Folkets Radio: Smutskastningen av oliktänkare

publicerad 16 juni 2021
- Gästskribent
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid

MEDIA & SAMHÄLLE. Konspirationsteoretiker har blivit vår tids ord för kättare. Ett retoriskt vapen som avfärdar meningsmotståndare utan att man ens behöver diskutera själva sakfrågan. Det senaste året har ordet kommit att användas allt oftare och alltmer aggressivt.

Reporter och text: Per Shapiro, Folkets Radio | Slutmix: Fredrik Nilsson

I en uppsjö av tidningsartiklar, radioprogram, dokumentärer, TV-inslag, föreläsningar, skolmaterial och seminarier varnas för riskerna med konspiratoriskt tänkande.
Mikael Tofvesson, chef för MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) talade i en artikelserie nyligen om konspirationsteoretiker som ”ett potentiellt allvarligt hot
mot samhällets säkerhet”

 • Vilken är egentligen myndighetens egen roll i dessa stort uppslagna mediakampanjer? Har MSB rentav agerat beställare?
 • Riskerar vi få ett alltmer Orwellskt samhällsklimat, där staten sanktionerar demonisering av oliktänkande?

Det är några av frågeställningarna som undersöks i det här programmet.

Medverkar gör idéhistorikern Susanne Dodillet vid Göteborgs universitet, som noga analyserat MSB:s stora rapport om konspirationsteorier som kom i våras.

Vi får också möta Mona Nilsson, som driver Strålskyddsstiftelsen. Hon tackade först ja till att bli intervjuad i SvD:s artikelserie om konspirationsteoretiker, men hoppade av när hon började ana att hon skulle utsättas för förtal.

Programmet bjuder också på ett viktigt avslöjande om den expert som ständigt får uttala sig om konspirationsteoretiker i media.

Reporter och text: Per Shapiro, Folkets Radio | Slutmix: Fredrik Nilsson

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • För att återgå till programmet. (kommentarsfältet spretar betänkligt) så är det mycket riktigt så att konspirationsteoretiker blivit ett skällsord och en etikett som sätts på oliktänkare. Det är en synnerligen otrevlig och farlig utveckling. Tankarna till forna östblock är inte långt borta. Alla har rätt till sin åsikt och att yttra den och mötas med respekt, oavsett forum. Oavsett om åsikten “passar in” eller inte. (ja en känga till Sassersson).
  Det viktiga är tror jag att åsikterna inte paketeras till paket.Vi har PK-paketen som innehåller ja-ni-vet-vad. Men vi börjar också skönja “alternativ-paketen” och här blir det farligt. Är man alternativt tänkande brukar man inte köpa paketlösningar över disk. Man brukar sålla. Endel skriver man under på annat inte. I eget fall skriver jag inte alls under på Att Covid är Fake, däremot att vi har många andra problem, exv 5G som säkerligen har starka ekonomiska intressen mot att redovisa presumtiva sjukdomsframkallande problem. Det jag saknar i Shapiros radioprogram är de påverksanskampanjer som gör att vi befinner oss i det läge vi gör med motstridiga uppgifter – kampanjer från utlandet och hjärntvätt både via alternativ media och mainstream media. Alternativ-media har som jag ser det bara blivit en nisch – en slags alternativ mainstream. Paketen levereras. Redo att sväljas. Antingen avsändaren heter Wolodarski eller Sassarsson.

 • För att återgå till programmet. (kommentarsfältet spretar betänkligt) så är det mycket riktigt så att konspirationsteoretiker blivit ett skällsord och en etikett som sätts på oliktänkare. Det är en synnerligen otrevlig och farlig utveckling. Tankarna till forna östblock är inte långt borta. Alla har rätt till sin åsikt och att yttra den och mötas med respekt, oavsett forum. Oavsett om åsikten “passar in” eller inte. (ja en känga till Sassersson).
  Det viktiga är tror jag att åsikterna inte paketeras till paket.Vi har PK-paketen som innehåller ja-ni-vet-vad. Men vi börjar också skönja “alternativ-paketen” och här blir det farligt. Är man alternativt tänkande brukar man inte köpa paketlösningar över disk. Man brukar sålla. Endel skriver man under på annat inte. I eget fall skriver jag inte alls under på Att Covid är Fake, däremot att vi har många andra problem, exv 5G som säkerligen har starka ekonomiska intressen mot att redovisa presumtiva sjukdomsframkallande problem. Det jag saknar i Shapiros radioprogram är de påverksanskampanjer som gör att vi befinner oss i det läge vi gör med motstridiga uppgifter – kampanjer från utlandet och hjärntvätt både via alternativ media och mainstream media. Alternativ-media har som jag ser det bara blivit en nisch – en slags alternativ mainstream. Paketen levereras. Redo att sväljas. Antingen avsändaren heter Wolodarski eller Sassarsson.

 • “June 10, 2021
  https://humansarefree.com/2021/06/global-pushback-against-tyranny-has-begun.html

  20 mars 2021, är 1-årsjubileet för den första COVID-19-nedstängningen, då gick människor i mer än 40 länder ut på gatorna för att fredligt demonstrera mot
  COVID-19 lögnerna och tyranniska åtgärder.

  Dokumentären nedan, ”The Pushback”, beskriver dagen då världen stod tillsammans mot regeringsöverskridande och förstörelsen av mänskliga rättigheter – och varför vi måste förenas varje dag och driva den tillbaka.

  Chansen är stor att du inte hörde talas om detta globala samlingsupprop för frihet, eftersom de vanliga medierna har nästan universellt censurerat alla nyheter om det. De få som rapporterade om dem, antingen underskattade den globala karaktären av evenemanget och dess närvaro, eller så förvrängde de avsikten med denna ”Worldwide Freedom Day.”

  Se filmen här på länken:
  https://odysee.com/@OracleFilms:1/The-Push-back-Oracle-Films-2021-World-Wide-Rally-WWD-Global-protest-UK:7

 • “June 10, 2021
  https://humansarefree.com/2021/06/global-pushback-against-tyranny-has-begun.html

  20 mars 2021, är 1-årsjubileet för den första COVID-19-nedstängningen, då gick människor i mer än 40 länder ut på gatorna för att fredligt demonstrera mot
  COVID-19 lögnerna och tyranniska åtgärder.

  Dokumentären nedan, “The Pushback”, beskriver dagen då världen stod tillsammans mot regeringsöverskridande och förstörelsen av mänskliga rättigheter – och varför vi måste förenas varje dag och driva den tillbaka.

  Chansen är stor att du inte hörde talas om detta globala samlingsupprop för frihet, eftersom de vanliga medierna har nästan universellt censurerat alla nyheter om det. De få som rapporterade om dem, antingen underskattade den globala karaktären av evenemanget och dess närvaro, eller så förvrängde de avsikten med denna “Worldwide Freedom Day.”

  Se filmen här på länken:
  https://odysee.com/@OracleFilms:1/The-Push-back-Oracle-Films-2021-World-Wide-Rally-WWD-Global-protest-UK:7

 • Konspirationsteorier uppstår när samhället, )regering, departement,rättsväsende organisationer och den allmänna opinionen), utger information med “sanningar” som allmänheten eller vissa grupper av allmänheten inte tror på, (har starka skäl att betvivla).
  Att förklara något med att det är en konspirationsteori är ett sätt att förneka andras uppfattningar, att förlöjliga andras uppfattningar och att skaffa sig exceptionell rätt i sin egen uppfattning.

   • Varje polis, som löser brott är per definitionen en konspirationsteoretiker enligt begreppets upphovsmän.

    Polisen överservera ett brott tack, med andra ord: det vet att ett brott har begåtts. Nu gäller det att lägga pusslet genom samarbeta i undersökningarna samt följa bevisen för att fälla förövaren.

    Tänker nu att media hävdar att inget brott har begåtts, utan istället ägnar de alla resurser åt att peka ut polismyndigheten likt en konspirationsmyndighet, som ser brott och brottslingar överallt.

    • Nej, det måste inte ligga en konspiration bakom varje brott, därför kan man inte säga att en polis per definition är en konspirationsteoretiker. En polis är en undersökare som inledningsvis inte utesluter en konspiration och därför är beredd att undersöka den ifall omständigheterna så kräver.

     • Börjar inte varje ett brott med en konspiration? Kalle vill ha godis men har inte råd. Då snattar han godiset ur butiken, men innan planerar han hur det hela skall gå till väga: finns det övervakningskameror vid godiset? Hur ska han dölja godiset när han passerar kassorna? Finns det personal i närheten av godiset = brottsplanering = konspiration. 

      Stölden gick bra för att kalle konspirerade = planerade sin brottsliga handling innan stölden. Nu sätter Kalle detta i system och snattar godis var dag, En detektiv (Polis) börjar utreda orsaken till det plötsliga stigande svinnet av godis: kan det föreligga ett organiserat snatteri? = att ha en konspirationsteori således är utredaren en konspirationsteoretiker.

 • DC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

  ”INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!”

  https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus?fbclid=IwAR11EW0VKyqoDkbMurjbZAwkj7fFdWJ09kjWe9MEYOB47oExlqz5iaNlmIg

  Industrin tar alltså fram ”vacciner” mot något som kanske inte finns?
   

  • Jo, man har isolerat virus så som exempelvis herpesvirus, men det finns ingen metod att skilja virus från exosomer, så det finns en betydande osäkerhet. Situationen med SARS-CoV-2 är dock mycket värre då det baseras på ett in-silicio-virus (alltså ett virus beräknat i dator), och där man aldrig har isolerat det.

 • CDC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

  ”INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!

  Här finns även brevsvaren från FOIA-chefen, gällande varje sjukdom för sig, han säger sig inte veta….

  https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus

 • Konspirationsteorier uppstår när samhället, )regering, departement,rättsväsende organisationer och den allmänna opinionen), utger information med “sanningar” som allmänheten eller vissa grupper av allmänheten inte tror på, (har starka skäl att betvivla).
  Att förklara något med att det är en konspirationsteori är ett sätt att förneka andras uppfattningar, att förlöjliga andras uppfattningar och att skaffa sig exceptionell rätt i sin egen uppfattning.

   • Varje polis, som löser brott är per definitionen en konspirationsteoretiker enligt begreppets upphovsmän.

    Polisen överservera ett brott tack, med andra ord: det vet att ett brott har begåtts. Nu gäller det att lägga pusslet genom samarbeta i undersökningarna samt följa bevisen för att fälla förövaren.

    Tänker nu att media hävdar att inget brott har begåtts, utan istället ägnar de alla resurser åt att peka ut polismyndigheten likt en konspirationsmyndighet, som ser brott och brottslingar överallt.

    • Nej, det måste inte ligga en konspiration bakom varje brott, därför kan man inte säga att en polis per definition är en konspirationsteoretiker. En polis är en undersökare som inledningsvis inte utesluter en konspiration och därför är beredd att undersöka den ifall omständigheterna så kräver.

     • Börjar inte varje ett brott med en konspiration? Kalle vill ha godis men har inte råd. Då snattar han godiset ur butiken, men innan planerar han hur det hela skall gå till väga: finns det övervakningskameror vid godiset? Hur ska han dölja godiset när han passerar kassorna? Finns det personal i närheten av godiset = brottsplanering = konspiration. 

      Stölden gick bra för att kalle konspirerade = planerade sin brottsliga handling innan stölden. Nu sätter Kalle detta i system och snattar godis var dag, En detektiv (Polis) börjar utreda orsaken till det plötsliga stigande svinnet av godis: kan det föreligga ett organiserat snatteri? = att ha en konspirationsteori således är utredaren en konspirationsteoretiker.

 • DC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

  “INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!”

  https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus?fbclid=IwAR11EW0VKyqoDkbMurjbZAwkj7fFdWJ09kjWe9MEYOB47oExlqz5iaNlmIg

  Industrin tar alltså fram “vacciner” mot något som kanske inte finns?
   

  • Jo, man har isolerat virus så som exempelvis herpesvirus, men det finns ingen metod att skilja virus från exosomer, så det finns en betydande osäkerhet. Situationen med SARS-CoV-2 är dock mycket värre då det baseras på ett in-silicio-virus (alltså ett virus beräknat i dator), och där man aldrig har isolerat det.

 • CDC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

  “INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!

  Här finns även brevsvaren från FOIA-chefen, gällande varje sjukdom för sig, han säger sig inte veta….

  https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus

 • Jag har diskuterat direkt med Shapiro och min policy är att det är artikelförfattaren som bestämmer över kommentarsfältets karaktär. Vi kom överens om att alla nästföljande kommentarer måste avhandla artikelns innehåll.

  Kommentarer som hoppar på folkgrupper eller försäker splittra kommer inte att publiceras.

 • Till Max Tegmarks försvar vill jag nämna att han är hjärnan bakom nyhetstjänsten Improve The News som visar att nyheter från både höger och vänster, för och emot etablissemanget etc kan förekomma i samma löp i en nyhetstjänst.

  Det här visar prov på exakt den typ av åsiktsfrihet och flexibilitet som jag själv försökt skapa med NewsVoice.

  Testa Max Tegmarks nyhetstjänst. Jag tycker den är klockren.
  https://www.improvethenews.org/

  • Nu har jag kikat på Improve the News. De där reglagen till höger på sidan är ett uttryck för den relativism och den begränsning jag är mycket främmande inför.

 • En sista reflektion är att ingen socialdemokrat går någonsin ut öppet och kritiserar sina partikollegor. Samma förfarande gäller även samtliga mediekanaler ur MSM hela programutbud. Detta händer titt som tätt inom alternativmedia. Det är en svaghet vi borde komma till rätta med. 

     

   • Per och Magnus, ja det är en styrka då debatten attraherar, men en svaghet i kriget mot MSM ensidiga och överensstämmande röst. Tänk det omvända att SR går all in mot DN. Aftonbladet mot Expressen. SVT mot SvD – det vore dödsstöten. Nu anser jag i och för sig att nästan all alternativmedia också är ganska överens och därför också ganska framgångsrik. Hur man kommer till rätta med detta vet jag inte, men ett gäller: den part som är bäst organiserad vinner alla dagar i veckan. När nu MSM mobiliserar stort bör den andra sidan vara än mer offensiv. Alternativmedia handlar inte sällan om att problematisering makten som dum, utan att inse att utan makt kan man inte förända något.

 • Detta med kommunikationsstrategier, som t ex den moderna version av dåtidens kättaranklagelse (konspirationsteoretiker) är inte helt trivial att bemöta. För att gå i land med detta måste makten låta alla medier unisont upprepade mantrat om och om igen tills rätt bild dyker upp i allas våra hjärnor.

  Det vi kan göra är att problematisera begreppet lika envist tillbaka: typ har dagens problematisering av begreppet konspirationsteoretiker och vända och vrida på det i det oändliga. På så vis kan även vi ändra på bilden och associationen ordet framkallar. 

  Propaganda är färmt en uthållighetskamp om vilka associationer ord och fraser skall förknippas med. Därför är alla försök (som Folkets Radio) lika bra.

    

 • Det Shapiro gör där är att se det hela ur ett politiskt korrekt perspektiv. Hur hjälper det frihetsrörelsen?

 • Jag brukar skriva “konspiration” och kan ibland beskriva mig själv som en “konspirationsteoretiker” för att betona ironin.

  Om någon blivit avslöjad med handen i syltburken så kan den med kladdig hand inte göra så mycket mer än försöka förlöjliga det avslöjandet och den som avslöjat.

  Tar man t.ex. attacken den 11 september så kommer vi nog aldrig få veta exakt vad som hände och det är inte heller den viktigaste lärdomen av den händelsen. Det viktigaste man kan ta med sig efter att ha gjort lite efterforskningar är att etablissemangets officiella story är ren bullshit. Har de en gång kommit med grava lögner så har de även ljugit tidigare och kommer också fortsätta att ljuga framöver.

  Vad sen alla, som tror att världen bara är en enda stor slumpgenerator, försöker sätta för epitet på mig bryr jag mig inte så mycket om eftersom det inte är någon annan som definierar mig.

  • Ett annat trick är att använda synonymer, om nu ordet konspiration blivit missbrukat. Då är bara att bemöta påstående om att man är konspirationsteoretiker med:

   Vaddå, jag är inte någon intrigspelsteoretiker, ränksmideriteoretiker, intrigmakeriteoretiker, maskopiteoretiker eller för den delen någon komplotteoretiker? Men det kanske du är”? 

    • Typ: (jag kastade sand på honom) för sedan slog han mig, snyft.

     Eller för att citera Karl Bildt; “Det är inte den enes fel att två träter, utan den andres”.

  • Om man inte tror på etablerade sagor så blir man enligt andra en “konspirationsteoretiker” eftersom man då tror någonting annat. Men eftersom jag inte definierar mig genom andras åsikter blir den beteckningen rätt ointressant.

   Sen har jag inte nöjt mig med någonting mer än att jag kan konstatera att de är lögnare och den vetskapen är för mig viktigare än hur. Andra har sina egna preferenser.

   Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever.

   Varför ska vi bry oss om hur “tillfällighetsteoretiker” definierar oss? För om vi gör det så tvingar de in oss i en försvarsställning som tar udden ur det vi diskuterar och det är ju precis det som är avsikten.

   • Jag anser tvärtom att oegentliga beteckningar är intressanta, och förekommer felaktiga definitioner bör de givetvis påtalas. Det handlar inte om någon försvarsställning man intager om man gör det; det är snarare en attack på lögnen eller oförståndet, precis som legendariske schackvärldsmästaren Bobby Fischer nästan alltid praktiserade. Se följande video mellan 4:00 och 4:35: https://www.youtube.com/watch?v=mBIYJn9UUU8

    • Själv är jag mer intresserad av vilka argument andra har och saknas sådana så är jag rätt ointresserad av deras beteckningar på mig. Sen märker man rätt snabbt om det beror på oförstånd eller medveten lögn och varför ska man ödsla tid på det sistnämnda.

     Själv tror jag att en del människor helt enkelt saknar psykisk styrka nog för att våga ifrågasätta mycket som de under hela livet trott varit sant. Då blir det lättare att avvisa den obehagliga tanken som en “konspirationsteori”.

   • “Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever”.

    Det är det narrativ vi skall tänka. Själv är jag övertygad om att alla världskrig var noga planerade i ett bestämt syfte så även alla andra stora så kallade avgörande ögonblick. I första och andra WW var iden att döda så många människor som möjligt. Då måste man först se till att parterna är någorlunda jämnstarka för att dödandet skall bli maximalt.

    Hitler dog t ex den 30 April 1945. Detta meddelas långt senare (det exakta datumet alltså). Men ibland kan man inte samköra alla medierna utan någon tidning råkar av misstag publicera den officiella sanning, samma dag?

    https://i.redd.it/ymvqqicm9xv41.jpg

    Ett litet litet axplock ur högen att var enda händelse noga har planerats lång tid i förväg och medierna berättar sedan sina sagor för oss. Historien blir historia när förloraren tror på segrarens lögn.

    • Det är klart att grejerna är planerade med ett tidsperspektiv som är lite svårt att greppa för dem som bara planerar morgondagens middag eller den kommande semesterns resmål.

     Dina planer korrelerar med vilken position du har i samhället. Synlig som osynlig. Det är ju endast enfaldiga människor som tror att allting bara sker genom slumpens olyckliga omständigheter.

 • Jag har diskuterat direkt med Shapiro och min policy är att det är artikelförfattaren som bestämmer över kommentarsfältets karaktär. Vi kom överens om att alla nästföljande kommentarer måste avhandla artikelns innehåll.

  Kommentarer som hoppar på folkgrupper eller försäker splittra kommer inte att publiceras.

 • Till Max Tegmarks försvar vill jag nämna att han är hjärnan bakom nyhetstjänsten Improve The News som visar att nyheter från både höger och vänster, för och emot etablissemanget etc kan förekomma i samma löp i en nyhetstjänst.

  Det här visar prov på exakt den typ av åsiktsfrihet och flexibilitet som jag själv försökt skapa med NewsVoice.

  Testa Max Tegmarks nyhetstjänst. Jag tycker den är klockren.
  https://www.improvethenews.org/

  • Nu har jag kikat på Improve the News. De där reglagen till höger på sidan är ett uttryck för den relativism och den begränsning jag är mycket främmande inför.

 • En sista reflektion är att ingen socialdemokrat går någonsin ut öppet och kritiserar sina partikollegor. Samma förfarande gäller även samtliga mediekanaler ur MSM hela programutbud. Detta händer titt som tätt inom alternativmedia. Det är en svaghet vi borde komma till rätta med. 

     

   • Per och Magnus, ja det är en styrka då debatten attraherar, men en svaghet i kriget mot MSM ensidiga och överensstämmande röst. Tänk det omvända att SR går all in mot DN. Aftonbladet mot Expressen. SVT mot SvD – det vore dödsstöten. Nu anser jag i och för sig att nästan all alternativmedia också är ganska överens och därför också ganska framgångsrik. Hur man kommer till rätta med detta vet jag inte, men ett gäller: den part som är bäst organiserad vinner alla dagar i veckan. När nu MSM mobiliserar stort bör den andra sidan vara än mer offensiv. Alternativmedia handlar inte sällan om att problematisering makten som dum, utan att inse att utan makt kan man inte förända något.

 • Detta med kommunikationsstrategier, som t ex den moderna version av dåtidens kättaranklagelse (konspirationsteoretiker) är inte helt trivial att bemöta. För att gå i land med detta måste makten låta alla medier unisont upprepade mantrat om och om igen tills rätt bild dyker upp i allas våra hjärnor.

  Det vi kan göra är att problematisera begreppet lika envist tillbaka: typ har dagens problematisering av begreppet konspirationsteoretiker och vända och vrida på det i det oändliga. På så vis kan även vi ändra på bilden och associationen ordet framkallar. 

  Propaganda är färmt en uthållighetskamp om vilka associationer ord och fraser skall förknippas med. Därför är alla försök (som Folkets Radio) lika bra.

    

 • Det Shapiro gör där är att se det hela ur ett politiskt korrekt perspektiv. Hur hjälper det frihetsrörelsen?

 • Hej Magnus Johansson!

  Att Per Shapiro har en annan åsikt än sin kusin är solklart. Vad du avser är väl att du gärna skulle vilja bevittna hur kusinen tar Per i örat? Jag läser med rätt eller orätt in en del triumf eller skadeglädje i ditt inlägg.

  Fastän jag i mina åsikter sympatiserar med Per Shapiro måste jag säga att jag respekterar och beundrar alla de tre kusinerna. De har alla tre integritet och intelligens och vågar stå upp för sina åsikter. De ställer upp för sina medmänniskor och tänker också från hjärtat. Fastän de har så olika åsikter hoppas och tror jag därför att de kan respektera och uppskatta varandra som människor och släktingar.

  —–

  PS. Varför så många cyniska kommentarer? Vad tjänar dessa för syften? Jag efterlyser kommentarer från läsare som har förmåga att lättare tänka med hjärtat och lysa upp med uppmuntran och beröm i Newsvoices ibland alltför sunkna kommentarsfält! 

 • Fortsättning till Magnus L och Ingemar Ljungquist:

  Kosmologen och professorn Max Tegmark har skrivit flera böcker. Varför inte läsa dem och få en uppfattning om honom och hans åsikter? Han är insatt i artificiell intelligens och har förgäves försökt komma till tals med svenska politiker för att varna för vissa delar av den.
  Han är en av grundarna bakom organisationen ”Future of Life Institute” (FLI), vars uppgift är att ”analysera och stödja forskning och initiativ för att skydda liv och utveckla positiva framtidsvisioner”. 
  Organisationen vill hjälpa mänskligheten att finna den bästa möjliga vägen mot en god framtid med tanke på ny teknologi och de utmaningar vi står inför. FLI är speciellt inriktad på de potentiella riskerna för mänskligheten då det gäller artificiell intelligens: ”Tekniken ger världen möjligheten att blomstra som aldrig förr … eller förstöra den – låt oss göra en skillnad!” 
  Max Shapiro är även drivande motståndare mot kärnvapen. Läs gärna mina artiklar
  https://humanismkunskap.org/2017/12/18/fyra-minuter-fran-karnvapenkrig/ och https://humanismkunskap.org/2017/10/07/varfor-sverige-tjanar-pa-ett-karnvapenforbud/

  Hej Ingemar Ljungquist!
  Det rätta svaret är att det på Max Shapiros universitet fanns tre- fyra undervisande lärare som alla hette Max Shapiro. Därför tog han moderns flicknamn.

  Fortsättning följer …

 • Hej Magnus Lindgren!

  Per Shapiro började göra en egen radiopodd när han märkte att han inte kunde tala med egen röst i SR. Så vitt jag förstår arbetar han än så länge ideellt med detta och än så länge utan lön. Därför känner jag ödmjukhet inför hans storsinta insats och tycker han är värd all respekt och uppmuntran, även om man som lyssnare kanske delvis hyser andra åsikter.

  Vad jag kan notera är att Per har en förmåga som inte är alltför vanlig bland män: han kan tänka både med hjärnan och – hjärtat. Om man har följt hans radioprogram här på Newsvoice är det ganska uppenbart, i alla fall för mig som varande kvinnlig lyssnare.

  Ett tydligt exempel på detta finns i Shapiros radiopodd https://newsvoice.se/2021/03/harold-shapiro-politisk-aktivist-i-mccarthy-erans-usa/  där han endast en månad efter sin fars död gör ett radioprogram om denne. Det var storartat och det var unikt att så öppet visa upp sin närståendes bortgång och sina känslor kring detta. Jag tror många kände sig stärkta att någon vågar tala om döden i dessa tider när rädslan för den är så stor i vårt samhälle.
  I detta program talar Per om sin bror Max Tegmark och samtalar också med honom så om du hade lyssnat på detta program hade du vetat släktskapet. Konstigare än så är det inte.’

  Fortsättning följer ….

 • Jag stänger kommentarsfältet om personangreppen fortsätter hagla in mot Per Shapiro och Max Tegmark mfl. Det är tröttsamt att läsa dessa långsökta huggskott och associationer till allt möjligt som inte är relevant.

  • Sanningen kan vara mycket jobbig att ta till sig, Torbjörn. På vilket sätt är kommentarerna långsökta och irrelevanta?

 • Jag brukar skriva “konspiration” och kan ibland beskriva mig själv som en “konspirationsteoretiker” för att betona ironin.

  Om någon blivit avslöjad med handen i syltburken så kan den med kladdig hand inte göra så mycket mer än försöka förlöjliga det avslöjandet och den som avslöjat.

  Tar man t.ex. attacken den 11 september så kommer vi nog aldrig få veta exakt vad som hände och det är inte heller den viktigaste lärdomen av den händelsen. Det viktigaste man kan ta med sig efter att ha gjort lite efterforskningar är att etablissemangets officiella story är ren bullshit. Har de en gång kommit med grava lögner så har de även ljugit tidigare och kommer också fortsätta att ljuga framöver.

  Vad sen alla, som tror att världen bara är en enda stor slumpgenerator, försöker sätta för epitet på mig bryr jag mig inte så mycket om eftersom det inte är någon annan som definierar mig.

  • Ett annat trick är att använda synonymer, om nu ordet konspiration blivit missbrukat. Då är bara att bemöta påstående om att man är konspirationsteoretiker med:

   Vaddå, jag är inte någon intrigspelsteoretiker, ränksmideriteoretiker, intrigmakeriteoretiker, maskopiteoretiker eller för den delen någon komplotteoretiker? Men det kanske du är”? 

    • Typ: (jag kastade sand på honom) för sedan slog han mig, snyft.

     Eller för att citera Karl Bildt; “Det är inte den enes fel att två träter, utan den andres”.

  • Om man inte tror på etablerade sagor så blir man enligt andra en “konspirationsteoretiker” eftersom man då tror någonting annat. Men eftersom jag inte definierar mig genom andras åsikter blir den beteckningen rätt ointressant.

   Sen har jag inte nöjt mig med någonting mer än att jag kan konstatera att de är lögnare och den vetskapen är för mig viktigare än hur. Andra har sina egna preferenser.

   Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever.

   Varför ska vi bry oss om hur “tillfällighetsteoretiker” definierar oss? För om vi gör det så tvingar de in oss i en försvarsställning som tar udden ur det vi diskuterar och det är ju precis det som är avsikten.

   • Jag anser tvärtom att oegentliga beteckningar är intressanta, och förekommer felaktiga definitioner bör de givetvis påtalas. Det handlar inte om någon försvarsställning man intager om man gör det; det är snarare en attack på lögnen eller oförståndet, precis som legendariske schackvärldsmästaren Bobby Fischer nästan alltid praktiserade. Se följande video mellan 4:00 och 4:35: https://www.youtube.com/watch?v=mBIYJn9UUU8

   • “Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever”.

    Det är det narrativ vi skall tänka. Själv är jag övertygad om att alla världskrig var noga planerade i ett bestämt syfte så även alla andra stora så kallade avgörande ögonblick. I första och andra WW var iden att döda så många människor som möjligt. Då måste man först se till att parterna är någorlunda jämnstarka för att dödandet skall bli maximalt.

    Hitler dog t ex den 30 April 1945. Detta meddelas långt senare (det exakta datumet alltså). Men ibland kan man inte samköra alla medierna utan någon tidning råkar av misstag publicera den officiella sanning, samma dag?

    https://i.redd.it/ymvqqicm9xv41.jpg

    Ett litet litet axplock ur högen att var enda händelse noga har planerats lång tid i förväg och medierna berättar sedan sina sagor för oss. Historien blir historia när förloraren tror på segrarens lögn.

    • Det är klart att grejerna är planerade med ett tidsperspektiv som är lite svårt att greppa för dem som bara planerar morgondagens middag eller den kommande semesterns resmål.

     Dina planer korrelerar med vilken position du har i samhället. Synlig som osynlig. Det är ju endast enfaldiga människor som tror att allting bara sker genom slumpens olyckliga omständigheter.

 • Hej Magnus Johansson!

  Att Per Shapiro har en annan åsikt än sin kusin är solklart. Vad du avser är väl att du gärna skulle vilja bevittna hur kusinen tar Per i örat? Jag läser med rätt eller orätt in en del triumf eller skadeglädje i ditt inlägg.

  Fastän jag i mina åsikter sympatiserar med Per Shapiro måste jag säga att jag respekterar och beundrar alla de tre kusinerna. De har alla tre integritet och intelligens och vågar stå upp för sina åsikter. De ställer upp för sina medmänniskor och tänker också från hjärtat. Fastän de har så olika åsikter hoppas och tror jag därför att de kan respektera och uppskatta varandra som människor och släktingar.

  —–

  PS. Varför så många cyniska kommentarer? Vad tjänar dessa för syften? Jag efterlyser kommentarer från läsare som har förmåga att lättare tänka med hjärtat och lysa upp med uppmuntran och beröm i Newsvoices ibland alltför sunkna kommentarsfält! 

 • Fortsättning till Magnus L och Ingemar Ljungquist:

  Kosmologen och professorn Max Tegmark har skrivit flera böcker. Varför inte läsa dem och få en uppfattning om honom och hans åsikter? Han är insatt i artificiell intelligens och har förgäves försökt komma till tals med svenska politiker för att varna för vissa delar av den.
  Han är en av grundarna bakom organisationen “Future of Life Institute” (FLI), vars uppgift är att “analysera och stödja forskning och initiativ för att skydda liv och utveckla positiva framtidsvisioner”. 
  Organisationen vill hjälpa mänskligheten att finna den bästa möjliga vägen mot en god framtid med tanke på ny teknologi och de utmaningar vi står inför. FLI är speciellt inriktad på de potentiella riskerna för mänskligheten då det gäller artificiell intelligens: “Tekniken ger världen möjligheten att blomstra som aldrig förr … eller förstöra den – låt oss göra en skillnad!” 
  Max Shapiro är även drivande motståndare mot kärnvapen. Läs gärna mina artiklar
  https://humanismkunskap.org/2017/12/18/fyra-minuter-fran-karnvapenkrig/ och https://humanismkunskap.org/2017/10/07/varfor-sverige-tjanar-pa-ett-karnvapenforbud/

  Hej Ingemar Ljungquist!
  Det rätta svaret är att det på Max Shapiros universitet fanns tre- fyra undervisande lärare som alla hette Max Shapiro. Därför tog han moderns flicknamn.

  Fortsättning följer …

 • Hej Magnus Lindgren!

  Per Shapiro började göra en egen radiopodd när han märkte att han inte kunde tala med egen röst i SR. Så vitt jag förstår arbetar han än så länge ideellt med detta och än så länge utan lön. Därför känner jag ödmjukhet inför hans storsinta insats och tycker han är värd all respekt och uppmuntran, även om man som lyssnare kanske delvis hyser andra åsikter.

  Vad jag kan notera är att Per har en förmåga som inte är alltför vanlig bland män: han kan tänka både med hjärnan och – hjärtat. Om man har följt hans radioprogram här på Newsvoice är det ganska uppenbart, i alla fall för mig som varande kvinnlig lyssnare.

  Ett tydligt exempel på detta finns i Shapiros radiopodd https://newsvoice.se/2021/03/harold-shapiro-politisk-aktivist-i-mccarthy-erans-usa/  där han endast en månad efter sin fars död gör ett radioprogram om denne. Det var storartat och det var unikt att så öppet visa upp sin närståendes bortgång och sina känslor kring detta. Jag tror många kände sig stärkta att någon vågar tala om döden i dessa tider när rädslan för den är så stor i vårt samhälle.
  I detta program talar Per om sin bror Max Tegmark och samtalar också med honom så om du hade lyssnat på detta program hade du vetat släktskapet. Konstigare än så är det inte.’

  Fortsättning följer ….

 • Jag stänger kommentarsfältet om personangreppen fortsätter hagla in mot Per Shapiro och Max Tegmark mfl. Det är tröttsamt att läsa dessa långsökta huggskott och associationer till allt möjligt som inte är relevant.

  • Sanningen kan vara mycket jobbig att ta till sig, Torbjörn. På vilket sätt är kommentarerna långsökta och irrelevanta?

 • Programmet snuddar vid viktiga frågor utan att borra ner i dem. Det finns galna teorier och mindre galna teorier. Endel visar sig vara sanna, andra inte. Saknade debatten om de planterade teorierna och de som visar sig vara sanna. Vi får inte gömma att det finns planterade konspiationsteorioer också. Här på Newsvoice upplever jag (tyvärr) att både rätt vilda idéer samsas med mer trovärdiga diton. Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare – utifrån SIN box. Programmet tycker jag svarade bra på att demokrati är öppenhet för ALLA tänkare. Oliktänkare som liktänkare. Hoppas det kommer gälla här framöver @Sassersson eller kommer vi kallas “mindre intelligenta” för att vi inte köper Newsvoice Coronanarrativ?

  • Hej Pontus!

   Vad är det du inte köper här på Newsvoice som du vill debattera?

   Pontus – “Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare”

   Exemplifiera dessa helt grundlösa påståenden tack!

   mvh Magnus

   • Hej Magnus! Om du tittar i kommentarsfälten från Frihetsrörelsen så kommer du se att Sassersson tyvärr angriper de som ifrågasätter som mindre intelliganta. Jag reagerade mycket negativt på att chefredaktören går in och smäller kritier på fingrarna. Öppet klimat och sinnelag kräver öppenhet även för de som inte tror på det narrativ som förs fram av Newsvoice. Jag tyckte helt enkelt att det var tarvligt och oprofessionellt.

    • Pontus, jag har ingen aning om vad du menar. Jag har inte angripit någon, smällt kriterier på fingrarna eller ifrågasatt någon som mindre intelligent. Har du blandat ihop mig med någon annan?

     Ge mig gärna en länk eller posta ett citat här så att alla kan se vad du syftar på?

     Vilket forum menar du? Menar du på Frihetsrörelsens sida på Telegram?

 • Programmet snuddar vid viktiga frågor utan att borra ner i dem. Det finns galna teorier och mindre galna teorier. Endel visar sig vara sanna, andra inte. Saknade debatten om de planterade teorierna och de som visar sig vara sanna. Vi får inte gömma att det finns planterade konspiationsteorioer också. Här på Newsvoice upplever jag (tyvärr) att både rätt vilda idéer samsas med mer trovärdiga diton. Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare – utifrån SIN box. Programmet tycker jag svarade bra på att demokrati är öppenhet för ALLA tänkare. Oliktänkare som liktänkare. Hoppas det kommer gälla här framöver @Sassersson eller kommer vi kallas “mindre intelligenta” för att vi inte köper Newsvoice Coronanarrativ?

  • Hej Pontus!

   Vad är det du inte köper här på Newsvoice som du vill debattera?

   Pontus – “Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare”

   Exemplifiera dessa helt grundlösa påståenden tack!

   mvh Magnus

   • Hej Magnus! Om du tittar i kommentarsfälten från Frihetsrörelsen så kommer du se att Sassersson tyvärr angriper de som ifrågasätter som mindre intelliganta. Jag reagerade mycket negativt på att chefredaktören går in och smäller kritier på fingrarna. Öppet klimat och sinnelag kräver öppenhet även för de som inte tror på det narrativ som förs fram av Newsvoice. Jag tyckte helt enkelt att det var tarvligt och oprofessionellt.

    • Pontus, jag har ingen aning om vad du menar. Jag har inte angripit någon, smällt kriterier på fingrarna eller ifrågasatt någon som mindre intelligent. Har du blandat ihop mig med någon annan?

     Ge mig gärna en länk eller posta ett citat här så att alla kan se vad du syftar på?

     Vilket forum menar du? Menar du på Frihetsrörelsens sida på Telegram?

 • Det sägs i programmet att “konspirationsteori” och “konspirationsteoretiker” är manipulativa ord – och visst är det så – men det största problemet är att så få vet vad orden egentligen betyder och att de så ofta används felaktigt idag. Så även om det ligger en konspiration bakom användningen i många fall är det ändå oförståelsen av orden som är det största problemet. Det borde Per Shapiro ha belyst.

  • publicerad: 2015 

   Svenska Akademiens ordlista

   “kon·­spir·­era verb ~de ~t

   • del­ta i samman­svärjning, smida ränker; ​jfr konspiration

   https://svenska.se/saol/?id=1518065&pz=5

   “ränk·­er substantiv i plural• listiga och hemliga planer som syftar till att åstad­komma skada”

   https://svenska.se/saol/?sok=r%C3%A4nker&pz=2

   Fick inrapporterade 245 döda “Rätt information om vaccin” ?https://www.youtube.com/watch?v=l2SqfBW0-7Y

  • Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar – alltså: makten känner sig trängd av att sanningar sipprar fram om dess smutsiga byk, som blir allt mer besvärande, och funderarna går hur de bäst ska tysta alla kritiker och kommer upp med förslaget att smutskasta sanningssägarna genom att få dom att framstå som troende på icke verkliga samband. Detta i sin tur tolkas senare som farligt, så farligt att vi alla måste ta avstånd, och tysta dom för att rädda samhället. Resultatet blir att dessa människor till slut blir andra klassens medborgare.

   Varför ge makten möjlighet att förklara vad konspirationsteoretiker är för något. Bättre att låta folk ana det istället genom avslöjande reportage. Målet är att vi själva ta ställning, inte låta oss ledas utan använda vår logik och inte ta ställning med våra emotioner. Maktens mål är just att vi stänga av våra hjärnor:

    • Fy fan… Har dessa människor någon empatisk förmåga? Tänker på Linda och hur hon mådde efter att propagandamaskinen SVT med sina 8 miljarders i skattebidrag lyckas koka ihop giftesoppan hon tvingades äta.

    • Ja vet, en plågsamt insikt.

     Det högsta inom kärleken är att förutsättningslöst ge och aldrig förvänta sig något tillbaka och när så sker vara oändligt tacksam för gåvan. Hur långt bort står dessa människor från den nivån?

   • “Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar […]”

    Men ord har i regel klara betydelser oavsett hur någon eller några väljer att tolka dem, även om det är den förståelsen djävulsbarnen hela tiden försöker ändra på. Då gäller det att påpeka detta för nämnda barn och alla andra.

    • Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss: nazist, mördare och pedofil. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

    • Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid som “N” ordet till exempel. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

      • En högra form av nonsens, kanske? Ämnat att tysta sanningssägare.

       Formellt tror jag ordet kom från CIA på 60-talet för att tysta alternativa förklaringar rörande Kennedymordet. Dessa alternativa förklaringar kom inte sällan också från think tanks som stod nära CIA. Här gäller att röra till allt samt även plantera flera på förhand givna uppfattningar. På så vis kan oppositionen bara gå ditt makten vill eller så träter vi med varandra, vilket är ett lika eftersträvansvärt mål i sig.

       När ingen vet vare sig ut eller in, har media lyckats med sitt främsta uppgift. Till slut cirkulerar så många bisarra tankar att man kan få vem som helst att tro vad som helst, utan sanningen.   

       Om sanningen blir en sådan bristvara, kan människor inte längre känna igen en sanningen när den kommer. Det vet inte hur en sanning känns i kroppen, för de har aldrig drabbat en.

 • Det vore intressant att höra vad Per Shapiros kusin, den i covidbedrägeriet centrala Karin Tegmark Wisell vid Folkhälsomyndigheten, har att säga om detta program i Folkets radio.

 • Är det inte dags att sluta upp att repetera hatiska och nedsättande tillmälen?

  Varför inte granska varför den lilla hatsajten Expo har en sådan nedsättande ton?

  [Länk: expo.se/search, Filip Sjöström, vi länkar ogärna till Expo från NewsVoice]

  Varför inte som “oberoende journalist” granska maktens verkliga lojalitetet som tom har beordrat maskerade poliser i gasmask att ingripa mot sanning och frihet?

  Nu pensionerad polis som kallar sin site för SHA 70 Han beskriver här sanningar om bl a svenska väljare och vårt valsystem. Se den och förundras över vart vi är på väg! Vi måste ändra på detta? Hur? https://youtu.be/mhUedt68b90  

  Polisen tjänar inte folket längre. Det är chockerande.
  https://www.youtube.com/watch?v=7wzW8Jy0tMM

 • En s.k. “konspirationsteoretiker” är en människa där hjärntvätten har släppt och det är också därför de vill att vi alla ska “vaccineras”.

 • Det sägs i programmet att “konspirationsteori” och “konspirationsteoretiker” är manipulativa ord – och visst är det så – men det största problemet är att så få vet vad orden egentligen betyder och att de så ofta används felaktigt idag. Så även om det ligger en konspiration bakom användningen i många fall är det ändå oförståelsen av orden som är det största problemet. Det borde Per Shapiro ha belyst.

  • publicerad: 2015 

   Svenska Akademiens ordlista

   “kon·­spir·­era verb ~de ~t

   • del­ta i samman­svärjning, smida ränker; ​jfr konspiration

   https://svenska.se/saol/?id=1518065&pz=5

   “ränk·­er substantiv i plural• listiga och hemliga planer som syftar till att åstad­komma skada”

   https://svenska.se/saol/?sok=r%C3%A4nker&pz=2

   Fick inrapporterade 245 döda “Rätt information om vaccin” ?https://www.youtube.com/watch?v=l2SqfBW0-7Y

  • Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar – alltså: makten känner sig trängd av att sanningar sipprar fram om dess smutsiga byk, som blir allt mer besvärande, och funderarna går hur de bäst ska tysta alla kritiker och kommer upp med förslaget att smutskasta sanningssägarna genom att få dom att framstå som troende på icke verkliga samband. Detta i sin tur tolkas senare som farligt, så farligt att vi alla måste ta avstånd, och tysta dom för att rädda samhället. Resultatet blir att dessa människor till slut blir andra klassens medborgare.

   Varför ge makten möjlighet att förklara vad konspirationsteoretiker är för något. Bättre att låta folk ana det istället genom avslöjande reportage. Målet är att vi själva ta ställning, inte låta oss ledas utan använda vår logik och inte ta ställning med våra emotioner. Maktens mål är just att vi stänga av våra hjärnor:

    • Fy fan… Har dessa människor någon empatisk förmåga? Tänker på Linda och hur hon mådde efter att propagandamaskinen SVT med sina 8 miljarders i skattebidrag lyckas koka ihop giftesoppan hon tvingades äta.

    • Ja vet, en plågsamt insikt.

     Det högsta inom kärleken är att förutsättningslöst ge och aldrig förvänta sig något tillbaka och när så sker vara oändligt tacksam för gåvan. Hur långt bort står dessa människor från den nivån?

   • “Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar […]”

    Men ord har i regel klara betydelser oavsett hur någon eller några väljer att tolka dem, även om det är den förståelsen djävulsbarnen hela tiden försöker ändra på. Då gäller det att påpeka detta för nämnda barn och alla andra.

    • Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss: nazist, mördare och pedofil. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

    • Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid som “N” ordet till exempel. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

      • En högra form av nonsens, kanske? Ämnat att tysta sanningssägare.

       Formellt tror jag ordet kom från CIA på 60-talet för att tysta alternativa förklaringar rörande Kennedymordet. Dessa alternativa förklaringar kom inte sällan också från think tanks som stod nära CIA. Här gäller att röra till allt samt även plantera flera på förhand givna uppfattningar. På så vis kan oppositionen bara gå ditt makten vill eller så träter vi med varandra, vilket är ett lika eftersträvansvärt mål i sig.

       När ingen vet vare sig ut eller in, har media lyckats med sitt främsta uppgift. Till slut cirkulerar så många bisarra tankar att man kan få vem som helst att tro vad som helst, utan sanningen.   

       Om sanningen blir en sådan bristvara, kan människor inte längre känna igen en sanningen när den kommer. Det vet inte hur en sanning känns i kroppen, för de har aldrig drabbat en.

 • Det vore intressant att höra vad Per Shapiros kusin, den i covidbedrägeriet centrala Karin Tegmark Wisell vid Folkhälsomyndigheten, har att säga om detta program i Folkets radio.

 • Är det inte dags att sluta upp att repetera hatiska och nedsättande tillmälen?

  Varför inte granska varför den lilla hatsajten Expo har en sådan nedsättande ton?

  [Länk: expo.se/search, Filip Sjöström, vi länkar ogärna till Expo från NewsVoice]

  Varför inte som “oberoende journalist” granska maktens verkliga lojalitetet som tom har beordrat maskerade poliser i gasmask att ingripa mot sanning och frihet?

  Nu pensionerad polis som kallar sin site för SHA 70 Han beskriver här sanningar om bl a svenska väljare och vårt valsystem. Se den och förundras över vart vi är på väg! Vi måste ändra på detta? Hur? https://youtu.be/mhUedt68b90  

  Polisen tjänar inte folket längre. Det är chockerande.
  https://www.youtube.com/watch?v=7wzW8Jy0tMM

 • En s.k. “konspirationsteoretiker” är en människa där hjärntvätten har släppt och det är också därför de vill att vi alla ska “vaccineras”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *