Regeringens plan: Så ska medicinsk apartheid införas

40
Lena Hallengren. Pressfoto: Kristian Pohl för Regeringskansliet
Lena Hallengren. Pressfoto: Kristian Pohl för Regeringskansliet

Regeringskansliet föreslår i en promemoria att vaccinationspass ska införas och finnas kvar i Sverige även efter att övriga restriktioner tagits bort och att dessa ska villkora tidigare grundlagsskyddade medborgerliga rättigheter i Sverige.

Utdrag från Isac Bomans artikel i Nya Dagbladet

Man vill heller inte att människor ska kunna slippa undan passen varken av politiska eller religiösa skäl och man vill även helt ta bort möjligheten att visa upp ett negativt coronatest som alternativ.

I förslaget framgår det bland annat att Sveriges regering vill ändra förordningen för särskilda begränsningar för att förhindra spridning av covid-19 och ha möjlighet att kunna införa vaccinbevisen för att reglera vem som får delta i såväl allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som i privata tillställningar.

“Vi behöver ha en beredskap om läget skulle försämras”, menar socialminister Lena Hallengren (S) i en kommentar till SVT.

Möjligheten att ha vaccinationspassen i ”beredskap” och kunna använda dessa om man anser att smittspridningen förvärrats innebär också att man inte vill sätta något datum för när tvångsåtgärden ska implementeras eller när denna ska tas bort.

Alla som inte har synnerliga medicinska skäl att inte vaccinera sig och som är över 16 år ska enligt förslaget behöva visa upp vaccinationsbevisen som hittills enbart använts vid resor utomlands. Det ska heller inte vara möjligt att komma undan vaccinationspassen genom att istället visa upp negativa coronatest eller påvisa att man tillfrisknat, om regeringen får som de vill.

Vidare skriver man att evenemang där samtliga deltagare ”har vaccinerats med det totala antalet doser vaccin” slipper de deltagarbegränsningar som gäller för evenemang där deltagarna inte har vaccinerats. Noterbart är att det ”totala antalet doser vaccin” inte specificeras ytterligare och det är oklart om det handlar om två, tre eller fler vaccindoser.

Negativa covid-tester kommer heller inte att räcka för att slippa undan de särskilda restriktionerna och begränsningarna.

Det blir också upp till den som anordnat olika event att ”förvissa sig om vaccinationsbevisets äkthet”. Detta ska ske med ”vägledning” från myndighetshåll som ska utbilda privata aktörer i hur man verifierar vaccinationsbevisen och ser att det är ett officiellt sådant.

Man erkänner själva att förslaget är diskriminerande och att man med detta delar in nationen i två grupper med helt olika rättigheter och friheter. Ändå anser man att detta är försvarbart och hänvisar i vanlig ordning till smittspridningsskäl.

Vidare framgår det att uppvisande av vaccinpassen kan komma att användas även vid privata tillställningar och sammankomster. Inte heller religiösa eller politiska skäl att inte vaccinera sig kommer att godtas – även om det förstnämnda kan bryta mot diskrimineringslagen.

Flera stora arrangörer för publikevent som Dreamhack och Stockholm Beer Festival har redan frivilligt börjar införa vaccinationskrav på sina tillställningar – någonting som i praktiken innebär att människor som av olika skäl valt att inte ta de kontroversiella injektionerna nekas inträde.

Läs hela artikeln i Nya Dagbladet

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

40 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
25 september 2021 kl 07:11

Över 3 000 läkare och forskare undertecknar deklaration som anklagar covid-beslutsfattare för “brott mot mänskligheten”

Av Debra Heine

den 24 september 2021

En “läkardeklaration” som utarbetats av en internationell allians av läkare och medicinska forskare fördömer starkt den globala strategin för att behandla covid, anklagar beslutsfattare för potentiella “brott mot mänskligheten” för att förhindra läkare från att tillhandahålla livräddande behandlingar för sina patienter och undertrycka öppen vetenskaplig diskussion.
I dokumentet står det att “en storlek passar alla” behandlingsrekommendationer har resulterat i onödiga sjukdomar och dödsfall.
Vid 13-tiden på fredagseftermiddagen hade deklarationen fått över 3 100 underskrifter från läkare och forskare runt om i världen.

En grupp läkare och forskare träffades i Rom, Italien tidigare denna månad för ett tre dagar långt globalt covid-toppmöte för att tala “sanning till makt om forskning och behandling av Covid-pandemin”.
Toppmötet, som hölls mellan den 12 september och den 14 september, gav vårdpersonalen möjlighet att jämföra studier och bedöma effektiviteten hos de olika behandlingar som har utvecklats på sjukhus, läkarkontor och forskningslaboratorier över hela världen.

Dokumentet, som trycktes om nedan i sin helhet, kom från konferensen.

Över 3 000 läkare och forskare undertecknar deklaration som anklagar covid-beslutsfattare för “brott mot mänskligheten” › Amerikansk storhet (amgreatness.com)

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
2 oktober 2021 kl 17:09

relaterat från http://alfheimr.eu/

► Schweiziska frihetsrörelsen har åtagit sig att se till att det inte finns någon obligatorisk vaccination i Schweiz. Nu har tillräckligt många underskrifter erhållits för begäran…

Schweiz: Tillräckligt med underskrifter för att tvinga fram en folkomröstning mot tvångsvaccineringar

► Glöm rockaden mellan dinosaurna SDP och CDU. Valets stora skräll var genombrottet för “Die Basis” – partiet för återupprättandet av Basdemokrati i Tyskland och Österrike. Det bildades sommaren 2020, som en reaktion mot den medicinska fascismen som då började rullas ut i världen. I valet erhöll de över 750 000 röster och blev därmed Tysklands nionde största parti…

Skrällen i tyska valet – genombrott för vaccinskeptiska Die Basis

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
5 oktober 2021 kl 16:28

Regeringen borde be om ursäkt

Europarådet slår fast i resolution: Vaccinationer får inte vara tvingande och ingen ovaccinerad får diskrimineras

  • 7 februari, 2021


Den 27 januari undertecknade Europarådet resolution 2361, som slår fast att vaccinationer i medlemsländerna inte få vara obligatoriska. Vidare får personer som inte är vaccinerade inte diskrimineras på något sätt. Detta stoppar effektivt planerna som till exempel Danmark har på att låta ”vaccinpass” styra vem som får resa eller besöka vissa platser. Resolutionen går så långt som att påbjuda att medlemsländer som till exempel Sverige aktivt ska upplysa medborgarna om att de har denna rättighet. Detta är något alla i Sverige och andra länder nu kan hänvisa till. Troligen är det just därför systemmedia inte nämner det med ett ord och Europas regeringar inte låtsas om det.”

https://nyatider.nu/europaradet-slar-fast-i-resolution-vaccinationer-far-inte-vara-tvingande-och-ingen-ovaccinerad-far-diskrimineras/

Ann Arnesdotter
Ann Arnesdotter
Gäst
24 september 2021 kl 06:27

För en tid sedan läste jag romanen Epidemin av Åsa Ericsson. Den handlar visserligen om Hälsopartiets framfart mot fetmaepidemin i Sverige men den fick mig att tänka på vad som hände nu…

https://www.bokus.com/bok/9789174295863/epidemin/

petergrfstrm
petergrfstrm
Gäst
23 september 2021 kl 23:24

Från Australien rapporteras att dom börjat göra motstånd. Fackföreningsmedlemmar har varit i bråk med polisen och medierna lyckades få polisen att ta tillbaka sin avsikt att få bort journalisternas helikopterbevakning.
https://www.rt.com/news/535559-melbourne-news-cameras-police-ban/

(1) Victorian Workers Rally For Freedom, every day 10am; demand Mass
distribution of Ivermectin, vitamins C, D and zinc

4) REVOLUTION! Protesters Led by Construction Workers in Melbourne

(5) Victoria police fired rubber bullets into protesting crowd (Melbourne)

by Peter Myers, September 23, 2021
Jag kan inte klistra in hela texten så det är bara några rubriker

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
23 september 2021 kl 12:22

Vid ett eventuellt maktskifte skulle vi kunna ändra på lagstiftningen så det blir juridiskt möjligt att hänga dessa människor. För både Stefan Löfven som Lena Hallengren är ytterst ansvariga för massmordet av våra gamla i början av denna s.k. “pandemi”. Lägger man sen till brott mot mänskligheten, där de med alla medel försöker tvinga människor till att delta i ett groteskt medicinskt experiment, så blir själva snaran kring halsen en juridisk teknikalitet.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 14:15

Ja, även om vi har en fördummad befolkning, så har vi trots allt skrärpta folkbildare, och jag tror nog att “etablissemanget” – d v s folkhatarna, inte är dummare än att de fattar att de “are walking the line”, och kan bara intvänta kravaller och upplopp om de fortsätter med sina lögner och skitprat som alla ändå vet inte är sant. “Gräv en grop och gräv ner dem” föreslog en kommentator på en annan blogg. Faktiskt är också detta väldigt miljövänligt. Arkitekten och konstnären Hundertwasser stred för att få begravas i Nya Zealand för rätten att begravas inlindad i ett lakan och ett tulpanträd planterat på sin grav. Visst skulle vi väl kunna tillmötesgå en sådan fin gest i miljörörelsens namn?

Sopie wilhelmsson
Sopie wilhelmsson
Gäst
Reply to  Carina Agrell
5 oktober 2021 kl 18:10

I gamla DDR systemet efter att muren föll försvann alla förövare över en natt. Ingen frågade efter de ingen heller “visste” vad som har hänt. Många gropar blev det.

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Sopie wilhelmsson
5 oktober 2021 kl 18:20

Hamnade de i groparna eller? Komiskt isf.

Sopie wilhelmsson
Sopie wilhelmsson
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
6 oktober 2021 kl 10:43

De fick hjälp att hamna i groparna.

Erik Forsman
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 14:56

Vid ett eventuellt maktskifte har alla ovaccinerade skrivit under och där med gjort jobbet att katalogiserat gruppen, som nu hur enkelt som helst kan samlas in och transporteras till närmsta läger.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Erik Forsman
23 september 2021 kl 15:07

Sedan har vi via import tillgång till villiga krafter för kraftåtgärder i lägren.

Historien visar att ett framgångsrikt koncept tillämpas gång på gång.

Här dokumenteras en av dessa gånger:

https://www.youtube.com/watch?v=5r1JNnFjgag

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
23 september 2021 kl 15:34

Jag vill be er att ta del av innehållet i den här filmen som jag vid flera tillfällen låtit publiceras på internet – utan att hittills ha fått minsta reaktion från läsare.

DEN ÄR VIKTIG!

Den visar hur – för normala människor – ofattbart ont uppsåt kunnat slå rot.

Infiltrationen i Sverige är i det närmaste total i alla ledande funktioner. Massmordens tid närmar sig – om vi andra inte reagerar för att stoppa ännu en sådan oerhörd förgripelse.

Många förstår ännu inte.

Den här filmen belyser vad som håller på att ske.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Hans Dahl
23 september 2021 kl 16:20

Och det är precis samma krafter som tidigare, som står bakom, vilket tydligt framgår av filmen.

Dessa krafter stod också bakom marionetterna i Tyskland för snart hundra år sedan.

Den lille skrikhalsen i uniform och mustasch var styrd av dessa krafter.

I nationernas ledning finns alltid villiga horande individer som offrar barn och vuxna för sin vällevnad.

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Hans Dahl
23 september 2021 kl 20:30

Fruktansvärda händelser! En kroat i filmen sa att han visste att han skulle blir straffad för sina synder, men att han inte gjorde det för sitt eget höga nöjes skull, utan för Kroatien. Sådan är kollektivismen, den kräver folkets offer av sin egen kropp och själ. Mycket riktigt så tog han på sig skulden eftersom ingen beslutande stat kan hållas ansvarig – bara den som håller i yxan!

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Carina Agrell
23 september 2021 kl 20:40

Kollektivismens onda gärningar beskrivs i korta ordalag i Matteus 7:13:

Den port är vid och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går in genom den.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
23 september 2021 kl 18:35

Har sett andra filmer i ämnet och även läst en del om det här. Det är så ofattbart grymt att det blir svårt att greppa det hela som verkliga händelser. Men när man ser vad människor som delat land och små byar kan göra mot varandra, så är det ju inte så svårt att förstå vad de skulle kunna göra mot andra som själva valt att vara orent ovaccinerade. Speciellt inte om en massa människor börjar dö och om myndigheter då pekar ut de ovaccinerade som orsaken.

Last edited 1 år sedan by Anders Johansson
Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 20:24

Ända sedan korstågens tid har människor som andra människor uppmanats att plåga och mörda utmålats som undermåliga som inte har existensberättigande.

Alla onda gärningar i samband med mördandet har förklarats heliga och himmelsk förlåtelse har garanterats bödlarna.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Hans Dahl
23 september 2021 kl 20:51

Hela historiebeskrivningen är en blandning av förtigande, lögner och rena sagor.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 22:10

Bibeln beskriver fenomenet mustigt

Johannes 8:44
I haven djävulen till eder fader, och vad eder fader har begär till, det viljen i göra. Han har varit en mandråpare från begynnelsen, och i sanningen står han icke, ty sanning finnes icke i honom. När han talar lögn, då talar han av sitt eget, ty han är en lögnare, ja, lögnens fader.

Matteus 3:7
Men när han såg många fariséer och sadducéer komma för att låta döpa sig, sade han till dem: »I huggormars avföda, vem har ingivit eder att söka komma undan den tillstundande vredesdomen?


Ormar, huggormsyngel, hur skall ni kunna undgå att dömas till helvetet? “(matt 23:33)

Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 20:41

Ja, hur de får ihop den logiken är ju en gåta och ett bevis på deras hjärntvätt – eller kanske de är medvetna om att de ljuger och hittar på?

Det är uppenbart att de inte tar in information eller värderar sina påståenden i relationn till forskning, så vad som helst kan hända.

Det gäller alltså att släkt och vänner säger upp relationen med de ovaccinerade, och det är ju i så fall beviset för att kollektivismen har företräde framför familjen – alltså fascismen och kommunismen. Det ser ju så ut om man betänker hur rabiata folk är.

I så fall får man trösta sig med att katten i alla fall inte är lika dum i huvudet som barnen med familjer!

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Carina Agrell
23 september 2021 kl 21:07

Det är ju helt uppenbart tänk att precis alla på ett eller annat vis ska injiceras. Ingen ska slippa undan enligt Agenda 2030. I detta sammanhang är sanningen inget större hinder för dem som har tolkningsföreträde.

Insikten om att jag kommer leva och dö som ovaccinerad känns betryggande.

Fredrik Eriksson
Reply to  Carina Agrell
23 september 2021 kl 21:19

Men om man döper nästa injektion till klimatvaccin har man löst både Cov-2 och Co2 problemen på samma gång.

Åsa Torp
Åsa Torp
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 21:34

Den uppdelning som redan finns bland befolkningen bygger till stor del varifrån information hämtas och vilken grad av öppenhet som råder. Text-tv skrev tidigare idag att ungas tillit till gammelmedia har ökat under pandemin och att alternativa medier inte anses lika trovärdiga. Det låter som en MSM-lögn.

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
Reply to  Åsa Torp
23 september 2021 kl 21:57

MSM ljuger ju om det mesta och dom lögnerna vilar på lögnen om den egna trovärdigheten.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
23 september 2021 kl 23:25

Glöm inte Europarådet Resolutionen 2361 som slår fast att alla EU:s 47 medlemsstater måste informera medborgarna om att det är frivilligt att vaccinera sig, till exempel med “covid vaccin”.

Resolutionen förtydligar här våra grundlagsskyddade
rättigheter och utesluter tydligt vaccinpass mm.

EU-minister Hans Dahlgrens politiska talesperson 

Magdalena Emreus om vaccin: Ingen i Sverige ska behöva utsättas för negativ särbehandling
https://newsvoice.se/2021/09/magdalena-emreus-ovaccinerade-sarbehandlas/

Last edited 1 år sedan by Magnus Lindgren
Ingvar Kullberg
Gäst
23 september 2021 kl 12:18

Men Sveriges radios hemsida idag säger,

Inga vaccinpass när publiktaket lyfts – men ovaccinerade varnas

Lite förvirrande?

Josefin
Josefin
Gäst
Reply to  Ingvar Kullberg
23 september 2021 kl 16:23

Som tur är regeringens ”rekommendationer” något som alltid bör brytas emot, oavsett vad de säger. Angående lagar så borde de som är så urbota dumma givetvis också brytas, det är mer än plikt än något annat.

O.T så räknar jag med att vi som förbjuds att delta helt i samhället givetvis ska få betala mindre skatt, eller hur?

Torbjörn Sassersson red.
Reply to  Josefin
23 september 2021 kl 16:34

Självklart ska de ovaxade få kraftig skattereduktion, minst 50% om de ovaxade tex inte får landstingets sjukhusvård om de inte vaxat sig. De ovaxade måste ju betala privat vård.

Magnus Johansson
Reply to  Ingvar Kullberg
23 september 2021 kl 16:35

Simpel skrämseltaktik.

Eddie Felson
Eddie Felson
Gäst
23 september 2021 kl 11:49

Is that the face that reckt a 1000 ships?

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
23 september 2021 kl 10:34

Läs artikeln i Nya Dagbladet för där står också hur man själv kan lämna in synpunkter på förslaget och att dessa ska ha kommit in senast 24 september! så skynda skriv om vi vill värna om allas vår frihet, som gäller både vaccinerade och ej vaccinerade. Det gäller oss alla.
Det är viktigt att informera om att viruset aldrig har isolerats! Det är kärnan, så basunera ut detta vetenskapliga faktum.
Hela planen med pandemi och olagliga inskränkningar i människors frihet misslyckas när det inte finns något smittosamt virus att skrämma folk med och ett olagligt och oetiskt införande av diskriminerande vaccinpass faller platt.

Här kan man skriva under om man skrollar neråt.
https://andrewkaufmanmd.com/sovi/

Mycket innehåll i denna:
https://covid-19-myths.com/premium-replay-part-2-free/

Lars G Svensson
Lars G Svensson
Gäst
Reply to  Kajsa K
23 september 2021 kl 16:29

Bra idé. Alltså senast imorgon den 24:e.Sprid.

https://nyadagbladet.se/inrikes/sa-ska-medicinsk-apartheid-implementeras-i-sverige-har-ar-regeringens-plan/

“Bekrymade medborgare som vill framföra sina åsikter kring förslaget kan skicka dessa i ett bifogat dokument till “och ange diarienummer S2021/06359 och remissinstansens namn i ämnesraden i meddelandet”

För oss som inte brukar skriva brev till regeringen vad är det för remissinstans man ska uppge med diarienumret?

Kajsa K
Kajsa K
Gäst
Reply to  Lars G Svensson
23 september 2021 kl 17:12

Om jag förstått det rätt så kommer det du skickar in diarieföras under S2021/06359. Det ska gå till Socialdepartementet via . Hon torde ha till uppgift att diarieföra din inskickade handling, så skriv in diarienumret så att hon får det.Men det går säkert att ringa till Petra på regeringskansliet och få direkta uppgifter.
Det går också att gå in på https://nejtillapartheid.nu/ Där kan man lägga till den viktiga informationen att virus inte har isolerats. Därför inget skäl för vaccinationsbevis.

Magnus Johansson
Reply to  Kajsa K
23 september 2021 kl 16:33

Jag har skrivit under petitionen och skickat in en ett eget remissvar.

Hans Dahl
Hans Dahl
Gäst
23 september 2021 kl 08:39

Spiksoppan kokas under omrörning.

Spiken är en virusepidemi som medelst SYNNERLIGEN omfattande definitionsändringar halkat igenom som en “pandemi”, trots att både kriteriet för hög dödlighet och flockimmunitet avlägsnats.

Ingredienserna rörs nu ner en efter en i det kokande spikvattnet:

  • Propagandakampanjer för skrämsel och vaccinering
  • allt snävare rörelsefrihet för alla – men med sanktioneringspiskorna främst vinande över de ovaccinerade
  • storföretagens och storbankernas övertagande av privatpersoners ägande
  • HAT- OCH HOT-målning av all opposition,
  • Undantagslagar som permanentas …

Är inte denna – nu globala – soppa igenkännbar från 1930-talets Tyskland?

Magnus Johansson
Gäst
23 september 2021 kl 07:57

Ber härmed alla vettiga människor att skriva under följande petition: https://nejtillapartheid.nu/

Mona B
Mona B
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
23 september 2021 kl 10:46

Sista dagen 24 september 2021. De säger att de “inte” ska införas vaccinpass nu. Men förslaget är ute på remiss till imorgon och så fort smittan ökar så kommer det att införas.

Magnus Johansson
Reply to  Mona B
23 september 2021 kl 16:32

Smittökningen avgörs med test som inte fungerar diagnostiskt. Allt är ett stort bedrägeri!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Johansson
23 september 2021 kl 21:51

Fantastisk respons på uppropet du länkar till ! https://nejtillapartheid.nu/

Redan över 6800 undertecknare sedan igår den 22 sep.

Ang skenande vaccindödsoffer
Passande nog har läkemedelsverket uppdaterat akuta “vaccin” dödssiffran i floden av rapporter där ca 13% “handlagts” (som här betyder återge), nu 296 “återgivna”.
Hur många akut döda folkmordsoffer som inte ens rapporterats är “ej handlagda” ?

Läkemedelsverket
“Läkemedelsverket kan inte med bestämdhet säga hur många som faktiskt avlidit på grund av vaccinationerna. Vi kan endast återge hur många rapporter som har inkommit där patienten uppges ha avlidit”

https://www.lakemedelsverket.se/sv/coronavirus/coronavaccin/inrapporterade-misstankta-biverkningar—coronavacciner