3 möjligheter när du ska låna pengar billigt

publicerad 10 januari 2022
- Gästskribent
Låna pengar billigt. Foto: Micheile Licens: Unsplash
Låna pengar billigt. Foto: Micheile Licens: Unsplash
Låna pengar billigt. Foto: Micheile Licens: Unsplash

Här har vi listat 3 möjligheter till att låna pengar billigt samt vad du ska tänka på. Ibland räcker inte pengarna till och då kan det vara gynnsamt med någon som kan gå i god för en. Om inte någon finns i hemmet som kan hjälpa en finns det lyckligtvis flertalet olika företag i Sverige som kan hjälpa en.

1. Få det där lilla extra i tillvaron som du längtat efter genom att låna pengar

Ett klassiskt privatlån kan ge dig möjligheten att ta den där resan du länge tänkt på, alternativt köpa en ny bil eller dylikt. Idag finns det inga specifika krav på vad lånet måste gå till, men du ska informera om vilket syfte lånet har. Det finns mycket information på https://kreditval.se/. Du väljer helt enkelt. Ibland kommer livet emellan och prioriteringslistan på nöjet blir aldrig av. Då öppnar ett lån nya möjligheter. 

2. Spara pengar genom att samla dina lån. 

För vissa mer användbart än för andra. När du har flera mindre lån och kostsamma krediter är denna punkten som mest användbar. Det kan vara klokt att ansöka om ett så kallat samlingslån till ett företag som i sin tur jämför och redovisar vilken långivare som kan ge just dig den ytterst bästa räntan. Redan här sparar du dyrbar tid och förhoppningsvis pengar. Din kreditvärdighet behöver heller inte påverkas negativt av detta. I slutändan för man ihop smålån till ett större lån som ofta resulterar i lägre ränta. Det ger i sin tur ger en mer pengar över i plånboken varje månad. 

3. Köpa eller renovera bostaden. 

Många vill utöka sin bostadsyta eller köpa sig en ny bostad. Bostadspriserna har gått upp ganska kraftigt de senaste åren enligt Svensk Fastighetsförmedling. Det gäller att hänga med och de allra flesta behöver faktiskt låna pengar till sin bostad. Det är ett av de vanligaste lånen att ta i Sverige. Enkelt beskrivet är det bara att skicka in en ansökan och sen få ett erbjudande av banken. Det finns företag som kan hjälpa dig att jämföra flera bankers erbjudande när du ska låna pengar, men det är upp till var och en om man vill använda sig av sådana tjänster.

Viktigt att tänka på är att banker och långivare kan erbjuda en olika typer av räntor och regler för att göra sin egna så kallade riskbedömning om du ska låna pengar. Jämför därför kritiskt flera långivare innan du sätter ihop en ansökan om lån. Varje gång en kreditupplysning görs av långivare sänks ens kreditvärdighet, vilket riskerar att resultera i sämre lånevillkor när man väl beviljats ett lån.

Extern skribent

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *