Nya fackförbundet Arbetstagarna utmanar LO och Socialdemokraterna

publicerad 2 februari 2022
- Gästskribent
Grupp av människor. Foto: ASDF Media. Licens: Shutterstock.com
Nya fackförbundet Arbetstagarna utmanar LO om Socialdemokraterna. Foto: ASDF Media. Licens: Shutterstock.com
Grupp av människor. Foto: ASDF Media. Licens: Shutterstock.com

Det nystartade fackförbundet Arbetstagarna vill vara ett arbetarvänligt alternativ till LO-förbunden som kategoriskt utesluter sverigedemokrater. Fackförbundet lovar på sin hemsida att medlemmarnas pengar inte ska ges till Socialdemokraterna.

Fackförbundet Arbetstagarna lanserades under januari som ett motvikt till LO. I det S-kontrollerade LO är idag över 440 000 SD-väljare medlemmar. Enligt Arbetstagarna representeras dessa inte på ett trovärdigt sätt av LO. 

Det stora antalet sverigedemokrater i LO har också resulterat i flera uppmärksammade uteslutningar av sverigedemokrater som inte följt LO-förbundens så kallade demokratiska ”värdegrund”. I slutet av januari petades stålverksarbetaren Ulf Karlström från sin lokala förtroendepost i IF Metall för att han är sverigedemokrat. Ett förtroendeuppdrag han fått av medlemmarna på arbetsplatsen SSAB i Luleå.

Arbetstagarna menar att man erbjuder samma tjänster som LO-förbunden gör fast till ett betydligt lägre pris än LO.

Som medlem får man kostnadsfri juridisk rådgivning, medlemsutbildningar och rabatt på inkomstförsäkring. Medlemsavgiften är 200 kronor oavsett vilken bransch man jobbar inom eller vilken lön man har.

Inom LO ökar månadsavgiften med lönen och en stor del av medlemmarna betalar uppåt 600 kronor per månad till det S-märkta fackförbundet.

“Det blir ju billigare när man räknar bort genustrams, lyxlägenheter, 60 miljoner till Socialdemokraterna och miljonlöner till pamparna, då behöver medlemmen inte betala 500-600 kronor per månad som man får göra i LO-förbunden. 200 kronor räcker om man fokuserar på den fackliga kärnverksamheten“, säger förbundsordförande för Arbetstagarna Rickard Dahlin.

Fram till 1991 tvångsanslöts medlemmar i LO till Socialdemokraterna. Än idag mobiliserar LO hundratusentals funktionärer för att kampanja för Socialdemokraterna varje val. Under riksdagsvalet 2022 planerar LO att skänka 50-60 miljoner kronor av medlemmarnas pengar till Socialdemokraternas valmaskineri. Detta trots att enbart 20 % av LO-medlemmarna stödjer detta.

“För mig är det helt uppenbart att Socialdemokraterna är LO:s parlamentariska gren, precis som att facket äger eller har betydande inflytande över exempelvis Coop, Fonus och Folksam så har man ett betydande inflytande även över Socialdemokraterna och vice versa. Vi vill ge alla dem som är medlemmar i LO och inte sympatiserar med att LO skänker tiotals miljoner årligen till Socialdemokraterna ett likvärdigt eller rent av bättre fackligt alternativ”, säger Rickard Dahlin.

Text: Arbetstagarna.se

För ytterligare pressfrågor, pressbilder eller intervjuer maila till info@arbetstagarna.se

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

  • Rätt tanke, lönearbetarna är inga arbetstagare. De lämnar istället ifrån sig en del av sin arbetskraft utan att anställaren ger dem något i gengäld. De är alltså de verkliga arbetsgivarna. T.ex. om en lönearbetare efter att ha arbetat fyra timmar har ersatt anställarens kostnad för honom fortsätter att arbeta ytterligare fyra timmar, då ger han bort dessa fyra timmar till anställaren och är “de facto” arbetsgivare.

  • Rätt tanke, lönearbetarna är inga arbetstagare. De lämnar istället ifrån sig en del av sin arbetskraft utan att anställaren ger dem något i gengäld. De är alltså de verkliga arbetsgivarna. T.ex. om en lönearbetare efter att ha arbetat fyra timmar har ersatt anställarens kostnad för honom fortsätter att arbeta ytterligare fyra timmar, då ger han bort dessa fyra timmar till anställaren och är “de facto” arbetsgivare.

 • Vem f..n bryr sig om ett nytt ‘fack’förbund när det sitter en hel hög med potentiella brottslingar o medhjälpare till ett Verkligt folkmord, i ‘parlamentet’, på ‘regeringskansliet’ o övr i hela den j..a byråkratin inkl det fruktansväärda sk ‘läkemedelsvrrket’ ägt av hela ‘läkemedelsindustrin’,, tvii igen. Ok, idén är bra, förträfflig egentligen därför lo o hela det korrupta ‘fackföreningsväsendet’ + självklart akademikernas, borde skrotats för länge sedan. Meen, varför kommer det nu när det borde skett för århundrade sedan, är det ytterligare ett sätt att få bort fokus från vad som de facto hänt de senaste 2 åren, så ‘vi ska glömma’, el är det the real deal pga arbetarrörelsen håller på o gå under av sin korruptionsöverfetma. Jag vill inte skylla initiativtagarna till detta för att vara 5ekolonnare, min fråga är bara allmän. Min red line är dragen med giftmordskampanjen, efterverkningarna för detta är överprioriterade.

   • Poängen med min replik är tre; att fokusera på det allra viktigaste, och det är att få bort dom som försökt mörda oss..kan det finnas något viktigare öht (dom hade lika gärna kunnat skyffla in oss i en lada o tutta fyr, för dom som genomkorrupta psykopater hade det inte spelat ngn roll måste man nog utgå ifrån.

    Att dom inte gör det, beror sannolikt på att den dödsmetoden skulle vara för uppenbar och skulle dom inte stå ut med vrålen från de som brändes inne). En andra poäng är att, när landsförstörarna är väck så kan folket börja bygga på riktigt och då handlar det inte om några futtiga hundralappar i reallöneökningar.

    Tillgångarna till det kan t ex komma via en ordnad reduktion (ej plundring) av samtliga tillgångar från dom som varit inblandade i detta, och då spelar det ingen roll om dom flyttar sina ‘rikedomar’, det spåras. De fd ‘politikerna’ kommer dito få allt beslagtaget, samt ska vi som folk kunna folkomrösta om omedelbar swexit som gör att vi inte längre behöver betala 40+ mdr per år till den notoriska ‘organisationen’.

    Poäng 3 som jag skrev var; varför kommer det nu..är det för att vi ska vara upptagna av ngt (jmf när ‘eu’ införde ‘”flytta fraam klockan en tiiimme och täänk på aatt taa uut trädgårdsmöblerna, tiill höösten ta iin möblerna och flyytta tiillbaaka klockan een timme, o sedan kan ni återgå till mello- o netflixsoffan”).

    Idén om ny sk fackföreng ,som jag skrev, är mkt bra och jag är ointresserad av att premisstänka ngn, men ingen gard kan tas ned..

 • Vem f..n bryr sig om ett nytt ‘fack’förbund när det sitter en hel hög med potentiella brottslingar o medhjälpare till ett Verkligt folkmord, i ‘parlamentet’, på ‘regeringskansliet’ o övr i hela den j..a byråkratin inkl det fruktansväärda sk ‘läkemedelsvrrket’ ägt av hela ‘läkemedelsindustrin’,, tvii igen. Ok, idén är bra, förträfflig egentligen därför lo o hela det korrupta ‘fackföreningsväsendet’ + självklart akademikernas, borde skrotats för länge sedan. Meen, varför kommer det nu när det borde skett för århundrade sedan, är det ytterligare ett sätt att få bort fokus från vad som de facto hänt de senaste 2 åren, så ‘vi ska glömma’, el är det the real deal pga arbetarrörelsen håller på o gå under av sin korruptionsöverfetma. Jag vill inte skylla initiativtagarna till detta för att vara 5ekolonnare, min fråga är bara allmän. Min red line är dragen med giftmordskampanjen, efterverkningarna för detta är överprioriterade.

   • Poängen med min replik är tre; att fokusera på det allra viktigaste, och det är att få bort dom som försökt mörda oss..kan det finnas något viktigare öht (dom hade lika gärna kunnat skyffla in oss i en lada o tutta fyr, för dom som genomkorrupta psykopater hade det inte spelat ngn roll måste man nog utgå ifrån.

    Att dom inte gör det, beror sannolikt på att den dödsmetoden skulle vara för uppenbar och skulle dom inte stå ut med vrålen från de som brändes inne). En andra poäng är att, när landsförstörarna är väck så kan folket börja bygga på riktigt och då handlar det inte om några futtiga hundralappar i reallöneökningar.

    Tillgångarna till det kan t ex komma via en ordnad reduktion (ej plundring) av samtliga tillgångar från dom som varit inblandade i detta, och då spelar det ingen roll om dom flyttar sina ‘rikedomar’, det spåras. De fd ‘politikerna’ kommer dito få allt beslagtaget, samt ska vi som folk kunna folkomrösta om omedelbar swexit som gör att vi inte längre behöver betala 40+ mdr per år till den notoriska ‘organisationen’.

    Poäng 3 som jag skrev var; varför kommer det nu..är det för att vi ska vara upptagna av ngt (jmf när ‘eu’ införde ‘”flytta fraam klockan en tiiimme och täänk på aatt taa uut trädgårdsmöblerna, tiill höösten ta iin möblerna och flyytta tiillbaaka klockan een timme, o sedan kan ni återgå till mello- o netflixsoffan”).

    Idén om ny sk fackföreng ,som jag skrev, är mkt bra och jag är ointresserad av att premisstänka ngn, men ingen gard kan tas ned..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *