Dr Roger Hodkinson varnar kraftfullt för riskerna med covidvacciner – Intervju av Del Bigtree

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 23 oktober 2021
- NewsVoice redaktion
Dr Roger Hodkinson

COVIDVACCINER. En av The Highwires mest välrenommerade gäster, den världsberömda patologen dr Roger Hodkinson, sätter sig ner med Del Bigtree för att ge sin syn på hanteringen av Covid-19, tyrannisk lockdown och hans rädsla för den långsiktiga katastrofala skadorna av covidvaccinerna, särskilt för unga människor. Intervjun är från den 22 juni 2021. Svensk textning.

Del Bigtree: Vad är myokardit? Vad betyder det? Vi förstår det. Det är svullnad av hjärtat. CDC säger att det är lindrigt. I de flesta fall är det lindrigt, eller så går 50 procent över av sig självt.

Jag vill prata med någon som faktiskt kan gå in på detaljerna i detta. Det är en ära och ett nöje för mig att få presentera, troligen, en av de mest, som jag har sagt, en av de mest dekorerade läkare, som vi hittills har haft på High Wire: doktor Roger Hodkinson.

Titta på detta CV. Det är fantastiskt. Han har fått stipendier, han har varit ordförande för tidskrifter. Han har arbetat på så många viktiga platser. Det är en ära för oss att just nu få sällskap av en person som faktiskt kan tala om detta.

Jag vet inte om du har haft möjlighet att se den intervjun, doktor Hodkinson, om myokardit, svullnad av hjärtat. Vi hör hela tiden: “Det är lindrigt i de flesta fall”. Det lät inte milt i mina öron. Det låter som en livsförändring för Ahmed.

Hur många människor kommer det ta att förändra livet för?

Dr Roger Hodkinson: Vi vet inte, och det är det som är problemet. Den stora poängen med kliniska prövningar är att du inte vet, vad du inte vet. Det är just därför vi gör det.

Myokardit är enligt CDC:s beskrivning “mild, obalanserad”. Myokardit är aldrig lindrig särskilt hos unga friska män. Det är en inflammation i hjärtmuskeln, kroppens pump. Vi vet inte hur stor andel av hjärtmuskulaturen som har dött i ett enda anfall av hjärtmuskelinflammation.

Den stora grejen med hjärtmuskelfibrer är att de inte förnyas, som till exempel njurarna och levern. Så du sitter fast med en okänd procentsats av dina hjärtmuskelceller som har dött. Vi kan inte uppskatta antalet. Därför är de långsiktiga resultaten helt oförutsägbara. Vi känner till myokardit av andra orsaker, före COVID-pandemin.

Vi vet att hjärtmuskelinflammation kan uppträda flera decennier senare, med för tidigt insättande av hjärtsvikt, som annars inte hade kunnat förväntas. Så det är en fruktansvärd oro för dessa människor att inte veta vad som kommer att hända med dem i framtiden. Och mitt hjärta går ut till dem. Jag hade faktiskt inte för avsikt att komma dit. Mitt hjärta går ut till dem, eftersom det är en sådan okänd sak som de står inför.

Det är inte lindrigt. För att CDC ska kunna säga: ”Detta är obalanserat.” Jag ska berätta vad som är obalanserat här. Det är CDC som är obalanserad. Det är där obalansen finns. Lyssna, om detta hade hänt med en normal introduktion av ett vaccin, (under 5-7 år) och dessa siffror för myokardit, som troligen som du sa är mycket underrapporterat – en även med de siffror som har rapporterats, skulle det ha inneburit en omedelbar lockdown. Stopp, upphör och avbryt! Det är hur viktigt det här är.

Och på grund av denna påstådda nödsituation, (vilket det naturligtvis inte är), vi kan tala om det. Den så kallade nödsituationen, gav behörighet för användning i nödsituationer. Tillgången till [vaccinet] kommer därför att kunna ges till alla utan att dessa befolkningsgrupper involveras i kliniska prövningar: barn, gravida kvinnor, äldre personer. De ingick inte ens i de fyra till sex månader långa försöken som ägde rum.

Del Bigtree. Foto: The Highwire
Del Bigtree. Foto: TheHighwire.com

Del Bigtree: Otroligt! Vi såg en av medlemmarna i FDA i VAER Pack-kommittén som sa: “Vi behöver verkligen ha 18 månader, kanske två år, för att titta på detta.” Han uppmanade oss att inte rekommendera detta vaccin. Men vi såg detta med blodpropparna. Vi såg blodproppar, vi såg blodproppar i England.

Vi visste att AstraZeneca hade detta problem. Det var ingen överraskning. Johnson & Johnson har en mycket liknande produkt. Så, Johnson & Johnson kommer och har samma problem. Man kan inte riktigt isolera sig och säga att det är bara dessa fall. Man måste också lägga till fallen med AstraZeneca och säga att det är något med denna virala vektormetod.

Vårt CDC samlas till ett möte. De kommer ut och ingenting förändras. Business som vanligt. Fortsätt som vanligt. Är du orolig för att det är precis vad de ska göra med barnen i det här fallet? Att bara säga att vi är villiga att acceptera dessa siffror, och när du börjar höra dem säga saker som: “Det är lindrigt i de flesta fall, och 50 procent övervinner det.” Det verkar som om det står klart att de kommer att försöka få detta att verka så obetydligt som möjligt.

Vad är dina tankar om detta?

Dr Roger Hodkinson: Låt mig vara helt tydlig. Denna så kallade pandemi är inget annat än en dålig – säsongsinfluensa för den stora majoriteten av befolkningen. För barn som faktiskt drabbas av COVID, verklig COVID, bevisad COVID, vilket är en annan fråga, i färre antal än vad de någonsin gjorde med influensan. Så… grunden är helt fel. De äldre bör naturligtvis skyddas på olika sätt som vi kan tala om.

Men… vaccinet har aldrig behövts i sådan brådska för något som i det stora hela är så trivialt. Att man kallar det “en nödsituation” är det som ligger till grund för detta, början på det. Det har aldrig varit en nödsituation, och det är ingen nödsituation nu. Bara för att vaccinet finns tillgängligt betyder inte att det ska användas utan vidare på alla dessa kategorier av människor som faktiskt aldrig har ingått i en klinisk prövning till att börja med.

Som du sa tidigare är detta i storleksordning den största okontrollerade
kliniska prövning i medicinsk historia. En osäker produkt injiceras i miljarders människors armar, utan att ha någon aning om de långsiktiga riskerna. Det är medicinsk felbehandling i den mest groteska skala. Vi har aldrig sett något liknande tidigare.

Del Bigtree: Doktor Hodkinson, det finns alltid en attack på läkare som uttalar sig mot någon av dem… Det är uppenbart att du har åsikter om denna pandemi. Du har åsikter om denna vaccination. Men du är patolog. Jag låg i sängen i går kväll och tänkte på ordet patolog.

Betyder det faktiskt bara att hitta vägen [eng. Path = stig eller väg] hur saker och ting hände eller hur de hamnade där? Jag vet inte. Det var ungefär så jag tänkte när jag visste att jag skulle intervjua dig.
Vilken expertis hos en patolog anser du att någon som dig kan uttala sig om dessa frågor?

Dr Roger Hodkinson: Jag har haft en lång karriär inom akademisk medicin och undervisning, och så vidare. Jag är för närvarande ordförande för ett amerikanskt Bioteknikföretag som gör DNA- sekvensering för cancer. Man kan säga att jag är djupt involverad i allt detta. Vetenskapen är tydlig. De som motsätter sig människor som jag, säger att de baserar sina åsikter på fakta och inte på hörsägen.

Det är orwellskt igen. Det är precis tvärtom. Det finns ingen samstämmighet i den medicinska litteraturen för någon av dessa ingripanden, oavsett om det handlar om munskydd, social distansering, reseförbud eller lockdown. Det finns ingen samsyn i den medicinska litteraturen för att någon av dessa åtgärder ska vara effektiva.

Del Bigtree: Från din expertis från ett helt liv som läkare och som arbetat hela vägen ner till, som du sa, DNA och att titta på saker och ting – vid vilken tidpunkt i denna pandemi såg du röda flaggor?

Var det kursriktningen den tog eller de åtgärder som togs?
När kände du, att nu måste jag prata om detta, eftersom det inte är så här vi normalt sett skulle göra medicin?

Dr Roger Hodkinson: För detta presenterades från början och även nu, som en infektion i de övre luftvägarna som liknar influensa. De friska dör i allt färre fall än vad de har gjort tidigare år. Det blev uppenbart för länge sedan, efter den inledande hysterin från Ferguson den där engelska idioten som gjorde dessa Harmagedon-prognoser.

Del Bigtree: Talar du om Imperial-modellerna som lanserades, vilket drev upp paniken i världen?

Dr Roger Hodkinson: Exakt, exakt. Denna “panik-demik” började med att ingen internationellt gjorde en noggrann granskning av Fergusons löjliga beräkningar, som har varit fel med storleksordningar, jämfört med tidigare pandemier. Ingen har gjort en noggrann undersökning av detta. Men det blev mycket snabbt klart att upplevelsen i Milano var exceptionell, att det helt enkelt var de äldre som var sårbara, särskilt de med komorbiditet, som “Great Barrington Declarationen” elegant uttryckte det.

Allt vi borde göra är att ge “Fokuserat skydd” för äldre personer, och livet ska fortsätta helt som vanligt, som vi har gjort under tidigare influensaepidemier, där sunt förnuft och personligt ansvarstagande har hjälpt oss igenom på ett bra sätt.

I processen utvecklade vi flockimmunitet på ett naturligt sätt, utan behov av något vaccinationsprogram eller någon form av testning för den delen. Och den här gången är det absolut inte annorlunda. Det är som du sa, det är politik som spelar medicin, och som jag har beskrivit är det ett extremt farligt spel.

De borde hålla sig till sin stickning. De vet ingenting om detta. Det är massivt bedrägeri. Det är lögner på lögner på lögner – utan ände. Det är mer av rädsla i stället för att lugna människor och ge dem stöd. Det är mutanter, sedan dubbla mutanter och sedan indiska mutanter. Nu har det övergått i en besatthet av att i huvudsak tvinga människor att vaccinera sig. Ur ett medicinskt perspektiv är detta en mardröm.

Du skulle aldrig ha kunnat tänka dig detta som ett manus till en film. Det är så galet i varje steg på vägen. Det är en massa lögner och bedrägerier och manipulering av statistik i varje enskilt steg. Det är därför knappast förvånande att majoriteten av befolkningen köper detta, eftersom motopinionen från journalister och politiker och läkare som jag, kraftfullt och brutalt förtryckts på internationell nivå.

Fd president George W. Bush och dr. Anthony Fauci, 2005. Foto: White House Photo Office. Licens: Public Domain
Fd president George W. Bush och dr. Anthony Fauci, 2005. Foto: White House Photo Office. Licens: Public Domain

Del Bigtree: Förra veckan presenterade Tony Fauci, i huvudsak… För jag tror att Pressen äntligen håller på att vakna upp, åtminstone till denna berättelse om Wuhan-laboratoriet, som avslöjats. Det ser ut som om han börjar bli lite het under kragen. Han sa förra veckan att varje angrepp på mig är helt enkelt ett angrepp på vetenskapen.

“Ni angriper vetenskapen när ni angriper Tony Fauci.”

Han sa det bokstavligen i tredje person. “När du angriper Tony Fauci angriper du vetenskapen.” Jag vet inte om du såg det uttalandet, men för en läkare och en vetenskapsman – vad tänker du när du hör någon säga något sådant, som har den makt som han har haft över beslutsfattandet? Förmodligen inte bara i Amerika utan i hela världen.

Är Tony Fauci “vetenskapen”?

Dr Roger Hodkinson: “Tauci” är den mest ondskefulla person som lever på planeten just nu. Hans fingeravtryck finns överallt på detta från första början – från “gain of function forskning” – som han avsiktligt lämnade över till Wuhan, genom en mellanhand med vita handskar. Det var startskottet och fortsatte vid varje steg längs vägen, genom att presentera sig själv som den inkarnerade guden, och att det är bara han själv som vet svaret. Allt som de har gjort är helt godtyckligt.

Man kan på sätt och vis skämta lite om detta. Man kan tänka sig en premiärminister eller statsminister som säger till sin nummer 2 en morgon: ”Nu ska vi se vad vi kan göra. Hur många änglar ska vi tillåta att dansa på ett knappnålshuvud i dag? Ska det vara 12,25 eller 36,5? Vad tycker du?” Det är en häpnadsväckande godtycklighet. Det är exakt vad som har hänt på varje steg på vägen. Hur många personer kan sitta tillsammans vid ett restaurangbord? Du vet, jag menar, galenskapen är obeskrivlig.

Del Bigtree: Det är svårt nog, det måste jag säga. Jag skulle säga att jag har en ganska blygsam hjärnkapacitet, särskilt när det gäller medicin. Jag är journalist. Men för mig är det inte så lätt att gå in på en restaurang där de… Jag var i, jag tror att det var i Oregon där de kom springande: “Du måste ha munskydd!” Han hoppade över baren och skrek som om jag tänkte döda alla i restaurangen. Han tvingade mig att ta på mig munskydd och gick sedan med mig en halv meter. Jag satte mig vid bordet, och sedan fick jag ta av mig det. Det gör ont i min hjärna.

Hur är det för en person som dig som går genom den här världen just nu, och försöker förstå hur människor accepterar detta?

Man behöver inte vara raketforskare för att säga, att det inte kan finnas någon skillnad mellan att sitta 3,5 fot över marken eller gå på 6 fot över marken.

Dr Roger Hodkinson: Låt oss gå in på den lekmannamässiga tolkningen här. Lekmännen är inte dumma. De vet att detta är vansinnigt. Om man helt enkelt tittar på detta från ett perspektiv – om man har gjort samma sak om och om och om igen i ett helt år och det har inte förändrat bilden överhuvudtaget. Kanske, kanske, bara kanske, kanske fungerar det inte.

Du behöver inte gå längre än så, eller hur? Om det fanns några bevis för att munskydd fungerar, skulle vi ha gjort det vid varje influensaepidemi. Munskydd fungerar absolut inte. Hur kan man lösa ett problem i nanoskala med en lösning i makroskala? Det är löjligt. Frågan om social distansering är… Jag menar, det här viruset sprids huvudsakligen via aerosoler. Det betyder att om du går nerför ett gångstråk i Walmart utan att någon går förbi dig, tror du att du inte kommer att få något. Det finns överallt. Ja, det finns överallt.

Politikerna måste inse att år 2021, är medicinen helt maktlös när det gäller att kontrollera spridningen av denna pandemi på alla sätt som den medicinska vetenskapen känner till. Punkt! Vi måste helt enkelt anpassa oss praktiskt till det. Skydd av äldre med sårbarhet på vårdhem kan skyddas på många olika sätt som de inte skyddas på nu. Det är i själva verket det enda som borde hända.

Reseförbud fungerar inte. Det är en förlängning av munskydd och argument om munskydd, och lockdown har naturligtvis aldrig prövats i den medicinska historien.

Normalt sätts de sjuka i karantän. Vi sätter inte de friska i karantän. Konceptet att stänga ner den globala ekonomin för att förhindra att mormor får COVID på ett vårdhem är helt enkelt patetiskt löjligt.

Del Bigtree: Absolut… När vi ser på hela bilden har du vägt in många saker och en av de saker som… Det finns många vetenskapsmän… Great Barrington-deklarationen är ett bra exempel med över 40 000 medicinska experter som har uttalat sig mot lockdown. Men du är inte i fas med alla. Det finns vissa saker… Vi har behandlat många olika…

Det finns det totala antalet underskrifter. Just nu finns det 849 000 underskrifter totalt: 43 000 läkare, 14 000 folkhälsovårdare. Men jag skulle faktiskt vilja gå igenom det, eftersom här på High Wire har vi presenterat en hel del av de olika specialister som har kommit in och talat om den oro de har för dessa vacciner och liknande frågor. Jag vet att du i vissa fall inte håller med. Du har dina egna åsikter. Så jag undrar om jag kan fråga dig bara några av de saker som vi har behandlat. Hur ser du på detta problem när det gäller antikroppsberoende förstärkning, immunförstärkning, eller patogen priming?

Det är något som vi har rapporterat. Vi såg det i djurförsöken. Vi såg det i djurförsöken, och vi ser detta problem, där vaccinet inte verkade skydda djuret. Det verkade faktiskt hjälpa viruset att sprida sig genom cellerna, vilket leder till en cytokinstorm. Vi tittade på Pfizer och Moderna. I deras EUA [Emergency Use Authorization] står det att de inte riktigt har tagit upp frågan.

Tror du att detta är en potential för detta vaccin i framtiden?

Peter A. McCullough, MD, MPH
Peter A. McCullough, MD, MPH

Dr Roger Hodkinson: Det är definitivt en möjlighet i framtiden. För närvarande är det inte ett stort problem. Jag talar med kliniker som Peter McCullough, som jag regelbundet talar med, även om det var väntat och fortfarande kan hända, är det för närvarande inget större problem. Vad som är mycket viktigare, om jag får lov att gå över till ett något annat ämne, Del?

Del Bigtree: Varsågod!

Dr Roger Hodkinson: Ett stort problem är frågor om fertilitet, av olika skäl hos män och kvinnor. Även oron för “vaccinspridning”, och “åskådareffekt”, skulle man kunna säga, men först måste vi prata om infertilitet. Det framkom ur den obskyra Pfizers inlämning till de japanska tillsynsmyndigheterna, angående efterlikningen av de lipidkapslar som de ville fastställa fördelningen av i råttor. Fördelningen av dessa vaccinpartiklar, som är små lipidnanopartiklar, visade sig till allas stora förvåning, helt oförutsägbart, att det organ som koncentrerade dessa vaccinpartiklar hos råttor, var äggstockarna.

Vad vi inte vet är vad det innebär för potentiell infertilitet hos kvinnor. Vi vet säkert att en flicka föds med alla de ägg som hon någonsin kommer att ha i hela sitt liv. Hon får inte fler av dem. Vi måste därför undersöka detta. Vi måste förstå konsekvenserna av potentiell lokalisering i den mänskliga äggstocken. Det rörde sig om studier på råttor, men vi vet helt enkelt inte vad som händer just nu. Vi känner inte heller till effekterna av att spikproteinet angriper receptorn för spikproteinet, (kallas för ACE-2-receptorn) i placentan. Det är en kraftig förekomst av spikproteinet på ACE-2-receptorn i placentan. Det kan alltså tydligt vara en orsak till mycket tidiga missfall hos kvinnor.

Del Bigtree: Jag vill bara klargöra, eftersom vi har talat om doktor Michael Yeadons oro över det yttre skiktet, det så kallade sentinelskiktet, som på något sätt, kanske antikropparna, att de ser ut som spikprotein, dess DNA-struktur har vissa likheter. Men det du säger är annorlunda. Jag vill bara förtydliga: Din oro för placentan är annorlunda än den som tagits upp av dr Wolfgang Wodarg och dr Michael Yeadon.

Dr Roger Hodkinson: Jag talar som patolog nu. Jag har haft förmånen att faktiskt få se i mina händer livmoderns slemhinna. Jag kan försäkra er och alla som lyssnar att livmoderns slemhinna, endometrium, som vi kallar den, är den känsligaste och mest frodiga vävnaden i hela människokroppen. Det är meningen att det ska vara så för att ett befruktat ägg som färdas neråt ska få en lyxig miljö att kunna växa i. Det är därför den är så känslig. Kvinnor har mens varje månad eftersom mindre avbrott i blodtillförseln till endometrium gör att livmoderslemhinnan lossnar, och kvinnor får mens. Blodtillförseln till livmoderslemhinnan är alltså mycket ömtålig.

Det är den mest ömtåliga delen av människokroppen. Det krävs mycket lite störning av detta vid blodproppar, på grund av att spikproteinet fäster vid ACE-2-receptorn, som finns i alla blodkärl i hela kroppen. Inte bara i hjärnan och i benen, men i placentan och överallt annars. Det krävs mycket lite fantasi för att föreställa sig – (ej testat, oprövat, inte undersökts) – att en attack på placentan kan vara orsaken till många tidiga aborter och missfall.

Blodproppar i hjärna. Fotograf okänd
Blodproppar i hjärna. Fotograf okänd

Del Bigtree: Det beror på att ACE-2-receptorerna finns där. Vi vet att det är det som spikproteinerna binder till. Vaccinationen som vi förstår den… I vissa av dessa vaccinationer har jag hört att antalet spikproteiner är så högt som 50 miljarder.

Så att kunna föreställa sig – så mycket spikprotein. Vi har också hört att studierna från Japan där de trodde att det var lokaliserat i armen, att de hittar det i äggstockar och njurar.

Var befinner du dig?
Är det en del av samtalet här?
Hur kommer det till äggstockarna?

Dr Roger Hodkinson: Den dos av vaccin som människor får som vuxna är en standarddos. Allting inom medicin, varje funktion sker på en normalkurva. Det finns människor som är väldigt duktiga på vissa saker, och vissa människor är mycket dåliga på vissa saker, och de flesta människor befinner sig i mitten. Sannolikheten är obevisad och behöver studeras, som så många andra saker.

Sannolikheten är att vissa människor producerar ett stort överskott av spikprotein, oförutsägbart. Det skapas naturligtvis i lymfoidvävnaden, i stort sett i armhålan, i axillen. Injektionen går in i muskeln i överarmen, deltoidmuskeln. Inget händer där, det är bara en säker plats att lägga det på. Sedan vandrar det upp till lymfsystemet i armhålan och börjar skapa denna enorma mängd spikprotein hos dessa människor.

Överskottet av detta, som normalt tas upp av de omedelbart intilliggande lymfocyterna, hos dessa personer… Överskottet av spikproteinet går in i den allmänna cirkulationen, fortsätter överallt i kroppen där det finns ett blodkärl, även i hjärnan.

Det är där som problemet med de vaskulära effekterna uppstår av spikproteinet när det fäster vid ACE-2-receptorn. Vi tror att det startar koagulationskaskaden som leder till att blodet koagulerar och blockerar kärlet. Oavsett om det är i hjärnan eller i benen, eller i livmoderslemhinnan eller i placentan, är det samma
patofysiologiska mekanism, som vi kallar det.

Men om jag kunde utvidga diskussionen om ACE-2-receptorn och tala om mäns fertilitet? Det är här det blir riktigt intressant. De två organ i kroppen som påverkas mest av receptorn för spikproteinet är tunntarmen, men också placentan, som vi har talat om, och testiklarna. Nu igen!

Om spikproteinet kommer att angripa testiklarna på grund av att ACE-2-receptorn finns där, är det återigen en stor angelägenhet för att testa manlig fertilitet, som kräver fleråriga studier för att kunna förstå de potentiella konsekvenserna av det. Sammanfattningsvis är vi alltså allvarligt oroade över kvinnlig och manlig infertilitet av olika skäl som finns därute i litteraturen som ett substantiellt stöd för farhågorna, inte som ett bevis. Och det är just därför som det finns ett behov av omfattande studier, särskilt eftersom detta är en ny teknik, för att avgöra om detta leder till verkliga konsekvenser för infertilitet. Just nu vet vi helt enkelt inte. Och vi leker med elden här!

Del Bigtree: Ja. Vi talar om en tredjedel av USA:s befolkning. Deras dröm är att vaccinera alla.

Vad händer om vi har infertilitetsproblem hos både män och kvinnor? Jag menar… Konsekvenserna kan bli katastrofala.

Dr Roger Hodkinson: Vi vet redan att manlig fertilitet av okänd anledning har blivit radikalt påverkat under de senaste två decennierna med antal spermier som sjunker med 40 procent internationellt, av okänd anledning, men det finns många teorier. Det har alltså redan skett en stor påverkan på mäns fertilitet. Vi behöver inte ännu en. Det skulle kunna bli katastrofalt.

Del Bigtree: Du tog upp något som jag tycker är en viktig fråga som vi har haft här på High Wire. Vi har försökt undersöka denna idé. Vi får rapporter om människor som inte vaccinerats, som har varit i närheten av personer som blivit vaccinerade, och kvinnor kan börja få menstruation. Vi har hört berättelser om kvinnor i klimakteriet som har börjat menstruera igen efter att ha umgåtts med människor som är vaccinerade. Idén om spridning, eller om du kallar det överföring av spikproteinet. Vi har försökt att kolla upp.

Det finns alla dessa människor som har pratat på nätet. Det har förekommit missfall. Vi undersökte det, men det var svårt att hitta en rykande pistol i denna fråga. Men du nämnde att din åsikt är att detta spikprotein faktiskt kan avyttras på något sätt.

Vad är dina tankar om detta?

Dr Roger Hodkinson: Ja, det är en mycket intressant historia. Den har nu fått ett nytt namn, “smittsam vaccinos”. Okej. När jag först hörde talas om det tänkte jag att det här är löjligt. Kom igen. Ta tag i dig själv. Detta är bara, du vet, grupphysteri. Den typiska medicinska reaktionen på kvinnor som klagar, eller hur?

Menstruationsproblem, psykologi, grupphysteri, alla dessa idéer flyter runt i huvudet. Men rapporterna fortsatte att komma och jag sa till mig själv: “Vänta lite här. Detta måste undersökas på allvar och inte bara avfärdas som grupphysteri.” Det var då det började bli mycket intressant.

Jag föreslår inte, jag säger inte att detta sker nu. Vad jag säger är att det finns en delhypotes som kan förklara detta. Och den är så här. Det gjordes en obduktion, märkligt nog i Wuhan, på någon som dog med COVID-19. Detta är viruset nu, inte vaccinet. Han dog av COVID-19. De visade mycket tydligt att viruset och spikprotein samlades i hudens svettkörtlar. Och i sammanfattningen står det faktiskt följande, att vi bör vara medvetna om det faktum att det kan spridas genom det som kallas svett.

Det var ett stort uppvaknande för mig eftersom… Nu talar vi naturligtvis om vaccinet, inte om viruset. Vaccinet har denna potential att skapa en stor mängd spikprotein, som sagt. Det är alltså inte omöjligt och det är förmodligen ganska troligt att spikproteinet (hos vissa människor) koncentreras i hudens svettkörtlar och sedan sprids. Om det kommer ut i huden på ytan, är det svett. Det avdunstar och sprids som aerosol. Det är därför vi är medvetna om människor runt omkring oss som har dålig kroppslukt. Det kommer från deras armhålor. Det är svettkörtlarna.

Vi vet att svett kommer ut i luften. Det är därför vi kan känna lukten av människor med dålig kroppshygien. Så, “åskådareffekten” skulle då kräva att detta spikprotein som sprids som aerosol inandas av “åskådare” som ofta är i kontakt med en person som har vaccinerats. Det är där hypotesen blir svag. För det första finns det en dos som “åskådaren” kommer att få, vilket vi inte vet. Och för det andra, hur kommer det in egentligen?

Man kan tänka sig att den är instängd i slemhinnan i de övre luftvägarna utan att tränga in i kroppen överhuvudtaget. Det har dock inte gjorts några studier om hur spikproteinet kommer in i kroppen i motsats till virusets inträde i kroppen. Det kan också finnas andra mekanismer som vi inte känner till. Allt jag kan säga är att det finns en delhypotes som kan förklara detta. Det måste undersökas grundligt innan det avfärdas som grupphysteri eller någon konstig, inbillad komplikation.

Jag måste berätta att jag hade ett samtal med någon i Storbritannien för bara två dagar sedan. Och det var så här. En 28-årig ung man, helt frisk, som bodde med sin mor, som hade vaccinerats med två sprutor. Två veckor efter den andra sprutan, började han få bröstsmärtor, andfåddhet, snabb hjärtfrekvens utan någon uppenbar anledning. Han åkte till ett sjukhus, men fick åka hem för han hade något…
Vi kallar det för kostokondrit, inflammation i leden mellan revbenen och bröstbenet, vilket helt klart var olämpligt. Men kort därefter fick han symptom. Han blev inte bättre. Det blev värre. Han drabbades av att båda testiklarna var smärtsamma.

Det här är en mycket stabil kille. Jag hade ett långt samtal med honom. Det var ingen knäppgök – en utbildad kille. Han var ganska medveten om alla dessa saker som pågick, och han var mycket övertygande. Så vi hör hela tiden alla dessa historier som är vettiga och som på något sätt får “åskådare” att förvärva spikprotein från personer som har vaccinerats. Detta måste omedelbart utredas på grund av det stora antalet människor som nu är… Jag menar, det är en fråga som cirkulerar på internet.

Vi har ett stort antal människor som alla säger samma sak, speciellt kvinnor med onormala menstruationer. Kvinnor efter klimakteriet börjar få mens igen. Det råkar vara så att ACE-2-receptorn – koncentrationen av ACE-2-receptorn i livmoderns slemhinna ökar med åldern, så du kan se sårbarheten hos kvinnor i klimakteriet, kan ha en viss effekt.

Hur som helst, vill jag inte komma med skrämselpropaganda. Jag säger inte att detta är en bevisad teori. Det är det inte alls i dagsläget. Men… den rykande pistolen i detta är naturligtvis att det var tydligt dokumenterat, att man hade tänkt sig den möjligheten i Pfizer-protokollet för den kliniska prövningen. De hade faktiskt fräckheten att säga i det protokollet: “Var uppmärksamma på detta, men rapportera det inte som ett vaccinrelaterat fenomen. Rapportera det helt enkelt separat till samordnaren för studien.” Så det är nästan som om de var medvetna om att detta kunde hända, och nu ser vi några bevis för det och det måste undersökas snarast möjligt.

Del Bigtree: Alla dessa samtal känner du till som patolog. Som lekmän antar vi att detta är vad CDC gör. Detta är vad FDA gör. Den vanliga personen tittar på CNN, MSNBC, Fox eller CBC. Och på nyheterna får de veta att detta har undersökts, att denna produkt har visat sig vara säker, att alla bör gå ut och vaccinera sig.

Du har Tony Fauci, som är chef för… förmodligen den ledande rösten inom vår hälsovårdsmyndighet i Amerika som säger till alla: “Gå ut och vaccinera er”. USA:s president säger det: “Gå ut och vaccinera er! Gör er del, särskilt ni barn.” Vi utgår alla från att dessa människor har vårt bästa för ögonen, och att bra säkerhetsstudier har gjorts. Som forskare, som läkare… Har något förändrats eller har det alltid varit så här illa? Hur ser vetenskapen ut just nu när det gäller denna nivå av marknadsföring som sker med en produkt som.

Som du har påpekat är alla teorier, men de är mycket skrämmande teorier.
De säger inte att du kanske är förkyld i två veckor, eller du kan få domningar i din högra fot. Vi talar om att du kanske aldrig kommer att kunna få barn. Du kan få blodproppar. Eller så kan ditt hjärta svullna upp så att du kommer att vara
mottaglig för tidig hjärtinfarkt och hjärtproblem, som kan ta livet av dig flera år i förtid. Detta är riktigt stora teoretiska problem. Några dyker upp i skrivande stund. Alla i världen tycks tro att detta studerats ordentligt.

Undersöks de här frågorna ordentligt?

Dr Roger Hodkinson: Ja, i efterhand. Det pågår nu alla möjliga undersökningar\ för att försöka fastställa betydelsen av dessa komplikationer, hur ofta de inträffar, hur allvarliga de är och så vidare. Men det är efter att hästen har lämnat stallet. Allt detta borde ha gjorts i god tid i förväg. Och… anledningen till detta är följande. Om man ska kalla något för en nödsituation, (vilket det inte alls är), men låt oss acceptera detta för ett ögonblick. Om man säger att detta är en nödsituation, och tänker införa ett obeprövat vaccin, ett experimentellt vaccin i miljarder armar, är man skyldig att redan från början inrätta ett mycket grundligt system för provtagning av personer som har vaccinerats, för att fastställa hur vanligt det är med biverkningar.

Inte den frivilliga rapporteringsmetoden i VAERS-systemet i USA och det liknande systemet Yellow Card i Storbritannien. Ni har en enorm ansvarsskyldighet för att inte har lagt in försiktighetsåtgärder för att övervaka ett experimentellt läkemedel, som enligt er behövs för världens befolkning. Och på samma sätt, talar de från båda sidor av munnen när det gäller behandling. Om man å ena sidan säger, igen, att detta är en nödsituation, vilket det inte är. Men om det är en nödsituation, och man säger att den måste behandlas med detta ej godkända, osäkra vaccin från ena sidan av munnen och sedan ur den andra sidan av munnen kan man inte säga till läkare i allmänhet:

“Om ni tror att någon har COVID, ska ni helt enkelt skicka hem dem för att vänta tills de blir blå och blir riktigt sjuka.” De blir inte erbjuden möjligheten till potentiellt livräddande mediciner, som kanske ännu inte har en slumpmässig kontrollerad klinisk studie, men som är kända för att vara säkra och har stor möjlighet att vara effektiva. Jag talar om Ivermektin och hydroxiklorokin här.

Dessa personer har i huvudsak kommit till sjukhuset, men inte varit tillräckligt dåliga för att läggas in. De uppmanas att åka hem och komma tillbaka när de är blå,
i allvarligt tillstånd utan att kunna räddas genom dessa medel, som kunde ha fått ett mycket brett förskrivningsområde. Antalet människor som hade kunnat räddas på detta sätt är omöjligt att beräkna, men det är förmodligen enormt.

Del Bigtree: Överallt där dessa protokoll har använts har studierna… de kanske inte är dubbelblinda randomiserade, men vi ser högriskgrupper som Vladimir Zelenko som har en otrolig framgång, jämfört med det andra tillvägagångssättet, som bara är: “Gå hem tills du är syrefattig, och kom sedan in. Då lägger vi dig i koma och placerar dig i respirator, där du har 9 av 10 chanser att dö.

Men för mig, oavsett hur man ser på det, hur kan en person som Tony Fauci å ena sidan säga, jag tror att hydroxiklorokin är farligt att använda i denna situation, när det har använts i 70 år och visat sig vara säkert för så många andra frågor. Vissa använder det dagligen eller varje vecka.

Men å andra sidan: “Jag uppmanar er alla att vaccinera er med vaccinet som har alla dessa teoretiskt skrämmande problem. Vi har inte testat det, men ni borde alla göra det.”

Hur är det möjligt?
Hur kan vi kalla detta för medicin?
Vad kommer detta att göra med vår tro på medicin i framtiden?

Dr Roger Hodkinson: Jag ska berätta vad som är farligt här. Det är Tony Fauci. “Flip-flop Fauci” är den som är farlig för samhället här. Han har inte varit till någon hjälp. Han har varit arkitekten i hela den här djävulska saken både från början av det, “the gain-of- function” till och med förbudet mot behandling som mycket väl kunde vara effektiva.

Se, inom medicin, om du har någon döende framför dig och du kan göra något som kan fungera, även om det inte är en självklarhet, är en läkare skyldig att göra det. Inte att vänta på framtiden för att få goda testresultat. Det är helt och hållet möjligt att visa det, ja eller nej. Nej! Du har någon som dör framför dig, för Guds skull.

Det är personer som Fauci som inte förstår något om riktig klinisk medicin. Han har inte behandlat någon människa på årtionden. Han har inte en aning om riktig klinisk medicin, om vad han orsakar samhället, eller de fruktansvärda konsekvenserna av sina handlingar. Han har inte en aning om det. Han arbetar i stratosfären. Han verkar vara en narcissist och helt bortkopplad från den verkliga kliniska medicinen och alla de fruktansvärda konsekvenserna av sina handlingar. Som jag sa, han är den mest avskyvärda man som går omkring och han kan inte hålla så länge till. Det är så häpnadsväckande uppenbart att han är arkitekten bakom allt detta.

Del Bigtree: Om han är arkitekten, och det är uppenbart att han är djupt involverad, men det finns gott om folk runt omkring honom. Där finns WHO, det handlar inte bara om en grupp människor. Varje nation i världen har på något sätt följt någons program här. Alla nationer i världen, med undantag för Sverige och Haiti eller några liknande platser, som kanske har en annan strategi för att driva detta vaccin.

När du ser på detta som en patolog, måste du säkert ha några tankar om varför, eller vad är det som egentligen pågår här. En del säger att detta är klart och tydligt eugenik. Vi dödar bara befolkningen som en del av avtalet.

Är det bara hybris?
Är det bara ego?
Är det pengar?
Är det bara en enkel marknadsföring av ytterligare en vaccinprodukt?
Hur knyter du ihop allt detta med en förklaring som är begriplig?
Vad är det som händer här?

Dr Roger Hodkinson: Jag är ingen konspirationsteoretiker. Jag är ingen vaccinmotståndare. Jag är ingen “Great resetter”. Jag tror att det som hände här var sammanfattningsvis följande: ”gain-of-function”, slarvig biosäkerhet i Wuhan, samtidigt införande av stor mängd godtyckliga åtgärder, som politikerna inte kunde gräva sig ut ur.

Utöver det så tror jag inte… Jag menar… detta var en fantastisk möjlighet för dem som främjar “The Great reset”. Ett oväntat tillfälle som de utnyttjade på ett föraktfullt sätt för att förvandla till alla typer av kontroll, naturligtvis… särskilt demokraterna i staterna. Det var en oväntad sak som bara landade i deras knä. Du vet, amerikanerna säger: “Låt aldrig en bra kris gå till spillo.” Men utöver det, tror jag Fauci var mycket medveten om att om Ivermektin och hydroxiklorokin skulle få genomslagskraft skulle det inte finnas lika stor efterfrågan eller behov av ett vaccin.

Det var något som han hade satt igång tåget med den här “gain-of-function”, naturligtvis, och flykten. Så han var fast i en knipa där, eftersom han hade sina egna finansiella intressen i Remdesivir som inte blev av. Det var det som först lades fram som hans favoritprojekt. Det finns farhågor om hur han manipulerade denna kris
till ett vaccin i motsats till läkemedel, för vilka de stora läkemedelsbolagen inte skulle tjäna ett öre eftersom de inte är patenterade och är billiga. Senare kommer Faucis maktfullkomliga inblandning. Men jag tror inte att det var början på processen.

Del Bigtree: Vi har miljontals tittare världen över som tittar på oss, också detta samtal just nu. Många människor har förlorat hoppet, men vissa får nytt hopp. Det är en del som öppnar upp. England ser förfärligt ut just nu. Jag såg just ett fängelse utanför Heathrow där människor inte ens får prata med människor utanför stängslet. Det beror verkligen på var du befinner dig i världen.

Vad är ditt budskap till oss?
Vad kan vi göra?
Hur kan vi gå vidare?
Särskilt många av oss i demokratiska länder, vad är ditt budskap till oss?
Vad kan vi göra?

Dr Roger Hodkinson: Som tur är kommer solen snart att gå upp, då kommer vi alla att börja producera D- vitamin igen, och pandemin kommer att försvinna. Det som förr kallades “hosta och förkylning”, kallas nu för “D-vitaminbristens säsong”. Så det naturliga… Som vi ser med dödsfallskoderna internationellt, kommer de att försvinna under sommaren. Vad som händer i höst är en omöjlig fråga. Vi hoppas att det inte blir någon stor påtryckning för att ge förstärkande sprutor mot varianter, som naturligtvis inte alls behövs. Immunförsvaret är fullt kapabelt att identifiera varianter av lindrig grad.

En påfyllnadsdos är helt onödig. En genomsnittlig person kan överväga att ta D-vitamin som en omedelbart tillgänglig billig, helt giftfri, mycket säker produkt:
5000 internationella enheter [IE] per dag, 50 mg zink för att komplettera dess effektivitet. Utöver detta blir det sedan en fråga om aggressivt ingripande där du kan.

Till exempel genom att en jurist upprättar en ansvarsbeskrivning, som är avsedd att vara ett skrämmande dokument att presenteras för en lärare, en rektor, en skolinspektör, styrelseledamöter och så vidare. Informera dem om detta: “Om ni (eller en arbetsgivare) tvingar mig eller mitt barn att göra detta. Om ni tvingar mig att göra detta och jag drabbas av allvarliga konsekvenser, som jag nu kommer att beskriva, och dessa saker händer mig, så har jag härmed informerat er med detta brev.”

Det måste för övrigt följas upp med fler brev. “Ni är personligen ansvarig, inte företaget eller institutionen som ni arbetar för utan ni personligen.” Det skulle bli som ett slag i ansiktet för många människor i dessa kategorier, som aldrig någonsin har hotats av ett juridiskt brev i hela sitt liv. Det blir nu allt svårare att teckna en ansvarsförsäkring för styrelseledamöter. Kostnaderna för detta har stigit i höjden. Många av dessa människor kommer att sakna försäkring för att täcka det ansvar som man upplyser dem om att de blir utsatta för.

Det är en annan sak som kan göras. Besök era politiska företrädare, era ledare på alla nivåer i samhället, särskilt kyrkoledare. Om kyrkoledare skulle träffas, och samlas på samma söndag och säga: “Lyssna, vi har fått nog av detta. Vi kommer alla att öppna varje enskild kyrka, i varje delstat, i varje provins, till maximal kapacitet. Vi utmanar er att stoppa oss.” Kyrkan skulle vinna. Staten skulle falla sönder.

Alla slags övningar för att utöva maktens verktyg. Ni måste slå näven i bordet mot era politiska företrädare, era lärare, era läkare och säga att detta är helt utan stöd. Detta är den mest galna episoden i medicinsk historia. “Jag tänker inte gå med på det och jag säger till er att ni ska vara uppmärksamma på det. Om ni skadar mig kommer jag att komma efter er.” De flesta människor kommer naturligtvis inte att göra det, men det är ett skrämmande brev som är mycket värt att överväga.

Och slutligen vill jag uppmuntra alla som inte överskrider gränserna för att bli arresterade, att trotsa, delta i protester och sammankomster. Ta av dig munskyddet och le mot barnen. Låt dem se icke-verbal kommunikation. En viktig del av deras uppfostran förnekas dem. Krama folk, skaka hand. Försök att återgå till någon slags normalitet eftersom detta är den mest galna episoden i mänsklighetens historia. Detta har aldrig tidigare skådats i en sådan omfattning.

Men för varje enskild person gäller det att försöka få ut det mesta av det. Vi kommer att klara oss igenom detta. Men inte på grund av politikerna och inte på grund av vaccinet. Det är för att solen kommer att gå upp och sedan kommer politikerna att säga: “Jag fick solen att gå upp också. Är jag inte lysande?” Det har inget slut, men det kommer att ta slut. Det kommer att ta slut, det kommer att försvinna. Vad som händer i höst är en omöjlig fråga. Men fortsätt med informationen.

Du har en webbplats med många saker på den. Människor bör utbilda sig och vara trotsiga inom ramen för sin egen särskilda miljö… Jag är samtidigt, Del, argare än helvetet och samtidigt deprimerad över att det inte går att få politiker att lyssna. De borde hålla sig till sin stickning.

Del Bigtree: Jag håller med. Låt oss skicka dem garnnystan och ge dem något att göra. Doktor Hodkinson, tack för att du är modig. Tack för att du talar ut. Du har varit en otrolig röst genom allt detta. Det är en ära att du ville tillbringa din tid med oss i dag och utbilda oss. Det är vad vi försöker göra här på High Wire, att utbilda människor.

Du är en av många röster nu, som inte liknar något jag någonsin sett. Så många forskare och läkare uttalar sig nu mot dessa löjliga åtgärder, mot att främja en pandemi, som enligt siffrorna verkligen ligger inom en dålig influensasäsong. Varför förstörde vi då våra ekonomier och våra liv, vår psykiska hälsa, vår fysiska hälsa, allt detta?

Jag tror att det kommer att ske en uppgörelse. Jag tror inte att historien kommer att le åt den här tiden. Det kommer att bli ett mörkt, mörkt kapitel i medicinens och vetenskapens historia, och jag tror att vi kommer att se till att de ansvariga ska ställas till svars. Jag tackar dig för att du är en del av detta uppdrag, av denna diskussion, och jag ser fram emot att tala med dig igen i framtiden, när saker och ting förändrats. I höst kanske vi kan titta in och se vad de gör då.

Dr Roger Hodkinson: Del, det kommer att vara blod i rännstenen när detta är klart, när sanningen kommer fram, vilket den kommer att göra. Det har varit ett stort nöje att vara med i din show.

Översättning: anonym NewsVoice-läsare | Källa: “We’re Playing With Fire Here” – thehighwire.com


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Tack så mycket för denna översättning och transkribering av en video. Hur intressant som helst. Visserligen hört mycket av dessa tankar förut men nu var det samlat och sagt av EN person som stod för vad han sa. Mycket trovärdigt.

 • Tack så mycket för denna översättning och transkribering av en video. Hur intressant som helst. Visserligen hört mycket av dessa tankar förut men nu var det samlat och sagt av EN person som stod för vad han sa. Mycket trovärdigt.

 • Tack för denna svensköversatta intervju. Är det skrivet på engelska så är det tyvärr ganska tungläst för många och då hamnar det i “läser senare”mappen och då faller det i glömska.

 • Mycket bra att denna typ av intervjuer och artiklar görs tillgängliga på svenska, så att de som inte kan eller orkar följa allt som finns på engelska också ska ha en möjlighet att ta till sig diverse undertryckta sanningar under rådande omständigheter.

  För övrigt anser jag att

  • vi bör organisera oss, och att
  • riksdagsvalet 2022 sannolikt kommer att utsättas för manipulation.
 • Tack för denna svensköversatta intervju. Är det skrivet på engelska så är det tyvärr ganska tungläst för många och då hamnar det i “läser senare”mappen och då faller det i glömska.

 • En mycket bra och översiktlig artikel. Fyra månader gammal dock, ty det händer ju grejer stup i kvarten. Ta’ exempelvis, att vi nu vet att vaxxet innehåller 99.9 % grafen-oxid (plus spår av aborterat fostermaterial (?)).
  Två saker kan man konstatera: 1. Den kvinnliga fertiliteten kan potentiellt vara hotad genom angrepp på livmodern. 2. Den manliga fertiliteten kan potentiellt vara hotad (genom angrepp på testiklarna) och som lök på laxen har det länge hävdats att “de manliga spermierna har försämrats 40% under senare år”.

  Jaha, det börjar likna folkmordstankar.
  Vi vet ju, att sådana tankeimpulser är i omlopp sedan viss tid hos somliga personligheter: Bill Gates, bl a. stordonator till WHO. etc.

  Tankarna går osökt till andra och tidigare förfäktare av “små nätta folkmord”. Varför inte då nämna Theodore Nathan Kaufman’s lilla bok som utkom i mars 1941, i eget förlag i New Jersey, USA, med den sägande titeln: “Germany Must Perish!”
  Metoden skulle vara en sterilisering av män, kvinnor och barn, så att inom en generation war alles Vorbei! Goebbels gick givetvis ut stort med denna gratis erhållna propaganda-karamell, för att visa det tyska folket huru den judiska faran hotade, även vid en tidpunkt då USA var neutralt.
  Inte nog med detta, vid en konferens i Quebec 1944 undertecknade både Roosevelt och Churchill den s k Morgenthau-planen, som med sina 14 punkter krävde Tysklands nästan totala förstörelse och uppdelning i ett flertal delar, där enda näringen tilläts vara agrar-betonat, som skulle leda till undernäring och död för stora delar av tyska folket. Planen reviderades en hel del, men slutskedets tunga bombningar av just kulturplatser ända fram intill underkastelsen, levde vidare (tänk Dresden).
  Länken nedan är en kort beskrivning i punktform av vad vi sett från december 2019 och vad vi kan förvänta oss av framtiden till september 2022, angivit i sex olika faser.
  Mike Yeadon — Timetable to Tyranny – henrymakow.com

 • Instämmer Kristian !

  Rel uppdatering i “Vaccin” förintelsen officiella folkmordsantal, kanske x 100?

  10/22/21

  Över 17 000 dödsfall rapporterade efter covid-vaccin, inklusive ny rapport om 12-åring som dog efter Pfizer-vaccin
  VAERS-data som släpptes på fredagen av CDC inkluderade totalt 818 044 rapporter om biverkningar från alla åldersgrupper efter COVID-vacciner, inklusive 17 128 dödsfall och 122 833 allvarliga skador mellan 14 december 2020 och 15 okt 2021.

  Data som släpptes på fredagen av Centers for Disease Control and Prevention (CDC) visade att mellan den 14 december 2020 och den 15 oktober 2021 rapporterades totalt 818 044 biverkningar efter COVID-vacciner till Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS).
  Uppgifterna omfattade totalt 17 128 rapporter om dödsfall – en ökning med 362 personer jämfört med föregående vecka och en ny rapport om en 12-åring som dog efter att ha fått Pfizer-vaccinet.
  Under samma tidsperiod rapporterades 117 399 allvarliga skador – inklusive dödsfall – en ökning med 5 434 jämfört med föregående vecka.

  Över 17 000 dödsfall rapporterade efter covid-vaccin, inklusive ny rapport om 12-åring som dog efter Pfizer-vaccin • Barns hälsoskydd (childrenshealthdefense.org)

 • En mycket bra och översiktlig artikel. Fyra månader gammal dock, ty det händer ju grejer stup i kvarten. Ta’ exempelvis, att vi nu vet att vaxxet innehåller 99.9 % grafen-oxid (plus spår av aborterat fostermaterial (?)).
  Två saker kan man konstatera: 1. Den kvinnliga fertiliteten kan potentiellt vara hotad genom angrepp på livmodern. 2. Den manliga fertiliteten kan potentiellt vara hotad (genom angrepp på testiklarna) och som lök på laxen har det länge hävdats att “de manliga spermierna har försämrats 40% under senare år”.

  Jaha, det börjar likna folkmordstankar.
  Vi vet ju, att sådana tankeimpulser är i omlopp sedan viss tid hos somliga personligheter: Bill Gates, bl a. stordonator till WHO. etc.

  Tankarna går osökt till andra och tidigare förfäktare av “små nätta folkmord”. Varför inte då nämna Theodore Nathan Kaufman’s lilla bok som utkom i mars 1941, i eget förlag i New Jersey, USA, med den sägande titeln: “Germany Must Perish!”
  Metoden skulle vara en sterilisering av män, kvinnor och barn, så att inom en generation war alles Vorbei! Goebbels gick givetvis ut stort med denna gratis erhållna propaganda-karamell, för att visa det tyska folket huru den judiska faran hotade, även vid en tidpunkt då USA var neutralt.
  Inte nog med detta, vid en konferens i Quebec 1944 undertecknade både Roosevelt och Churchill den s k Morgenthau-planen, som med sina 14 punkter krävde Tysklands nästan totala förstörelse och uppdelning i ett flertal delar, där enda näringen tilläts vara agrar-betonat, som skulle leda till undernäring och död för stora delar av tyska folket. Planen reviderades en hel del, men slutskedets tunga bombningar av just kulturplatser ända fram intill underkastelsen, levde vidare (tänk Dresden).
  Länken nedan är en kort beskrivning i punktform av vad vi sett från december 2019 och vad vi kan förvänta oss av framtiden till september 2022, angivit i sex olika faser.
  Mike Yeadon — Timetable to Tyranny – henrymakow.com

 • Anders “Mengele” Tegnell diskuterade kring hur de skulle kunna nå ut med information till de påstådda 20-30 procenten som fortfarande är oinjicerade. Och i nästa andetag började han snacka om att de kanske skulle bli tvungna att införa vaccinpass. Så det han kallar för “information” är ju bara en omskrivning för hur han och hans likar inbillar sig att de ska kunna tvinga oss att ta injektionen. Lycka till med den biten Anders…

  • Anders “Tengele” försöker ju bara hjälpa den gamla WHO planen

   WHO:s vaccinationsplan 2015-2020 – idén om att vaccinera alla medborgare inte ny
    CHECKFACT  2021-10-26 
     

   Idén om en plan för att få alla medborgare att vaccinera sig och som inkluderar digitala register, kontroll- och övervakningssystem, är inte ny.
   I en videon upplagd på YouTube i september 2015 med titeln European Vaccine Action Plan 2015-2020 (”Europeiska vaccinations-handlingsplanen 2015-2020”) målar WHO upp sin strategi för hur man ska vaccinera alla Europas medborgare mot befintliga och kommande sjukdomar.

   Med elektroniska immunitetsregister (EIR) kommer vi veta vilka som inte är vaccinerade, var de befinner sig och vilka samhällsgrupper de deltar i.

   https://checkfact.org/whos-europeiska-vaccinationsplan-2015-2020/#comments

 • Anders “Mengele” Tegnell diskuterade kring hur de skulle kunna nå ut med information till de påstådda 20-30 procenten som fortfarande är oinjicerade. Och i nästa andetag började han snacka om att de kanske skulle bli tvungna att införa vaccinpass. Så det han kallar för “information” är ju bara en omskrivning för hur han och hans likar inbillar sig att de ska kunna tvinga oss att ta injektionen. Lycka till med den biten Anders…

  • Anders “Tengele” försöker ju bara hjälpa den gamla WHO planen

   WHO:s vaccinationsplan 2015-2020 – idén om att vaccinera alla medborgare inte ny
    CHECKFACT  2021-10-26 
     

   Idén om en plan för att få alla medborgare att vaccinera sig och som inkluderar digitala register, kontroll- och övervakningssystem, är inte ny.
   I en videon upplagd på YouTube i september 2015 med titeln European Vaccine Action Plan 2015-2020 (“Europeiska vaccinations-handlingsplanen 2015-2020”) målar WHO upp sin strategi för hur man ska vaccinera alla Europas medborgare mot befintliga och kommande sjukdomar.

   Med elektroniska immunitetsregister (EIR) kommer vi veta vilka som inte är vaccinerade, var de befinner sig och vilka samhällsgrupper de deltar i.

   https://checkfact.org/whos-europeiska-vaccinationsplan-2015-2020/#comments

  • ‘virus’problemet o därpå följande ängslan, har kommit av att, ‘de’ äger aall ‘media’ i fd ‘västvärlden’. Vid Västvärldens mediala frihetstid ca 1800-1900 (frihetstid i bemärkelsen att det fanns en ägare till kanske max 2-3 tidningar), var ordet fritt. Idag finns 4-5 ägare till västvärldens 50 000 ‘viktigaste’ ‘tidningar’. Det är löjligt ja, men så är det o vem är det då som formulerar narrativet

   • Vilken uppmärksamhet har denna sanning, att viruset aldrig isolerats, fått i våra svenska s k oberoende alternativmedia? Har någon av dessa verkligen basunerat ut detta? Nämn i så fall de som gjort det.

    • Ne de sk oberoende ‘media’ har ju inte gjort det, det är det jag säger. Det finns inga sk oberende media, det finns bara oberoende altmedia,, sajter som vaken.se, newsvoice etc, det är därför jag inte kan nämna ‘några sådana’,, de är nonexistent. Men som sagt, en gång fanns de. Idag ägs ‘media’ av psychobolagen inom ex ‘medtech’, det är därför ‘media’ idag kallas för corp’media’. Men som sagt, jag säger inget som du inte redan vet gissar jag

     • Vet inte om jag uppfattat din fråga rätt. Om du verkligen menar oberoende media, då är det en uppsjö av sajter som rapporterat om detta, vaken se, newsvoice osvosvosv. Men som sagt, inga av ‘media’bolagen. De använder sin shettna ‘dominans’ till att dölja, och inget annat

  • Berättigad påminnelse Kajsa!

   Se “läs här” i länk nederst undertecknat brevsvar från CDC som bekräftar att “viruset” aldrig har isolerats.

   16 FEBRUARI 2021

   WORLD DOCTORS ALLIANCE

   Läkare från World Doctors Alliance ger sina tankar om frågorna kring de nya vaccinerna mot Covid-19.

   Bestäm dig själv!

   SE PÅ HELT NYTT RÖR

   ***Läkare talar ut om det nya covid-19-vaccinet* **

   Dr Andrew Kaufman | Läkare och rättspsykiatriker från USA: 
   Jag heter Andrew Kaufman. Jag är läkare och styrelsecertifierad rättspsykiatriker. Denna pandemi är inte en riktig medicinsk pandemi. COVID-19-vaccinet har inte visat sig vara säkert eller effektivt eftersom det inte har varit tillräckligt med tid. Dessutom finns det ingen tydlig definition av någon ny sjukdom som den kan testas mot. Det har inte funnits ett virus som har renats eller visat sig vara orsaken till en sjukdom. Det finns således inget mål för ett vaccin. Men slutresultatet är att eftersom inga ytterligare dödsfall har inträffat i samband med en ny sjukdom, det helt enkelt inte behövs ett nytt vaccin.

   https://worlddoctorsalliance.com/blog/ask-the-experts-covid19-vaccines/#search-input

   relaterat

   CDC MEDGER NU INGEN GULDSTANDARD FÖR ISOLERING FÖR VIRUS

   25 JUNI 2021

   WORLD DOCTORS ALLIANCE

   INGEN HAR NÅGONSIN ISOLERAT, RENAT OCH/ELLER VETENSKAPLIGT VERIFIERAD OCH BEVISAT EXISTENSEN AV NÅGOT OCH ALLA VIRUS NÅR NÅGON TID, NÅGOT PLATS, NÅGON STANS I VÄRLDEN!

   LÄS HÄR:

   • Tack Magnus för att du hjälper till att sprida denna viktiga information!
    Detta borde åtminstone alla s k fria oberoende svenska alternativmedia basunera ut, dagligen, tills tron på smittsamma virus inte längre finns i vårt samhälle. Ge det uppmärksamhet! Artiklar, intervjuer, podcast, videos… Sätt igång med den nödvändiga omprogrammeringen!

    • Kajsa. Du har helt rätt i att det är en kunskap som skulle befria människan från mycket rädsla. Har läst en bok, Virus mania, som visar hur falskt denna väl etablerade sanning är. Virus betyder gift och ett citat som visar på vad som skulle hända om denna sanning var sann lyder; If the germ Theory were true, no one would be alive to belive it. B j Palmer. Det är svårt för många att ta till sig men vi måste hjälpas åt att sprida detta.

    • Tack själv Kajsa!

     realaterat

     Spanska regeringen säger att SARS-CoV-2-viruset inte har isolerats


     Det spanska hälsoministeriet har inte SARS-CoV-2-kulturer för testning och har inte en lista över laboratorier med prover av detta virus. Regeringen bekräftade detta för kritiska advokater och organisationer.

     ”Det spanska hälsoministeriet har inte SARS-CoV-2-kulturer för experiment och har inte en katalog över laboratorier som har isoleringskulturer för experiment”, konstaterade regeringen som svar på en offentlig förfrågan från kritiska medborgare, inklusive organisationerna Asociación Liberum och Biólogos por la Verdad [Biologer för sanningen] den 22 juli 2021. Detta mottogs av myndigheterna den 10 augusti och registrerades under numret 001-059144.

     Advokaterna och forskarna var bland annat intresserade av om viruset hade isolerats. Enligt transparenslagen 19/2013 av den 9 december hade hälsoministeriet en månad från detta datum att formulera ett motsvarande uttalande.”

     https://bakomkulisserna.biz/2021/10/10/spanska-regeringen-sager-att-sars-cov-2-viruset-inte-har-isolerats/

 • Nu har flera EU ledamöter tröttnat på Gates, Faucis och Schwabs globalistfasoner

   

   Nu blir det spännande att se var Sverige står dvs hur hårt knutet mainstreammedia är till Agenda 2030, och stoppar eller publicerar den dedatt som skedde i EU idag där flera ledamöter representerande flera olika grupperingar inom EU. De kommer från Tyskland, Rumänien, Kroatien och Italien, delvis tack vare de stora folkliga manifestationerna i dessa länder. De sätter demokratin före vissa fascistiska åtgärder som följt i Coronans spår. De kräver ett omedelbart stopp för ett vaccinationspass och de kräver ett stopp för förbud mot demonstrationer. Här är klippet från den gemensamma presskonferensen i EU:  BREAKING: EU Parliament Opposes Vaccine Mandate Agenda (odysee.com)

   

  Jag kräver ett omedelbart publicerande av den debatten i EU i era medier.

   

  Med hälsningar Ingemar Ljungqvist, Dr Sc och också hälsoskribent. 

  • Roligt att det händer positiva saker nu.

   CHOCKANDE VACCIN-ERKÄNNANDE INIFRÅN WHO AV BAKOMNYHETERNA den 16 OKTOBER, 2021 2 )

   October 13, 2021
   CHOCKANDE VACCIN-ERKÄNNANDE INIFRÅN WHO
   Bara några veckor innan #Covid19 blev ett känt namn, sände The Highwire ett helt avsnitt som avslöjade ledande folkhälsomyndigheter vid ”Global Vaccine Safety Summit” som hölls av Världshälsoorganisationen i slutet av 2019. Lyssna på vad Soumya Swaminathan, Marion Gruber, Heidi Larson och andra ledande experter sa om vacciner innan pandemin drabbade

   https://bakomkulisserna.biz/2021/10/16/chockande-vaccin-erkannande-inifran-who/

  • COVID-KRIMINELLA ÅTALAS NU FÖR ”BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN”AV BAKOMNYHETERNA den 14 OKTOBER, 2021 • ( 1 )

   2021-10-14

   Kalle H.

   Se bilaga, som innehåller bevis på att det ”vaccin” som används mot en ganska ofarlig influensa har planerats och utvecklats under många år för att effektivt kunna döda människor på ett sätt som gör att inte allmänheten misstänker den ondska som ligger bakom!
    
   NU kanske det kommer att ske, det som vi länge väntat på, att skurkarna bakom det planerade massmördandet med s k ”vaccin” ställs inför domstol! Meningen är att alla regeringar i världen som har gått med på att införskaffa dessa s k vacciner och propagerat för att deras medborgare ska gå med på injektioner med denna mordvätska, ska ställas inför domstol och anklagas för folkmord. Det bör givetvis även gälla myndighetspersoner och ansvariga inom sjukvården (i Sverige regioner), likaså forskare och ”experter” som aktivt deltagit med propaganda för detta ”vaccin”. (Anders Tegnell lär inte komma undan). Livstids fängelse är det snällare straffet som gäller i vårt land för folkmord, i många andra nationer kan det bli dödsstraff.
   
   bevis-for-planerat-folkmord

   https://bakomkulissernabiz.files.wordpress.com/2021/10/bevis-for-planerat-folkmord.pdf

   • Det är viktigt att alla som INTE vill att Sverige och världen ska ta ifrån befolkningen frihet och rättigheter bör reagera nu.

    I vårt land kan det snart vara försent.

    Generaldirektören för Regeringskansliet, Dan Eliasson, “ser över Sveriges krislagsstiftning”. Den första januari får MSB förstärkning med Myndigheten för psykologiskt försvar.

    Om det sedan skulle uppstå ett så kallat krisläge kommer med stor sannolikhet undantagslagar att göra att all demokrati avlägsnas och att vårt land helt leds av handplockade tjänstemän.

    Undantagslagar i kombination med en junta som styr har historiskt sett alltid inneburet terrorvälde.

    Det är dags att reagera.

   • Men vilka ‘folkvalda’ då…varföör agerade de inte innan,, det är ju bara en ny smokescreen, folk måste sluta o gå på en massa bullshitt en gång för alla o inse att det finns iinget ok att gå tillbaka till,, ok det, ok det, ok det,, vi gjorde det o det felet blablabla. ‘De’ o ‘deras’ välavlönade lakejer har sålt ut Oss i en gigantisk komplott mot Mänskligheten, som saknar motsvarighet i annat i än när ‘de’ intrigerade o finansierade ihop ww1, ww2 etc o andra krig, intriger, konflkter etc ‘De’ o deras shittlakejer ska svara för sig, det kommer bli drygt för många assholes, såå mkt drygt..

  • My my.. , ‘eu’ ‘ledamöter’ har tröttnat på… men soros, gates o andra psychos har minst 1/3 av de sk ‘ledamöterna i sin sold, vad som framkommit är att ca 260 är i soros ficka. ‘De’ som hickar till, gör det troligen för att rädda sig själva, det börjar antagligen brännas duktigt

  • ‘virus’problemet o därpå följande ängslan, har kommit av att, ‘de’ äger aall ‘media’ i fd ‘västvärlden’. Vid Västvärldens mediala frihetstid ca 1800-1900 (frihetstid i bemärkelsen att det fanns en ägare till kanske max 2-3 tidningar), var ordet fritt. Idag finns 4-5 ägare till västvärldens 50 000 ‘viktigaste’ ‘tidningar’. Det är löjligt ja, men så är det o vem är det då som formulerar narrativet

   • Vilken uppmärksamhet har denna sanning, att viruset aldrig isolerats, fått i våra svenska s k oberoende alternativmedia? Har någon av dessa verkligen basunerat ut detta? Nämn i så fall de som gjort det.

    • Ne de sk oberoende ‘media’ har ju inte gjort det, det är det jag säger. Det finns inga sk oberende media, det finns bara oberoende altmedia,, sajter som vaken.se, newsvoice etc, det är därför jag inte kan nämna ‘några sådana’,, de är nonexistent. Men som sagt, en gång fanns de. Idag ägs ‘media’ av psychobolagen inom ex ‘medtech’, det är därför ‘media’ idag kallas för corp’media’. Men som sagt, jag säger inget som du inte redan vet gissar jag

     • Vet inte om jag uppfattat din fråga rätt. Om du verkligen menar oberoende media, då är det en uppsjö av sajter som rapporterat om detta, vaken se, newsvoice osvosvosv. Men som sagt, inga av ‘media’bolagen. De använder sin shettna ‘dominans’ till att dölja, och inget annat

  • Berättigad påminnelse Kajsa!

   Se “läs här” i länk nederst undertecknat brevsvar från CDC som bekräftar att “viruset” aldrig har isolerats.

   16 FEBRUARI 2021

   WORLD DOCTORS ALLIANCE

   Läkare från World Doctors Alliance ger sina tankar om frågorna kring de nya vaccinerna mot Covid-19.

   Bestäm dig själv!

   SE PÅ HELT NYTT RÖR

   ***Läkare talar ut om det nya covid-19-vaccinet* **

   Dr Andrew Kaufman | Läkare och rättspsykiatriker från USA: 
   Jag heter Andrew Kaufman. Jag är läkare och styrelsecertifierad rättspsykiatriker. Denna pandemi är inte en riktig medicinsk pandemi. COVID-19-vaccinet har inte visat sig vara säkert eller effektivt eftersom det inte har varit tillräckligt med tid. Dessutom finns det ingen tydlig definition av någon ny sjukdom som den kan testas mot. Det har inte funnits ett virus som har renats eller visat sig vara orsaken till en sjukdom. Det finns således inget mål för ett vaccin. Men slutresultatet är att eftersom inga ytterligare dödsfall har inträffat i samband med en ny sjukdom, det helt enkelt inte behövs ett nytt vaccin.

   https://worlddoctorsalliance.com/blog/ask-the-experts-covid19-vaccines/#search-input

   relaterat

   CDC MEDGER NU INGEN GULDSTANDARD FÖR ISOLERING FÖR VIRUS

   25 JUNI 2021

   WORLD DOCTORS ALLIANCE

   INGEN HAR NÅGONSIN ISOLERAT, RENAT OCH/ELLER VETENSKAPLIGT VERIFIERAD OCH BEVISAT EXISTENSEN AV NÅGOT OCH ALLA VIRUS NÅR NÅGON TID, NÅGOT PLATS, NÅGON STANS I VÄRLDEN!

   LÄS HÄR:

   • Tack Magnus för att du hjälper till att sprida denna viktiga information!
    Detta borde åtminstone alla s k fria oberoende svenska alternativmedia basunera ut, dagligen, tills tron på smittsamma virus inte längre finns i vårt samhälle. Ge det uppmärksamhet! Artiklar, intervjuer, podcast, videos… Sätt igång med den nödvändiga omprogrammeringen!

    • Kajsa. Du har helt rätt i att det är en kunskap som skulle befria människan från mycket rädsla. Har läst en bok, Virus mania, som visar hur falskt denna väl etablerade sanning är. Virus betyder gift och ett citat som visar på vad som skulle hända om denna sanning var sann lyder; If the germ Theory were true, no one would be alive to belive it. B j Palmer. Det är svårt för många att ta till sig men vi måste hjälpas åt att sprida detta.

    • Tack själv Kajsa!

     realaterat

     Spanska regeringen säger att SARS-CoV-2-viruset inte har isolerats


     Det spanska hälsoministeriet har inte SARS-CoV-2-kulturer för testning och har inte en lista över laboratorier med prover av detta virus. Regeringen bekräftade detta för kritiska advokater och organisationer.

     “Det spanska hälsoministeriet har inte SARS-CoV-2-kulturer för experiment och har inte en katalog över laboratorier som har isoleringskulturer för experiment”, konstaterade regeringen som svar på en offentlig förfrågan från kritiska medborgare, inklusive organisationerna Asociación Liberum och Biólogos por la Verdad [Biologer för sanningen] den 22 juli 2021. Detta mottogs av myndigheterna den 10 augusti och registrerades under numret 001-059144.

     Advokaterna och forskarna var bland annat intresserade av om viruset hade isolerats. Enligt transparenslagen 19/2013 av den 9 december hade hälsoministeriet en månad från detta datum att formulera ett motsvarande uttalande.”

     https://bakomkulisserna.biz/2021/10/10/spanska-regeringen-sager-att-sars-cov-2-viruset-inte-har-isolerats/

 • Nu har flera EU ledamöter tröttnat på Gates, Faucis och Schwabs globalistfasoner

   

   Nu blir det spännande att se var Sverige står dvs hur hårt knutet mainstreammedia är till Agenda 2030, och stoppar eller publicerar den dedatt som skedde i EU idag där flera ledamöter representerande flera olika grupperingar inom EU. De kommer från Tyskland, Rumänien, Kroatien och Italien, delvis tack vare de stora folkliga manifestationerna i dessa länder. De sätter demokratin före vissa fascistiska åtgärder som följt i Coronans spår. De kräver ett omedelbart stopp för ett vaccinationspass och de kräver ett stopp för förbud mot demonstrationer. Här är klippet från den gemensamma presskonferensen i EU:  BREAKING: EU Parliament Opposes Vaccine Mandate Agenda (odysee.com)

   

  Jag kräver ett omedelbart publicerande av den debatten i EU i era medier.

   

  Med hälsningar Ingemar Ljungqvist, Dr Sc och också hälsoskribent. 

  • Roligt att det händer positiva saker nu.

   CHOCKANDE VACCIN-ERKÄNNANDE INIFRÅN WHO AV BAKOMNYHETERNA den 16 OKTOBER, 2021 2 )

   October 13, 2021
   CHOCKANDE VACCIN-ERKÄNNANDE INIFRÅN WHO
   Bara några veckor innan #Covid19 blev ett känt namn, sände The Highwire ett helt avsnitt som avslöjade ledande folkhälsomyndigheter vid ”Global Vaccine Safety Summit” som hölls av Världshälsoorganisationen i slutet av 2019. Lyssna på vad Soumya Swaminathan, Marion Gruber, Heidi Larson och andra ledande experter sa om vacciner innan pandemin drabbade

   https://bakomkulisserna.biz/2021/10/16/chockande-vaccin-erkannande-inifran-who/

  • COVID-KRIMINELLA ÅTALAS NU FÖR “BROTT MOT MÄNSKLIGHETEN”AV BAKOMNYHETERNA den 14 OKTOBER, 2021 • ( 1 )

   2021-10-14

   Kalle H.

   Se bilaga, som innehåller bevis på att det “vaccin” som används mot en ganska ofarlig influensa har planerats och utvecklats under många år för att effektivt kunna döda människor på ett sätt som gör att inte allmänheten misstänker den ondska som ligger bakom!
    
   NU kanske det kommer att ske, det som vi länge väntat på, att skurkarna bakom det planerade massmördandet med s k “vaccin” ställs inför domstol! Meningen är att alla regeringar i världen som har gått med på att införskaffa dessa s k vacciner och propagerat för att deras medborgare ska gå med på injektioner med denna mordvätska, ska ställas inför domstol och anklagas för folkmord. Det bör givetvis även gälla myndighetspersoner och ansvariga inom sjukvården (i Sverige regioner), likaså forskare och “experter” som aktivt deltagit med propaganda för detta “vaccin”. (Anders Tegnell lär inte komma undan). Livstids fängelse är det snällare straffet som gäller i vårt land för folkmord, i många andra nationer kan det bli dödsstraff.

   bevis-for-planerat-folkmord

   https://bakomkulissernabiz.files.wordpress.com/2021/10/bevis-for-planerat-folkmord.pdf

   • Det är viktigt att alla som INTE vill att Sverige och världen ska ta ifrån befolkningen frihet och rättigheter bör reagera nu.

    I vårt land kan det snart vara försent.

    Generaldirektören för Regeringskansliet, Dan Eliasson, “ser över Sveriges krislagsstiftning”. Den första januari får MSB förstärkning med Myndigheten för psykologiskt försvar.

    Om det sedan skulle uppstå ett så kallat krisläge kommer med stor sannolikhet undantagslagar att göra att all demokrati avlägsnas och att vårt land helt leds av handplockade tjänstemän.

    Undantagslagar i kombination med en junta som styr har historiskt sett alltid inneburet terrorvälde.

    Det är dags att reagera.

   • Men vilka ‘folkvalda’ då…varföör agerade de inte innan,, det är ju bara en ny smokescreen, folk måste sluta o gå på en massa bullshitt en gång för alla o inse att det finns iinget ok att gå tillbaka till,, ok det, ok det, ok det,, vi gjorde det o det felet blablabla. ‘De’ o ‘deras’ välavlönade lakejer har sålt ut Oss i en gigantisk komplott mot Mänskligheten, som saknar motsvarighet i annat i än när ‘de’ intrigerade o finansierade ihop ww1, ww2 etc o andra krig, intriger, konflkter etc ‘De’ o deras shittlakejer ska svara för sig, det kommer bli drygt för många assholes, såå mkt drygt..

  • My my.. , ‘eu’ ‘ledamöter’ har tröttnat på… men soros, gates o andra psychos har minst 1/3 av de sk ‘ledamöterna i sin sold, vad som framkommit är att ca 260 är i soros ficka. ‘De’ som hickar till, gör det troligen för att rädda sig själva, det börjar antagligen brännas duktigt

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *