NewsVoice ansöker om pressackreditering för Riksdagen, FHM och Kreml

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 april 2022
- Torbjörn Sassersson
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se

MEDIA. NewsVoice redaktör ansöker nu om att få pressackreditering för att på plats eller via videolänk kunna ställa seriösa journalistiska frågor under presskonferenser i Riksdagen, Folkhälsomyndigheten och Kreml i Ryssland [samt Washington].

Anledningen till dessa ansökningar handlar om att kompensera för att massmediernas journalister sällan eller aldrig lyckas ställa seriösa frågor som folk i allmänhet förväntar sig att genuina journalister ställer.

Istället ställer dessa “journalister” mest ledande och tesdrivande frågor vilket gör dessa kommunikatörer till inget annat än policyskribenter som följer en utstakad agenda eller ett manus som direkt eller indirekt författats av ett politiskt parti, en politisk inriktning eller till och med ett storföretag eller en industri.

Den stora frågan är, vilka instanser kommer att ge mig som redaktör på NewsVoice en pressackreditering?

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024
Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Meddelande: Jag är sedan en kort tid medlem i svenska journalistförbundet och MPRT har nyligen beviljat ett förlängt utgivningsbevis för NewsVoice. Positivt.

 • Svar från FHM:

  “Tack för ditt mejl. Folkhälsomyndigheten har upphört med de regelbundna myndighetsgemensamma pressträffarna. Precis som tidigare gäller vid framtida ackreditering till myndighetens pressträffar presslegitimation utfärdad av svenska journalistförbundet: https://www.sjf.se/ – Pernilla Engström, Pressekreterare”

  Enbart journalister som är medlemmar i Journalistförbundet får alltså en eventuell framtida ackreditering.

 • Riksdagens pressekreterare anser att det saknas bevis för att jag arbetar minst heltid för media och att det är oklart att min firma som ger mig lön är ett mediabolag bakom NewsVoice. Jag måste nu bevisa vad jag arbetar med samt att mitt företag Sasser Media Lab AB som haft verksamhet inom media sedan 1997 är ett mediaproduktionsföretag.

  Det här påminner om när föreningen VoF för 15 år sedan hävdade att det saknades bevis för min fil kand-utbildning på Sthlm Universitet trots att jag har en examen som jag kunde/kan visa upp.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *