Är barnmorskekrisen kopplad till covidskandalen?

publicerad 8 november 2021
- av Gästskribent
Johan Dittlén, selfie

[wordpay_hide_paywall]

Är barnmorskekrisen kopplad till covidskandalen? - Johan Dittlén, selfie
Johan Dittlén, selfie

DEBATT. Till hur stor del har barnmorskekrisen spätts på av hysterin och spelet kring covid? Mängder av olika åtgärder under ”pandemin” har lett till extra belastning och kapacitetsnedsättning inom vården.

Några exempel, som alla är baserade på otvetydig logik, vetenskap och erfarenhet:

  • PCR-tester som felaktigt tar symptomfri personal ur tjänst, då sådana tester ej kan visa om någon är smittsam (FHM med flera), och symtomfria ej sprider smitta (enligt studie och smittspårning på 10 miljoner individer).
  • Manin med att PCR-testa de som är utan allvarliga symtom, ja till och med symptomfria, tar vårdens resurser och pengar.
  • Överanvändande av smittskyddsutrustning, t ex skyddskläder, munskydd, visir, som ska hämtas, tas på, är tärande att bära, ska tas av och avfallshanteras noga, vilket tar tid och ork från vårdpersonalen.
  • Personal som inte kan arbeta pga vaccinbiverkningar, och tänk då på att covidvaccinen fått en ENORM mängd anmälningar om biverkningar, och att långt ifrån alla biverkningar anmäls.
  • En onödigt stor vårdskuld som ska tas igen.
  • Ignorerandet och mörkandet av covidavhjälpande metoder som t ex D-vitamin, ivermektin, inhalation av kolloidalt silver.
  • Flytt av naturligt covidimmun personal, som är den absolut mest smittskyddssäkra, bort från riskgrupper, och istället flyttar man fram covidvaccinerad personal som inte alls är smittskyddssäker,

Samma beslutsfattare, som genom ovanstående förvärrat situationen, är satta att lösa den och de flesta journalister går deras ärenden. Någon solid politisk opposition finns inte i detta sammanhang. Så vänta er ingen lösning snart.

Nej, covidvaccinerna har inte underlättat på något sätt. Detta är tydligt bland annat genom mängder av statistiska analyser runt om i världen, inte minst hos experten Ann-Cathrin Engwall och hennes make Bo, matematiker och analytiker. Se deras inlägg om detta på Facebook. Alltså har även covidvaccinationerna utgjort en nettobelastning på vården – kapacitet och pengar som kunde gjort nytta.

Fruktansvärt för alla er som drabbas. Vi är några ”idioter och foliehattar” som på olika sätt kämpar i motvinden och som vi hoppas blir fler.

Text: Johan Dittlén