svensk coronapolitik och vaccinpass

publicerad 14 maj 2021
- av Extern resurs
Foto: Dave Goudreau. Licens: Unsplash.com

UTVANDRARNA. Det kom in en anonym insändare till NewsVoice från en privatperson som flytt Sverige och bosatt sig ett annan europeiskt land som personen upplever som tryggare. Berättelsen representerar säkert väldigt många svenskar som valt att stanna eller lämna landet, men även ickesvenskar som bor eller har bott i Sverige. Otryggheten som uttrycks i texten är anmärkningsvärd.

Anonym skribent | Temabild: Kollaps. Personen på fotot är inte relaterad till texten. Foto: Dave Goudreau. Licens: Unsplash.com

Jag är en person som har emigrerat från Sverige till ett annat europeiskt land och föredrar att vara anonym så jag slipper repressalier från stat och myndighet. Jag har mina nära och kära i Sverige, men även i mitt nya hemland. Nu är jag en person som inte vill ta Covid-19 vaccinet av flera olika skäl och jag är mån om min hälsa och detta är ett vaccin som ingen kan säga vad skadorna respektive nyttan blir då det är framtaget på mindre än ett år.

Det är min rätt att bestämma över min egen kropp. Det ska inte staten, myndigheter eller politiker bestämma. Nu är det så att jag lite då och då åker till Sverige för att hälsa på nära och kära, inte så ofta, men det händer. Oftast tar jag flyget. Då är det dessa PCR-tester som ska användas, men dessa är inte tillförlitliga och friska människor kan få positiva test. Testerna är ockerdyra. Det tjänas mycket pengar på dessa. Vanliga människor får betala och nystartade företag täljer guld på bekostnad av denna påstådda pandemi. Det är vidrigt när man tänker på det och att det får fortgå med god min från stater, myndigheter och politiker är mycket anmärkningsvärt.

Nu verkar det bli tvång på att vara vaccinerad för att flyga. Jag är helt förtvivlad.
Hur ska jag då kunna återse nära och kära? Hur kan de tvinga mej att ta ett otestat vaccin? Hur kan de styra och ställa så här? Det strider mot grundlagen. Ännu är det inget tvång att vara vaccinerad, men det lär komma, tror jag iallafall. Jag är som sagt helt förtvivlad. Det känns hopplöst.

När detta med corona började, i början på 2020, då var jag först livrädd för viruset, inte så konstigt med all skrämselpropaganda i MSM, men detta bedrägeri genomskådade jag ganska snabbt. Numera läser jag inte MSM-nyheter eller ser på svenska nyheter på TV. Vem orkar med att se på den propagandan? De som inte insett det bör läsa på i alternativmedia och sedan dra slutsatsen. Att enbart förlita sej på MSM är inte att rekommendera, då de undanhåller, ljuger och mörkar efter eget behag. Det som passar deras agenda är vad de publicerar, inget annat. “Follow the money” och du finner svaret. MSM, myndigheter och politiker struntar fullständigt i mej som människa och min hälsa. De lobbar bara för att säkra sin ekonomiska framtid och makt, vilket är väldigt tydligt i dessa tider.

När jag läst på mer förstår jag att detta inte är allvarligare än ett vanligt virus, alltså inte dödligt för de flesta. Så för viruset är jag inte ett dugg rädd, för det är inte något som är farligt för friska människor. Så den oron är borta, men den har bytts ut mot en värre oro, att staten ska tvinga på hela jordens befolkning ett vaccin som inte någon har en aning om det är säkert eller inte. Vad är biverkningarna och nyttan nu och om några år i framtiden? Ingen vet, det är kalla fakta och det skrämmer mej väldigt mycket att de tvingar på folk detta. Vad som är värre är att folket går på detta, oerhört skrämmande hur lättlurade folk är, ingen ifrågasätter, de ställer sej lydigt i vaccinkön och jublar när dom fått sprutan, man blir minst sagt mörkrädd.

Jag är förtvivlad, jag ska tvingas till något som jag inte vill. Naturligtvis kommer jag aldrig att ge mej, jag tar inte detta vaccinet förrän det är så säkert ett vaccin kan vara, dvs. när det gått minimum 5 år. Dock är det ingen pandemi som pågår, det är en helt vanlig influensa/virus, alltså inget konstigt, totala dödligheten är normal. Alltså inget att vara rädd för och något vaccin tar jag inte mot detta hur säkert det än är, det är helt meningslöst när man är frisk.

Med lite tur lägger sej denna hysterin efter ett tag, men tyvärr så tror jag inte att vaccinpasset försvinner, utan tvärtom. Det kommer att bli ett krav för att resa och röra sej fritt i samhället, men helt säkert är det int. Den som lever får se. Det som pågår med vaccintvång strider mot grundlagen samt mot mänskliga fri- och rättigheter.

Jag är som sagt förtvivlad. Finns det nåt hopp att allt återgår till det normala när de tvingat på de flesta detta icketestade och icke fullt godkända vaccin? Ingen vet.

Anonym skribent