SIDA-bistånden och krigen – Vapenexport från den humanitära stormakten Sverige

publicerad 29 december 2021
- Gästskribent

ANALYS. Det här min andra research och den handlar om SIDA och våra politiker som i decennier sänt enorma summor till människor i nöd, under flaggan ”Sverige den humanitära stormakten”, men jag skildrar det från ett annat perspektiv.

Videon visar förljugenheten i svensk biståndspolitik och om hur politikerna förskingrat våra skattepengar. Researchen skildrar krigen och den svenska vapenindustrin. Den visar hur staten och kapitalet går hand i hand och hur det svenska systemet ruttnar inifrån. Jag har främst utgått utifrån vanlig media och organisationer.

Så vem är jag: Elena en helt vanlig medborgare som har fått nog!

Text: Elena Malmefeldt


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq