Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Pentagons biovapenlab i Mellanöstern, Afrika och Asien – Bulgarisk dokumentär

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 21 mars 2022
- NewsVoice redaktion
Dilyana Gaytandzhieva, eget verk

KRIGSZONER. USA:s ambassad i Tbilisi var bevisligen 2018 inblandat i handeln med patogener i ett hemligt militärt program. Interna dokument läckta till den bulgariska journalisten Dilyana Gaytandzhieva involverar amerikanska vetenskapsmän och experimentella patogener på biovapenlab, allt under “diplomatisk” täckmantel.

Biovapenlab

Enligt dokumenten har Pentagon-forskare utplacerats i republiken Georgien och då haft  diplomatisk immunitet för att på biovapenlab forska på dödliga sjukdomar vid Lugar Center – Pentagons biologiska laboratorium i Georgiens huvudstad Tbilisi. Den militära anläggningen är bara ett av Pentagons många biolaboratorier i 25 länder över hela världen.

Denna undersökande dokumentär sändes ursprungligen av Al Mayadeen TV.

Documentär (YouTube) och text: Dilyana Gaytandzhieva, Dilyana.bg

Pentagons biovapenlab i Ukraina. Bild: Dilyana Gaytandzhieva
Pentagons biovapenlab i Ukraina. Bild: Dilyana Gaytandzhieva

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq