Deep fake-teknologi förvandlar Simon Cowell till talangfull sångare

publicerad 9 juni 2022
- av NewsVoice

TEKNIK. Se upp för den nya deep fake-teknologin som kan lura dig att tro att det du ser på skärmen är sant. I denna demonstration på America’s Got Talent byts en sångares ansikte ut på en skärm mot programledaren Simon Cowells.

Deep fake-tekniken kommer från företaget Metaphysic, som skapar hyperrealistiskt innehåll. Med hjälp av en speciell kamera fångades sångaren Emmet på scenen och därefter överlagrades Cowells ansikte på en skärm med hjälp av artificiell intelligens (AI).

Detta sker i realtid vilket teoretiskt betyder att en skådespelare kan tala i direktsändning i TV för att figurera som en politiker eller annan makthavare (red anm).

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *