FHM: Användningen av Modernas vaccin mot covid-19 pausas för alla som är födda 1991 och senare

20
Folkhälsomyndigheten, Nobels väg 18, Solna. Foto: Google Maps
Folkhälsomyndigheten, Nobels väg 18, Solna. Foto: Google Maps

Folkhälsomyndigheten har beslutat att pausa användningen av Modernas vaccin Spikevax, för alla som är födda 1991 och senare, av försiktighetsskäl. Orsaken är signaler om ökad risk för biverkningar som inflammation på hjärtmuskel eller hjärtsäck. Risken att drabbas är dock väldigt liten.

Hjärtmuskelinflammation (myokardit) och hjärtsäcksinflammation (perikardit) går oftast över av sig självt, men symtomen behöver bedömas av läkare. Tillstånden är vanligast bland unga män, i samband med exempelvis virusinfektioner som covid-19. År 2019 vårdades cirka 300 personer under 30 år på sjukhus med myokardit.

Data pekar mot en ökad förekomst också i samband med vaccination mot covid-19, främst hos ungdomar och unga vuxna och främst hos pojkar och män. För den enskilda individen är risken att drabbas väldigt liten, det är en mycket sällsynt biverkan.

Nya preliminära analyser från svenska och nordiska datakällor pekar mot att sambandet framförallt är tydligt när det gäller Modernas vaccin Spikevax, i synnerhet efter den andra dosen. Riskökningen ses inom fyra veckor efter vaccinationstillfället, främst inom de två första veckorna.

 

Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera paus för all användning av Spikevax till personer födda 1991 och senare. Till dessa åldersgrupper rekommenderas i stället vaccinet Comirnaty från Pfizer/Biontech. Beslutet gäller fram till den 1 december 2021. Folkhälsomyndigheten återkommer med besked om rekommendation efter detta datum.

– Vi följer läget noga och agerar snabbt för att vaccinationerna mot covid-19 hela tiden ska vara så säkra som möjligt och samtidigt ge effektivt skydd mot covid-19, säger Anders Tegnell, avdelningschef och statsepidemiolog på Folkhälsomyndigheten.

Personer födda 1991 och senare som har fått en dos av Modernas vaccin kommer inte att erbjudas en andra dos covid-19-vaccin i nuläget, diskussioner pågår om den bästa lösningen för den gruppen. Totalt rör det sig om cirka 81 000 personer.

– Den som är vaccinerad nyligen, med sin första eller andra dos av Modernas vaccin, behöver inte känna sig orolig för risken är väldigt liten, men det är bra att känna till vilka symtom man behöver vara vaksam på, säger Anders Tegnell.

Både myokardit och perikardit går ofta över av sig självt, utan att ge några bestående besvär, men misstänkta symtom bör bedömas av läkare på exempelvis en vårdcentral eller jourmottagning. Medicinsk behandling och övervakning på sjukhus kan behövas vid konstaterade fall.

Symtom på myokardit och/eller perikardit är bland annat:

  • Trötthet och andfåddhet
  • Oregelbundna hjärtslag och hjärtklappning
  • Feber och värk i kroppen
  • En känsla av tryck eller tyngd över bröstet
  • Det gör ont att andas djupt
  • Smärta till vänster eller mitt över bröstet

Text: Folkhälsomyndigheten, artikeln har tidigare idag publicerats på myndighetens hemsida


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten

I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.

Prenumerera
Notify of
guest

20 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
21 oktober 2021 kl 15:43

Angående inflammation i hjärtmuskeln, vilket även Pfizers s.k. “vaccin” kan ge, så har den kanadensiske professorn i medicin Dr. Steven Pelech följande att säga:

“Contrary to what a number of people have said, there is no such thing as ‘mild myocarditis.’”

He has noted that when the heart cells die from myocarditis “they are not replaced in your body and are instead replaced by scar tissue, which is from fibroblasts.”

“The remaining muscle cells have to get a little bigger in order to compensate. Every time you get an inflammatory response, you lose more of that contractility and have a greater chance of heart attack and other problems later in life,” Pelech explained.”

https://www.naturalnews.com/2021-10-20-teen-dies-of-heart-attack-after-covid-shot.html

Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
12 oktober 2021 kl 21:36

Whitney Webb har skrivit en intressant artikel om Moderna och deras affärs- som forskningsmetoder.

Moderna: A Company “In Need Of A Hail Mary” https://unlimitedhangout.com/2021/10/investigative-reports/moderna-a-company-in-need-of-a-hail-mary/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
12 oktober 2021 kl 23:18

Tack Anders!

Del 1 i ny femdelad dokumentärserie ‘COVIDLAND’ av Paul Wittenberger!

Detta är en livsviktig film som bör ses av så många som möjligt, för det är absolut en fråga om liv eller död! (Tyvärr ingen svensk textremsa).

https://forbiddenknowledgetv.net/covidland-episode-1-the-lockdown/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
16 oktober 2021 kl 14:19

Vilka oredovisade bindningar har “Folk Hatar Myndigheten” egentligen?

Bara Pfizers vaccin ges till barn och unga vuxna, men har betydligt fler rapporter om döda per given dos jämfört med Modernas vaccin.

https://checkfact.org/bara-pfizers-vaccin-ges-till-barn-och-unga-vuxna-har-betydligt-fler-rapporter-om-doda-per-given-dos-jamfort-med-modernas-vaccin/

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
19 oktober 2021 kl 20:19

Men är det någon före -91 som mår bra av modernas “vaccin” ?

MEDICINSK BOMB: Blodläkaren släpper fynd som visar att Modernas mRNA-covidvacciner förändrar de röda blodkropparna från runda till rörformiga och får dem att klibba ihop
Publicerat den 2 september, 2021 av Helena Palena

Covidvacciner är inte vacciner alls. De är genmanipulerade gifter som täpper till humant blod. Kan inte blodet syresätta kroppen blir du sjuk. Som att åka runt med förorenad soppa i en bil.

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
8 oktober 2021 kl 20:35

Vill våra “folkvalda” Bilderbergare och frimurare att barnen skall få Pfizer?

Öystein Rönne # 180 – Visp – del 2

Muller — Denna modiga Vispar arbetar/arbetar på Pfizer. Fler och fler lyssnar på sitt samvete och går ut med skrämmande vittnesmål inifrån. Heder åt dessa modiga personer! DE ÄR VÅRA HJÄLTAR!

Öystein Rönne # 180 – Visp – del 2 (rumble.com)

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
9 oktober 2021 kl 00:18

Är Phizers experimentvaccin ur askan i elden eller bara samma biovapen?

Så här hjärtskärande drabbas 22 årige sonen efter sk Pfizers “vaccin”

Lyssna på gripande tårögd och förbannad mamma, vars son 22 år tagit två Phizers sk “vaccin” doser och blivit allvarligt sjuk, trots mammans förmaningar.

10 min som alla borde höra, särskilt sjukvårdspersonal! Många sanningar om covid-bluffen!

https://www.youtube.com/watch?v=HZKqvlCswPI

Relaterade citat ur artikeln av oansvarige “vaccin” nazaren Anders Tegnell.

Anders Tegnell:


– Den som är vaccinerad nyligen, med sin första eller andra dos av Modernas vaccin, behöver inte känna sig orolig för risken är väldigt liten, men det är bra att känna till vilka symtom man behöver vara vaksam på, säger Anders Tegnell.”


Folkhälsomyndigheten har beslutat att rekommendera paus för all användning av Spikevax till personer födda 1991 och senare. Till dessa åldersgrupper rekommenderas i stället vaccinet Comirnaty från Pfizer/Biontech. Beslutet gäller fram till den 1 december 2021. Folkhälsomyndigheten återkommer med besked om rekommendation efter detta datum.”

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Magnus Lindgren
10 oktober 2021 kl 14:45
Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Conradius_1
Conradius_1
Gäst
8 oktober 2021 kl 09:06

Information om risken för myocardit hos unga har funnits länge. Folkhälsomyndigheten arbetar inte för befolkningens hälsa – dom arbetar för att upprätthålla Covidlögnen.

Last edited 10 månader sedan by Conradius_1
Kerstin Salen
Gäst
7 oktober 2021 kl 13:43

Observera att de som tar dessa sprutor ingår i fas 3 eller fyra där man fortfarande inväntar statistik om dödsfall och biverkningar av de olika mRNA Covid sprutorna för att kunna göra en riktig utvärdering. Nu när Folkhälsomyndigheten “prövat” detta s.k.Moderna vaccin på allmänheten, finner man ut att man nog bör dra in det för att många fått allvarliga sviter såsom exempelvis myokardit. Men, det är bara ett spel för gallerierna, för istället ska man ta Pfizer sprutan som är lika illa den. Till författaren av artikeln vill jag säga att en sådan sjukdom som hjärtmuskelinflammation är inte något som går över utan det blir en kronisk effekt därför att synnerligen viktiga celler i hjärtmuskeln dör och kan aldrig ersättas.Därför blir pumpkapaciten hos hjärtat försämrat, du har inte samma möjligthet att sporta och din livskvalite försämras och därefter har man mindre möjligheter att leva ett fysiskt rörligt liv, och det vill inte säga lite. Därför har så många sporteliter varit mer än tveksamma att tvingas ta Covidsprutan och en hel del har redan fått sin karriär förstörd. Vi måste sätta stopp. för utpressning , vaccinationspass och annan tyrrani som myndigheter vill utsätta oss för. Det är en sådan oerhörd kränkning mot mänskliga rättigheter.

Kersti Wistrand
7 oktober 2021 kl 12:13

Denna artikel handlar om en 13-årig pojke som dött efter Pfizerinjektion: https://humanismkunskap.org/2021/08/14/barn-dor-som-covidvaccinoffer-i-medicinsk-forsoksverksamhet/

Elisabeth Lundblad
Elisabeth Lundblad
Gäst
7 oktober 2021 kl 05:47

Varför stoppar man inte pzifers vaccin som ger samma farliga biverkningar på hjärtat?? FDA godkände Pfizers COVID-vaccin för akut användning i åldersgruppen 12 till 15 år i maj och godkände en biologisk licensansökan för Pfizer Comirnaty-vaccinet 23 aug. Man har godkänt vaccinet för endast AKUT användning!

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Elisabeth Lundblad
7 oktober 2021 kl 06:09

Ja för vem finns anonym “polis” som knäcker ben på varnande sjuksköterska?

Moderna stoppas p.g.a. risk för hjärtinflammation – men varför stoppas inte Pfizer?

Idag meddelade Folkhälsomyndigheten att användningen av Modernas covidvaccin ”Spikevax” stoppas för personer under 30 år.

”Nya preliminära analyser från svenska och nordiska datakällor pekar mot att sambandet framförallt är tydligt när det gäller Modernas vaccin Spikevax, i synnerhet efter den andra dosen. Riskökningen ses inom fyra veckor efter vaccinationstillfället, främst inom de två första veckorna”.

Pressmeddelande från Folkhälsomyndigheten 2021-10-06

Som vi rapporterade redan i juni i år så fanns en misstanke om ökad risk för hjärtmuskelinflammation efter vaccinering mot covid-19. Särskilt för yngre och särskilt för yngre män.

Sedan dess har det dock kommit mer data och information som stärker dessa misstankar. Företrädare för USA:s folkhälsomyndighet (CDC) har släppt uppgifter som visar att risken för inflammation i hjärtat tycks öka mångdubbelt efter vaccinationen både för mRNA-vaccin generellt, men även i allra högsta grad för Pfizer-BioNTech…

https://checkfact.org/moderna-stoppas-p-g-a-risk-for-hjartinflammation-men-varfor-stoppas-inte-pfizer/

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Peter Torpare
Peter Torpare
Gäst
7 oktober 2021 kl 02:12

Varför fortsätter de med Pfizer som har ungefär samma siffror som Moderna när det gäller hjärtproblem i USA?
Vi måste vara annorlunda här.
Det har ju inte med pengar att göra utan det är för alla våra barns bästa

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Peter Torpare
7 oktober 2021 kl 06:54

Överlevde Pfizers tidiga “vaccinreklam” sjuksköterska dec 2020?

Sjuksköterska svimmar i direktsänd TV efter covidvaccinering
NewsVoice –
18 december 2020 kl

https://newsvoice.se/2020/12/sjukskoterska-svimmar-covidvaccinering/

Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Peter Torpare
7 oktober 2021 kl 07:38

För längre uppehåll, tills barnen blir myndiga att själva välja att ta det invaliditetsansvar som “vaccin” nazarna helt har friskrivit sig ifrån.

Dokumentnamn: Meddelande om ansvarsskolor r2
MEDDELANDE OM ANSVARSSKOLOR R2

27 SEPTEMBER 2021

Dokumentnamn: Föräldrars samtycke Meddelande r1

MEDDELANDE OM FÖRÄLDRARNAS SAMTYCKE R1

24 SEPTEMBER 2021

https://worlddoctorsalliance.com/blog/

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Anders Johansson
Anders Johansson
Gäst
7 oktober 2021 kl 00:45

Vidrigt att Mengele-Myndigheten slirar så på sanningen. Dessa så kallade “signaler” om risken är ju inga radiosignaler med det budskapet utan det är unga grabbar som i detta experiment har fått just inflammation i hjärtat. Inflammation i hjärtat är ett mer eller lite mindre allvarligt tillstånd med betoning på allvarligt. Trots att samma grabbar i princip har noll risk att råka ut för några komplikationer i samband med Covid.

Hur många ska skadas och dö innan det här experimentet räknas ett bevisat brott mot mänskligheten.

Last edited 10 månader sedan by Anders Johansson
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
Reply to  Anders Johansson
7 oktober 2021 kl 01:53

Intressant att Tegnell står bakom injicering av nanoteknik på unga m Gardasil.
(Gardasil använder Polysorbat 80 istället för PEG i “covidvacciner”)

ScienceDirect – Nanoteknologi med Polysorbat 80 som just Gardasil innehåller passerar blod/hjärnbarriären.

källa

Mammor mot Gardasil
https://vaccin.me/2012/02/24/mammor-mot-gardasil/

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Magnus Lindgren
Gäst
6 oktober 2021 kl 23:59

Tegnell var påfallande blek idag!

Börjar de jäviga skandalerna bakom olika “vaccin” beslut komma ifatt ?

Jäv utreddes inte vid vaccinbeslut (2013)
Tre av sex experter har tydliga kopplingar till vaccinindustrin. Trots det kan Socialstyrelsen inte redogöra för hur problemet med jäv hanterades när myndigheten tog ett av sina dyraste beslut någonsin: att införa vaccinering mot HPV-virus för 262 skattemiljoner om året.

Inger Atterstam Publicerad 2013-01-01


– Visst, vi var medvetna om dessa bindningar, säger Anders Tegnell som ledde vaccinarbetet på Socialstyrelsen. Men vi valde dessa personer därför att de var de bästa experterna som finns att få. Sverige är ett litet land och urvalet av sakkunniga begränsat.”

https://www.svd.se/jav-utreddes-inte-vid-vaccinbeslut

Coronakommissionens oberoendeSkriftlig fråga 2019/20:1850 av Markus Wiechel (SD)

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/skriftlig-fraga/coronakommissionens-oberoende_H7111850

Last edited 10 månader sedan by Magnus Lindgren