Jens Ganman och Aron Flam: Public Service borde vara mycket mindre eller inte finnas alls

publicerad 16 juni 2022
- av Gästskribent
Jens Ganman och Aron Flam

MEDIA. "Jens Ganman och Aron Flam är aktuella med boken "Älskade Public Service" där SVT och SR får hård kritik. Jens Ganman var under onsdagsmorgonen inbjuden att debattera Public Service med Ove Joanson, tidigare ordföranden för Sveriges Radio och senare Public Services ägarstiftelse. Debatten med Ove Joanson blev spänstig och Aron Flam fick vänta utanför", skriver Riks som intervjuade.

Debatten i P1 spårade ur, skriver Expressen. Ganman ansåg att programledaren som var anställd på SR inte kan vara opartisk om public service och att det därmed var ”två mot en” i studion.

Ganman säger i Riks-intervjun att det är vanligt förekommande med två mot en, för att underförstått göra det lättare för Public Service att vinna över opponenten.

Jens Ganman arbetade under större delen av 1990-talet som frilansreporter åt SVT och Sveriges Radio. Ganman finns bla på Substack.

Aron Flam är en svensk manusförfattare, konstnär, debattör, skådespelare, komiker och skribent. Sedan 2016 driver Flam podden Dekonstruktiv kritik.

Sammanställning: NewsVoice