Peter Hultqvist deltog i panel om Krimhalvöns framtid

publicerad 24 augusti 2021
- av Redaktionen
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se
Bild: Peter Hultqvist den 25 maj 2018 i Stockholm. Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

REGERINGEN. Tillsammans med statsminister Stefan Löfven besökte Peter Hultqvist Ukraina för att delta i invigningen av det ukrainska initiativet Krimplattformen. Seminariet den 23 augusti var en del av invigningen, där delegationer från över 40 länder och organisationer deltog.

Under seminariet kommenterade försvarsministern Krimhalvöns framtid och säkerhetsläget i Svarta havet, som omger halvön som illegalt annekterades av Ryssland 2014.

“Vi måste fortsätta kämpa för folkrätten, demokratin och vara uthålliga i vårt långsiktiga stöd till Ukraina”, sade Peter Hultqvist under panelsamtalet.

Deltog i panelsamtalet gjorde även bland andra Natos biträdande generalsekreterare Mircea Geoana, Estlands försvarsminister Kalle Laanet, Ukrainas tidigare utrikesminister Volodymyr Ogrysko, och Oleksiy Danilov från Ukrainas nationella säkerhets- och försvarsråd.

Krimplattformen, som invigdes i Kiev på måndagen i närvaro av bland andra statsminister Stefan Löfven, är en central internationell koordineringsmekanism som uppmärksammar Rysslands illegala annektering av Krim. Sverige är ett av länderna som stöder Krimplattformens viktiga arbete.

Text: Försvarsdepartementet | Artikeln har tidigare publicerats på Regeringen.se


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Man kan nästan fråga sig vad skall vi med en försvarsminister till?
  Dessa försvarsministrar har ju ingått i regeringar, som förstört Sverige [inifrån]. Under förevändning att “vi” skall inte syssla med underkvalificerade jobb, har man i stort skrotat Sveriges självförsörjningsförmåga alltsedan 50-talet och jagat ut ur landet mängder av kvalificerade verksamheter, såsom sjöfart, kraft, verkstad, TEKO mm.
  Och nu importerar man “arbetskraft”, som knappt vet vad en trädgårdskratta är för något, bara för att få in i landet röstboskap.

 • Relaterat


  18. MARS 2014 – 17:30

  AV PATRIK PAULOV

  Utrikesskribent

  HYCKLERIET KRING KRIM

  Västvärlden har under de senaste decennierna ihärdigt understött nationell splittring och skapandet av nya stater. Men när det gäller Krim skriker de högljutt stopp. Förklaringen är enkel. Folkviljan på Krim står i strid med västs intressen.

  Resultatet i folkomröstningen i Krim kom inte som någon överraskning. 96,8 procent röstade för att ansluta den autonoma republiken Krim till Ryssland. Valdeltagandet uppges till 83,1 procent. Även om man räknar de som inte deltog som motståndare så står 80 procent av alla röstberättigade Krimbor bakom den segrande linjen.”

  https://proletaren.se/utrikes-europa/hyckleriet-kring-krim

 • Det är bättre att Peter Hultqvist respekterar Krimbornas folkomröstning och ber Svenska/Ryska folket om ursäkt för uppviglingen regeringen deltagit i.

  SVT

  Över 90 procent röstade ja till att Krim blir ryskt
  UPPDATERAD 16 MARS 2014 PUBLICERAD 16 MARS 2014

  Det blev ett rungande ”ja” till förslaget att Krim ska ansluta sig till Ryssland. När hälften av rösterna räknats uppger de ansvariga för valet att 95 procent sagt ja.

  Ska Krimhalvön ingå i en union med Ryssland eller förbli ukrainskt med utökad självständighet och ett närmande till Ryssland? När rösterna hade räknats från hälften av vallokalerna var 95,5 procent av dem markerade med det första alternativet, enligt myndigheterna på Krim.
  3,5 procent röstade för att stanna i Ukraina och 1 procent av rösterna var ogiltiga. Valdeltagandet uppgavs till 80 procent.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/tydligt-ja-pa-krim-enligt-vallokalsundersokning

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *