Stora verksamheter investerar i kryptovalutor

publicerad 25 november 2021
- Gästskribent
Kryptovalutor. Foto: Executium Licens: Unsplash
Kryptovalutor. Foto: Executium Licens: Unsplash
Kryptovalutor. Foto: Executium Licens: Unsplash

Vi kan se att fler och fler stora företag och verksamheter investera i kryptovalutor. Vi kan till exempel se Apples VD Tim Cook har investerat en stor del av sina egna tillgångar i kryptovalutor.

Enligt en intervju under New York Times digitala konferens, förklarade Tim Cook att trots sin investering finns det inga direkta planer för Apple att börja erbjuda digitala valutor som en accepterad betalningsmetod, men det betyder att det aldrig kommer hända. I intervjun förklarar han hur intressant NFT tokens är (non-fungible token), men att det kommer ta en stund innan dess teknik kommer bli känd hos allmänheten.

Under den senaste tiden har många kritiker fått upp sina ögon för kryptovalutor och hur enorma mängder energi som krävs för att kunna skapa virtuella valutor som Bitcoin och många andra. Kritiker förklarar att kryptovalutor ökar klimatkrisen, en fråga som många människor idag försöker förbättra. Detta handlar mest om skapandet av nya kryptovalutor – och inte själva investeringen. Vi får se hur denna fråga utvecklas i framtiden och om det finns någon speciell lösning på problemet.

Några andra stora verksamheter som valt att investera i Bitcoin är elbil företaget Tesla. För några månader sedan valde Elon Musk att investera enorma summor i Bitcoins, något som påverkade dess marknadsvärde. Även Peter Thiel, som är medgrundare för PayPal och Palantir, investerade i Bitcoins men förklarade även hur han hade under-investerat i valutan och att han önskade att han hade investerat mer. En annat stort namn som valt att hoppa in i resan inom kryptovalutor är medgrundaren Jack Dorsey.

Idag kan vi se att flera verksamheter redan accepterar Bitcoins som betalningsmetod. Microsoft, Overstock, Home Depot, Namecheap, Starbucks, Whole Foods, NewEgg, Tesla, Loli och Fold App är några av dessa. Om nu stora företag och verksamheter börjar acceptera och själva investera i kryptovalutor, är det oftast ett starkt tecken att valutan är värd att investera i och ingenting man bör vända blicken från. Kryptovalutor kommer helt klart fortsätta att växa och ju mer känt det blir för allmänheten, desto högre kommer dess värde öka. Missa inte detta tåg!

Olika sätt att investera i kryptovalutor

Det finns flera sätt att investera, sälja och köpa kryptovalutor. Handelsplattformar som Bitcoin Prime kan hjälpa en att börja resan. Att läsa igenom en Bitcoin Prime recension är således alltid smart om du är nybörjare inom kryptovalutor, för att se hur systemet och plattformen fungerar. Ju mer information du har om hur Bitcoins fungerar och liknande digitala valutor – desto bättre val kommer du göra när du väljer att investera och vilken slags kryptovaluta som är värd att köpa.

Du kan själv välja att investera på kort sikt eller på lång sikt, vilket är en personlig fråga och beror även på hur mycket tid och energi du kan lägga på investeringen. Vi rekommenderar att du startar smått och sedan tar du dig uppåt långsamt och säkert, vilket är den investering som kommer vara mest “säker” för dina tillgångar. Kryptovalutor är en högriskinvestering. Priset på digitala valutor kan ändras väldigt snabbt och därför behöver man vara aktiv gällande vad som händer på marknaden.

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Kom ihåg att krypto är etablissemangets nästa ekonomiska system. Där allt kan spåras exakt hur mycket, vilken tid och mängd. Med argumentet att döda svarta marknaden och skattesmitare.

    Men som vi vet i slutet av civilisationer blir de i maktens korridorer helt korrumperade och maktgalna och hela samhället och länder kollapsar. Det är det vi vittnar idag över hela planeten.

    Detta är vad vi människor har skapat genom tusentals år och nu får vi tillbaka det vi har skapat och undvikit att läka. Bara att klappa dig på axeln om du älskar att hata eller håller andra lågt vibrerande känslor aktiva istället för att läka dom.

    • Krypto är inte det nästa systemet utan det nuvarande, transaktioner sker digitalt med en knapptryckning. Bitcoin är ingen höjdare utan ett kontrollsystem, det finns massor av bättre alternativ. Den sk skattesmitningen är ett effektivt sätt att minska inflöde av kapital till det man kallar regeringar där korruption frodas mellan ryuggdunkare.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *