Bill Gates planerar för värre pandemier i framtiden – Kräver miljarder dollar

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 20 januari 2022
- NewsVoice redaktion
Bill Gates, 29 jan 2021. Foto: eget verk via MSNBC
Bill Gates, 29 jan 2021. Foto: eget verk via MSNBC
Bill Gates, 29 jan 2021. Foto: eget verk via MSNBC

NÄSTA PANDEMI. Bill Gates kräver massiva statliga investeringar för att förbereda för potentiella virusutbrott som kan vara dödligare än Covid-19. Gates uppmanar därför regeringar att ge miljarder för att ta itu med framtida patogener och för att öka vaccintillgången.

Bill Gates sa att även om omikron- och deltavarianterna av coronavirus var några av de mest transmissiva virus som vi någonsin sett, kan världen få möta en patogen som orsakar en mycket högre andel dödsfall eller allvarlig sjukdom.

Microsofts grundare tillkännagav ett nytt löfte på 150 miljoner dollar från Bill och Melinda Gates Foundation till Coalition for Epidemic Preparedness Innovations (CEPI).

Gates sa att de två stora finansiärerna av vaccinutveckling under Covid-19-pandemin var CEPI och den amerikanska regeringen, samt att det var “modiga” att sätta pengar på spel för att skapa breda portföljer, men han säger också att mer behöver göras för att öka utbudet för att vaccinera världen.

“It was at-risk money that caused the trials to take place. So there was a huge global benefit. We’re all a lot smarter now. And we need more capacity for the next time”.

Han tillade att mycket av innovationerna för att förbereda sig för en framtida pandemi också skulle kunna vara användbara för att ta itu med befintliga globala hälsoproblem, till exempel genom att skapa ett vaccin mot HIV och bättre vaccin mot tuberkulos och malaria.

Video: Bill Gates Warns The “Next Pandemic” Is Coming After Covid-19 (29 jan. 2021)

Bill Gates beskrev hur CEPI bildades för fem år sedan efter ebolaepidemin 2014-2015.

“Vi var då och vi lever nu i vad jag tror är en era av vanligare och mer komplexa epidemier och pandemier”.

Text: NewsVoice | Källor: RT och Financial Times

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Bill Gates