Företaget Facebook byter namn till Meta – ska utveckla metaversum

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 28 oktober 2021
- NewsVoice redaktion
Mark Zuckerberg bygger ett metaversum. Foton av Yanick och Anthony Quintano. Montage: NewsVoice.se

MEDIA. Idag är det beslutat. Facebook byter namn till Meta. Nu är det officiellt, enligt bolagets VD Mark Zuckerberg, allt för att hävda sin vision om ett ”metaversum”.

“I dag ses vi som ett socialt medieföretag, men i vårt DNA är vi ett företag som bygger teknik för att koppla ihop människor, och ”metaversum” är nästa frontlinje precis som sociala nätverk var när vi började”, säger Mark Zuckerberg. “Vi tror att metaversum kommer att bli efterföljaren till det mobila internet”.

Det ska handla om 3D, “augmented reality” en upplevelse av att cyberspace överlappar fysisk verklighet med hjälp av till exempel Virtual Reality-glasögon. 3D-miljöer ska efterlikna upplevelser i det fysiska livet när du shoppar, spelar videospel, umgås och kommunicerar.

Drömmen är lik Klaus Schwabs föreställning om den transhumana människan som innebär att elektronik ska planteras in i våra hjärnor för att “förbättra” oss.

Plattformen Facebook ska som tjänst behålla sitt namn, men Facebook blir bara en gammal produkt bland många nya produkter som kommer.

Text: NewsVoice | Bild: Mark Zuckerberg bygger ett metaversum åt dig. Foton av Yanick och Anthony Quintano. Montage: NewsVoice.se

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Zuckerberg är en folkförädare som censurerar yttrandefriheten. Tänker aldrig använda hans produkter eller tjänster mer den saken är säker.

 • George Soros startar “Good Information Inc.”

  VOLTAIRE NETWORK | 28 OKTOBER 2021

  “Spekulanten och självutnämnda filantropen George Soros och vännen Reid Hoffman (LinkedIn) har precis lanserat företaget Good Information Inc. De två mångmiljardärerna har för avsikt att investera i media i syfte att motverka “falska nyheter”.

  George Soros har redan skapat Project Syndicate , en webbplats som väljer ut och översätter öppna forum till tretton språk för publicering i tryckta medier. Under ett tjugotal år eller så har detta företag lyckats få ett starkt fotfäste i nästan alla stora västerländska dagstidningar och att dra in västerländska journalister till ett konformistiskt tänkesätt.”

  https://www.voltairenet.org/article214480.html

 • “Meta”.

  Metadata snarare.
  Eller metainformation.

  Hello I(am) Zuck. I suck you dry, dry of everything you got,
  every little thing you plot,
  on the little keyboard you got.

  • Men nu vill Trump bryta den stora teknikmediekartellen
   27 oktober 2021
    
   På väg mot ett globalt informationssamhälle som inte kan censureras. Källa: https://www.tmtgcorp.com/company-overview
    
   Donald J. Trump har förklarat krig mot de allt bredare och mer fräcka censuråtgärderna från Big Tech-kartellmedia och har lanserat Trump Media Technology Group  – TMTG – för detta ändamål .
    
   I ett pressmeddelande från den 26 oktober 2021 utfärdade Donald J. Trump följande uttalande om bakgrunden och målen för den tidigare nämnda mediestiftelsen.
    
   Uttalande om TMTG av den 45:e presidenten Donald J. Trump
   Förra veckan tillkännagav jag skapandet av ett nytt stort företag som skulle utmana dominansen hos stora teknikjättar och stora mediebossar. Idag vill jag förklara mer i detalj vad jag gör och varför. För mig handlar den här strävan om mycket mer än bara politik. Det handlar om att rädda vårt land.
    
   Amerika har alltid varit en nation av ljusa, modiga och oberoende människor som är stolta över sitt självständiga tänkande. Vi beundrar alla som inte är rädda för att säga ifrån eller som simmar mot strömmen. Men plötsligt blir vi censurerade och nedlåtande av en liten grupp självgoda bråkmakare och självutnämnda domare som låtsas som att alla andra bara har att tycka, säga, dela och göra …
    

   hela originalversionen här

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *