Dags att uppgradera billiga möbler?

publicerad 18 juli 2021
- Gästskribent
Uppgradera dina billiga möbler
Uppgradera dina billiga möbler
Uppgradera dina billiga möbler

Billiga möbler är vanligt förekommande i svenska hem. Det är inte så konstigt med tanke på vilken monumental inverkan de har haft på hur svenskar tänker kring möbler. Billiga möbler fyller en bra funktion men när man efter ett antal år med ett hem med billiga möbler känner för att uppdatera sin inredning. Då kan man lika gärna passa på att uppgradera.

När man börjar titta sig omkring efter nytt så kan man lika gärna passa på att uppgradera sitt möblemang. Det vill säga att rikta in sig på designade möbler av hög kvalitet. Det kommer vara lite dyrare än vad man betalt tidigare, men å andra sidan handlar det i många fall om möbler som kommer hålla över lång tid. Kanske till och med gå i arv en dag.

Väldesignade möbler

Skillnaden mellan billigare, massproducerade möbler och de mer väldesignade möblerna är inte bara att priset är högre. Det handlar dels om att det är unika möbler som är vackra i ditt hem, nästan som konstverk, dels handlar det om att det är ett välutvecklat hantverk som ligger till grund för möblerna.

Titta bara på stolarna från Carl Hansen & Søn. Det är klassiker som är tidlösa i sin design. De passar dels den skandinaviska inredningsstilen som så många svenskar älskar, men de passar lika bra i de hypermoderna så som de mer traditionella hemmen.

Inredning är personligt

Hur man inreder och vad man tycker är snyggt är givetvis högst personligt. Vissa vill ha ett hem som är strikt efter en viss stil eller till och med en viss designer. Andra plockar influenser från olika stilar för att skapa sitt eget lilla paradis. Oavsett vilken kategori man faller inom så är kvalitet och att det inte är möbler man kommer tröttna på snabbt kvaliteter som många värdesätter.

Man vill uttrycka sig själv genom sin inredning, samtidigt som man vill att den ska hålla länge och vara något man kan titta på varje dag utan att det känns passé. Med detta i bakhuvudet är det inte konstigt att många väljer att inhandla designmöbler när de väl byter ut den inredning de har idag.

Många olika produkter

Inom kategorin designmöbler hittar du alla de där möblerna du är ute efter. Det finns sängar, stolar, fåtöljer, soffor, ja, det mesta finns representerat hos de kända företagen. Det är möbler som är lätt att förälska sig i och som definitivt kommer ge nytt liv till ditt hem.

De företag som är främst inom denna genre av möbler, är i många fall svenska eller danska. Vi har haft en tradition som sträcker sig lång tillbaka med väldesignade möbler. Detta har spritt sig över hela världen och företagens produkter kan hittas i jordens alla hörn.

Extern skribent

Relaterat

 


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq