Privatpersonen Elon Musk köper Twitter för 428 miljarder kronor – “Information wants to be free”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 25 april 2022
- NewsVoice redaktion
Elon Musk, 2015 - Foto: Wikimedia Commons

MEDIA. “Jag vill göra Twitter bättre än någonsin”, säger Musk som privat kommer att äga bolaget och han tillägger: ”Yttrandefrihet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är en digital mötesplats där saker som är viktiga för mänsklighetens framtid debatteras”.

Elon Musk:

“Free speech is the bedrock of a functioning democracy, and Twitter is the digital town square where matters vital to the future of humanity are debated”

“I also want to make Twitter better than ever by enhancing the product with new features, making the algorithms open source to increase trust, defeating the spam bots, and authenticating all humans. Twitter has tremendous potential—I look forward to working with the company and the community of users to unlock it.”

Enligt pressmeddelandet betalar Musk 54,30 dollar per aktie.

Han skrev innan köpet blev hugget i sten att han hoppas att även hans värsta kritiker stannar kvar på Twitter, för det är vad yttrandefrihet handlar om.

Elon Musk om Twitter

NewsVoice kommentar

Vi på NewsVoice ser fram emot att nu slippa shadow-banning och deboosting på Twitter. Vi vill även se samma utveckling på Facebook där NewsVoice bromsas med uppskattningsvis 80%. “Information wants to be free” sa Stewart Brand redan 1984.

Text: NewsVoice


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

  • Det skall bli intressent att se om förbudet mot annonser från de organisationer som ifrågasätter människans påverkan på klimatet, vilka nyligen har blivit bannlysta, kommer att åter få finnas på twitter.

  •  ”Yttrandefrihet är grunden för en fungerande demokrati, och Twitter är en digital mötesplats där saker som är viktiga för mänsklighetens framtid debatteras”.
    Oändligt med komisk material i den menningen,kan vi få en John Cleese eller Al Bundy tillbaka och göra en sketch av detta?
    Jag skulle pröjsa för att se den for sure.

  • Detta plus att SWIFT slutat att fungera tills vidare ger oss enskilda medborgare ett visst hopp om framtiden.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *