Pentagons biovapenlab i Mellanöstern, Afrika och Asien – Bulgarisk dokumentär

publicerad 21 mars 2022
- av NewsVoice
Dilyana Gaytandzhieva, eget verk

KRIGSZONER. USA:s ambassad i Tbilisi var bevisligen 2018 inblandat i handeln med patogener i ett hemligt militärt program. Interna dokument läckta till den bulgariska journalisten Dilyana Gaytandzhieva involverar amerikanska vetenskapsmän och experimentella patogener på biovapenlab, allt under "diplomatisk" täckmantel.

Biovapenlab

Enligt dokumenten har Pentagon-forskare utplacerats i republiken Georgien och då haft  diplomatisk immunitet för att på biovapenlab forska på dödliga sjukdomar vid Lugar Center – Pentagons biologiska laboratorium i Georgiens huvudstad Tbilisi. Den militära anläggningen är bara ett av Pentagons många biolaboratorier i 25 länder över hela världen.

Denna undersökande dokumentär sändes ursprungligen av Al Mayadeen TV.

Documentär (YouTube) och text: Dilyana Gaytandzhieva, Dilyana.bg

Pentagons biovapenlab i Ukraina. Bild: Dilyana Gaytandzhieva
Pentagons biovapenlab i Ukraina. Bild: Dilyana Gaytandzhieva

Text: NewsVoice

Relaterat