Bilds chefredaktör ber om ursäkt för den tyska Regeringens och mediernas vilseledande covidpropaganda

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 5 augusti 2021
- NewsVoice redaktion
Chefredaktör Julian Reichelt. Foto: BILD.de

COVIDSKANDALEN. Den tyska tidningen Bilds chefredaktör Julian Reichelt ber det tyska folket och särskilt barnen om ursäkt för 1,5 år av skadlig lockdown-politik i landet under coronakrisen, men han ber om ursäkt i den tyska Regeringens och de tyska massmediernas ställe.

Julian Reichelt säger att Regeringen och massmedierna har orsakat våld, försummelse, isolering och känslomässig ensamhet för framför allt miljontals barn. Han säger att politiker och medier har rapporterat, och fortfarande rapporterar, att människor befinner sig i livsfara, en fara som inte är verklig. Videon är inspelad i slutet av maj 2021.

“Vi måste skydda dig, inte du oss”, säger Julian Reichelt. Han jämför med situationen i Sverige som inte haft lockdown.

Julian Reichelt säger som debatterande chefredaktör i juli 2021 att trots att många tyskar har vaccinerats mot Covid-19 fortsätter tyska ledande politiker som Jens Spahn och Karl Lauterbach att begränsa dessa medborgares friheter.

Reichelt misstänker att politiker utnyttjar coronarestriktioner för att dölja sina misslyckanden. “Politikerna är rädda för att deras stora bluff ska avslöjas”, säger Reichelt och kritiserar den tyska Regeringen för att de fortsätter att begränsa de grundläggande rättigheterna för de som har vaccinerats.

ArcanumSkolan 2024

Text: NewsVoice

Källor och relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq