Nu återvänder IS-krigarna och deras kvinnor och barn

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 8 september 2021
- Christer Nilsson
Temabild: Islamska Staten i Sverige ISIS. Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se
Temabild: Islamska Staten i Sverige ISIS. Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se
Temabild: “Islamska Staten finns i Sverige” (ISIS). Montage: NewsVoice. Bakgrundsfoto: Mostphotos.se

OPINION. “Detta gör Sverige till ett av de länder i Europa där flest per capita valt att ansluta sig till IS. Nu har cirka hälften av IS-anhängarna återvänt till Sverige.” “Dessa vuxna uppfyller alla kriterier som gravt olämpliga föräldrar och barnen som hjärntvättats och traumatiserats som barnsoldater…”.

Text: Christer Nilsson | Tveka inte att stödja Christer Nilssons arbete genom att Swisha en valfri summa till hans nummer: 0709-661450

År 2014 utropades kalifatet Islamiska Staten, IS eller Daesh, med rötter i al-Quaida. IS utvecklades till en brutal terrororganisation, oförsonligt hänsynslös mot sina fiender.

I augusti 2014 attackerades således den jezidiska minoriteten i bergsstaden Sinjar mellan Mosul och Raqqa, med målet att utplåna alla jezider. 5000 mördades vilkas skelett länge låg i öppna massgravar; kvinnor och barn togs tillfånga för att användas som sexslavar och utbildas till barnsoldater. Ett folkmord av samma avskyvärda dignitet som Waffen-SS insatskommando i Babij Jar 1941.

Efter IS militära sammanbrott är nu kalifatet endast en spillra och 13 000 IS-krigare internerades med kvinnor och barn i olika läger i Irak och Syrien. Redan år 2012 hade personer i Sverige börjat resa för att ansluta sig till IS. Totalt 300 varav 100 kvinnor och deras barn.

Detta gör Sverige till ett av de länder i Europa där flest per capita valt att ansluta sig till IS. Nu har cirka hälften av IS-anhängarna återvänt till Sverige. Senast har även tre svenska kvinnor och deras sex barn utvisats därför att de ”utgör en säkerhetsrisk”, enligt kurderna – kvinnor som nu ”ångrar sig” och falskeligen påstår att de ”bara skött matlagning och barn åt sina krigare”, kvinnor som varit minst lika radikaliserade som sina män.

Dessa vuxna uppfyller alla kriterier som gravt olämpliga föräldrar och barnen som hjärntvättats och traumatiserats som barnsoldater, är vittnen till tortyr och avrättningar, som sparkat fotboll med avhuggna huvuden och som lärt sig att agera självmordsbombare, halshugga eller skjuta ihjäl fångar.

Enligt terrorforskaren Magnus Ranstorp återvänder dessa, som svurit IS en evig trohetsed, till sin gamla radikala miljö, där de blir rockstjärnor och får veteranstatus. Där finns det betydande risk att det ökar på radikaliseringen bland vissa muslimska grupper, och allt detta med hjälp av svenska skattebetalare.

Samtidigt har regering och myndigheter varit så ofantligt tafatta och handlingsförlamade och hjälplöst tittat på hela detta förlopp. Andra länder har ansträngt sig mer.

I Norge har deltagande i en terrororganisation varit förbjudet sedan 2013. Först i april 2016 (två år för sent) kunde den extremt senfärdige justitieministern Morgan Johansson kriminalisera IS-resorna. Ett slag i luften. Det hela är ett jättefiasko där chansen är minimal att ställa dessa återvändare inför rätta. Fem förundersökningar mot IS-återvändare anklagade för krigsbrott har redan lagts ner ”i brist på bevis”, rapporterade Ekot nyligen.

Många liv står antagligen på spel när de mest brutala terrorister världen skådat – och deras kvinnor och barn – nu släpps in i Sverige. I den gränslösa godtrogenhetens och godhetens land Sverige väntar nu ett antal tickande bomber.

Text: Christer Nilsson | Stöd gärna Christers skrivande genom en donation via Swish till 0709-661450 / redaktionen


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Om man nu låter alla dessa svära trohet till den svenska flaggan och om man därefter bryter mot eden, kan man ju gå runt det korrupta domstolsväsendet och ställa gärningspersonen inför krigsrätt. Eller…?

  • Ja, kanske, men minderåriga som begår brott är befriade från straff.

   Annars är det nog rätt meningslöst att låta någon av dem svära trohet till vårt land.

   Islamska Staten, IS, styrs av jesuiterna och för dem gäller endast en ed!

   Ett utdrag från denna ed (min översättning):

   “Jag lovar och förklarar vidare att att jag kommer att anta vilken kättersk religion som helst för att tjäna min moderkyrkas intresse, att hemlighålla alla instruktioner som ges till mig, och att 
   aldrig, direkt eller indirekt, genom ord, skrift eller på annat vis avslöja mitt uppdrag, men att ansvarsfullt verkställa allt som jag blir instruerad av min andliga Fader eller av någon av den heliga orden. Jag lovar och förklarar att jag själv inte ska ha någon egen åsikt eller vilja eller någon som helst mental invändning, utan att jag kommer att vara lydig som ett lik eller ett kadaver (Perinde ac cadaver) och att jag utan tvekan ska lyda varje kommando som jag kan få från mina överordnade i påvens och Jesus Kristus milis.”

   Här är hela eden:
   https://www.moor4igws.org/uploads/3/4/4/2/34429976/1533_jesuit_oath.pdf

   Vi ser i slutet av eden att det är rätt hårda bud för den som bryter mot den!

 • Christer, tack för en mycket korrekt och insiktsfull artikel.

  Med en regering som ser en sosseröst i alla islamska fanatiker vilka de hämtar med VIP-behandling kan vi tyvärr inte vänta oss något annat än fortsatt vansinne.

  Det som förbryllar mig är inte regeringens hantering, den var väntad, det är det svenska folkets totala naivitet.

  Varför accepterar fortfarande en ganska stor andel av svenskarna att detta fortsätter?

  Mitt hopp om förändring minskar stadigt och inbördeskriget närmar sig med stormsteg, allt för att kunna behålla den politiskt korrekta makten a la Sozzarna.

  Sverige av idag är jordens mest korkade stat, de tar order av en inofficiell stat (Kurdistan) och det säger väl det mesta om hur korkade den svenska regeringen är.

  Kanske vi skulle låta lapparna/samerna utvisa svenskar som råkar befinna sig på deras territorium?

  • Vi som folk lär ligga högt i IQ rankingen
   om så är fallet avspeglar det sig inte hur vi förvaltar vårt land och vårt arv,
   man kan väl inte bara skylla på långvarig hjärntvätt?
   Självbevarelsedrift verkar inte var vårt mest utmärkande karaktärsdrag.
   Däremot vurmande för det utifrån kommande.
   och oförmågan att sätta värde på det vi har/haft
   och som grädde på moset denna ständiga undfallenhet mot vår politiker och myndigheter.
   Är vikingarna verkligen våra förfäder?
   eller dränerades Sverige på alla med mannamod till Amerika?

 • Att detta kan ske utan att medelsvensson reagerar är ofattbart!

  Här beskriver prästen Helena Edlund erfarenheter hon själv och andra gjort som tjänstgjort som
  sambandsofficer vid olika krigshärdar ute i världen:

  https://newsvoice.se/2019/04/helena-edlund-is-barnsoldater/

  (Helena Edlund om IS-barnen: De allra farligaste är barnsoldaterna)
  Hur i hela friden väcker vi upp Tv-hypnotiserade, passiva familjefäder, som fullständigt verkar blunda för den ondska som breder ut sig över oss?

  De som blir IS-krigare svär “heliga” eder att alltid tjäna sin onda organisation – precis som frimurarna och medlemmarna av hemliga ordnar som placerats på ledande poster i vårt land.

  Ärliga människor måste börja agera!

  • Här gäller de små stegens princip, i att propagera för sanningen.
   Ett litet steg är att berätta om inflationen och att påvisa krympflationen, som är ren stöld. Detta för att visa på medias och statistikens lögnaktighet. För stort steg skapar för stor dissonans och därmed protest.
   Steg två skulle vara att påvisa en skala, som finns, i att se godhet vs ondska, för att ersätta den rådande lögnliga “skalan” Höger vs Vänster i politiken. Försök att klämma in Höger/Vänster i en oändlig skala från God till total Ondska. Det går inte. Detta syns i den förvirring som kallas mittenpartier. (googla: frequency scales).
   Lite av detta kan så användas medelst igenkänningseffekten. Ta krympflationen t.ex. Runt kaffebordet på pansjoträffen nämn, att kaffepaketet nu är 450 gram istället 500 men samma pris. Säg bara det i förbigående och igenkännandet gör resten. Det skapar en trovärdighet i din observation.
   Att sedan lära sig en fungerande terapi kan hjälpa en själv, att se att det ovan sagda stämmer. Skryt också med att du inte har en TV.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *