Leninpriset delas ut till svenska kulturpersoner utan åtanke på Lenins grymhet

publicerad 26 oktober 2021
- av Gästskribent
Vladimir Lenin. Foto: Pavel Semyonovich Zhukov

OPINION. Vissa saker är rumsrena, andra inte fastän de är av samma karaktär. Till det rumsrena hör att ge ut pris i Lenins namn men inte att ge ut det självklart omöjliga: ett pris i nazismens namn – om nu någon skulle få för sig det, men i kommunismens namn går det alltså bra trots att kommunisterna var värre slaktare än nazisterna.

Text: Åke Thunström, ordförande i Föreningen för Medborgarperspektiv | Bild: Vladimir Lenin. Foto: Pavel Semyonovich Zhukov (1870-1942). Licens: Public Domain

Begrunda nu nedan Lenins ord i den så kallade hängningsordern från den 11:e aug 1918:

Kamrater! Upproret bland de fem kulak-distrikten måste slås ned utan förskoning. Det ligger i revolutionens intresse, då det sista avgörande slaget mot kulakerna pågår överallt. Vi måste statuera ett exempel.

1) Ni skall hänga (och häng dem så att folk ser det) minst hundra beryktade kulaker, rika och blodsugare.

2) Offentliggör deras namn.

3) Konfiskera all deras säd.

4) Avrätta gisslan i enlighet med gårdagens telegram.

Utför detta på sådant sätt att folk i en omkrets av hundratals mil kan se, darra, inse och skandera: låt oss kväva och strypa de blodtörstiga kulakerna. 

Telegrafera att ni har mottagit anvisningarna och effektuerat dem.

Hälsningar, Lenin.

P.S. Använd era mest hårdföra män för detta.

Så talade alltså denne Lenin som idag med sitt namn får förgylla ett pris Leninpriset som författaren, journalisten och feministen Nina Björk mottar i Varberg.

Det finns stor anledning att uppmärksamma priset då det visar på vänsterns hyckleri inför totalitära ideologier.

Betänk även uppståndelsen mot Nya Tiders deltagande i Bokmässan samtidigt som det var fritt fram med en Leninmonter. Det fanns till och med en Lenins barnhörna.

Betänk också att detta hyckleri återkommer i den demonisering som skett från första stund av SD och som nu pågår för fullt inför valet med sosseministrarna Strandhäll och Johansson i spetsen. Det sker samtidigt som det i deras led finns en fd kommunist i form av Ylva Johansson. Man umgås vidare med en diktatur, Cuba. Palestina kan väl också räknas dit. Man talade också med DDR in i det sista. Man har samröre med Islamister. Socialdemokratiska Tro och solidaritet har tecknat samarbetsavtal med muslimska rådet med kopplingar till muslimska brödraskapet som i en del länder är klassat som terrororganisation.

Märk också statsministerns ord att vi tänker aldrig kritisera Islam, ett uttalande som blir groteskt i samband med den uppmärksamhet som riktades mot Lars Vilks och hans kamp för yttrandefriheten och mot Islam. Löfven har alltså försvurit sig att inte kritisera Islam för deras dödshot mot Vilks.

Vänsterns hyckleri kan knappast bli tydligare än att man delar ut ett pris i Lenins namn.

Leninpriset delades ut den 23:e oktober 2021. Besök: Leninpriset.se

Text: Åke Thunström, pensionär och politisk debattör som har jobbat som datachef, marknadsansvarig och nationell samordnare för bredbandsbaserade stadsnät. Thunström är ordförande i Föreningen för Medborgarperspektiv.


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Leninpriset
 • Artikeln handlar om Lenin och i kommentarer har avhopparen Suvorov berörts. Efter en del funderingar drar jag nu slutsatsen att Suvorov inte var en riktig avhoppare utan snarare en sorts agent vars uppdrag var att med sin bok Icebreaker ‘bryta isen’ i det kalla kriget i utbyte mot en fortsatt och för Sovjet värdefull teknologiöverföring från Usa. Suvorov var ju ett fingerat namn av en tidigare respekterad ryss.
  Och det fanns även en fejkad avhoppare åt andra hållet, Kim Philby mellan 1963-1988. Tom en del dramatiseringar har antytt att han var brittiska imperiets agent hela tiden.

  Tuchachevsky avrättades som landsförrädare för att ha velat ge Hitler Ukraina. Men Chrustiev gav bort Ukraina ostraffat.
  Så efter Stalin var Sovjet mindre sammanhållet.

  Suvorovs bok innebar att det teknologiskt underlägsna Sovjet köpte sig tid i medvetenhet om att Usa avancerade mikroprocessorutveckling antagligen gjorde det omöjligt för Sovjet att kunna mäta sig med väst i längden om motsättningarna inte mildrades.

  Och dom köpte sig tid genom att fortsätta Chrustievs svartmålning av Stalin. Det är ju inte bara gamla stalinister som kallar det svartmålning utan även en del välinformerade debattörer med traditionella värderingar hävdar att beskrivningen av Stalin är missvisande.

  För att ge en tydligare bakgrund behöver man gå in på det bemannade rymdprogrammet men av respekt för newsvoice önskan att undvika för spretiga debatter slutar jag här.

  • Så, nu börjar det hända lite grejer. Dock jag säger bara en sak,, det existerar iinget ‘brittiskt’ el övr ‘imperium’ utan bara ett, o det kommer fr..Vidare nämner jag också att råkapitalism/monopolism’kapitalism är samma sak som bolsjvsm sk kommunism/dvs tootalt maktövertagande uutan att nåågon ska kunna äga ngt el starta ngt företag etc (jmfr blofeldlakejerna på wef)(det var drfr the square o wllstr finansierade sk ‘ussr’ för att kunna använda dem som, jepp milis (mllllöstrn idag, hur är det där..). parasiternas ‘ambitioner’ går helt stick i stäv mot vanlig Folklig sund Företagskapitalism som bygger på samarbete o normal konkurrens,,

 • Att det saknas priser i nazismens namn beror förstås på att nazisterna förlorade kriget. Om Hitler vunnit hade namnet Adolf säkert varit efterkrigstidens vanligaste namn i Europa. Troligen hade intresset för Hitler och hans gärning varit betydligt större och om möjligt försörjt fler människor än som nu är fallet.  

  • AH kom till världen för att stoppa ‘deras’ framfart i Europa, Viktor Suvorov har skrivit böckerna ‘the icebreaker’ och ‘the chief culprit’. Nu är ‘de’ igång igen

   • och han var en avhoppare som ville sälja böcker till västs godtrogna läsare.
    Och även sk etablerade historiker har låtsats inte känna till Mein Kampf när en minoritet av dom i ngn mån ger support till sån smörja som Suvorov (eller rättare sagt Rezun)

    • Hej Peter! Lenin var väl mera av en målvakt betald av av finansvärlden som ville styra upp lite naturtillgångar. https://leftinparis.org/people/lenin/ Vad som sedan hände var att Mr Stalin tog kontrollen. Hittan dittan folkmord. Gäller bara att se paralleller i nuvarande utveckling. Allt gott.

     • Kommunismen spreds av Pilgrim Society som vid det laget i stort sett tagit över USA.
      Lenin var inneboende hos en prominnet företrädare för Pilgrim Society och var det brittiska imperiets medhjälpare. Men britternas intelligentia var smartare än alla andra så det är långtifrån otänkbart att Lenin trodde att britternas aristokratiska socialister (och samtidigt öppet deklarerade imperialister) verkligen tyckte att socialism i de vanliga socialisternas bemärkelse var ngt bra. Att alla egentligen ‘insåg’ hur bra det var. Det du skriver om Lenin kan stämma på vilken förväntan britterna hade på Lenin men när han ist byggde upp ett nytt imperium måste han elimineras vilket utfördes av en av britterna kontrollerad del av revolutionärerna.
      Trotsky var en mer västallierad aktivist.

      Stalin var hård men en del av dom han rensade ut var antagligen lojala med Nazityskland och det kejserliga Japan vilket dom erkände vid förhör.
      Jag misstänker personligen att dom förhören underlättades mha av droger Scopolamin eller ngt annat. Men jag är inte säker på att dessa underlättade förhör gav falska bekännelser vilket ju är vad västimpertiet hävdar.
      Tuchachevsky trodde att Sovjet skulle krossas av Japan och Tyskland och han hoppades på en lindrigare fred med eftergifter. Dvs i lagens mening givetvis en förrädare.

      • Det finns inget ‘brittiskt’ imperium. Det finns bara ett the square ‘imperium. ‘de’ använder termen ‘brittiskt’, ‘amerikanskt’ etc för att dölja vem ‘de’ själva är o ”deras’ mordiska’ förehavanden. Förstå gärna det..

      • Det finns i högsta grad ett fysiskt brittiskt imperium med större landareal än någon annan och motsvarande Rysslands och Kinas area tillsammans och detta brittiska imperium utgör det största markägandet i mänsklighetens historia.
       Och erhåller markränta därifrån enligt britternas insiders
       Trots att dom ‘förlorat’ Indien
       Symbiosen mellan aristokrater och finans är genomgående för alla imperier sen flera årtusenden.

      • Men återigen, tror du det finns fattiga finansiärer..tror du det finns fattiga aristokrater eeheeh..vilket tror du är mest sannolikt..tror du en aristokrat som inte har cash, har råd o hålla sina slott..vad sker då..det är skillnad på likviditet o soliditet..du kan ha enormt med soliditet/fasta tillgångar, men parallellt vara illikvid..är du både likvid o solid lever du,,ja säkert så bra det kan gå..vad tror du finansiärerna använder de sk aristokraterna till..please follow the mone o övr

    • Så du tror inte att bolsjevik’arme’n flyttade fram alla sina försvarspositioner och gjorde dem till avfallsklara, trots alla dokument existerar. Nä du tror väl på ‘västs’ historiepropaganda o att c19 existerar..

     • Västs historiepropaganda innebär ju att man i ngn mån börjar resonera som Rezun.
      A J P Taylor verkar bortse från Mein Kampf(?)
      Jag tror att Hitler menade vad han skrev i Mein Kampf (troligen delvis dikterad av britterna – och det finns ögonvittnen till att inflytandeagenten Houston Chamberlain korrekturläste boken åt Hitler. Minst eftersom samme britt även beskrevs av nazisterna som nazismens visionär och banbrytare)
      Och jag tror att Mackinders strategi låg bakom britternas önskan att driva Tyskland och Ryssland mot varandra.
      Och att Trotsky och hans nätverk var britternas redskap.
      Det fanns nog många möjligheter att manipulera både nazityskland och Sovjet med insiders.
      Likväl var det britternas önskade och planlagda krig genom ombud.

      • Nationalsocialistiska Tyskland (de kallade sig aldrig ‘nazisterna’ utan det är ett öknamn fr ‘de’) och bolsjevikunionen skulle tussas ihop. Ja det var tanken fr ‘de’ (the square o wallstreet), och det var därför bolsjevikerna flyttade fram sina positioner till anfallsläge. bolsjevikerna hade 1 milj fallskärmssoldater, det har bara ett anfallsklart ‘land’. Men det känner du säkert till. AH och nsdap föregick bolsjevikanfallet med två veckor, och räddade därmed Europa fr ett nytt gulag (bolsjv sa att när vi erövrat Europa ska vi göra det till ett slavläger för vita. Nu är ‘de’ igång igen, by desception and destruction we shall rule

      • Jo dom kallade sig nazis i början men ändrade sig senare
       Och Sovjet kände till Mein Kampf som gör klart vad Hitler’s avsikt var.
       Att så att säga göra Ryssland till Hitlers Indien.
       Mein Kampf korrekturlästes enligt ögonvittnen av en brittisk inflytandeagent, Houston Chamberlain vilken nazisterna kallade nazismens visionär och banbrytare men som historikerna inte upplyser dig om.
       Innan Molotov Ribbentropp pakten hade Stalin förgäves sökt bilda allians med britterna mot nazityskland. Fransmännens förhandlare som hade full befogenhet avslöjade att britterna obstruerade alla förhandlingar vilket tvingade fram M/R pakten
       Alltsammans var britternas komplott från början till slut de andra var dess offer.
       Och kommunismen påtvingades ju Ryssland av samma brittiska eliter.
       Tror du på att Stalin skulle ha kunnat avskaffa kommunismen och återinföra Tsarväldet eller införa demokratisk republik om han hade velat det?

      • Men nu är du ju där igen med ditt ‘britt’ el ‘amerikanskt’, ‘franskt’ el annat bs. Läs gärna o förstå substansen i det jag försöker skriva. Aallt, rubbbet i det som står skrivet i sk ‘västerländsk’ historiebeskrivning är redan under viktig revision. ‘de’ vill iinte detta ska ske,, capice

 • Mycket bra artikel som avslöjar massmördaren Lenin!

  Detta groteska pris kunde lika gärna heta Draculapriset, till minne av den bloddrickande Vlad III Dracula, även känd som Vlad Pålspetsaren, efter hans förtjusning att spetsa människor på pålar.

  Det bästa med Lenin var att han blev uppstoppad och uppvisad.

  Ibland skulle jag önska att vissa landsförädare blev uppstoppade och uppvisade till varnagel,
  men jag är inte för våld, så det skulle räcka långt om de åtminstone blev stoppade och utvisade.

  Att dela ut och ta emot Leninpriset tar verkligen priset!

  • Lenins jordiska kvarlevor ligger där och bokstavligen möglar. Inte ens den mest fåfänge önskar väl ett eftermäle i form av att få sin hud preparerad uppspänt på ett hönsnät vars innandöme utgörs av träull. Mina kunskaper och intresse för aktuellt hantverk är bristfälliga som synes, men jag kan tycka att Lenins fortsättning i det jordiska var passande.

   Apropå Dracula – sedan C19-tokigheterna kom på tapeten har David Icke dykt upp i informationsflödet på t.ex. Youtube. Jag har inte varit intresserad förrän jag lyssnade på ett par intervjuer med karln rörande plandemin. Det ena ledde till det andra och jag fick tag i en bok av honom (Fantomjaget). Har skummat genom vissa delar. Han har intressant andlig kunskap som inte är unik, men jag har svårt att ta mig till teorier om reptiler som en härskarart. Hur som helst menar Icke att flera representanter i brittiska kungahuset bär på dessa reptilers blod, bl.a. prins Charles, som även skulle vara släkt med Dracula. Dessa reptiler livnär sig (bl.a.?) på att dricka människoblod, enligt Icke.
   Låter väl fantasifullt för min smak, men däremot är teorin om att vissa släkter, oavsett om de är reptiler eller skumt folk i största allmänhet, lyckats befästa maktpositioner genom århundradena. En hel del pusselbitar i det historiska skeendet faller då på plats, men det utvecklar jag inte här och Erik Forsman författat artiklar om det här på NW.

 • Vill inte försvara Lenin men påpeka att Lenin var blott och bart ett verktyg och en mellanhand för det brittiska imperiets aristokratiska imperialister. Lenin var inneboende hos en av dem. Socialismen och kommunismen i alla dess shatteringar går tillbaka till britternas geopolitiska hjärnor.
  Bolshevismen påtvingades Ryssland och Maoismen påtvingades Kina av samma gäng associerade med Pilgrim Society. Det sällskapet tog dessutom totalt över kontrollen av Usa från början av 1900-talet och manipulerade så att Usas befolkning avsiktligt fördummades.
  Och det blir inte bättre av att även Kuba och Nicaragua påtvingades kommunismen av dessa anglofila kretsar i USA som även låg bakom MI5 MI6 och CIA. Samt hela den förljugna västmassmedia.
  Ni som är kritiska mot vänsterkrafter och vänsterkrafterna själva tävlar om att mest effektivt dölja dessa fakta.

  • PG, du som vet så mycket, vad har du att säga om Katolska kyrkans roll, när det gäller kommunismens massmördande i Ryssland, i Kina, i Kambodja,
   i Korea, i Vietnam, i Syd- och Mellanamerika – exempelvis?

   Kanske har du en blind fläck i ditt synfält, eller är det skygglappar, eller…?

   Skulle uppskatta om du denna gång svarar på ännu en rätt enkelt ställd, men samtidigt uppfordrande fråga!

   Så många gånger har ditt enda svar, när det kommit till Katolska kyrkan, varit största möjliga tyssssstnad…

   • Svara också gärna på vilken roll Katolska kyrkan hade i massmördandet av människor i kommunismens tvilling, fascismen, i Kroatien under Ante Pavelić, i Tyskland under Adolf H., i Spanien under Francisco Franco, exempelvis !

    • Som de bl.a. mördade ortodoxa präster i Ryssland så hade det ju rituella inslag i sin medeltida grymhet. Mycket likt hur de betedde sig i Kroatien och där var Katolska präster delaktiga i slakten.

     Det är så här den kyrkan genom historien har straffat vad den ser som kättare. Det är ju lite ur det här perspektivet det obegripliga blir begripligt även om de verkligen är svårt att förstå.

     • Ja, precis! Slaktandet i både Ryssland och Kroatien finns mycket väldokumenterat i böcker och dokumentärfilmer.

      Författaren och regissören Jüri Lina har i sin bok “Under skorpionens tecken” och i följande dokumentärfilm (som är på svenska, trots att den har en engelsk titel) utförligt redogjort för avrättningsmetoderna under Ryska revolutionen och det efterföljande kommuniststyret:
      https://www.youtube.com/watch?v=oIuW-vNQsQI&t=2847s

      Det är metoder att plåga livet ur medmänniskor som är ofattbart grymma för vanliga människor och som använts århundradena igenom i inkvisitionen. De som beordrar detta och verkställer det ursäktar sig med att utföra något “heligt” och att människorna de plågar inte är medmänniskor. De ljuger inför sig själva!

      Just dessa väl dokumenterade sätt att döda finns inskrivna i Jesuitordens fjärde ed med introduktion:
      https://www.moor4igws.org/uploads/3/4/4/2/34429976/1533_jesuit_oath.pdf

       

      • Jag har läst den och en annan bok av Lina.

       Apropå böcker. Använder du sökmotorn “libgen” för litteratur och vetenskapliga artiklar?

      • Tack för detta tips!

       Det verkar vara väldigt intressant.

       Men Wikipedia skriver om Library Genisis:

       Sedan 2020 är hemsidan “blockerad” efter ett beslut från Patent- och marknadsdomstolen i mål PMT 13284-18 efter påtryckningar från Elsevier [4][5][6] Sidan är dock fortfarande tillgänglig via flertalet ännu ej blockerade URL-länkar och via parallella tjänster…”

       Så det finns tydligen krafter som tar hjälp av en domstol för att stoppa detta informations-flöde till folket.

      • Tack för detta tips!

       Det verkar vara väldigt intressant.

       Men Wikipedia skriver om Library Genisis:

       “Sedan 2020 är hemsidan “blockerad” efter ett beslut från Patent- och marknadsdomstolen i mål PMT 13284-18 efter påtryckningar från Elsevier. Sidan är dock fortfarande tillgänglig via flertalet ännu ej blockerade URL-länkar och via parallella tjänster…”

       Så det finns tydligen krafter som tar hjälp av en domstol för att stoppa detta informations-flöde till folket.

      • För tillfället fungerar “libgen” bra med landssuffixet “is”, men det finns flera olika speglar. Sen kan du även testa “pdfdrive” med suffixet “com”.

       Den mesta litteraturen är på engelska och det är ju ett av språken med mycket intressanta böcker. Men det finns nog även en hel del på tyska. Svenska not so much.

       Om du laddade ned Brave-browser så kan du i den öppna en flik i Tor-nätverket. Blir lite som livrem och hängslen.

      • Angående libgen.

       Klicka på titellänken i din sökning.

       Ny sida – Klicka titellänken längst upp.

       Ny sida – Get…

  • ‘lenin” var iinte ett instrument för britterna, utan ett instrument för ‘the square’, ‘the ‘city, ‘the crown’, o det har öht inget o göra med ‘kjyngafjamiljen’.. ‘de’ är sitt eget ‘land’ var ‘de’ än slår ned sina parasitiska pålar,,,capice

   • Det brittiska kungahuset, liksom många andra kungahus, adelsfamiljer och mäktiga släkter är mycket nära lierade med Katolska kyrkan.

    I följande rikt illustrerade föredrag ser vi drottning Elisabeth posera i den dräkt som bärs av medlemmar av den synnerligen elitära katolska riddarorden Knights of Malta (efter lite drygt 50 minuter):
    https://www.youtube.com/watch?v=S5lR9X0hG8I&t=4623s

    Kungahusen, högadeln och mäktiga familjer är även väl representerade på Bilderbergmötena och i Committee of 300.

    Här är mycket intressant information, skriven av fil.dr. Pia Hellertz, om Committee of 300, det inofficiella världsparlamentet, där svenske kungen, Carl Bildt, Jacob Wallenberg och Stefan Ingves ingår:
    http://www.piahellertz.com/Historien_om_Committee_of_300.pdf

    Den förre Sovjetledaren Michail Sergejewitsch Gorbatschow är medlem i såväl den likaledes enormt mäktiga organisationen Pilgrim Society, som PG nämner ovan, som Committee of 300.

    • Såja, nu börjar vi resonera på riktigt. Dock jag säger igen, iinget har med några organisationer att göra. De är bara utskott fr huvudparasiten, samtliga. Ex är ‘katolska kyrkan’ bara så ‘mäktig’ som den tillåts vara

   • Du underskattar betydelsen av ideer som den intellektuella eliten utvecklar med hjälp av en betydande beläsenhet där det brittiska imperiets intellektuella eliter använde ingående studier av Romarriket mfl imperier för att tillämpa själva. Det tillämpades i allt deras intrigerande som vanligen går historikerna helt förbi och gör historievetenskapen till desinformation.
    Finansvärlden är en symbiotisk del av det inte dess idespruta. City’s separata legala status är en viktig förutsättning för att köra över folkviljan men City kör inte över det övre samhällskiktet.
    Och den typen av symbios lär ha varit ett stående inslag sen före Rom.

    • Hehe, jag läser din replik en gång till o tycker den är än mer lustig än förra gången jag kollade in. ‘the city är the square med näste, ‘de’ står över ‘allt’ tror ‘de’,, ‘de’ äär ‘det övre samhellsskiktet’, emedan vi flesta tror att det mesta sker av en ‘slump. Därför tyvärr kan det som sker, ske. Men..

  • Men gör då inte det, försvarar honom, vad menar du att han ‘bara’ var ett redskap. Han, trotsky o alla de andra slaktarna var instrumentella i att förstöra Ryssland. Ryssland var på väg uppåt, gällande industriprodukt, reformer etc. Detta fick inte ske för ‘dem’ och ‘de’ hittade därför användbara idioter (även om de inte var direkt ‘idioter’ så var de iallafall extremt hämndlystna, hatiska o brutala (däri låg användbarheten) i de sk bolsjevikerna. Bla uttryckte de att när Europa är erövrat ska vi göra det till ett slavläger för vita. Vi vet vad som hände i konc o dödslägren gulag med 10milj mördade. Men allt detta kände du naturligtvis till. Samt att trotsky bodde i newyork, finansierad av ‘de'(the square o wallstreet). Läs Anthony Sutton, Eustace Mullins (on fed). Men det är kanske oxå smörja

   • I både Frankrike Tyskland Ryssland Kina och Usa fanns reformatörer som var kan man säga ansvarskännande nationalister. I Frankrike och Usa och Tyskland tidigare och i Ryssland och Kina lite senare. Samtliga utmanövrerades av britterna. Men dessutom utmanövrerade britterna även judarna genom att dels använda en handfull av dem som revolutionärer och aktivister vilket givetvis väckte viss indignation men också genom att uppmuntra naziliknande stämningar emot dom. Detta sistnämnda tiger alla historiker ihjäl men det hände bevisligen och det var en intellektuell elit som låg bakom.
    Så britterna underminerade alla sina rivaler.
    Ingen annan gjorde ngt liknande.
    All kommunism radikalism all ism framkallades av britterna. Deras aristokratiska imperialister var tongivande bakom all socialism.
    Lenin och de andra var definitivt deras verktyg och Lenin hade troligen inte valt att avrätta Tsaren och hans arvtagare och att sänka den egna flottan om inte britterna hade begärt det i utbyte mot att låta bli att hjälpa de vita armeerna vilket britterna uppfyllde.
    Nikolai Starikov är en patriot med traditionella värderingar men han hatar inte Lenin och Stalin utan försöker ge en balanserad bild. Jag litar på såna historiker men inte på typiska västkommenterares hatiska påståenden.
    Suvorov och andra ser ju att Stalin var förberedd men inte exakt varför. Britterna manipulerade utomordentligt förrädiskt både Tyskland och Sovjet.

    • Enligt wikipedia fick Lenin pengar från tyskland.

     Lite nedkortad text ur länk nedan

     Trots detta råder det inget tvivel om att resan företogs med tyska Utrikesdepartementets och rikskanslerns uttryckliga stöd, och enligt många forskare fick Lenin betydande ekonomiskt stöd av tyskarna under hela år 1917, även efter att hans parti gripit makten. Exakt på vilka vägar detta stöd förmedlades och vilka belopp det handlade om är oklart. En hemlig tysk UD-rapport till kejsar Wilhelm II vintern 1918 talar om “en ständig ström av penningmedel” till revolutionära grupper i Ryssland, och inget annat parti tycks ha mottagit något betydande tyskt stöd. Pearson anser dessutom att mycket tyder på att Lenin hade underrättelsekanaler till Berlin och därmed kunde få förvarning om tyska offensiver på östfronten.”

     https://sv.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Lenin

     Kan kopplingen bero på att brittiska kungahuset egentligen är tyskar som bytte namn 1917?

     Windsor .
     https://sv.wikipedia.org/wiki/Huset_Windsor

  • Men gör då inte det, försvarar lenin. Vad menar du med att han ‘bara’ var ett redskap. lenin, trotsky o de andra hämndlystna, brutala lustmördarna var användbara idioter för ‘dem’. bolsjevikerna gick villigligen the squares (iinte britternas) o wallstreets (iinte amerikanernas) ärenden. trotsky bodde i newyork o finansierades bl a av schiff, morgans mfl. ‘de’ skulle till varje pris förstöra Rysland som var på väg upp industriellt o reformmässigt. På samma sätt som ‘de’ försökte förstöra Tyskland. bolsjevikerna sa att när vi erövrat Europa ska vi göra det till ett slavläger för vita. Vi känner till gulag med 10milj mördade

  • Newsvoice, får man inte skriva om vissa saker trots man håller sig inom moralens och etiken ramar. Eller har jag missuppfattat det och det är ett godkännande som ska inväntas..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *