Forskare vid Berkely vill koppla upp människors medvetanden till global superhjärna

Christian Pavón (Pavon.se) är en Europarättsjurist med intresse för politik, juridik, kultur och geopolitik. Frilansare för NewsVoice. Stöd Christians arbete genom att swisha till: 0730 97 54 18
publicerad 10 april 2022
- Christian Pavón, jurist

TEKNIK. Forskare vid Berkeley University och US Institute for Molecular Manufacturing föreslår att man i framtiden ska kunna koppla ihop våra hjärnor till ett interaktivt nätverk via nanorobotar som kan fungera som ett slags internet.

Detta skulle ske genom att nanorobotarna fungerar som mottagare och sändare och via våra artärer vilka kan leda information från dessa robotar till hjärnan.

Detta skulle även i framtiden kunna leda till att man kan ladda ner information direkt till hjärnan enligt forskarna, en funktion som bland annat varit möjlig i kultfilmen Matrix där huvudpersonerna laddar ned kunskap direkt i hjärnan.


Den primära uppgiften för detta projekt skulle kunna vara att i framtiden koppla ihop våra hjärnor till ett gigantiskt nätverk av sinnen som kollektivt skulle kunna kommunicera och fatta beslut.

 

Dr Nuno Martins som är huvudupphovsman bakom denna forskning säger att denna teknik innan århundradets slut kan skapa vad han kallar för ett “internet av tankar.”

Även om denna forskning i nuläget enbart är teoretisk så öppnar den upp både intressanta och skrämmande koncept. Dr Martins nämner också att vi genom att dela tankar ska kunna utveckla empati och förståelse.

Det är dock också lätt att se en mindre positiv sida av detta och associera det med liknande fenomen som Borg-kollektivet i Star Trek, ett kollektiv av halvmaskinella varelser som delar tankar och beter sig på samma vis.

Sedan denna forskning först började nå strålkastarljuset år 2019 så har flera bolag som till exempel Facebook, eller Meta som de kallar sig idag, gått ut och sagt offentligt att de också undersöker möjligheterna kring detta. Om detta skulle visa sig möjligt så skulle det i realiteten bli som att korsa en människa med en robot.

Källa och relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • intressant. Jag noterade en kraftig förändring av mina nattaktiviteter dvs, de stoppades helt, från mitten okt 2019 fram till nu (med ett par undantag). Så nåt gör de, men självklart vågar de inte berätta vad andra känsliga personer upplevt.

 • Detta säger väl allt om personerna som är för det och kommit på det. Hur långt är det från det naturliga. Är dessa personer helt okay…eller

 • “Du behöver ingen intra-operatör eller teknik inuti människan.”
  Jo det behövs. Det går inte att kommunicera med hjärnan utan ett tekniskt gränssnitt.
  Men såna vanföreställningar som du förmedlar har andra gjort förut i årtionden. Inte avsiktligt men teknologi är för nördigt för dom flesta

  • Så länge AI inte är för smart kan det vara ett vapen för eliterna men om det verkligen blir för smart kan inte eliterna vara säkra på vilken sida AI väljer

  • Hej o hå, visst går det. Mediala personer har gjort det i århundraden. Telepati kallas det av de initierade. En naturlig funktion hos ALLT levande. Men kanske homo sapiens inte ÄR levande? Kanske bara en biologisk robot skapad av de sumeriska gudarna? I så fall blir det ju svårt. Det finns tester som bevisat detta om och om igen. Själv har jag under betryggande vetenskapliga former kunnat påverka labbmöss på ett avstånd av två mil.
   Hjärnan är bara en bioelektronisk växel mellan kroppen och dess själ (för dem som har en).

   • Om det verkligen funkar skulle det ha använts för ekonomisk vinning brukar vara en invändning. Även om mediet självt inte hade såna motiv skulle andra kunna utnyttja dem.
    Så om det funkar är det isf väldigt brusigt och otillförlitligt.

 • Förstår dina tankar o tumme upp!
  Men jag finner det som en rätt ok ide i vissa tillämpningar.
  Vi kan väl börja med att sätta lysdioder i skallen på våra politiker.
  Grön diod = tänkt själv
  Röd diod = fick hjälp att tänka

  Tips till NV
  https://rumble.com/v10btyw-peter-schiff-global-strategist-economy-headed-for-dramatic-collapse-prepare.html

  Off Topic men
  Många frågar mej var man hittar RT
  https://rumble.com/c/RTNews

  Det finns många mörka moln vid horisonten men kanske är det vad som behövs
  för att folk skall fatta att det ekonomiska system vi har idag nått vägs ände
  och att nya ekonomiska sociala strukturer för världens folk byggs. med lokalt
  engagemang.

 • kanske sammanblandningen av begreppen hjärna och medvetande blev lite olycklig?
  Medvetandet kan ju bevisligen lämna kroppen, vilket hjärnan inte kan.

 • Inte en minut försent att börja tänka på vad man tänker, vem som tänker och vem är jag, vad är självet. Vilka tankar tänker jag själv och vilka tankar och känslor triggas igång från vårt undermedvetna. Kan inte se någon annan utväg än att definiera/upptäcka sig själv 100%. Så mycket vi klarar. Prio ett varje dag.

 • Min föregående kommentar var en reaktion på den tekniska beskrivningen i artikeln men jag bör tillägga att uppkopplingen av en del individers hjärnor inte är något nytt utan har pågått i årtionden med konventionell elektronisk teknologi utan några nanorobotar. En sån uppkoppling omfattar en begränsad del av individens inre men det är tex fullt möjligt att viska in i en människa respektive avlyssna en människas inre mumlande som åtföljer en människas tankar. Det dataflödet hanteras av superdatorer via radiolänk och har utvecklats av Usas försvarsmakt sen 60-talet.
  I superdatorerna kan årtionden av data från såna individer finnas sparat och ökar precisionen i analysen så att gamla tankar kan hämtas fram från dataminnen och påverka individen och underlätta för att tolka individens tankar. Avancerade dataprogram kan hantera dataflöden som, i sig, egentligen inte är klart uttydbara. 1995 berättade en amerikansk juridikprofessor om hur omfattande den forskningen var även om han inte preciserade hur det rent tekniskt gick till.

 • Det dokument dom hänvisar till påpekar att dom inte ännu har någon realistisk teknisk lösning. Vare sig med hårdvara eller nödvändig bandbredd. Om dom skulle lyckas en liten smula kommer det att kräva nån sorts elektronikhjälm.
  Det som eliterna drömmer om är lättare att förverkliga med konstgjorda varelser.

 • Den här vidriga forskningen ingår i ett enormt högmodigt och destruktivt projekt som förs fram av World Economic Forum.

  Här kan vi lyssna på vad en av deras ledande ideologer har för planer för mänskligheten och skapelsen:

  https://www.youtube.com/watch?v=hL9uk4hKyg4

  (Will the Future Be Human? – Yuval Noah Harari)

  • ta gärna reda på vad som pågår bortom den lokala makteliten … du kan styra och slå ihjäl kroppen, men inte själen (gäller bara dem som har en själ).

 • Usch! Det får mig att tänka på boken ”En levande själ” av P.C. Jersild. Inte riktigt samma sak men också otäckt.

  • Ann: Ja det har sina likheter. Började läsa den boken men klarade faktiskt inte av att fortsätta. Var så obehaglig, väldigt bra verkade den men obehaglig!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *