Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

40%

40.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 23/4 kl 09:30.

Bulletin kan gå i konkurs efter påstådd miljonskuld – MPRT drar in driftstödet

Christian Pavón Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Han är frilansare och en del av NewsVoice redaktion. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 975 418
publicerad 26 februari 2022
- Christian Pavón, jurist
Bulletin. Montage: NewsVoice. Foto på Ribbhammar: Jens Christian
Bulletin. Montage: NewsVoice. Foto på Pia Ribbhammar (mitten): Jens Christian (Fotografjenschristian.se)

MEDIA. Efter att bara ha varit aktiva i drygt 1 år kan tidningen Bulletin läggas ned efter en konflikt om en miljonskuld som de påstås haft till entreprenören Pia Ribbhammar. Myndigheten för press, radio och TV stoppar även driftstödet till Bulletin på grund av att Stockholms tingsrätt beslutat att sätta Bulletin AB i konkurs, skriver DN den 23 februari.

Pia Ribbhammar påstår att hon lånat ut en miljon som ännu inte betalats tillbaka av tidningen Bulletin. Pia är en jurist och samtidigt entreprenör som driver företaget Sweden Power Transmission Parts EFE & Co Ltd vilket är en firma som specialiserar sig på bland annat tillverkning av kopplingar och remskivor.

Tingsrätten bedömde att eftersom skulden inte betalats så skulle tidningen försättas i konkurs någonting som ledningen för tidningen Bulletin menar är ett fel beslut, dock på lite olika förvirrande grunder då Bulletins advokat Jens Tillqvist påstår att de inte haft några skulder till Pia Ribbhagen övertaget.

Bulletins grundare och en av tidningens främsta skribenter Tino Sanandaji går ut offentligt och påstår att skulden redan blivit betald och att Tingsrättens dom därmed är felaktig och bör överklagas.

Sanandaji ger en helt annan version än deras egen advokat Jens Tillqvist som förnekar att det överhuvudtaget funnits en skuld till att börja med.

NewsVoice har försökt nå Pia Ribhammar upprepade gånger, men hon har inte återkommit.

Text: Christian Pavón


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq