Folkets Radio: Den brutna kontakten med Moder Jord

4

KULTUR. Gnostikerna var antikens ledande mystiker och shamaner. De fanns bland annat i Medelhavsområdet, Egypten och delar av Mellanöstern. De har varit föremål för den mest utdragna och systematiska utrotningskampanjen i världshistorien. Enbart tack vare fyndet av urgamla skriftrullar finns nu viss kunskap om gnostikernas världsbild.

Deras insikter är ovärderliga för alla som vill orientera sig i den tid vi genomlever.

Gnostikernas varningar kastar en blixtbelysning över den teknokratiska agenda som FN och World Economic Forum har utstakat för världen.

Gnostikernas mystik lär oss hur vi slitits loss från vår ursprungliga kontakt med Gaia, den levande planeten.

John Lamb Lash
John Lamb Lash

Ciceron genom det här programmet är mytologiforskare John Lamb Lash, som har vikt en stor del av sitt liv åt att studera och begripliggöra de viktigaste budskapen i de överlevda textfragmenten. Enligt honom skulle världen ha sett väldigt annorlunda ut ifall gnostikernas kunskaper inte hade utplånats.

Text och reportage av Per Shapiro, Folkets Radio | Slutmixning: Samuel Tyskling

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Eik Forsman
17 maj 2022 kl 23:28

Intressant. Absolut. Ligger i linje med egna efterforskningar.

Å. Södergren
Å. Södergren
Gäst
3 maj 2022 kl 19:47

Bara en undring? Är inte moms på mat en skatt på att äta? Är inte en mänsklig rättighet att äta? Vad blir då skatt på mat annat än skatt på att äta.

Josef Persson
Josef Persson
Gäst
Reply to  Å. Södergren
4 maj 2022 kl 21:36

Ja kanske är det det som är kärnan i det hela? Både i din kommentar, och ovanstående mycket lyssningsvärda avsnitt där Shapiro levererar igen.

Vem “äger” oss egentligen? Moder jord, eller parasiterna, arconterna, demonerna, de oorganiska varelserna, eliten? Kalla dem vad man vill.

Klimatskatt, matskatt, och ingen äganderätt på bostäder, de skall ju beskattas till döden. Skatt på att existera som liv helt enkelt.

Vem har “rätt” att ta betalt för att du är “lev-ande”?

Suger ut allt liv, eftersom de inte har något själv…..

Fredrik Eriksson
Reply to  Josef Persson
5 maj 2022 kl 00:44

Enligt Bibelns språkbruk eller exegetiska uppvärmning är alla människor dömda till evigt fördärv. Människan beskrivs som om den vore en reptil humanoid. Från början skapad till Guds avbild men valde via synden att gå sin egen väg. Till denna bild dvs originalet, gick skapelsen ifrån dess skapare, Elohim-Gudarna skapade jordmänniskor till sin avbild.
Enbart för reproduktion.
Ett original, var och en utav oss.
Aldrig en klon men dock en avbild.
Denna smått intrikata ändring anser jag är mera rättvis mot Bibelns naturliga översättning. Ty hade vi varit skapta till Guds avbild så hade ingen utav oss syndat.
Eller fallit i onåd!

Vem är vi då skapade till och varför?
Är människan då en dualistisk, kannibalistisk egocentrerad varelse med en högt utvecklad förmåga att kallblodigt behandla de svagaste? Likt en reptil?
Ond i sitt innersta, ständigt smidande lömska planer i det tysta. Ett djup av oändligt mörker.
Det är detta djup och denna avgrund som äger dig!
Frågan är om du låter dig kontrolleras av den.