“Du sköna nya värld” – Shapiro intervjuar Jacob Nordangård och Max Tegmark

4
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid
Per Shapiro. Pressfoto: Eva Wernlid

VÄRLDEN. “Coronakrisen är triggern till en global statskupp av monumentala mått. Det är inledningen på en ny era, med en ny internationell ekonomisk ordning som riskerar att fullständigt tillintetgöra människans friheter.” Orden är Jacob Nordangårds, författare till boken Den globala statskuppen som kom i december förra året.

Text: Per Shapiro, Folkets Radio | Medverkande: Jacob Nordangård, forskare och författare samt Max Tegmark, AI-debattör, författare, professor i fysik.

I den här uppföljande intervjun, anser Jacob Nordangård att utvecklingen hittills har givit honom rätt. Flera av de saker han tog upp – såsom införandet av en digital identitet för alla medborgare på jorden – känns betydligt mindre avlägsna idag än när boken skrevs.

Utvecklingen mot en allt mer digitaliserad och AI-styrd värld har tagit ett stort steg framåt. Pandemiåtgärderna har också bidragit till en ännu mer extrem ägarkoncentration, då många mindre företagare gått i konkurs och deras verksamheter dammsugits upp av globala jättar.

I programmet får vi även möta fysikprofessor Max Tegmark som länge varnat för riskerna med ett alltför okritiskt förhållningssätt till artificiell intelligens.

Text: Per Shapiro, Folkets Radio

Relaterat

“Brave New World är Aldous Huxleys dystopiska roman från 1932 i en teknokratisk världsstat, ett samhälle som vilar på kärnan i gemenskap, identitet och stabilitet. Läsaren följer två huvudpersoner, först den missnöjda Bernard Marx, sedan outsidern John, eller “The Savage”, när de ifrågasätter världsstatens principer, en plats där människor lever i ett grundläggande tillstånd av ytlig lycka för att undvik att hantera sanningen.”Greelane.com

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
25 september 2021 kl 12:57

Jag vill verkligen uppmana alla att lyssna på de här ENORMT intressanta intervjuerna! Programmet blir bara bättre och bättre alltefter det fortskrider.

Vi får en djuplodande beskrivning av Corona-agendan i slutet av programmet som ingen ärlig människa bör missa.

Och för er som redan har lyssnat på och förstått de viktiga avslöjanden som görs här, vill jag rekommendera ytterligare ett program.

Det är Swebbtv som intervjuar läkaren och docenten Sture Blomberg och Tekn.Dr. Lars Bern om hur etablissemanget för människor bakom ljuset gällande Corona.
https://swebbtv.se/w/383e0ad0-a634-4eba-9845-163e14c2cc63

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
25 september 2021 kl 11:11

Per Shapiro verkar ha hittat formen. Sen låter “vad skönt att det är över” som ett schyst uppslag för ett framtida program.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
25 september 2021 kl 09:57

Enormt intressanta intervjuer!

Per Shapiros amerikanska svägerska berättar om hur rädda människor har blivit i Massachusetts där hon bor. Istället för att hälsa vänligt på personer man möter på trottoaren, går många över till andra sidan gatan, säger hon. Hon tvingas bära munskydd hela dagarna på sin arbetsplats och testas varje vecka, trots att hon är fullvaccinerad.

Jag undrar hur det kommer sig att människor köper det här konceptet!

Det är ju så fullspeckat av motsägelser. 

Sången med titeln “Allting går att sälja med mördande reklam” har nått sin fullbordan.

zacharias
zacharias
Gäst
Reply to  Hans Dahl
27 september 2021 kl 11:49

tyvärr är det få som ser vad som sker bakom kulisserna. Än färre bryr sig. Så länge man får uttrycka sitt ego, betyder allt annat ingenting. Varför sträva mot samarbete, när egot inte vill ha det?