Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Leninpriset delas ut till svenska kulturpersoner utan åtanke på Lenins grymhet

publicerad 26 oktober 2021
- Gästskribent
Vladimir Lenin. Foto: Pavel Semyonovich Zhukov

OPINION. Vissa saker är rumsrena, andra inte fastän de är av samma karaktär. Till det rumsrena hör att ge ut pris i Lenins namn men inte att ge ut det självklart omöjliga: ett pris i nazismens namn – om nu någon skulle få för sig det, men i kommunismens namn går det alltså bra trots att kommunisterna var värre slaktare än nazisterna.

Text: Åke Thunström, ordförande i Föreningen för Medborgarperspektiv | Bild: Vladimir Lenin. Foto: Pavel Semyonovich Zhukov (1870-1942). Licens: Public Domain

Begrunda nu nedan Lenins ord i den så kallade hängningsordern från den 11:e aug 1918:

Kamrater! Upproret bland de fem kulak-distrikten måste slås ned utan förskoning. Det ligger i revolutionens intresse, då det sista avgörande slaget mot kulakerna pågår överallt. Vi måste statuera ett exempel.

1) Ni skall hänga (och häng dem så att folk ser det) minst hundra beryktade kulaker, rika och blodsugare.

2) Offentliggör deras namn.

3) Konfiskera all deras säd.

4) Avrätta gisslan i enlighet med gårdagens telegram.

Utför detta på sådant sätt att folk i en omkrets av hundratals mil kan se, darra, inse och skandera: låt oss kväva och strypa de blodtörstiga kulakerna. 

Telegrafera att ni har mottagit anvisningarna och effektuerat dem.

Hälsningar, Lenin.

P.S. Använd era mest hårdföra män för detta.

Så talade alltså denne Lenin som idag med sitt namn får förgylla ett pris Leninpriset som författaren, journalisten och feministen Nina Björk mottar i Varberg.

Det finns stor anledning att uppmärksamma priset då det visar på vänsterns hyckleri inför totalitära ideologier.

Betänk även uppståndelsen mot Nya Tiders deltagande i Bokmässan samtidigt som det var fritt fram med en Leninmonter. Det fanns till och med en Lenins barnhörna.

Betänk också att detta hyckleri återkommer i den demonisering som skett från första stund av SD och som nu pågår för fullt inför valet med sosseministrarna Strandhäll och Johansson i spetsen. Det sker samtidigt som det i deras led finns en fd kommunist i form av Ylva Johansson. Man umgås vidare med en diktatur, Cuba. Palestina kan väl också räknas dit. Man talade också med DDR in i det sista. Man har samröre med Islamister. Socialdemokratiska Tro och solidaritet har tecknat samarbetsavtal med muslimska rådet med kopplingar till muslimska brödraskapet som i en del länder är klassat som terrororganisation.

Märk också statsministerns ord att vi tänker aldrig kritisera Islam, ett uttalande som blir groteskt i samband med den uppmärksamhet som riktades mot Lars Vilks och hans kamp för yttrandefriheten och mot Islam. Löfven har alltså försvurit sig att inte kritisera Islam för deras dödshot mot Vilks.

Vänsterns hyckleri kan knappast bli tydligare än att man delar ut ett pris i Lenins namn.

Leninpriset delades ut den 23:e oktober 2021. Besök: Leninpriset.se

Text: Åke Thunström, pensionär och politisk debattör som har jobbat som datachef, marknadsansvarig och nationell samordnare för bredbandsbaserade stadsnät. Thunström är ordförande i Föreningen för Medborgarperspektiv.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Leninpriset