Peter Hultqvist deltog i panel om Krimhalvöns framtid

publicerad 24 augusti 2021
- av Redaktionen
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Bild: Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

REGERINGEN. Tillsammans med statsminister Stefan Löfven besökte Peter Hultqvist Ukraina för att delta i invigningen av det ukrainska initiativet Krimplattformen. Seminariet den 23 augusti var en del av invigningen, där delegationer från över 40 länder och organisationer deltog.

Under seminariet kommenterade försvarsministern Krimhalvöns framtid och säkerhetsläget i Svarta havet, som omger halvön som illegalt annekterades av Ryssland 2014.

“Vi måste fortsätta kämpa för folkrätten, demokratin och vara uthålliga i vårt långsiktiga stöd till Ukraina”, sade Peter Hultqvist under panelsamtalet.

Deltog i panelsamtalet gjorde även bland andra Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoana, Estlands försvarsminister Kalle Laanet, Ukrainas tidigare utrikesminister Volodymyr Ogrysko, och Oleksiy Danilov från Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd.

Krimplattformen, som invigdes i Kiev på måndagen i närvaro av bland andra statsminister Stefan Löfven, är en central internationell koordineringsmekanism som uppmärksammar Rysslands illegala annektering av Krim. Sverige är ett av länderna som stöder Krimplattformens viktiga arbete.

Text: Försvarsdepartementet | Artikeln har tidigare publicerats på Regeringen.se