Tyskland, Ungern och Australien hotar öppet ovaccinerade

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 27 november 2021
- Christian Pavón, jurist
Tysklands hälsominister Jens Spahn, 2021. Bild: RT.com

VÄRLDEN. Den senaste tiden har flera länder dragit åt tumskruvarna mot ovaccinerade. ”Det kommer bli antingen sprutan eller döden”, säger en statsledare.

Viktor Orban premiärminister i Ungern sa nyligen att:

”Det kommer bli antingen sprutan eller döden.”

Detta uttalande var respons på de mest hårdnackade vaccinmoståndarna i Ungern.

Jens Spahn: I slutet av året är du antingen vaccinerad eller död

I Tyskland sa hälsoministern Jens Spahn:

ArcanumSkolan 2024

”Om vi ska uttrycka oss lite cyniskt så ska innan vintern i praktisken alla som inte tagit vaccinet antingen bli vaccinerade, vara botade eller döda.”

Dessa grova uttalanden är inte unika. I Australien har landets försvarsmakt fått order från Regeringen att transportera personer med bekräftad Covid-19 till särskilda Covid-19-läger med karantän.

Det aggressiva och direkt hotfulla tonläget emot icke vaccinerade ökar kraftigt i den offentliga debatten. Journalister, politiker och makthavare samt även influencers har under de senaste månaderna gjort utspel om att anti-vaccers utsätter andra för fara och inte bör få rätten att ta emot sjukvård.

Hoten annonseras också utan hänsyn till juridiska rättigheter som till exempel rätten till sin egen fysiska integritet och myndiga personers rätt att bestämma över sin egen kropp.

I dagsläget verkar det dock inte som vare sig etablerade medier eller höga politiska makthavare fäster särskild stor vikt vid dessa principer.

Nu återstår det bara att se om dessa åtgärder intensifieras ytterligare eller om en motreaktion från folket i massor med länder kommer kräva att restriktionerna mildras. Endast framtiden kan utvisa detta.

Text: Christian Pavón

Källor

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Jens Spahn
 • Vi har kommit till den punkten i historiens utveckling, att vi vill veta vad vi stoppar i oss. Har själv gått denna resa nu, så jag vet av erfarenhet vad ex verklig mat kontra skräpmat gör för skillnad för kroppen och här behövs ett allmänt uppvaknande…

 • Väldigt bra exempel Per!

  Att springa genom elden sägs ju funkat för mustanger på prärien men när samma urinstinkt tar över vid stallbrand blir tyvärr dessa hästar innebrända.

  Det är ledsamt att svensken nu är så primitiv och feg att man frivilligt springer in i stallet och ropar på flocken då elden bara tagit sig in i en del spiltor.

  Var försvann lärande av misstag och drift att varna familjen från dödlig fara?

  Är det ökande vaccinationsprogram som gör barnen dummare än föräldrar?

  Forskare: IQ-nivåerna har sjunkit – därför blir vi allt dummare https://www.mabra.com/psykologi/iq-nivaerna-sjunker-darfor-blir-vi-dummare/7191520

  MSB är ej den sakliga/objektiva myndighet den skall vara enl regeringsformen.

  Underrättelseofficer och frimurare skrev MSB:s rapport om konspirationsteorier
  https://newsvoice.se/2021/06/underrattelseofficer-frimurare-msb-rapport-konspirationsteorier/

 • ….Förutom att den trygghet en vaccinerad känner är falsk.

  Kan sprida smitta

  Kan bli sjuk

  Kan få allvarliga biverkningar

  Går på propagandan att sjukdomen är allvarlig

  Går med på att införa fascism.

  Men all respekt och förståelse för den som låter injicera sig, propagandan är stark och rädslan tar över.

  Det som skiljer oss åt är blott information.

 • Den tyska hälsoministern måste vara väldigt dålig på matematik.
  Om 99.8 % av de som får covid överlever så borde det vara ganska
  omöjligt att alla ovaxxade skulle vara döda.
  Han kanske vill avliva folk i någon form av koncentrationsläger ?
  Men inte ens då kommer han ha hunnit ta död på 100%
  Ovanligt korkat uttalande av någon som skall fungera som minister.

 • Jag håller helt med! Jag förstår inte varför människor inte förstår att vaccinering är nödvändig. Jag vaccinerade mig inte för att jag vill resa fritt eller besöka mitt kontor i Malmö eller inte för att jag har någon annan anledning. Jag gjorde det för att jag bryr mig om mig själv, människor runt omkring mig, min familj, mina barn. Varför är de så själviska???? Alla vill få det överstökat och återgå till det liv vi hade innan Coronavirus. Varför försöker de sabotera det?

   • Påven har väl som huvudsaklig syssla att förstöra livet för småpojkar? Pandemi och giftinjektioner bör därmed ligga utanför hans trygghetszon.

    • Välkommen in i hetluften, sådana som du behövs här i detta forum! Varken du som tagit vaccinet eller de som inte valt att ta vaccinetet är värd några nedlåtande kommentarer! Vi behöver varandra framöver, för i slutändan handlar detta inte om vaccinets vara eller icke vara, det ligger oerhört mycket djupare än så! Djupast handlar det om friheten att välja vad jag gör med en så oerhört grundläggande mänsklig rättighet; kroppen! Det är detta som vi måste inse och förstå nu!
     Mvh Mattias

  • Varken nödvändigt eller bra för hälsan. Eftersom du undrar så skall jag leverera;

   Jag avstår vaccin eftersom jag inte vet vad det innehåller.

   Jag vet inte att det är säkert.

   Jag vet inte att det fungerar.

   Det är nödgodkänt.

   Sjukdomen är att likställa med en influensa = trist men det går över.

   Jag uppskattar inte fascism.

   Jag älskar och respekterar min kropp.

   Jag tar egna beslut baserat på sunt förnuft istället för vad husse får för sig att jag bör göra.

   Att utsättas för sjukdomen naturligt ger ett bättre och längre skydd.

   Jag inser att bristen på alternativa åsikter i media är farlig, jävig och korrupt.

   Jag älskar min familj, mina nära och kära och vill inte att de ska fara illa av s.k ”vacciner” baserat på rädsla för förkylning.

   Hoppas det tänder ett ljus i mörkret för dig.

   Vänligen

   Johan

  • Du bryr dig nog mest om BigPharmas förtjänster. Vet du ingenting om vaccinens undermåliga skyddsverkan och de farliga biverkningarna? Tydligen indoktrinerad som 80% av svenskarna från statsmaktens propaganda.

   • Jag håller med dig. Tyvärr har Sverige hittills alltid handlat efter varifrån vinden blåser (Hitler-Sovjet) och nu efter USA direktiv. Svenskarna är indoktrinerade till max. Vi som är födda i öst, har redan erfarit vad totalitet innebär i praktiken. Svenska folket stor framför den. Hårdare tid väntar oss alla.

  • Gör ett IQ test så förstår du nog rätt snabbt varför du har injekterat ett experimentellt bevisat gift som enligt studier från bl.a brittiska regeringen visar att 4 gånger fler vaccinerade dör gentemot ovaccinerade, i 100 000 testgrupper 10-59 åldersgrupper. Om nu inte logik räcker som argument? Människan har ju evolverat sitt immunförsvar i hundratusentals år, om du tror att någon kan i ett labb slänga ihop en cocktail över en helg som skulle vara mer effektiv så är du ju aldeles för korkad för ditt eget bästa.

  • Hej.

   Sebastian, du vet att du inte är tvungen att vaccinera dig mot mässling? Dödligheten i mässling idag i västvärlden är ca 1-3/1 000 fall av smitta. SARS-Cov-2 är mindre än tiondelen så farligt.

   Ändå har vi inga krav på vaccinpass för mässling. Och varför kan “flyktingar” fritt resa in utan intyg, särskilt som de kommer från eller via länder med låg till obefintlig vaccinationsgrad och dessutom riskerar vara smittade av betydligt farligare sjukdomar eller bära på synnerligen farliga parasiter?

   Det är politiker som i panik känner att de /måste/ göra något, vad som helst som bestämt dessa åtgärder.

   Om det fungerar, kan de ta äran åt sig. Om det inte fungerar var det för sent ändå eller så beror det på syndabocken.

   Spikproteinet gör om det fungerar som det ska att du inte blir lika sjuk. Effekten av vaccinet sjunker mot noll inom sju månader efter andra sprutan. Den som är vaccinerad sprider smittan lika effektivt som den som inte är vaccinerad.

   Det finns ett australiensiskt vaccin kallat COVAX-19 som genomgår försök på människor just nu. Det stoppar spridning genom att hindra viruset från att föröka sig i dina slemhinnor, och skyddar mot allvarlig infektion. Förhoppningsvis går slutfasen av testningen bra, så att det kan börja spridas nästa år.

   Det handlar om genomtänkta val efter moget övervägande och riskbedömning.

   Var inte rädd. Agera med förnuft och sprid inte panik och tvedräkt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

 • Samma sak med Orban!

  “In the end, everyone will have to be vaccinated; even the anti-vaxxers will realize that they will either get vaccinated or die. So, I urge everyone to take this opportunity.”

  Det här är inte ett hot, utan ett erbjudande och en tro om vad som skall hända om du inte vaccinerar dig.

 • “Probably by the end of this winter, as is sometimes synically said, pretty much everyone in Germany will be vaccinated, cured or dead”.

  Nu kan jag inte tyska. Men fritt översatt. ” Förmodligen i slutet på denna vinter, som det ibland cyniskt sägs, kommer varenda en i Tyskland antingen vara vaccinerad, botad eller död”. Det är bara ett konstaterande av vad han tror!

  Det här var ett riktigt lågvattenmärke tyvärr. Det är stor skillnad på att säga “Ni ska vaccinera er eller dö”. Eller “de som inte vaccinerat sig kommer (förmodligen) dö”. Debatten är redan infekterad nog, och läget allvarlig tillräckligt.

  Låt inte dålig journalistik spä på det hela.

  Många trodde att något skulle hända den 9 e November. Det skulle då vara 9/11 in reverse. Cykeln skulle således slutas.

  https://www.rt.com/news/541427-variant-covid19-virus-mutant/

  Super döds mördar viruset är här, man hitta det i Botswana 11e November.
  “The first cases of B.1.1.529 were identified in Botswana from samples taken on November 11”.

  Ja om man nu är lite konspiratorisk…….

  I vilket fall lär väl hysterin nu pumpas så gott det går ur högtalarna på propagandafabriken dygnet runt. Vi vet ju inte, men förmodligen är det det hemskaste döds mördar viruset i historien…..

  Har vi hört den förut? Och lösningen är naturligtvis ännu mer tyranni, ja det har ju funkat så bra förut, suck!

  • Tack Josef att du är vaken, vad det gäller den rätta ordalydelsen. Jag mår verkligen illa av all denna infekterade debatt. Vi måste som ovaxxade och vaxxade resa oss gemensamt upp mot denna tyranni…

   • Om du mår dåligt finns där motmedel mot detta. Men faktum är att man skapar själv sina emotioner, därför ägna mer energi åt positiviteter än negativiteter. Studier av nyttigt görande ökar ens förmåga att klara sig mot allt BS, som regnar över en. Det finns numera energiterapier som klarar tunga emotioner också.

  • -“Vaccinera er eller dö?” Vaccinera er och dö vore väl mer korrekt. Studierna börjar rulla in, svårt att se någon leva längre än 2 år av dom om som injekterat detta i sig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *