Manifestationen 22 januari mot covidpass har polistillstånd

publicerad 20 januari 2022
- av Gästskribent
Polisingripande 1:a maj 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

Polisen har beviljat tillstånd för manifestation den 22 Januari 2022, meddelar Max Winter från Frihetsrörelsen. "Detta är en historisk dag, där folket och polisen står på samma sida i frågan om våra mest grundläggande rättigheter och vår frihet", skriver Winter. Folk slipper däremd att bli bortsläpade.

Efter långa förhandlingar under veckan med polisen på högsta ort har nu ett tillstånd beviljats för manifestationen den 22 Januari.

Max Winter | Pressfoto
Max Winter | Pressfoto

Frihetsrörelsen har tidigare inte valt att ansöka om tillstånd, då den tidigare pandemilagen gjort det omöjligt att få godkänt. Detta har lätt till otäcka scener där bland annat pensionärer blivit bortförda av poliser med gasmask, men även konsekvenser för arrangörerna.

Att myndigheterna och folket står på samma sida i denna fråga, som baseras på att grundlagen följs, alltså vår rätt att demonstrera vår åsikt, är ett steg framåt.

Vi vill nu skapa enighet på alla plan det går säger Max Winter som upplever att opinionen håller på att vända och att vi står inför en stor förändring 2022.

Det finns planer på att gå ut med en GoFoundMe-kampanj för att täcka de viten som nu förvaltningsrätten valt att kräva in för de tidigare arrangerade sammankomsterna under det gångna året 2021.

Text: Max Winter | Bild: Polisingripande 1:a maj 2021. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se