US Air Force vill ha raketleveranser till var som helst på jorden under en timme

publicerad 17 juni 2021
- av NewsVoice
Starship. Foto: SpaceX.com
Starship. Foto: SpaceX.com
Starship. Foto: SpaceX.com. Den 5 maj 2021 kunde SpaceX framgångsrikt landa sin Starship-raket vid en testflygning. US Air Force tror att återanvändbara kommersiella raketer som tex Starship kan transportera gods över hela världen.

RYMDFART. Amerikanska Air Force Research Laboratory (AFRL) tar nya steg i sitt Rocket Cargo-initiativ som syftar till att leverera gods på kommersiella raketer till var som helst på jorden på under en timme.

I oktober 2020 avslöjade USA:s militära transportkommando (TRANSCOM) att det skulle testa konceptet med Elon Musks SpaceX. TRANSCOM signerade ett forsknings- och utvecklingsavtal med SpaceX i mars 2020.

Initiativet faller inom ramen för den fjärde Vanguard-programmet och för budgetåret 2022 har avsatts 47,9 miljoner dollar.

AFRL har målet att utnyttja stora och återanvändbara kommersiella raketer för godstransport för att leverera 100 ton material var som helst på planeten inom 60 minuter. Idéerna har utvecklats sedan 2018.

“The Air Force announced the initial three Vanguard programs: Golden Horde, Navigation Technology Satellite 3 (NTS-3) and Skyborg. Vanguards, as outlined in the Air Force 2030 Science and Technology Strategy, will advance emerging weapon systems and warfighting concepts through prototyping and experimentation. With these programs, the Air Force aims to deliver remarkable new capabilities that provide warfighters with superior advantages in the battlefield.” – AFRL

AFRL driver även projekt för att placera navigationssatelliter i omlopp runt jorden och för att utveckla AI-styrda anfallsstyrkor i rymden som ska kunna attackera flera mål samtidigt på jorden.

“Rocket Cargo will demonstrate new trajectories and ways to fly large rockets, the ability to land rockets at austere locations, and design and test an ejectable pod for air drop”.

Text: NewsVoice

Källor och relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: AFRLSpaceX
  • Det handlar naturligtvis om att skapa mera pengar och beskatta folket till militärindustrins fromma. Folk tror ju fortfarande att modern krigföring handlar om att skjuta och förstöra man mot man eller nåt.
    Demokrigen i mellanöstern upprätthåller denna tanke hos folk. Trist

    Längtar efter den tiden då varje militärbefälhavare eller deras ägare kan uttrycka en klok tanke inom en timme.
    LeifB

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *