Många läsare uttryckte obehag efter att The New York Times publicerat en artikel som hävdar att kannibalism har en växande relevans i popkulturen. Matskribenten Alex Beggs insinuerar i sin artikel att det finns en ”tid och en plats” för kannibalism. Läsare anser att tidningen försöker smygnormalisera kannibalism, skriver Fox News.
Text: NewsVoice
Artikeln är rubricerad ”A Taste for Cannibalism?” med underrubriken: ”En mängd nya magstarka böcker, TV-program och filmer tyder på att vi aldrig har sett så läckra ut – för varandra”.
Skribenten Alex Beggs presenterar ”insikter” om kannibalismens växande relevans i popkulturen och hyllade en författares påstående om att kannibalismens ”tid är nu”.
Läs mer: TV4 presenterar försiktig normalisering av klimatkannibalism
Beggs hänvisar till romanförfattaren Chelsea G. Summers berättelse om en karaktär som åt upp sin avlidne pojkväns lever serverad med toskansk stil, på rostat bröd.
Alex Beggs försöker ta reda på vad som kan underblåsa det växande intresset i samhället efter kannibalismberättelser. Artikeln lyftar bla fram pandemin, klimatförändringar och skolskjutningar som möjliga orsaker.
Den liberala författaren Adam Best skriver ironiskt att man vet att samhället har blivit dåligt när till och med New York Times rekommenderar att vi kan börja äta varandra.
Hill-reportern Zach Budryk kommenterade att inramningen i NYT får det att låta som en spännande trend om begreppet kannibalism.
Text: NewsVoice
Källor och relaterat
- New York Times: ”A Taste for Cannibalism?”
- Fox News: Twitter disgusted by New York Times piece suggesting there’s a ’time and place’ for ’cannibalism’
- Thecannibalguy.com: Having old friends for dinner
- Muckrack.com: Alex Beggs
- NewsVoice: Utredning av ritualistiska sexuella övergrepp och kannibalism av barn i Utah