Bulletin kan gå i konkurs efter påstådd miljonskuld – MPRT drar in driftstödet

Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Frilansare för NewsVoice. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 97 54 18
publicerad 26 februari 2022
- Christian Pavón, jurist
Bulletin. Montage: NewsVoice. Foto på Ribbhammar: Jens Christian
Bulletin. Montage: NewsVoice. Foto på Pia Ribbhammar (mitten): Jens Christian (Fotografjenschristian.se)

MEDIA. Efter att bara ha varit aktiva i drygt 1 år kan tidningen Bulletin läggas ned efter en konflikt om en miljonskuld som de påstås haft till entreprenören Pia Ribbhammar. Myndigheten för press, radio och TV stoppar även driftstödet till Bulletin på grund av att Stockholms tingsrätt beslutat att sätta Bulletin AB i konkurs, skriver DN den 23 februari.

Pia Ribbhammar påstår att hon lånat ut en miljon som ännu inte betalats tillbaka av tidningen Bulletin. Pia är en jurist och samtidigt entreprenör som driver företaget Sweden Power Transmission Parts EFE & Co Ltd vilket är en firma som specialiserar sig på bland annat tillverkning av kopplingar och remskivor.

Tingsrätten bedömde att eftersom skulden inte betalats så skulle tidningen försättas i konkurs någonting som ledningen för tidningen Bulletin menar är ett fel beslut, dock på lite olika förvirrande grunder då Bulletins advokat Jens Tillqvist påstår att de inte haft några skulder till Pia Ribbhagen övertaget.

Bulletins grundare och en av tidningens främsta skribenter Tino Sanandaji går ut offentligt och påstår att skulden redan blivit betald och att Tingsrättens dom därmed är felaktig och bör överklagas.

Sanandaji ger en helt annan version än deras egen advokat Jens Tillqvist som förnekar att det överhuvudtaget funnits en skuld till att börja med.

NewsVoice har försökt nå Pia Ribhammar upprepade gånger, men hon har inte återkommit.

Text: Christian Pavón

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Kvitton?!
  Använder man sig inte av det och låna ut pengar utan skuldsedel verkar suspekt av en person med den typen av företag…
  Luktar skunk från alla håll och kanter…

  • bulletin (n.)
   1765, “bestyrkt officiell rapport om någon händelse, utfärdad för allmänhetens information”, från franska bulletin (1600-talet), som bygger på italienska bulletino, diminutiv av bulletta “dokument, röstsedel”, som i sin tur är en diminutiv av latinets bulla “runt föremål” (se tjur (n.2)) med motsvarighet till fornfranska -elet (se -let). För användning av bollar vid röstning, se ballot (n.).

   Ordet användes tidigare på engelska i den italienska formen (mitten av 1600-talet). Populariserades genom att de under Napoleonkrigen användes som benämning på depescher som skickades från fronten och som var avsedda för hemmapubliken (vilket ledde till det ordspråkliga uttrycket as false as a bulletin).

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *