Stora och våldsamma demonstrationer mot coronarestriktioner i Lettland

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 19 januari 2022
- Christian Pavón, jurist

VÄRLDEN. Under senaste tiden i Lettland har stora demonstationer skett emot regeringens massiva Coronarestriktioner. Vid tidpunkten för Lucia den 13 december samlade sig hundratusentals Letter för att demonstrera i Riga och demonstranterna var så många och så intensiva att kravallpolisen var tvungen att vika undan efter att demonstranterna började slåss med polisen.

Text: Christian Pavón

Dessa demonstrationer har skett som en direkt reaktion emot allt hårdare restriktioner, som till exempel pass för att kunna göra i princip alla offentliga aktiviteter till utegångsförbud som avlöst varandra.

Den lettiska befolkningen tröttnade på restriktionerna och begav sig ut på gatorna för att demonstrera. Av och till har det varit många restriktioner i olika delar av Lettland med det kulminerade med en gigantisk demonstration i Riga med upp emot flera hundratusen deltagare:

Efter att ha talat med en vän vid namn Isak Nygren som bor i Lettland så fick jag reda på att restriktionerna i det landet är intensiva och kanske till och med värst i hela Europa. Isak berättade om att man inte kan vare sig gå på restaurang, krogen, bio mm utan pass och att Lettlands regering till och med har uttryckt starka hot om att tvångsvaccinera personer om de inte gör det frivilligt.

Demonstrationerna var allra mest omfattande i stadsdelen Gamla Rika vilket är Rigas motsvarighet till Stockholms Gamla Stan. Det breda folkliga missnöjet emot restriktionerna och hot om ännu fler frihetskränkande åtgärder har inte gått att undgå i Lettland.

Text: Christian Pavón


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Lettland
 • Letterna vet ju hur det är att leva under totalitär diktatur och bränt barn skyr elden. I andra änden av skalan finns den svenska halvlobotomerade befolkningen med en passiviserande 200 år lång grav fredsskada.

  Via en av Max Igans videos hittade jag kanalen Plazma på Bitchute. Den här killen har via ryskspråkiga kanaler på Telegram försökt ta reda på vad som händer i Kazakstan.

  Det ser ut som befolkningen i Kazakstan tagit protester mot coronaförtryck ett steg längre eftersom snacket om höjda bränslepriser verkar vara ren bullshit. Det som tycks ha varit droppen var att bankerna började begära vaccinpass när människor skulle göra uttag från banken.

  Svårt att förstå vad de säger men man ser ju vad de gör. När ni ser vad de gör så förstår ni också Livgardets verkliga övningsobjektiv i kvarteret kring Rosenbad och riksdagen.

  KAZAKHSTAN JUST SUCCESSFULLY OVERTHREW THE GOVERNMENT: FULL CLIPS & NEWS https://www.bitchute.com/video/bPTRz8ilbvpe/

  Att MSM inte rapporterar speciellt mycket om kazakstanska coronareaktioner är väl p.g.a. oro för att dessa “reaktioner” ska få en global spridning. Men när folket väl blir förbannade så är väl sensmoralen ändå “Run Forrest, RUUUN…”.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *