Folkets Radio: Smutskastningen av oliktänkare

77
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid

MEDIA & SAMHÄLLE. Konspirationsteoretiker har blivit vår tids ord för kättare. Ett retoriskt vapen som avfärdar meningsmotståndare utan att man ens behöver diskutera själva sakfrågan. Det senaste året har ordet kommit att användas allt oftare och alltmer aggressivt.

Reporter och text: Per Shapiro, Folkets Radio | Slutmix: Fredrik Nilsson

I en uppsjö av tidningsartiklar, radioprogram, dokumentärer, TV-inslag, föreläsningar, skolmaterial och seminarier varnas för riskerna med konspiratoriskt tänkande.
Mikael Tofvesson, chef för MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) talade i en artikelserie nyligen om konspirationsteoretiker som ”ett potentiellt allvarligt hot
mot samhällets säkerhet”

 • Vilken är egentligen myndighetens egen roll i dessa stort uppslagna mediakampanjer? Har MSB rentav agerat beställare?
 • Riskerar vi få ett alltmer Orwellskt samhällsklimat, där staten sanktionerar demonisering av oliktänkande?

Det är några av frågeställningarna som undersöks i det här programmet.

Medverkar gör idéhistorikern Susanne Dodillet vid Göteborgs universitet, som noga analyserat MSB:s stora rapport om konspirationsteorier som kom i våras.

Vi får också möta Mona Nilsson, som driver Strålskyddsstiftelsen. Hon tackade först ja till att bli intervjuad i SvD:s artikelserie om konspirationsteoretiker, men hoppade av när hon började ana att hon skulle utsättas för förtal.

Programmet bjuder också på ett viktigt avslöjande om den expert som ständigt får uttala sig om konspirationsteoretiker i media.

Reporter och text: Per Shapiro, Folkets Radio | Slutmix: Fredrik Nilsson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

77 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Martin Stensö Stensö
Martin Stensö Stensö
Gäst
12 december 2021 kl 19:19

Kolla när jag ringer Önnefors: https://youtu.be/BD7yksNXYBU

Last edited 11 månader sedan by Martin Stensö Stensö
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Martin Stensö Stensö
12 december 2021 kl 21:45

Enormt avslöjande, tack!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Martin Stensö Stensö
13 december 2021 kl 04:10

Helt suverän intervju Martin!

Det är Önnefors och andra deltagare i ljusskygga sällskap som är “oliktänkare”.
Dessutom olagligt enligt regeringsformen med odemokratisk sammansvärjning av partiska myndighetsutövare, dessutom jävsförbindelse till främmande makt.

relaterat om Önnerfors

Underrättelseofficer och frimurare skrev MSB:s rapport om konspirationsteorier
https://newsvoice.se/2021/06/underrattelseofficer-frimurare-msb-rapport-konspirationsteorier/

Relaterat om andra högst verkliga infiltrerade odemokratiska sällskap.

Slutet sällskap med dold agenda (2013) “Nästa gång halva svenska regeringen drar iväg till andra sidan jordklotet eller till Schweiz är det därför intressant att hålla i minnet vilka som egentligen håller i trådarna när ministrarna kommer ut och håller välregisserade presskonferenser.”

https://www.svd.se/slutet-sallskap-med-dold-agenda

Last edited 11 månader sedan by Magnus Lindgren
Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson
Gäst
19 juni 2021 kl 21:31

För att återgå till programmet. (kommentarsfältet spretar betänkligt) så är det mycket riktigt så att konspirationsteoretiker blivit ett skällsord och en etikett som sätts på oliktänkare. Det är en synnerligen otrevlig och farlig utveckling. Tankarna till forna östblock är inte långt borta. Alla har rätt till sin åsikt och att yttra den och mötas med respekt, oavsett forum. Oavsett om åsikten “passar in” eller inte. (ja en känga till Sassersson).
Det viktiga är tror jag att åsikterna inte paketeras till paket.Vi har PK-paketen som innehåller ja-ni-vet-vad. Men vi börjar också skönja “alternativ-paketen” och här blir det farligt. Är man alternativt tänkande brukar man inte köpa paketlösningar över disk. Man brukar sålla. Endel skriver man under på annat inte. I eget fall skriver jag inte alls under på Att Covid är Fake, däremot att vi har många andra problem, exv 5G som säkerligen har starka ekonomiska intressen mot att redovisa presumtiva sjukdomsframkallande problem. Det jag saknar i Shapiros radioprogram är de påverksanskampanjer som gör att vi befinner oss i det läge vi gör med motstridiga uppgifter – kampanjer från utlandet och hjärntvätt både via alternativ media och mainstream media. Alternativ-media har som jag ser det bara blivit en nisch – en slags alternativ mainstream. Paketen levereras. Redo att sväljas. Antingen avsändaren heter Wolodarski eller Sassarsson.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Pontus Rasmusson
20 juni 2021 kl 14:50

För att återggå till programmet anser jag att problemet är att PS inte alls granskat den grupp som är de verkliga oliktänkande “vaccinkrigarna” som genom olagliga metoder och konspirationsteorier skadat och dödat i fabricerat vaccinkrigstillstånd.

Prof Björn Hammarsköld avslöjar den olagliga verksamheten som Shapiro missar.

19 Juni 2021

Game over! eller Kejsarens nya kläder

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
21 juni 2021 kl 04:54

Malawi bränner tusentals utgångna vaccindoser från AstraZeneca Covid-19 https://www.bbc.com/news/world-africa-57168841

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
19 juni 2021 kl 04:43

“June 10, 2021
https://humansarefree.com/2021/06/global-pushback-against-tyranny-has-begun.html

20 mars 2021, är 1-årsjubileet för den första COVID-19-nedstängningen, då gick människor i mer än 40 länder ut på gatorna för att fredligt demonstrera mot
COVID-19 lögnerna och tyranniska åtgärder.

Dokumentären nedan, ”The Pushback”, beskriver dagen då världen stod tillsammans mot regeringsöverskridande och förstörelsen av mänskliga rättigheter – och varför vi måste förenas varje dag och driva den tillbaka.

Chansen är stor att du inte hörde talas om detta globala samlingsupprop för frihet, eftersom de vanliga medierna har nästan universellt censurerat alla nyheter om det. De få som rapporterade om dem, antingen underskattade den globala karaktären av evenemanget och dess närvaro, eller så förvrängde de avsikten med denna ”Worldwide Freedom Day.”

Se filmen här på länken:
https://odysee.com/@OracleFilms:1/The-Push-back-Oracle-Films-2021-World-Wide-Rally-WWD-Global-protest-UK:7

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Arne Plahn
Arne Plahn
Gäst
18 juni 2021 kl 07:33

Konspirationsteorier uppstår när samhället, )regering, departement,rättsväsende organisationer och den allmänna opinionen), utger information med “sanningar” som allmänheten eller vissa grupper av allmänheten inte tror på, (har starka skäl att betvivla).
Att förklara något med att det är en konspirationsteori är ett sätt att förneka andras uppfattningar, att förlöjliga andras uppfattningar och att skaffa sig exceptionell rätt i sin egen uppfattning.

Magnus Johansson
Reply to  Arne Plahn
18 juni 2021 kl 08:19

Men all information med sanningar är inte konspirationsteorier, eller hur, Arne?

Erik Forman
Reply to  Magnus Johansson
18 juni 2021 kl 14:19

Varje polis, som löser brott är per definitionen en konspirationsteoretiker enligt begreppets upphovsmän.

Polisen överservera ett brott tack, med andra ord: det vet att ett brott har begåtts. Nu gäller det att lägga pusslet genom samarbeta i undersökningarna samt följa bevisen för att fälla förövaren.

Tänker nu att media hävdar att inget brott har begåtts, utan istället ägnar de alla resurser åt att peka ut polismyndigheten likt en konspirationsmyndighet, som ser brott och brottslingar överallt.

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Magnus Johansson
Reply to  Erik Forman
18 juni 2021 kl 16:00

Nej, det måste inte ligga en konspiration bakom varje brott, därför kan man inte säga att en polis per definition är en konspirationsteoretiker. En polis är en undersökare som inledningsvis inte utesluter en konspiration och därför är beredd att undersöka den ifall omständigheterna så kräver.

Erik Forman
Reply to  Magnus Johansson
20 juni 2021 kl 05:56

Börjar inte varje ett brott med en konspiration? Kalle vill ha godis men har inte råd. Då snattar han godiset ur butiken, men innan planerar han hur det hela skall gå till väga: finns det övervakningskameror vid godiset? Hur ska han dölja godiset när han passerar kassorna? Finns det personal i närheten av godiset = brottsplanering = konspiration. 

Stölden gick bra för att kalle konspirerade = planerade sin brottsliga handling innan stölden. Nu sätter Kalle detta i system och snattar godis var dag, En detektiv (Polis) börjar utreda orsaken till det plötsliga stigande svinnet av godis: kan det föreligga ett organiserat snatteri? = att ha en konspirationsteori således är utredaren en konspirationsteoretiker.

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Magnus Johansson
Reply to  Erik Forman
20 juni 2021 kl 07:50

Nej, Erik, du visar att inte heller du har förstått vad konspirationsteori betyder. Det krävs flera personer inblandade för att det ska vara en konspiration.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
18 juni 2021 kl 06:49

DC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

”INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!”

https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus?fbclid=IwAR11EW0VKyqoDkbMurjbZAwkj7fFdWJ09kjWe9MEYOB47oExlqz5iaNlmIg

Industrin tar alltså fram ”vacciner” mot något som kanske inte finns?
 

Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
18 juni 2021 kl 06:56

Jo, man har isolerat virus så som exempelvis herpesvirus, men det finns ingen metod att skilja virus från exosomer, så det finns en betydande osäkerhet. Situationen med SARS-CoV-2 är dock mycket värre då det baseras på ett in-silicio-virus (alltså ett virus beräknat i dator), och där man aldrig har isolerat det.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
18 juni 2021 kl 13:31

(C föll visst bort i CDC i mitt inlägg)

“CDC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!”

kaufman.JPG
Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
18 juni 2021 kl 16:02

CDC tycks ha dålig koll vilket inte överraskar.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
18 juni 2021 kl 06:19

CDC i USA erkänner, de har inget bevis för att någon i världen har isolerat ett virus! Ingenstans, någonsin!

”INGEN har någonsin isolerat, renat och / eller vetenskapligt verifierat och bevisat att det finns något så kallat virus i någon sjukdom någonstans i världen!

Här finns även brevsvaren från FOIA-chefen, gällande varje sjukdom för sig, han säger sig inte veta….

https://www.drrobertyoung.com/post/cdc-now-admits-no-gold-standard-for-the-isolation-for-any-virus

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 juni 2021 kl 14:23

Jag har diskuterat direkt med Shapiro och min policy är att det är artikelförfattaren som bestämmer över kommentarsfältets karaktär. Vi kom överens om att alla nästföljande kommentarer måste avhandla artikelns innehåll.

Kommentarer som hoppar på folkgrupper eller försäker splittra kommer inte att publiceras.

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 juni 2021 kl 13:53

Till Max Tegmarks försvar vill jag nämna att han är hjärnan bakom nyhetstjänsten Improve The News som visar att nyheter från både höger och vänster, för och emot etablissemanget etc kan förekomma i samma löp i en nyhetstjänst.

Det här visar prov på exakt den typ av åsiktsfrihet och flexibilitet som jag själv försökt skapa med NewsVoice.

Testa Max Tegmarks nyhetstjänst. Jag tycker den är klockren.
https://www.improvethenews.org/

Last edited 1 år sedan by Torbjörn Sassersson red.
Magnus Johansson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
17 juni 2021 kl 14:39

Nu har jag kikat på Improve the News. De där reglagen till höger på sidan är ett uttryck för den relativism och den begränsning jag är mycket främmande inför.

Erik Forman
17 juni 2021 kl 13:19

En sista reflektion är att ingen socialdemokrat går någonsin ut öppet och kritiserar sina partikollegor. Samma förfarande gäller även samtliga mediekanaler ur MSM hela programutbud. Detta händer titt som tätt inom alternativmedia. Det är en svaghet vi borde komma till rätta med. 

   

Magnus Johansson
Reply to  Erik Forman
17 juni 2021 kl 13:57

Det är ingen svaghet; det är en styrka.

Erik Forman
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 14:16

Per och Magnus, ja det är en styrka då debatten attraherar, men en svaghet i kriget mot MSM ensidiga och överensstämmande röst. Tänk det omvända att SR går all in mot DN. Aftonbladet mot Expressen. SVT mot SvD – det vore dödsstöten. Nu anser jag i och för sig att nästan all alternativmedia också är ganska överens och därför också ganska framgångsrik. Hur man kommer till rätta med detta vet jag inte, men ett gäller: den part som är bäst organiserad vinner alla dagar i veckan. När nu MSM mobiliserar stort bör den andra sidan vara än mer offensiv. Alternativmedia handlar inte sällan om att problematisering makten som dum, utan att inse att utan makt kan man inte förända något.

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Magnus Johansson
Reply to  Erik Forman
18 juni 2021 kl 16:04

Nej, att söka sanningen är aldrig en svaghet.

Erik Forman
17 juni 2021 kl 13:12

Detta med kommunikationsstrategier, som t ex den moderna version av dåtidens kättaranklagelse (konspirationsteoretiker) är inte helt trivial att bemöta. För att gå i land med detta måste makten låta alla medier unisont upprepade mantrat om och om igen tills rätt bild dyker upp i allas våra hjärnor.

Det vi kan göra är att problematisera begreppet lika envist tillbaka: typ har dagens problematisering av begreppet konspirationsteoretiker och vända och vrida på det i det oändliga. På så vis kan även vi ändra på bilden och associationen ordet framkallar. 

Propaganda är färmt en uthållighetskamp om vilka associationer ord och fraser skall förknippas med. Därför är alla försök (som Folkets Radio) lika bra.

  

Magnus Johansson
Gäst
17 juni 2021 kl 12:52

Det Shapiro gör där är att se det hela ur ett politiskt korrekt perspektiv. Hur hjälper det frihetsrörelsen?

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
17 juni 2021 kl 12:12

Jag brukar skriva “konspiration” och kan ibland beskriva mig själv som en “konspirationsteoretiker” för att betona ironin.

Om någon blivit avslöjad med handen i syltburken så kan den med kladdig hand inte göra så mycket mer än försöka förlöjliga det avslöjandet och den som avslöjat.

Tar man t.ex. attacken den 11 september så kommer vi nog aldrig få veta exakt vad som hände och det är inte heller den viktigaste lärdomen av den händelsen. Det viktigaste man kan ta med sig efter att ha gjort lite efterforskningar är att etablissemangets officiella story är ren bullshit. Har de en gång kommit med grava lögner så har de även ljugit tidigare och kommer också fortsätta att ljuga framöver.

Vad sen alla, som tror att världen bara är en enda stor slumpgenerator, försöker sätta för epitet på mig bryr jag mig inte så mycket om eftersom det inte är någon annan som definierar mig.

Erik Forman
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 12:55

Ett annat trick är att använda synonymer, om nu ordet konspiration blivit missbrukat. Då är bara att bemöta påstående om att man är konspirationsteoretiker med:

Vaddå, jag är inte någon intrigspelsteoretiker, ränksmideriteoretiker, intrigmakeriteoretiker, maskopiteoretiker eller för den delen någon komplotteoretiker? Men det kanske du är”? 

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forman
17 juni 2021 kl 14:00

Det är vuxenversionen av det lilla barnets “du är dum”.

Erik Forman
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 15:02

Typ: (jag kastade sand på honom) för sedan slog han mig, snyft.

Eller för att citera Karl Bildt; “Det är inte den enes fel att två träter, utan den andres”.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 13:58

Om man inte tror på etablerade sagor så blir man enligt andra en “konspirationsteoretiker” eftersom man då tror någonting annat. Men eftersom jag inte definierar mig genom andras åsikter blir den beteckningen rätt ointressant.

Sen har jag inte nöjt mig med någonting mer än att jag kan konstatera att de är lögnare och den vetskapen är för mig viktigare än hur. Andra har sina egna preferenser.

Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever.

Varför ska vi bry oss om hur “tillfällighetsteoretiker” definierar oss? För om vi gör det så tvingar de in oss i en försvarsställning som tar udden ur det vi diskuterar och det är ju precis det som är avsikten.

Magnus Johansson
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 14:22

Jag anser tvärtom att oegentliga beteckningar är intressanta, och förekommer felaktiga definitioner bör de givetvis påtalas. Det handlar inte om någon försvarsställning man intager om man gör det; det är snarare en attack på lögnen eller oförståndet, precis som legendariske schackvärldsmästaren Bobby Fischer nästan alltid praktiserade. Se följande video mellan 4:00 och 4:35: https://www.youtube.com/watch?v=mBIYJn9UUU8

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 21:25

Själv är jag mer intresserad av vilka argument andra har och saknas sådana så är jag rätt ointresserad av deras beteckningar på mig. Sen märker man rätt snabbt om det beror på oförstånd eller medveten lögn och varför ska man ödsla tid på det sistnämnda.

Själv tror jag att en del människor helt enkelt saknar psykisk styrka nog för att våga ifrågasätta mycket som de under hela livet trott varit sant. Då blir det lättare att avvisa den obehagliga tanken som en “konspirationsteori”.

Erik Forman
Reply to  Anders Johansson
17 juni 2021 kl 14:47

“Hela mänsklighetens historia är en enda lång radda av realpolitiska händelser som kan förklaras genom ren slump eller bakomliggande “konspiration”/planering/idé eller whatever”.

Det är det narrativ vi skall tänka. Själv är jag övertygad om att alla världskrig var noga planerade i ett bestämt syfte så även alla andra stora så kallade avgörande ögonblick. I första och andra WW var iden att döda så många människor som möjligt. Då måste man först se till att parterna är någorlunda jämnstarka för att dödandet skall bli maximalt.

Hitler dog t ex den 30 April 1945. Detta meddelas långt senare (det exakta datumet alltså). Men ibland kan man inte samköra alla medierna utan någon tidning råkar av misstag publicera den officiella sanning, samma dag?
comment image

Ett litet litet axplock ur högen att var enda händelse noga har planerats lång tid i förväg och medierna berättar sedan sina sagor för oss. Historien blir historia när förloraren tror på segrarens lögn.

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Erik Forman
17 juni 2021 kl 15:28

Det är klart att grejerna är planerade med ett tidsperspektiv som är lite svårt att greppa för dem som bara planerar morgondagens middag eller den kommande semesterns resmål.

Dina planer korrelerar med vilken position du har i samhället. Synlig som osynlig. Det är ju endast enfaldiga människor som tror att allting bara sker genom slumpens olyckliga omständigheter.

Kersti Vistrand
17 juni 2021 kl 08:47

Hej Magnus Johansson!

Att Per Shapiro har en annan åsikt än sin kusin är solklart. Vad du avser är väl att du gärna skulle vilja bevittna hur kusinen tar Per i örat? Jag läser med rätt eller orätt in en del triumf eller skadeglädje i ditt inlägg.

Fastän jag i mina åsikter sympatiserar med Per Shapiro måste jag säga att jag respekterar och beundrar alla de tre kusinerna. De har alla tre integritet och intelligens och vågar stå upp för sina åsikter. De ställer upp för sina medmänniskor och tänker också från hjärtat. Fastän de har så olika åsikter hoppas och tror jag därför att de kan respektera och uppskatta varandra som människor och släktingar.

—–

PS. Varför så många cyniska kommentarer? Vad tjänar dessa för syften? Jag efterlyser kommentarer från läsare som har förmåga att lättare tänka med hjärtat och lysa upp med uppmuntran och beröm i Newsvoices ibland alltför sunkna kommentarsfält! 

Magnus Johansson
Reply to  Kersti Vistrand
19 juni 2021 kl 09:05

Hej, Kersti!

Hann du läsa mitt svar till dig innan Torbjörn raderade det?

Kersti Vistrand
17 juni 2021 kl 08:44

Fortsättning till Magnus L och Ingemar Ljungquist:

Kosmologen och professorn Max Tegmark har skrivit flera böcker. Varför inte läsa dem och få en uppfattning om honom och hans åsikter? Han är insatt i artificiell intelligens och har förgäves försökt komma till tals med svenska politiker för att varna för vissa delar av den.
Han är en av grundarna bakom organisationen ”Future of Life Institute” (FLI), vars uppgift är att ”analysera och stödja forskning och initiativ för att skydda liv och utveckla positiva framtidsvisioner”. 
Organisationen vill hjälpa mänskligheten att finna den bästa möjliga vägen mot en god framtid med tanke på ny teknologi och de utmaningar vi står inför. FLI är speciellt inriktad på de potentiella riskerna för mänskligheten då det gäller artificiell intelligens: ”Tekniken ger världen möjligheten att blomstra som aldrig förr … eller förstöra den – låt oss göra en skillnad!” 
Max Shapiro är även drivande motståndare mot kärnvapen. Läs gärna mina artiklar
https://humanismkunskap.org/2017/12/18/fyra-minuter-fran-karnvapenkrig/ och https://humanismkunskap.org/2017/10/07/varfor-sverige-tjanar-pa-ett-karnvapenforbud/

Hej Ingemar Ljungquist!
Det rätta svaret är att det på Max Shapiros universitet fanns tre- fyra undervisande lärare som alla hette Max Shapiro. Därför tog han moderns flicknamn.

Fortsättning följer …

Kersti Vistrand
17 juni 2021 kl 08:41

Hej Magnus Lindgren!

Per Shapiro började göra en egen radiopodd när han märkte att han inte kunde tala med egen röst i SR. Så vitt jag förstår arbetar han än så länge ideellt med detta och än så länge utan lön. Därför känner jag ödmjukhet inför hans storsinta insats och tycker han är värd all respekt och uppmuntran, även om man som lyssnare kanske delvis hyser andra åsikter.

Vad jag kan notera är att Per har en förmåga som inte är alltför vanlig bland män: han kan tänka både med hjärnan och – hjärtat. Om man har följt hans radioprogram här på Newsvoice är det ganska uppenbart, i alla fall för mig som varande kvinnlig lyssnare.

Ett tydligt exempel på detta finns i Shapiros radiopodd https://newsvoice.se/2021/03/harold-shapiro-politisk-aktivist-i-mccarthy-erans-usa/  där han endast en månad efter sin fars död gör ett radioprogram om denne. Det var storartat och det var unikt att så öppet visa upp sin närståendes bortgång och sina känslor kring detta. Jag tror många kände sig stärkta att någon vågar tala om döden i dessa tider när rädslan för den är så stor i vårt samhälle.
I detta program talar Per om sin bror Max Tegmark och samtalar också med honom så om du hade lyssnat på detta program hade du vetat släktskapet. Konstigare än så är det inte.’

Fortsättning följer ….

Torbjörn Sassersson red.
Admin
17 juni 2021 kl 08:18

Jag stänger kommentarsfältet om personangreppen fortsätter hagla in mot Per Shapiro och Max Tegmark mfl. Det är tröttsamt att läsa dessa långsökta huggskott och associationer till allt möjligt som inte är relevant.

Magnus Johansson
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
17 juni 2021 kl 09:01

Sanningen kan vara mycket jobbig att ta till sig, Torbjörn. På vilket sätt är kommentarerna långsökta och irrelevanta?

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson
Gäst
16 juni 2021 kl 23:02

Programmet snuddar vid viktiga frågor utan att borra ner i dem. Det finns galna teorier och mindre galna teorier. Endel visar sig vara sanna, andra inte. Saknade debatten om de planterade teorierna och de som visar sig vara sanna. Vi får inte gömma att det finns planterade konspiationsteorioer också. Här på Newsvoice upplever jag (tyvärr) att både rätt vilda idéer samsas med mer trovärdiga diton. Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare – utifrån SIN box. Programmet tycker jag svarade bra på att demokrati är öppenhet för ALLA tänkare. Oliktänkare som liktänkare. Hoppas det kommer gälla här framöver @NewsVoice eller kommer vi kallas “mindre intelligenta” för att vi inte köper Newsvoice Coronanarrativ?

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Pontus Rasmusson
17 juni 2021 kl 06:17

Hej Pontus!

Vad är det du inte köper här på Newsvoice som du vill debattera?

Pontus – “Det jag tycker är beklagligt är att Sassersson ger sig på oliktänkare”

Exemplifiera dessa helt grundlösa påståenden tack!

mvh Magnus

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 09:02

Hej!

Hur vet du att Pontus påståenden är helt grundlösa?

Hälsningar,
Magnus

Pontus Rasmusson
Pontus Rasmusson
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
18 juni 2021 kl 22:36

Hej Magnus! Om du tittar i kommentarsfälten från Frihetsrörelsen så kommer du se att Sassersson tyvärr angriper de som ifrågasätter som mindre intelliganta. Jag reagerade mycket negativt på att chefredaktören går in och smäller kritier på fingrarna. Öppet klimat och sinnelag kräver öppenhet även för de som inte tror på det narrativ som förs fram av Newsvoice. Jag tyckte helt enkelt att det var tarvligt och oprofessionellt.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Pontus Rasmusson
18 juni 2021 kl 22:47

Pontus, jag har ingen aning om vad du menar. Jag har inte angripit någon, smällt kriterier på fingrarna eller ifrågasatt någon som mindre intelligent. Har du blandat ihop mig med någon annan?

Ge mig gärna en länk eller posta ett citat här så att alla kan se vad du syftar på?

Vilket forum menar du? Menar du på Frihetsrörelsens sida på Telegram?

Last edited 1 år sedan by Torbjörn Sassersson red.
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
18 juni 2021 kl 23:33

“Pontus” syftar nog på din kommentar till Urban i den här tråden.

https://newsvoice.se/2021/06/introduktion-till-frihetsrorelsen/

Men nu har Urban kommit tillbaka som Pontus och vill ha en ursäkt by proxy.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Anders Johansson
19 juni 2021 kl 00:10

Aha ok. Tack.

Magnus Johansson
Gäst
16 juni 2021 kl 16:58

Det sägs i programmet att “konspirationsteori” och “konspirationsteoretiker” är manipulativa ord – och visst är det så – men det största problemet är att så få vet vad orden egentligen betyder och att de så ofta används felaktigt idag. Så även om det ligger en konspiration bakom användningen i många fall är det ändå oförståelsen av orden som är det största problemet. Det borde Per Shapiro ha belyst.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
16 juni 2021 kl 20:19

publicerad: 2015 

Svenska Akademiens ordlista

“kon·­spir·­era verb ~de ~t

• del­ta i samman­svärjning, smida ränker; ​jfr konspiration

https://svenska.se/saol/?id=1518065&pz=5

“ränk·­er substantiv i plural• listiga och hemliga planer som syftar till att åstad­komma skada”

https://svenska.se/saol/?sok=r%C3%A4nker&pz=2

Fick inrapporterade 245 döda “Rätt information om vaccin” ?https://www.youtube.com/watch?v=l2SqfBW0-7Y

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Erik Forsman
Reply to  Magnus Johansson
16 juni 2021 kl 20:25

Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar – alltså: makten känner sig trängd av att sanningar sipprar fram om dess smutsiga byk, som blir allt mer besvärande, och funderarna går hur de bäst ska tysta alla kritiker och kommer upp med förslaget att smutskasta sanningssägarna genom att få dom att framstå som troende på icke verkliga samband. Detta i sin tur tolkas senare som farligt, så farligt att vi alla måste ta avstånd, och tysta dom för att rädda samhället. Resultatet blir att dessa människor till slut blir andra klassens medborgare.

Varför ge makten möjlighet att förklara vad konspirationsteoretiker är för något. Bättre att låta folk ana det istället genom avslöjande reportage. Målet är att vi själva ta ställning, inte låta oss ledas utan använda vår logik och inte ta ställning med våra emotioner. Maktens mål är just att vi stänga av våra hjärnor:

vuxenbäbisar.jpg
Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Erik Forsman
16 juni 2021 kl 21:46

De som lyckas bäst med att prata bort vaccinskador och smutskasta den kritiska upplysta folkrörelsen nomineras till guldspaden.

De nomineras till Guldspaden
https://www.journalisten.se/nyheter/de-nomineras-till-guldspaden

krig.JPG
Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
22 juni 2021 kl 07:55

Det är väldigt konstigt att “oberoende” Per Shapiro inte har gjort reportage om den lilla högljudda gruppen “lobbyisterna”.

https://federation921.rssing.com/chan-34664561/latest.php

lobby.JPG
Erik Forsman
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 06:02

Fy fan… Har dessa människor någon empatisk förmåga? Tänker på Linda och hur hon mådde efter att propagandamaskinen SVT med sina 8 miljarders i skattebidrag lyckas koka ihop giftesoppan hon tvingades äta.

Magnus Johansson
Reply to  Erik Forsman
17 juni 2021 kl 12:56

Linda kom stärkt ur den upplevelsen; det har tydligt framgått i min korrespondens med henne.

Erik Forsman
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 06:05

Ja vet, en plågsamt insikt.

Det högsta inom kärleken är att förutsättningslöst ge och aldrig förvänta sig något tillbaka och när så sker vara oändligt tacksam för gåvan. Hur långt bort står dessa människor från den nivån?

Last edited 1 år sedan by Erik Forsman
Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 08:52

Namnet Simmons borde få varningsklockor att ringa.

Magnus Johansson
Reply to  Erik Forsman
17 juni 2021 kl 08:50

“Det kan bero på att den part som skapar nya ord också har förkörsrätten att tolka orden som det passar […]”

Men ord har i regel klara betydelser oavsett hur någon eller några väljer att tolka dem, även om det är den förståelsen djävulsbarnen hela tiden försöker ändra på. Då gäller det att påpeka detta för nämnda barn och alla andra.

Erik Forman
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 09:11

Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss: nazist, mördare och pedofil. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

Erik Frsman
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 12:19

Ord har inte så klara betydelser som vi kanske tror. Så fort du hör ett ord uttalas uppstår lika snabbt en bild i ditt inre: bil, tåg, skeptiker eller alkoholist. Du väljer själv inte bilden ordet framkallar, utan är en del i socialiseringsprocessen vi människor går igenom; än viktigare är att varje ord framkallar en bild som alltid är associerade med värderingar. Detta ligger hårdkodat i oss och är inget vi kan avsäga oss. Språket lever sitt eget liv och ordens innebörd och tolkningar varierar över tid som “N” ordet till exempel. Om ingen äger språket har vi alla också möjligheten att hitta på nya ord, som vi bestämmer hur de skall tolkas. För pedagogikens skull kommer här ett exempel: https://vetapedia.se/tanketvangskollektivism/

Magnus Johansson
Reply to  Erik Frsman
17 juni 2021 kl 12:46

Vad är oklart med den ursprungliga och egentliga betydelsen av ordet konspirationsteori?

Erik Forman
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 14:36

En högra form av nonsens, kanske? Ämnat att tysta sanningssägare.

Formellt tror jag ordet kom från CIA på 60-talet för att tysta alternativa förklaringar rörande Kennedymordet. Dessa alternativa förklaringar kom inte sällan också från think tanks som stod nära CIA. Här gäller att röra till allt samt även plantera flera på förhand givna uppfattningar. På så vis kan oppositionen bara gå ditt makten vill eller så träter vi med varandra, vilket är ett lika eftersträvansvärt mål i sig.

När ingen vet vare sig ut eller in, har media lyckats med sitt främsta uppgift. Till slut cirkulerar så många bisarra tankar att man kan få vem som helst att tro vad som helst, utan sanningen.   

Om sanningen blir en sådan bristvara, kan människor inte längre känna igen en sanningen när den kommer. Det vet inte hur en sanning känns i kroppen, för de har aldrig drabbat en.

Magnus Johansson
Gäst
16 juni 2021 kl 16:52

Det vore intressant att höra vad Per Shapiros kusin, den i covidbedrägeriet centrala Karin Tegmark Wisell vid Folkhälsomyndigheten, har att säga om detta program i Folkets radio.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
16 juni 2021 kl 18:44

Väldigt Intressent uppgift att Per Shapiros är kusin med Karin Tegmark Wisell.

Hur nära står då Per Shapiro Karin Tegmark Wisells kusin Max Tegmark ?

Max Tegmark blir “Årets svensk i världen” Samhälle • 12 augusti 2020

Fysikprofessorn Max Tegmark utnämns till “Årets svensk i världen”, som delas ut av organisationen Svenskar i världen. De motiverar sitt val med att Tegmark är en av “de mest framstående forskarna inom artificiell intelligens” och att han “hjälper oss att förstå och närma oss AI”, enligt ett pressmeddelande.

https://www.youtube.com/watch?v=l2SqfBW0-7Y

om Karin Tegmark Wisells band till Max Tegmark

Känd kusin: Fysikern och kosmologen Max Tegmark. »Vi har vuxit upp tillsammans i Dalarna på somrarna. Det vi har gemensamt är väl ett samhällsengagemang. Det har präglat både hans och mina rötter att antingen jobba akademiskt eller för det offentliga på något sätt«.

https://lakartidningen.se/aktuellt/nyheter/2021/03/karin-tegmark-wisell-vissa-utgar-fran-att-vi-har-en-dold-agenda/

Ingemar ljungqvist
Reply to  Magnus Lindgren
16 juni 2021 kl 21:41

Mats och Per är bröder. Mats bytte efternamn efterson Tegmark var lättare i en amerikansk vardag.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Ingemar ljungqvist
16 juni 2021 kl 23:44

Fantastiskt Ingemar!

På tal om oredovisade bindningar finns här en bra språknyckel.

Om budskapet inte passar – skjut budbäraren!
https://lakartidningen.se/debatt-och-brev/2008/02/om-budskapet-inte-passar-ndash-skjut-budbararen/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 00:40

Om Per Shapiros bror Max Tegmark enl Wikipedia

“har fått forskningsbidrag från Elon Musk för att undersöka existentiell risk från avancerad artificiell intelligens” .

https://en.wikipedia.org/wiki/Max_Tegmark

Bra försök av Per Shapiro att förminska och problematisera måtståndsrörelsen för frihet och sanning som oliktänkare.

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 08:17

Redan efternamnet röjer Per.

Magnus Johansson
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 09:58

Varför skulle det vara det? Per kommer av latinets Petrus som betyder klippa.

Magnus Johansson
Reply to  Magnus Johansson
17 juni 2021 kl 11:10

Hans bakgrund inom malströmsmedia är dessvärre ännu tydlig.

Magnus Johansson
Reply to  Ingemar ljungqvist
17 juni 2021 kl 08:41

Det är alls inte omöjligt. Djävulsbarnen gör vad som helst för sin fader. Se Johannesevangeliets kapitel 8.

Magnus Johansson
Reply to  Magnus Lindgren
17 juni 2021 kl 08:01

[Folkgrupp utpekad. Kommentaren raderad.]

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
3 oktober 2021 kl 16:37

Hur stämmer egentligen den projicerade bilden av “oliktänkare” 16 juni 2021?

Stämmer siffrorna över antal vaccinerade i Sverige?https://checkfact.org/stammer-siffrorna-over-antal-vaccinerade-i-sverige/

Har frivilliga faktagrundade vaccinbeslut verkligen varit “tänkande” majoritet?

Relaterat om skyldigheten att informera om frivilligheten.

LAG & ORDNING. Martin Stensjö ringer upp EU-minister Hans Dahlgrens politiska talesperson Magdalena Emreus. Han frågar varför svenska Regeringen inte informerat att personer som väljer att avstå från vaccination inte på något sätt får särbehandlas tex inte begränsas.

Resolutionen 2361 slår fast att alla EU:s 47 medlemsstater måste informera medborgarna om att det är frivilligt att vaccinera sig till exempel med covidvaccin och att personer som väljer att avstå vaccinationer inte får särbehandlas, men EU-minister Hans Dahlgrens politiska talesperson Magdalena Emreus kan inte svara på frågan varför svenska medborgare inte informerats.
Magdalena Emreus börjar med att trevande säga att regeringskansliet inte jobbar med Europarådet. Hon säger därefter att hon inte känner till resolution 2361.

https://newsvoice.se/2021/09/magdalena-emreus-ovaccinerade-sarbehandlas/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
4 oktober 2021 kl 03:02

Ny undersökning inleds med att majoritet 142 av 146 är “oliktänkare” .

Har du tagit covidvaccin? – Veckans fråga

 • Ja, 2 eller fler doser
 • 0%
 • (0 röster)
 • Ja, 1 dos
 • 0.68%
 • (1 röst)
 • Nej, vill inte
 • 97.26%
 • (142 röster)
 • Nej, kan inte (t ex pga sjukdom)
 • 2.05%
 • (3 röster)

146 röster · 146 svar

https://checkfact.org/har-du-tagit-covidvaccin/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
16 juni 2021 kl 16:32

Är det inte dags att sluta upp att repetera hatiska och nedsättande tillmälen?

Varför inte granska varför den lilla hatsajten Expo har en sådan nedsättande ton?

[Länk: expo.se/search, Filip Sjöström, vi länkar ogärna till Expo från NewsVoice]

Varför inte som “oberoende journalist” granska maktens verkliga lojalitetet som tom har beordrat maskerade poliser i gasmask att ingripa mot sanning och frihet?

Nu pensionerad polis som kallar sin site för SHA 70 Han beskriver här sanningar om bl a svenska väljare och vårt valsystem. Se den och förundras över vart vi är på väg! Vi måste ändra på detta? Hur? https://youtu.be/mhUedt68b90  

Polisen tjänar inte folket längre. Det är chockerande.
https://www.youtube.com/watch?v=7wzW8Jy0tMM

Last edited 1 år sedan by Torbjörn Sassersson red.
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
16 juni 2021 kl 15:45

En s.k. “konspirationsteoretiker” är en människa där hjärntvätten har släppt och det är också därför de vill att vi alla ska “vaccineras”.