Kapselmaskin – Mer än bara 1 svart kopp kaffe

publicerad 22 juni 2021
- av Extern resurs
Kapselmaskin kan vara så mycket mer än en kopp kaffe.
Kapselmaskin kan vara så mycket mer än en kopp kaffe.
Kapselmaskin kan vara så mycket mer än en kopp kaffe.

Kapselmaskin för kaffe kan vara så mycket mer än en svart kopp kaffe. Många har en kaffemaskin idag eller funderar på att köpa en. Det är vanligt att man byter från en traditionell kaffekokare till en kapselmaskin. Skillnaden är stor men vad många inte vet är att en kapselmaskin kan göra mer än bara en svart kopp kaffe.

Att ta steget från vanlig kaffekokare till en kapselmaskin är ett rejält lyft för ens kaffedrickande. Man har rört sig bort från kaffe som ofta inte blir särskilt bra, till kaffe som smakar gott varje gång. Med hjälp av tekniken i maskinen och den höga kvaliteten på kaffet i kapslarna, förhöjs upplevelsen och tar nya höjder.

Det blir svårt att gå tillbaka till vanligt filterkaffe och att bli bjuden på det hos vänner och på arbetsplatsen är sällan särskilt uppskattat. Det är som att man såg att gräset var grönare på andra sidan, gick över till andra sidan och insåg att det gamla gräset helt enkelt inte dög.

Men vad många har missat är att det går att göra annat än en vanlig kopp svart kaffe på den kapselmaskin man investerat i. Till exempel finns varm choklad kapslar som ger en härligt gräddig dryck.

Du behöver inte kapselmaskin för att använda kapslar

Har du en Senseo kaffebryggare idag så behöver du inte oroa dig, kapslarna passar perfekt. Men det är inte bara varm choklad, där finns olika kaffedrycker med varm mjölk också. Vad sägs om en god cappuccino eller en stärkande latte?

Du går tillväga precis som du gör när du gör ditt vanliga kaffe. Fyll på vatten och i med kapseln. Sen har du din kaffedryck eller varma choklad redo. Det är som att uppgradera sin maskin men när man i själva verket bara bytt innehållet i kapseln.

Är du en av de kaffedrickarna där ute som inte redan bytt maskin, då är det dags. Det finns en rad olika kaffemaskiner från Senseo. Dels i olika förger men även baserat på vad du är ute efter. Brygger du en kopp men aldrig en hel kanna? Eller det varierar? Det finns maskiner som karar av båda dessa varianter.

Oavsett vilken typ av kaffedrickare du är så är det värt att byta ut din gamla kokare. De flesta av oss kalkar inte av maskinerna särskilt ofta och det kalk som sätter sig i kokaren påverkar också hur kaffet smakar. De flesta av oss vill ha en så gdo kopp som möjligt, men det är svårt att få till när ens verktyg inte är bra nog.

Med en kapselmaskin behöver du inte tänka på om måtten ska vara rågade eller inte, hur mycket vatten det ska vara eller andra liknande saker. Det är redan kalibrerat i både maskin och kapsel. Dessutom håller en kapselmaskin en jämnare temperatur än din kaffekokare vilket är en bra grund för en god kopp.

Extern skribent

Relaterat