Tala klarspråk – Skjutningarna i Sverige är avrättningar!

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 25 augusti 2021
- Christer Nilsson
Christer Nilsson - Foto: Johan Arvidsson
Jihadister i Sverige...
Radikala jihadister och salafister trivs bra i fristaden Sverige. Montage: NewsVoice

OPINION. Varför inte tala klarspråk? I medierna talas det förskönande om ”skjutningar”. Det var vad jag en gång, som tävlingsskytt, sysslade med på pistolskjutningsbanan. Det mördande som nu pågår runtom i landet bör i klarspråk kallas avrättningar.

Text: Christer Nilsson | Tveka inte att stödja Christer Nilssons arbete genom att Swisha en valfri summa till hans nummer: 0709-661450

I dag finns, bara i Stockholm, över 400 öppna utredningar om mord och mordförsök varav 252 gäller fullbordat mord, bland andra alla avrättningar när man kallblodigt skjuter i huvudet för att döda. I hela Sverige mördades i gängrelaterade avrättningar under 2020; 42 personer, 2019; 42 personer, 2018; 45 personer, 2017; 43 personer. Antalet skadade ligger cirka tre gånger högre under varje år, 2017-2020.

Som bekant har flera utomstående samt en polis också blivit mördade. Källa: Polisens nationella operativa avdelning, NOA. I klartext betyder detta att hundratals mördare går lösa på våra gator beredda att mörda igen eller som fruktar att själva bli avrättade.

Hur avskyvärt är det inte att varje dag läsa om ”skjutningarna” i Sveriges alla utanförskapsområden, även om man inte bor där själv. Och hur uppgivna och rädda är inte de som tvingats bo där för att Sverige övergett dem. För det är exakt vad regeringarna Reinfeldt och Löfven gjort.

”Öppna era hjärtan” respektive ”Vi såg det inte komma” (gängbrottsligheten), var ett kusligt ignorant yttrande från en statsminister som nu aviserat sin avgång. Apatin sprider sig kombinerat med uppgivenheten. Samme statsminister som 2015, när 163 000 migranter promenerade rakt in i Sverige, yttrade att inga murar skulle byggas och att det var migrationen som skulle säkra välfärden. För att något senare tycka att ”vi har varit naiva”. Mona Sahlin tyckte då att det svenska, eller svensk kultur, om den överhuvudtaget existerade, ”var töntig”.

Det är obegripligt att inte regeringen förmår utvisa personer utan svenskt medborgarskap som antingen genom sina politiska åsikter är ett hot mot rikets säkerhet (enligt Säpo), eller som begått brott och trots allt prat om hårdare tag tillåts stanna i landet.

Våra fängelser är knökfulla. Beläggningen var redan 2020 över 100 procent både i häkten och på anstalter. 30 procent av de intagna är utländska medborgare (14 procent med utomeuropeisk bakgrund), medan svenska medborgare utgör 70 procent. Källa: Kriminalvård och statistik.

Efter IS-kalifatets militära sammanbrott har flera hundra IS-krigare återvänt till Sverige:

”som fortfarande betraktas som ett legitimt mål för terrorattentat av våldsbejakande islamister. Dessa förefaller alltjämt troligtvis sympatisera med Daesh (IS) och även al-Quaida – alla förenade i idén om ett heligt krig mot de otrogna och ett förakt för det öppna och demokratiska samhället, samt intolerans mot icke rättroende. Om ett terrorattentat sker kommer det troligtvis att utföras av en ensamagerande eller mindre grupp med lättillgängliga medel” (som i attentatet på Drottninggatan i Stockholm).

Citatkälla: NCT – Nationellt centrum för terrorbedömning.

Går det att skydda sig mot detta frågar jag Säpo, våra politiker och alla mina landsmän?

Text: Christer Nilsson, historiker, författare | Stöd gärna Christers skrivande genom en donation via Swish till 0709-661450 / redaktionen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • De uppenbara problemen med en stor invandring kopplas till en tilltagande kriminalitet, dock är sanningen att det kitt som håller ihop landet snabbt vittrar sönder på flera områden. Kriminaliteten syns och hörs tydligt och samhällsapparaten förväntas reagera. Svaret är dock tama löften och försök att antingen sopa symtomen på ett massivt haveri under mattan eller förorda insatser som avser minska symtomen.

  Det följer vilsna den skolmedicinens mönster som bygger på att dämpa sjukdomssymtom utan att han en aning om bakomliggande orsaker. Att vi nått dit beror på beror på en del av den ökända makteliten som ville tjäna pengar på sina syntetiska mediciner och via infiltration i utbildningsvärlden tillsåg man att medicinutbildningen stympades och inriktades på pillerlösningar. Världen drabbas årligen av miljontals dödsfall pga. läkemedlens bieffekter och ett betydligt högre antal som drabbas av felriktade vårdinsatser baserade på ren okunskap.

  En cynisk, liten gruppering såg en möjlighet att tjäna pengar på människors hälsa, ungefär samma struktur tycks ligga bakom massinvandringen till Europa och Sverige. Genom att söndra och skapa kaos avser man flytta fram sina positioner och på sikt kontrollera Europa via EU.

  Sinnrikt framkallas oreda som leder till flyktingströmmar som medvetet styra mot väst. Storstäderna i Västeuropa känner man inte längre igen. En stor muslimsk invandring är klart som korvspad att det genererar önskad effekt. Svenska politiker följer Sun Tzus manual för krigskonst; demoralisera folket, avlägsna deras stolthet och det som förenar, och därmed besegras de. Svenska politiker har sedan decennier instruerats och belönats för att åsamka sitt land skada. Jag skulle tro att Jacob Nordangårds utmärkta bok “Den globala statskuppen” beskriver just den maktstruktur som ligger bakom även om Nordangård inte uttrycker ett ord om det. Det är förståeligt eftersom området är hyperkänsligt och han skulle riskera att boken inte fick rätt genomslag.

 • Det är klart att våra politiker vill att det ska vara så här hög kriminalitet i landet – annars hade de gjort något åt det – helt klart ! För den här frågan har varit uppe på tapeten under flera decennier, så våra politiker har haft lång tid på sig att förbättra situationen radikalt – men dom har inte förbättrat situationen – därför att det finns en toppstyrd agenda som vill att det ska se ut så här.

  Felet ligger delvis i att Sverige har valt att ha öppna gränser, för ”här sätter vi inte upp några murar”, som Löfven har sagt. Här i Sverige gullar vi stället med de kriminella, så de får enkelrum på fängelset som ser ut som hotellrum och de får äta fin mat. De får också straffrabatter, och när polisen vill stävja brottsligheten då delar polisen ut armband till dem och bjuder på läsk o bullar.

  Sverige har också många konstiga lagar som måste ses över om Sverige ska kunna få bukt med den höga kriminaliteten. T.ex. i Sverige behöver en dömd brottsling inte inställa sig vid fängelset sig när det är dags för honom att börja avtjäna straffet – och det fina är – att det inte heller är straffbart för brottslingen att utebli ! Sverige får heller inte alltid utvisa de som har fått utvisningsbeslut, för det kan ju vara så att brottslingen inte har sagt varifrån han kommer, eller så pågår det oroligheter i det land han kom ifrån – och då kan ju brottslingen fara illa om han utvisas – och det vore ju synd !

  – Nej, brottsligheten i Sverige kommer inte att förändras – om inte ett mirakel händer !

  • Erik, kanske miraklet kommer innan Augusti månads utgång, du har ju förutspått detta i ett annat inlägg.

   Snart vet vi om du hade rätt eller fel.

   • Tja. Sverige har under många decennier styrts av intressen som gett landet en status av ett ekonomiskt och moraliskt föredöme. När denna kuliss försvinner kan det bli väldigt smärtsamt för många. Å andra sidan finns det en sund grund i det hela som åter måste byggas upp till en realitet. Jag är övertygad om att detta kommer att ske, men priset kan bli högt.

  • Ja vi måste stoppa hat, mord och befolkningsutbytet av Europas ursprungsbefolkning.
   För att vända trend behöver Sverige omgående gå ur EU och avbryta omstöpningen
   av Europa som Göran Persson startade 2001 med “Schengensamarbetet” och Paideia.

   Invandring till Sverige

   “År 1999 bestämde Europeiska rådet att Europeiska Unionen (EU) skulle bygga upp en gemensam asyl- och migrationspolitik. Detta kallas Schengensamarbetet. År 2001 gick Sverige med i Schengensamarbetet. Det innebär att alla människor som befinner sig lagligt i Schengenområdet ska kunna resa fritt utan att behöva visa pass när de passerar landsgränserna. Schengensamarbetet ledde till att fler sökte asyl i början av 2000-talet.”

   https://www.informationsverige.se/sv/jag-har-fatt-uppehallstillstand/samhallsorientering/boken-om-sverige/att-komma-till-sverige/invandring-till-sverige/

   Ex på Svenskhatande mördare som ej kommit till sverige utan “Schengensamarbetet”.
   https://tv.aftonbladet.se/video/94791/har-forbereder-han-morden-paa-ikea

   Vi måste utestänga odemokratisk religion/sällskap och utländska uppviglare från makt.
   https://undermattans.blogspot.com/2012/01/svenska-profiler-2012.html

    • Ja och från att riksdagsledamot tidigare varit prestigefyllt förtroendeuppdrag har riksdagen blivit en tummelplats för giriga landsförrädare som godtar att sitta hemma i mjukisbyxor istället för att vara på plats i riksdagen och rösta.

     Samhörigheten är ej heller att ta miste på när gillet visar upp sig i praktdräkt då S ofta väljer en ljusblå slips medan M företrädare stoltserar i röd slips.

     Partiledare Moderaterna
     https://arebusinessforum.se/?team=ulf-kristersson

   • – Ja, Sveriges deltagande i EU är ju absolut en faktor som har förvärrat kriminaliteten i Sverige. Och Eliasson är bara en av alla dessa makthavare i Sverige som arbetar för att förstöra det en gång så fina landet Sverige.
    Ja, det gäller även Reinfeldt som sarkastiskt tackar brottslingarna att de kommer till Sverige genom att säga “ Tack för att ni valde Sverige”.Det var ganska magstarkt av honom att säga detta högt så att alla kan höra hans tankar. Men som sagt, de värsta bovarna hittar vi i de högsta leden, den dolda eliten, som arbetar ihärdigt för att destruera jorden och jordens folk.
    Det är klart att vi hoppas på att ljuset ska komma snart – annars är det nog kört !

 • Christer Nilsson avslutar denna ytterst viktiga artikel med frågan:
  “Går det att skydda sig mot detta frågar jag Säpo, våra politiker och alla mina landsmän?”

  Det borde gå, för de allra flesta människor i vårt land vill inte ha det så, men varför fortsätter det bara då?

  De få som vill ha det så är de som är kriminella.

  Tyvärr finns dessa inte bara bland de öppet kriminella banden, som mördar synligt på våra gator, utan högt upp i statsledningen.

  Den före detta polisen Conny Andersson har vittnat om hur han beordrades av sina polisbefäl att inte ingripa mot kriminella gäng.

  Sådana polisbefäl är en del av en större – osynlig – hierarki som manifesteras i hemliga ordnar.

  – Hela den globala maktapparaten har infiltrerats!

  Via hemliga ordnar styrs medlemmar in i organisationers ledningar. De har svurit lydnad och tystnad i utbyte mot rikedom och anseende. Alla lyder de en enda utstakad vilja.

  Tillsammans fungerar de som en organism eller en maskin i total samordning.

  • Vi ALLA behöver resa oss mot denna diktatur. Vi ska inte ge politiska partier makt – utan makten ska gå till personer som vi röstar på i öppna val!
  • Inga frimurare eller medlemmar i liknande hemliga ordnar ska få ha något inflytande i vårt lands styre!
  • Ingen sekretess som kan dölja brottsliga handlingar och planer!
  • Polisinspektör Olle Liljegrens informatörer sålde illegala vapen i Grimslövshärvan. Liljegren offrades med villkorlig dom och sparken. Men den där rötan gick troligtvis en bra bit högre upp i hierarkin. Så polisen har bevisligen varit skyldiga till mer än ren handlingsförlamning i deras bidrag till ordning ur kaos.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *