Inte fel att kunna duscha utomhus – installera en utedusch

publicerad 28 februari 2022
- Gästskribent
Installera utedusch
Duscha utomhus - installera en utedusch
Duscha utomhus – installera en utedusch

Vill du kunna duscha ute i din trädgård så är det smart att satsa på att installera en så kallad utedusch. Se även till att ha ett bra underlag samt ett utedusch insynsskydd. Fundera även på vad för slags utedusch du ska satsa på. Om det ska vara en som värms upp av solen, eller en lite mer avancerad utomhusdusch.

Installera en utedusch

Genom att installera en utedusch så kan du verkligen njuta av utelivet under sommaren. Det finns dock en del saker att tänka på då du ska installera din utedusch. Bland annat kan det vara lämpligt att bygga upp som ett trädäck att ha den vid. Det för att du ska kunna stå utan att det blir blött eller värsta fall lerigt! Du kan även satsa på att ha bra utedusch insynsskydd av något slag. Det kan vara en skärm, eller så kan du bygga upp med kakel för att få det lite lyxigare.

Tänk på detta:

  • Skapa en bottenplatta. Antingen en trätrall, betongplattor eller sten.
  • Koppa samman uteduschen med din trädgårdsslang och låt solen värma upp vattnet.
  • Komplettera gärna med snyggt duschhandtag och beslag

Förvara din dusch på rätt sätt

En utedusch är ju perfekt att ha ute, då det är sommar och varmt! Men så kommer ju den kallare årstiden. Då är det inte så bra att ha kvar din dusch ute! Du bör se till att tömma den helt och hållet från vatten samt se till att den ställs frostfritt. Du vill inte att den ska frysa till för kvarvarande vatten kan göra sönder den.

Se även till att ta hand om där du haft duschen. Har du en trätrall så kan det vara bra att sopa rent den samt se till att olja in den.

Sedan är det bara att ta fram din dusch igen när det åter igen är sommar!

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq