Patrik Engellau: Varför västerlandet, särskilt Sverige, hatar sig själv

publicerad 9 maj 2022
- Gästskribent
Patrik Engellau - Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Patrik Engellau - Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia Commons, CC BY 3.0
Patrik Engellau – Foto: Den Nya Välfärden, Wikimedia Commons, CC BY 3.0

OPINION. Du kanske inte ställer upp på premissen att Sverige hatar sig själv. Ok, jag skulle väl kunna tona ned anklagelsen, men är det inte något skumt med ett land som inte känner stolthet över sig själv?

Text: Patrik Engellau | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Den svenska mångkulturpolitiken bygger på tanken att alla kulturer är lika mycket värda oavsett vad de åstadkommit till nytta för medlemmarna i form av utveckling och framsteg. Att den tanken inte håller måttet kan man lätt bevisa.

Det är bara att öppna Somalia för fri invandring från Sverige och Sverige för fri invandring från Somalia och räkna antalet personer som genom röstning med fötterna meddelat sin uppfattning om de två kulturernas dragkraft.

Finns det några andra länder än Sverige där några av de mest framstående politiska ledarna – jag tänker på Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt – med förakt förklarat att Sverige inte har någon kultur annat än möjligen midsommarleken Små grodorna?

På hundra år med början under andra hälften av artonhundratalet förvandlade sig Sverige från Europas kanske fattigaste land till det kanske rikaste. Är inte det något att känna respekt för? Skulle man inte förvänta sig att Sverige fördjupade sig i analys av detta nordiska Wirtschaftswunder så att vi begrep vad vi gjorde rätt och kunde informera andra länder som inte varit så framgångsrika? Men det gör vi inte.

Vi tycker det är genant att framhålla oss själva som ett föredöme även när det är i högsta grad befogat.

Att den svenska folkgruppen inte är något att ha framgår av att lagen inte förbjuder hets mot svenskar. Lagen om hets mot folkgrupp förbjuder förföljelse och förtal av alla andra folkgrupper men ger inget skydd till svenskar som utsätts för hetsjakt.

Svenskar anses inte värda något särskilt försvar. Dem är det fritt att förolämpa. Föreställ dig en annorlunda ordning där lagarna stipulerade att inga folkgrupper fick förtalas utom romerna.

Vi vet vilka som sprider och vilka som inte sprider den där oikofobin – hatet mot hemmet. Det kommer inte från vanliga, förnuftiga människor. Det kommer från de PK-istiska eliterna som just politiker och opinionsbildare inom ledande (och för det mesta statsfinansierade) medier, människor som aldrig skulle inleda ett middagstal med tilltalsordet ”Sverigevänner!”.

Men varför väljer de PK-istiska eliterna att hacka på Sverige och svenskarna? Jag tror att det handlar om en av de naturligaste psykologiska mekanismerna i världen.

Syftet är att beröva svenskarna deras stolthet, värdighet och självkänsla så att de till slut förlorar sin motståndskraft mot den hegemoniska styrning som politikerväldet utsätter dem för.

Om man planerar, vilket politikerväldet gör, att ta 53 procent av vad skattebetalarna sliter ihop på ett år så gäller det att förebygga protester. Medborgarna får absolut inte få för sig att med Leif Östling fråga vad fan de får för pengarna.

Tvärtom ska de näpsas, tystas och tryckas ned vilket enklast åstadkoms genom en sorts avancerad mobbning som går ut på att medborgarna ska ifrågasätta sig själva och allt de håller för rätt och riktigt.

Medborgarna ska känna sig borttappade, hjälplösa och yra av alla de idéer som är överhetens officiella filosofi och samhällssyn.

Själv känner jag det som ett slag över ansiktet med en blöt skurtrasa när jag hör politikerväldets favoritdogm om alla människors lika värde. Jag vet ju av erfarenhet att tesen är en myt.

Det kan hända att Gud älskar alla människor lika mycket men likhetsteoremet gäller inte i något annat sammanhang, vare sig när det gäller inkomster eller förmåga att hoppa längd. Framför allt gäller det inte om man blandar analfabeter med läskunniga barn i skolan.

På motsvarande sätt är det med andra uppfattningar varmed överheten torterar oss.

Till exempel menar jag att Sveriges ekonomiska framgångar berodde på folkets duglighet. Vi var ett strävsamt, ärligt, sparsamt, solidariskt och plikttroget folk som genom att följa den svenska kulturens nyttiga gamla värderingar lyckades göra ett ekonomiskt underverk. Men det törs jag knappt säga ty då skrattar folk åt mig och förklarar att det var politikerna, särskilt socialdemokraterna, som byggde landet.

Mina idéer gäller inte varav följer att jag själv och alla som har samma uppfattningar är irrelevanta. Vi kan dra något gammalt över oss.

Jag behöver bara öppna morgontidningarna eller slå på televisionen för att hjärntvätten ska komma igång. Det kan handla om hur viktigt det är att barn ska få tillgång till kirurgiska könsbyten eller att mina förfäder var slavhandlare eller att det är skämmigt att gilla kött.

Syftet är att få tyst på mig och alla andra som ifrågasätter politikerväldet och PK-ideologin. Det finns många sätt att undergräva yttrandefriheten. Den metod jag här beskrivit är relativt mild, men i längden mycket effektiv om den bedrivs med beslutsamhet och utan uppehåll.

Skulle den mot förmodan inte fungera får man ta till mer resoluta metoder så som polisen gjorde när den upphävde grundlagsfästa mänskliga rättigheter för dansken Paludan som hade tänkt kalla till demonstration för att bränna en koran.

Text: Patrik Engellau | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • släpp alla normer, släpp all religion.
  Det räcker med att vi vill varandra väl och visar det i handling.
  Allt annat saknar betydelse.
  Utom för de som är galna efter egen makt och rikedom.
  Så om vi tar bort det den monetära strypsnaran så blir livet enklare.

 • Finns saker att kommentera i artikeln. Svenskar är en nordgermansk folkgrupp med en unik historia och rik kultur, se Grimbergs klassiker om svenska folkets underbara öden. Korset i fanan påminner om vårt kristna kulturarv. Mycket av detta har tyvärr tappats bort.

  Alla människor har lika värdighet inför Gud som skapade till Guds avbild. På korset försonade Kristus alla dessa med Skaparen. Den nytestamentliga uppmaningen “Låt försona er med Gud” (2 Kor 5:20) gäller människor av alla folk och stammar, utan undantag. Guds rike är ett himmelskt härlighetsrike. Men vi har en besegrad fiende som dock ännu är verksam, låt vara med en kedja; satan, ormen från avgrunden och de som följer honom.

  Sverige är ockuperat. Ockupanterna är dessa som tvingat på oss HMF-lagen och de oligarker som kontrollerar massmedia och industrin samt gett oss PK-ideologin av märket Franfurtskolan, en politisk korrekthet med marxistiska rötter. Målet är ett sataniskt rike på jorden men då är också Kristi andra tillkommelse nära, enlig Skriften.

 • Det handlar om självförnekelse och en dekadent kultur som uppmuntrar till ett självförakt som inte tillåter det egentligen så självklara försvaret av en nordeuropeiskt, eller nordisk, identitet. Så snart man ens andas dylikt så höjs ropen “främlingsfientlighet”. Det är som om det vore fult att bevaka vårt etniska arv och därmed mycket av vår identitet. Det har inte så mycket med hudfärg att göra som mentalitet. Hudfärg är en miljöanpassning. Det är inte att jämställa med att placera sitt folk på en piedestal och i högmod se ned på andra. Inte alls och det är förkastligt, men en tanke på allas lika värde behöver inte betyda att ingenting har något värde och framför allt inte vit befolkning. När sydliga folk framhåller sina traditioner hyllas dem, om ett folk tillhörande ett vitt folkslag gör det får de fulstämpel. En moralisk nedbrytning och en form av rasism. De som inte anser vita kan utsättas för rasism har ofta en nedsättande syn på mörka folkslag.

  Vad pågår egentligen? Vi matas t.ex. med reklaminslag från försäkringsbolag, målarfärg, Ikea, telefonbolag osv. där var och varannan aktör är svart eller mulatt och om par förekommer så är de av olika etnicitet. Det framstår som en manipulation där vi hjärntvättas att acceptera och tycka det är det nya normala. Att folk rör på sig och att folk blandas har alltid förekommit men när etablissemanget har en grumliga agenda där det blir en del av en kampanj så finns det anledning att reagera. Men vem vågar och hur är det ens möjligt i det infekterade klimat som råder?

  • “Vad pågår egentligen” frågar Sten B. Enkelt, my dear Watson.

   Det är en slags artilleri-förbekämpning till det som kort och gott benämns:
   WHITE GENOCIDE.

 • Jättebra artikel av Patrik Engeliau.
  Hela västvärlden i ett självförakt, men Sverige lyser som exempel.
  Ett infekterat land, en döende patient – moder Svea.

  Det är förtryck och antisocialt beteende. Svek och förakt från de som är opinionsbildare och som låtsats tillhöra de som burit dem på sina axlar.
  Rädsla för starka ärliga människor och starka nationer.
  Något som måste undermineras till varje pris. Hur skall annars en
  vettskrämd och lismande parasit kunna överleva?
  Men det fungerar bara i tider av framgång då människor blir loja och
  mindre på sin vakt. Om man nu inte lär av historien.
  Frågan är om man kan bygga något nytt parallellt utan inblandning från det gamla?
  Parasiten insisterar ju på att få fortsätta bestämma och suga ut och förtrycka.
  Det krävs stora doser av hjärntvätt och ovilja att “lukta på rosorna” för att låta ett sådant tivoli få fortsätta turnera.
  Inte undra på att sådant frenetiskt fokus läggs på ägande och stöd av media.
  En till större delen sovande befolkning som gör som de blir tillsagda och ett auktoritärt skikt som sålt sin själ (förutom några få) pga av rädsla för att förlora sin position och inkomster.
  Någon gjorde nyligen upp en lista över svenska miljardärer och vilka som var aktiva i att göra något åt situationens tillstånd. Ingen på den listan.
  Och det är monopol och girighet all over the board och belånade skuldslavar som gör bäst i att inte bli för obekväma – annars ryker huset.

  Dags att kasta loss. Var beredd att förlora allt. Stå fri såsom vi en gång föddes.

 • Det är en liten nomenklatura som gapar högst från en mycket låg position på den emotionella skalan (förtäckt hat). Den positionen är hat och alla som befinner sig högre på skalan ses som ett hot och måste tryckas ned till nivån av rädsla eller där under till apatibandet.
  Detta gör man med en hel palett med nedtryckande åtgärder. Vad är löneskatt annat än partiellt slaveri? Oanvändbar kunskap lärs ut i skolor etc…
  Det var den svenska konservatismen som lyfte landet. Arbeta och värna familjen och resultatet blev en välfärd. Socialistisk avundsjuka producerar inget nyttigt och det ser man världen över, där mer eller mindre slavliknande förhållande råder och där en stor del av befolkningar gjorts till övervakare.T.ex. vad producerar genderblajet för nyttigt?
  Om man översätter den emotionella skalan till en skala över förmåga att arbeta ser man detta direkt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *