NewsVoice ansöker om pressackreditering för Riksdagen, FHM och Kreml

publicerad 2 april 2022
- av Torbjörn Sassersson red.
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se
Torbjörn Sassersson, 17 nov 2021. Pressfoto: NewsVoice.se

MEDIA. NewsVoice redaktör ansöker nu om att få pressackreditering för att på plats eller via videolänk kunna ställa seriösa journalistiska frågor under presskonferenser i Riksdagen, Folkhälsomyndigheten och Kreml i Ryssland [samt Washington].

Anledningen till dessa ansökningar handlar om att kompensera för att massmediernas journalister sällan eller aldrig lyckas ställa seriösa frågor som folk i allmänhet förväntar sig att genuina journalister ställer.

Istället ställer dessa "journalister" mest ledande och tesdrivande frågor vilket gör dessa kommunikatörer till inget annat än policyskribenter som följer en utstakad agenda eller ett manus som direkt eller indirekt författats av ett politiskt parti, en politisk inriktning eller till och med ett storföretag eller en industri.

Den stora frågan är, vilka instanser kommer att ge mig som redaktör på NewsVoice en pressackreditering?

Text: Torbjörn Sassersson