Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Tyskland, Ungern och Australien hotar öppet ovaccinerade

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 27 november 2021
- Christian Pavón, jurist
Tysklands hälsominister Jens Spahn, 2021. Bild: RT.com

VÄRLDEN. Den senaste tiden har flera länder dragit åt tumskruvarna mot ovaccinerade. ”Det kommer bli antingen sprutan eller döden”, säger en statsledare.

Viktor Orban premiärminister i Ungern sa nyligen att:

”Det kommer bli antingen sprutan eller döden.”

Detta uttalande var respons på de mest hårdnackade vaccinmoståndarna i Ungern.

Jens Spahn: I slutet av året är du antingen vaccinerad eller död

I Tyskland sa hälsoministern Jens Spahn:

”Om vi ska uttrycka oss lite cyniskt så ska innan vintern i praktisken alla som inte tagit vaccinet antingen bli vaccinerade, vara botade eller döda.”

Dessa grova uttalanden är inte unika. I Australien har landets försvarsmakt fått order från Regeringen att transportera personer med bekräftad Covid-19 till särskilda Covid-19-läger med karantän.

Det aggressiva och direkt hotfulla tonläget emot icke vaccinerade ökar kraftigt i den offentliga debatten. Journalister, politiker och makthavare samt även influencers har under de senaste månaderna gjort utspel om att anti-vaccers utsätter andra för fara och inte bör få rätten att ta emot sjukvård.

Hoten annonseras också utan hänsyn till juridiska rättigheter som till exempel rätten till sin egen fysiska integritet och myndiga personers rätt att bestämma över sin egen kropp.

I dagsläget verkar det dock inte som vare sig etablerade medier eller höga politiska makthavare fäster särskild stor vikt vid dessa principer.

Nu återstår det bara att se om dessa åtgärder intensifieras ytterligare eller om en motreaktion från folket i massor med länder kommer kräva att restriktionerna mildras. Endast framtiden kan utvisa detta.

Text: Christian Pavón

Källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Jens Spahn