43% av föräldrarna i USA kommer inte att covidvaccinera sina småbarn

publicerad 28 juli 2022
- av Gästskribent
Klienter diskuterar med en läkare om tvångsvaccinering - Bild: Crestock.com

Enligt undersökningsresultat som släpptes på tisdagen kommer 43 % av amerikanska föräldrar till barn under 5 "definitivt inte" att ge sitt barn ett covid-19-vaccin på grund av oro för att vaccinet utgör en större risk för barn än viruset.

Trots att U.S. Food and Drug Administration (FDA) beviljat nödtillstånd för Moderna och Pfizer Covid-19-vacciner för barn i åldrarna 6 månader till 5 år, är många föräldrar fortfarande tveksamma till att vaccinera sina barn.

Enligt undersökningsresultat som släpptes på tisdagen kommer 43 % av amerikanska föräldrar till barn under 5 "definitivt inte" att ge sitt barn ett covid-19-vaccin på grund av oro för att vaccinet utgör en större risk för barn än själva viruset.

Undersökningen, publicerad av Kaiser Family Foundation (KFF), fann att 27% av föräldrarna sa att de skulle "vänta och se", medan ytterligare 13% sa att de bara kommer att låta vaccinera sina barn om det krävs för skola eller barnomsorg.

Föräldrar som vaccinerats mot Covid-19 sa att de inte skulle ge tillstånd för sina yngsta barn att bli vaccinerade.

CDC använde felaktiga data för att motivera covidinjektioner för barn

Det avslöjades nyligen att en tjänsteman vid Centers for Disease Control and Prevention (CDC) använde data från en felaktig preprint-studie som överdrev risken för dödsfall för barn från covid-19 i sina presentationer för rådgivare från CDC och U.S. Food and Drug Administration som var ansvariga för att rekommendera Pfizer samt Modernas vacciner för spädbarn och småbarn.

Text: The Defender | Översättning: NewsVoice