Paludan var inte ens i flera av de städer som hade islamska upplopp

publicerad 19 april 2022
- av NewsVoice
Upplopp den 15:e april 2022 i Sveaparken, Örebro. Privat foto.

SVERIGE. Rasmus Paludan som är en dansk-svensk advokat, opinionsbildare och partiordförande för partiet Stram Kurs har gjort sig känd för att bränna Koranen i protest mot Islam i Skandinavien. Det har förargat den mer militanta grupperingen av muslimer. I flera av upploppen i svenska flera städer under helgen var Paludan inte på plats. Ändå blev det våldsamma upplopp.

De senaste dagarna har våldsamheter utbrutit i flera svenska städer i samband med att Rasmus Paludan fått polisens principiella tillstånd att bränna exemplar av Koranen. Han fick tillstånd i Linköping, Norrköping, Stockholm, Örebro, Malmö och Landskrona och dessa städer har skakats av våldsamma demonstrationer.

Rasmus Paludan i Malmö i april 2022. Foto: Paludan
Rasmus Paludan i Malmö i april 2022. Foto: Paludan

Det första upploppet startade under skärtorsdagen då Paludan brände en koran i Jönköping. Samma dag skulle Paludan bränna koraner i Linköping och Norrköping, men innan han började gick vredgade muslimer till attack mot polisen. Personbilar och polisbilar sattes i brand. Människor skadades.

"I Linköping skadades flera poliser och sju personer greps misstänkta för våldsamt upplopp. I Norrköping greps två personer misstänkta för våldsamt upplopp." - Expressen

På långfredagen brände Paludan en koran i Rinkeby i västra Stockholm. Ett våldsamt upplopp bröt ut med stenkastning. Samma dag uppstod våldsamt upplopp i Örebro som en motreaktion. 12 poliser skadades.

På lördagen den 16:e april hade Paludan fått polisens tillstånd att bränna en koran i Landskrona, men demonstrationen flyttades av polisen till Malmö. I båda städerna blev det ändå våldsamt med stenkastning och bilbränder, konstaterar Expressen som följt händelseutvecklingen.

På söndagen hade Paludan planerat att bränna Koranen i både Linköping och Norrköping, då utan polisens  tillstånd. Han dök emellertid inte upp, men ändå uppstod våldsamma upplopp i både Navestad och Skäggetorp. Tre personer skadades av rikoschetter i Navestad, skriver Expressen.

Sammanfattningsvis uppstod våldsamma upplopp riktade mot främst polisen i tre städer där inte ens Rasmus Paludan fanns på plats. Trots det ger systemmedierna Paludan underförstått eller direkt skulden för allt våld i samtliga städer. Inget massmedia vill nämna att upploppen var politiskt/religiöst motiverade attacker mot det svenska samhället utförda av religionspolitiskt motiverade islamister. Våldsmännen skriker Aallahu akbar, men enligt vittnen deltog denna gång även kvinnor och barn i våldsamheterna.

Läs mer på SVT: Barn deltog i stenkastning i Rinkeby: ”Aldrig sett något liknande

Hur vet vi att våldet är religionspolitiskt motiverat?

Svaret är att Koranen brändes eller planerades att brännas. Det räcker. Koranen skrevs på 600-talet och anses av många troende muslimer vara en helig bok som inte får skändas. Blotta yttrandet om att en koran ska brännas ger militanta muslimer anledning att ta till grovt och dödligt våld. Det är naturligtvis djupt olämpligt att reta en religiös folkgrupp, men varför kan inte systemmedia yttra något om kärnproblemets natur?

Istället uppges våldet enbart vara "gängrelaterat" och Paludan kallas för högerextremist. Paludan får skulden för det svenska etablissemangets misslyckande att skydda ursvenskar, nysvenskar och utlandsfödda samt fredliga muslimer.

Text: NewsVoice

Relaterat